Слаб бицепс

16.03.11
16:45

Здравейте имам голям проблем с бицепса!Когато го тренирам не чувствам почти никакво натоварване и помпене!
Пробвах и с по леки тежести и по изчистени повторения пак същото!Тренирам го 1 път в седмицата заедно с трицепса понякога и в супер серия и 2- мускула!
Мисля си да пробвам по принципа на предварителната умора като го направя след гърба.Вие как мислите това ще подеиства ли?
(стаж в залата 5 години обиколка на бицепс 39 см студен тегло 90кг)

16.03.11
17:45

Бицепса реагира много добре на голями тежести и набиранета.По голями тежести имам предви гребане за грьб и такива базови упражнениа.Каква ти е тренировката за грьб?

16.03.11
17:47

казано от Preslav Naskov на 16.03.11, 16:45:

Здравейте имам голям проблем с бицепса!Когато го тренирам не чувствам почти никакво натоварване и помпене!
Пробвах и с по леки тежести и по изчистени повторения пак същото!Тренирам го 1 път в седмицата заедно с трицепса понякога и в супер серия и 2- мускула!
Мисля си да пробвам по принципа на предварителната умора като го направя след гърба.Вие как мислите това ще подеиства ли?
(стаж в залата 5 години обиколка на бицепс 39 см студен тегло 90кг)

Опиши в какво се състои тренировката ти за бицепс.

16.03.11
18:54

...а може генетично да не ти върви тази МГ.

16.03.11
20:33

Бицепса иска товарене с големи тежести,особено много му се нрави скотовото :)
След 5 години стаж на дали не знаеш за какво става дума,гръб+бицепс за мен не е удачен вариан,пробвал съм известно време,2х3те серии за бицепс ми идваха като съответно 6то 7мо упражнение,и нямах капчица сила,да не говорим че тренировката става 2 часа...

Сплит ръце е супер удачна тренировка,аз я ползвам от има няма 10тина години вече,преди това тренирах бицепса със средно рамо(понене то леееко ми куцаше)....но може би Стоян е прав,все пак си има и определени генетични предразположения,като при мен прасците

17.03.11
10:03

Тренировка за гръб
1. 3 серий набирания до отказ (7-1о повече немога)
2.Мъртва тяга 3х8
3.Пуловер 3 серии от 8 до 12 повторения
4.Мечка 3 серии от 8 до 12
5.Скрипец пред гърди 3 серии
6.Скрипец зад врат 3 серии
Тренировката ми за бицепс е не повече от 10 серии всеки път въртя упражненията ето една примерна тренировка
1.Сгъване с крив лост 3 серии с постепенно увеличаване на тежеста  до 8 повторения
2.Скот 3 серии пак по същия начин
3.Сгъване с дъмбели нормално или зотман
Ръцете по принцип сами доста издължени и трудно качвам в тази област.Но ако наистина е генетично ще е доста кофти :(

17.03.11
11:52

Аз пък си падам по метода на предварителната умора, защото не виждам голям смисъл да отделям повече от 1 упражнение за малък мускул като бицепса. Последно правих 6 серии гребане с надхват, 4 серии набирания до отказ с подхват, chest to bar и накрая просто завърших бицепса със сгъване с крив лост 2х8, 2х6 и 1х10. Може би ако пробваш да сбиеш тренировката, намалиш упражненията и почивките, ще забележиш промяна.

19.03.11
10:32

Добре ли е да го тренирам 2- пъти седмично ако искам да кача повече мускулна маса в областа на ръцете.Пак повтарям доста са издължени (79 см на 1.83 височина) трудно качвам там мам**му!

19.03.11
10:44

казано от Preslav Naskov на 19.03.11, 10:32:

Добре ли е да го тренирам 2- пъти седмично ако искам да кача повече мускулна маса в областа на ръцете.Пак повтарям доста са издължени (79 см на 1.83 височина) трудно качвам там мам**му!

Абе човек, как можем да знаем? Тук нещата са строго индивидуални, пробвай и виж как ще реагира мускула. В крайна сметка  идва един момент след доста тренировки, в който човек започва да познава тялото си и да разбира нуждите му, и интуитивно знае какво е необходимо за постигането на определена цел. При един бицепса ще расте от две тренировки, при друг ще има негативен ефект.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1