16.03.11
12:04
Извинявам се ако има подобна тема,но не можах да открия такава.Някой знае ли някакви приблизителни стойности за процентното съдържание на протеин в 100 грама извара.На едно място пише 10% на друго 17% на друго 24% и така нататък.Някой ако знае нека каже :P
16.03.11
12:10
#1
На някои извари си пише хранителния състав, но повечето варират между 15 и 18гр. протеин на 100гр. продукт. :) Поне такава е моята информация и аз по толкова ги смятам в менюто си :)
казано от ProXxX на 16.03.11, 12:10:
На някои извари си пише хранителния състав, но повечето варират между 15 и 18гр. протеин на 100гр. продукт. :) Поне такава е моята информация и аз по толкова ги смятам в менюто си :)
Това е доста оптимистично. Смятайте я около 12%.
16.03.11
12:12
#3
Аз от супермаркет купувам,непакетирана.Смисъл насипно даже не знам дали тази дума да използвам на Мероне е до колкото пише на етикета :P Аз си я смятам по 17гр в менюто,но за всеки случай.Мерси за отзива ProXxX :)
Ти това дето го купуваш не се знае доколко изобщо е извара, камо ли да разчиташ на точни стойности за съдържание. Аз на яйцата не им вярвам ти за извара говориш :D :D :D
16.03.11
12:29
#5
казано от Valdis на 16.03.11, 12:17:
Ти това дето го купуваш не се знае доколко изобщо е извара, камо ли да разчиташ на точни стойности за съдържание. Аз на яйцата не им вярвам ти за извара говориш :D :D :D
Верно си е :D Насипна извара - 1кг. = 2лв., В опаковка - 350гр. = 2,20лв. :D :D :D Доста съмнително е. Доста скъпа опаковка...от черво на гепард :D Аз се чудя каква е разликата между обезмаслената и тази с повече мазнини. На външен вид имам в предвид. Ако е суха една такава и се рони е обезмаслена, нали? Ако е като течна и плътна значи е полу или пълномаслена? :)
казано от ProXxX на 16.03.11, 12:29:
Верно си е :D Насипна извара - 1кг. = 2лв., В опаковка - 350гр. = 2,20лв. :D :D :D Доста съмнително е. Доста скъпа опаковка...от черво на гепард :D Аз се чудя каква е разликата между обезмаслената и тази с повече мазнини. На външен вид имам в предвид. Ако е суха една такава и се рони е обезмаслена, нали? Ако е като течна и плътна значи е полу или пълномаслена? :)
Не знам, аз със изварата хич не се разбирам. Така и не успях да се науча да я ям, предпочитам суроватъчния протеин пред нея :D
16.03.11
13:15
#7
Едва ли някоя оважаваща себе си мандра ще остави изварата с маслото и няма да го извади, все пак то е по скъпо от изварата, а аз също не можех да я ям, но с малко вода в пасатора става коато айрян я пия сравнително лесно.
16.03.11
13:19
#8
Точно насипната извара е далеч от думата ‘’качество’‘.От всички извари,които съм ял най-истинска ми удря ‘’Олимпус’’ в една кофичка от кисело мляко.’‘Дядо либен’’ и другите там да пълна гадост.Точно върху изварата имам добри наблюдения и съм говорил с хора които работят в бранша.Навремето е било много хубаво да се яде,но с днешното качество е по-добре да се пропусне.На ‘’Олимпус’’ и дават 14 гр. протеин,насипната по-добре към 4 грама я смятай,такива са и стойностите за повечето видове кашкавалена ;)
Мнението беше редактирано от Brute на 16.03.11 13:20.
Неска ша ходя да си копувам такава извара олимпус, ако може да ми кажете колко горе долу пари е килото и кога и по-колко да я приемам.
П.С. даже незнам как изглежда изварата
16.03.11
19:24
#10
Яжте извара преди да си легнете да не ви къркори стомаха цяла нощ,пък другото го оставете :D