15.03.11
19:40
Значи пия протеина от 2 дена.Пише че се съдържат 5,5 грама БЦАА,4 грама глутамин и 24 грама протеин и отделно въглехидрати 3 грама и мазнини 1 грам,а 1 доза е 30 грама.Аз ли се бъркам нещо,това количество на съставките за 2 дози ли е дадено?Ако може някой да ми обясни нещата ще му бъда много благодарен!
15.03.11
21:16
къде го чете това описание ? :О Сигурен ли си, че говориш за голд стандарт ?
15.03.11
21:25
Да и аз първо не повярвах,но го прочетох и в официалния им сайт.
15.03.11
21:30
За голд стандарта говори, но не знам от къде ги е гледал тея БЦАА и глутамин, че аз сега вадих една торба от 10 либри да гледам отзад етикета :D
Принципно е прав, но те са в състава на аминокиселинния профил на протеина а не като като свободни аминокиселини. Това важи за всеки един протеин не само за този.
ПП Глутамина и БЦАА се намират в протеиновото съдържание от там не ти излизат сметките. Протеина е съставен от навързани аминокиселини. БЦАА се съставлява от три незаменими аминокиселини, глутаминът също е една от аминокиселините изграждащи суроватъчния протеин.
Мнението беше редактирано от Valdis на 15.03.11 21:47.
15.03.11
21:45
казано от Valdis на 15.03.11, 21:41:
Принципно е прав, но те са в състава на аминокиселинния профил на протеина а не като като свободни аминокиселини. Това важи за всеки един протеин не само за този.
Разбира се! Една доза от този продукт съдържа 24 g протеин, от който 5.5 g са ВСАА и 4 g са глутамин, с други думи - въпросните количества ВСАА и глутамин са част от общото количество протеин.
15.03.11
21:58
а по колко бцаа и по колко глутамин на ден да пия отделно...?
16.03.11
00:16
Ако търсиш добро възстанояване 10 грама глутамин и 10 грама бцаа на ден. Ако търсиш стабилно качване на мускулна маса по 20 грама от двете :)
В тренировъчен ден пий добавките така:
1.сутрин на гладно протеин
2.преди тренировка - доза ВСАА; а може и по време на тренировката
3.след тренировка - доза протеин, доза ВСАА и доза глутамин
4.преди лягане - доза глутамин
В нетренировъчен - 2 пъти по 1 доза протеин + доза глутамин преди лягане.
16.03.11
16:43
Стоянчо a bcaa да пия ли в нетренировъчни?
казано от Атанас Найденов на 16.03.11, 16:43:
Стоянчо a bcaa да пия ли в нетренировъчни?
Ако решиш да пиеш, само биха спомогнали допълнително възстановяването. Ако белтъчният прием за деня ти е ОК, пропусни, ако пък усетиш, че не е - удари 1 доза по някое време :)
при положение че пия 3x30 гр. 100 % whey gold standard на ON следователно приемам 16,5гр БЦАА и 12гр глутамин ако може да се разчита на етикета на протеина . Колко грама допълнително БЦАА и Глутамин е необходимам да взимам дневно ?
Тези дози от по 20 гр за тренировъчни дни ли става въпрос или ежедневно ?