15.03.11
16:34
Появи се преди 2 седмици по прасеца, бедрото, трицепса и предмишницата. Няма пъпки или видима промяна в кожата, освен че е загрубяла. Може би ще се наложи да отида на лекар. Къпя се редовно :Д Даже вчера почти си свалих кожата....
Някаква идея от какво се е получило и с какви мазила да се боря с него.
Темата беше редактирана от Valleri на 15.03.11 16:35.
15.03.11
16:39
Препоръчвам ти да отидеш на дерматолог. Кожните раздразнения не са шега работа и ако някой ще ти казва с какво да се мажеш, то по-добре да е лекар.
(y)
Така трябва да направя, но ако някой е имал подобен проблем, може да сподели...какво точно е това...много ми е странно..
В четвъртък ще отида на лекар, макар че не съм запознат с болниците в Варна.
Също така на опакото на ръката ми се напука кожата и се разраства към китката.......като изляза на студено става сиво-синя...
15.03.11
17:21
възможен диабет
15.03.11
19:20
Аз някой път ми излизат върху кожата (гръб, гуша и ръце) кафяви, бледи петна. Мажа ги със спирт и се махат. Казаха ми, че се получават от жегата, когато се потя, но немога да ги премахна завинаги :(
казано от valerious на 15.03.11, 16:34:
... Даже вчера почти си свалих кожата....
Лоша идея е да си сваляш кожата, като имаш дерматологичен проблем. Аз също съм имал и ми бяха забранили да се търкам силно и т.н.
Вземи си бебшки сапун от аптеката и само с него се мий, избягвай други сапуни.
Повечето кожни заболявания са или инфекция на кръвта, или нервно разтройство, т.е. стрес, притеснение и т.н.
И знай че дерматологичните заболявания са от най-упоритите и там трябва много дисциплина и внимание, за да ги излекуваш.
Най-добре се консултирай с лекар.
Някъде бях чела. че ако човек се къпе често, два пъти на ден или всеки ден, е добре понякога дa не използва никакви препарати, а само вода. Сапуните и душ геловете, колкото и качествени да са изсушават кожата.
Помисли дали не си променил нещо, което може да раздразни кожата-сапун, душ гел, прах за пране, омекотител, някоя материя и т.н.
Дано да се дължи на нещо такова, а не на по-сериозен здравословен проблем.
Мнението беше редактирано от Rali на 16.03.11 10:47.
16.03.11
10:56
Появи се преди 2 седмици по прасеца, бедрото, трицепса и предмишницата. Няма пъпки или видима промяна в кожата, освен че е загрубяла. Може би ще се наложи да отида на лекар. Къпя се редовно :Д Даже вчера почти си свалих кожата....
Някаква идея от какво се е получило и с какви мазила да се боря с него.
Дерматолог...все пак си на 20 години и на дали имаш дехидратирана кожа,въпреки че знам аз на 20 как съм се хранил безразборно и какво съм си причинявал
Аз имам същия проблем,на горната част на гърба,но съм на 36…оказа се дехидратация
Спасявам се чрез ежедневна хидратираща маска на гърба,10мин след душа,както и веднъж месечно със дълбока ензимо-хидратация в спа център(не е скъпо,струва 40тина лева,но след това си като прероден)
На първо време,не пречи да пробваш ХИДРАТИРАЩИТЕ лосиони,Нивея примерно,чудесни са
Забележи,хидратиращи,обределено няма да ти навредят,освен това ухаят чудесно
Не бъркай с масните такива,и ОСОБЕНО опъващите,последните ще подсилят ефекта от исъхналата ти кожа
Не забравяй за дерматолога