16.03.11
20:20
Здравейте. На 25 години съм, 191см, около 88-90кг. Искам да се поизчистя малко, което не знам до колко ще стане защото като цяло трудно качвам или свалям килограми. Това което никога не съм пробвал е да пия фет бърнъри. За целта искам да ми препоръчате някаква комбинация от бърнър и л-карнитин или само фет бърнър. програмата ще ми е: 3 пъти фитнес с кардио 20-30мин. Диети нямам намерение да спазвам, защото мисля, че се храня достатъчно добре, ям много плодове и зеленчуци. Може би единствено ще наблегна малко повече на месото. За парите нямам оганичение, така че бих желал да ми препоръчате нещо наистина добро и качествено(по възможност нещо натурално, на билкова основа) Благодаря предварително
П.С. Може би някои ще кажат, че нямам нужда от сваляне на килограми, защото килограмие спрямо ръстта са ми нормални, но аз се занимавам професионално с волейбол и съм натежал в последните 2-3 години и усещам, че това до известна степен ми пречи. Това е причината, не е просто прищявка.
Темата беше редактирана от AstonM на 16.03.11 20:22.
16.03.11
20:27
щом тренираш волейбол няма да ти е проблем свалянето на килограми.Вземи си l-carnitine и блъскай,а щом храненето ти е добро трябва да има ефект.
16.03.11
20:35
Здрасти!
Диета не значи глад и лишения, а правилното хранене определя до голяма степен определя ефективността на режима за намаляване на телесните мазнини. Грешиш, ако подценяваш храненето като фактор и разчиташ на добавки. Няма добавки, които да работят добре при неподходящ хранителен режим. Препоръки за конкретни продукти ще ти дам, това не е проблем... въпросът е, че за да постигнеш поне прилични резултати, храненето ти трябва да е на ниво. То такова ли е?
Тежат ли ти тези килограми или търсиш визуален ефект?
Имаш ли текущи цели във волейбола?
Казваш, че ще тренираш фитнес и кардио, волейбол ще включваш ли?
И един въпрос от чисто любопитство - какво значи това, че се занимаваш професионално с волейбол?
Александър Илиев, грешиш - нежелани мазнини могат да се качат и при занимания с волейбол.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.03.11 20:59.
казано от Кольо Пияндето на 16.03.11, 20:35:
Здрасти!
Диета не значи глад и лишения, а правилното хранене определя до голяма степен определя ефективността на намаляването на телесните мазнини. Грешиш, ако подценяваш храненето като фактор и разчиташ на добавки. Няма добавки, които да работят добре при неподходящ хранителен режим.Тежат ли ти тези килограми или търсиш визуален ефект?
Имаш ли текущи цели във волейбола?
Казваш, че ще тренираш фитнес и кардио, волейбол ще включваш ли?И един въпрос от чисто любопитство - какво значи това, че се занимаваш професионално с волейбол?
Здравей,
Ще започна отзад напред с отговорите.
1. Професионално означава, че с това си изкарвам хляба. Тук веднага ще спомена и нещо важно, което е свързано с другите въпроси: Професионално, но не на много високо ниво :) Само по веднъж на ден тренираме волейбол + 2 пъти фитнес. В чужбина съм, и през останалото време няма какво да се прави и си стоя в къщи на компютъра(това е лошото)
2. Прибирам се след 2 месеца и това което написах за програмата ми се отнася само за лятото, в която ще поддържам форма и чак към август ще почна да поигравам волейбол преди да замина пак. Демек през първите 2 месеца само фитнес
3. Относно килограмите- тежат ми, чувствам се по тромав и бавен. Аз си харесвам иначе тялото и не търся визуален ефект.
4. Относно храната: много добре знам какво е диета, режим на хранене, хигиена на хранене, енергийно съдържание на продуктите и т.н. Самия аз съм завършил спортна акадамия и съм имал много предмети свързани с това. Следователно разбираш, че не подценявам храненето, дори смятам че то е над всичко не просто за билдъра или спортиста, а и за съвсем обикновения човек и за неговото здраве. Това съм сигурен, че много хора го знаят, но просто на повечето им е трудно да се придържат към определени норми и ораничения. В крайна сметка ние сме единствените живи същества, които изпитват удоволствие от вкуса на храната, за това можем да ядем дори и когато не сме гладни, за ралика от животните, за които храната е просто потребност за оцеляване. Но прекалено много се отклоних от темата. А относно волейбола, това не е спорт на които може да разчиташ, че ще отслабнеш. Дори бих казал, че като изключим волейболистите на най-високо ниво, има доста леко пълнички, особено в България. Та в крайна сметка за храненето ми исках да кажа, че не че ще тръгна да ям каквото ми падне, но няма и да се ограничавам строго от това или онова, защото в крайна сметка аз в България съм на почивка, ако не мога да си я изкарам пълноценно защо да се връщам :) Пак казвам, смея да твърдя, че имам добра хигиена на хранене и знам кога и какво да ям. Мисля че бях достатъчно изчерпателен
Мнението беше редактирано от AstonM на 16.03.11 21:15.
17.03.11
08:27
Така... давай тогава да говорим по същество. :)
Разбирам чудесно това, което правиш и искаш да постигнеш. Ще обясня след малко защо...
Щом си наясно с храненето, нещата са значително по-лесни. Съгласи се, че нямаше как за знам това предварително. Опитът ми показва, че дори един строг хранителен режим съвсем не е непременно еднообразен или безвкусен. Всичко зависи от знанията и фантазията ти.
Смело мога да ти препоръчам OxyElite Pro на USPLabs. При мен този продукт сработи чудесно дори и при хранителен режим близък до равномерно балансирана диета. Ако се придържаш към ниско въглехидратно хранене, резултатите ще са по-значителни. Приятен енергетик, при мен нямаше неприятни странични ефекти, но все пак имай едно на ум за стимулантите на нервната система, които съдържа. Добра идея за продукт от този клас е и Fyre на Syntrax. От него съм пробвал само единични дози, не съм го приемал при целенасочен режим и затова мога да кажа малко конкретни неща.
Помисли и прецени колко килограма искаш да свалиш. Да, колкото си по-лек, толкова по-комфортно се чувстваш на игрището. От един момент нататък, обаче, знаеш, че ще загубиш мощност и издържливост. Опитно трябва да установиш къде е балансът между мускулатура, телесни мазнини и сила при теб. В това равновесно състояние ще си най-ефективен като състезател, но то не е при минимално количество телесни мазнини.
Погрижи се да запазиш максимално мускулатурата си по време на този режим. Един добър прием на ВСАА ще ти помогне за това.
Между другото... висок съм точно колкото теб и тежа точно колкото теб. Занимавам се с волейбол от твърде много години, включително достатъчно на професионално ниво. Все още съм активен състезател, макар в горната част на Висшата лига, а не на Суперлигата на България. Разликите между нас са възрастта (аз съм малко по-голям) и това, че не съм учил в НСА. :) Затова претендирам, че разбирам чудесно желанието ти... :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.03.11 08:28.
Мерси за мнението :)
Аз още преди това ги прегледах точно тези 2 продукта, защото видях във форума, че повечето хора на тях се спират. Да ти кажа повече ми допада Fyre-a, защото е по-натурален продукт, доколкото може да се каже, че е такъв :) А така или иначе имам леки проблеми със заспиването, така че не бих желал да взимам препарати, влияещи силно на нервната система. Благодаря още веднъж за професионалното мнение и успех по терените :)