17.03.11
01:42
Може ли , да споделите с кои упражнения,мога да наблегна на вътрешната и на външната част на бицепса? Ако седите пред мене, ще забележите ,че бицепсът ми изостава в тези 2 части.Профилно е перфектен.Благодаря ви,предварително !
Темата беше редактирана от Kircho на 17.03.11 01:44.
17.03.11
06:19
Чуковете с дъмбели товарят малко повече външната част. Другото е опитвай различни по широчина хватове, когато правиш със щанга (като много широко не прави заради китките) и виж какъв ще е ефекта.
17.03.11
08:13
Или ти имаш грешна представа кои са двете глави на бицепса или аз не мога да разбера какво имаш в предвид под “профилно е перфектен”. Може би имаш предвид, че брахиалиса ти е добре развит. Както и да е...принципно няма как да изолираш само късата или дългата глава на бицепса (вътрешната и външната). И двете винаги работят заедно. Смята се обаче, че при различен хват при бицепсовото сгъване с щанга можеш да мениш натоварването върху двете глави. При широк хват на щангата (по-широко от рамената) се набляга повече върху късата глава (вътрешната). При тесен хват (раменен или по-тесен) се набляга повече върху дългата глава (външната).
Още съм скаран с научните названия на мускулите.Съжелявам , ако съм ви объркал ! Това за широкият хват и тесният хват , бях чел в едно списание , но беше преди много време и имах бледи спомени.Мерси , че ми ги припомнихте :)
24.03.11
19:54
Аз до колкото съм чел помня, че когато правиш с прав лост (разбирай дланта ти сочи нагоре - ” _ ” ) хваща повече дългата глава, а когато правиш с крив лост (дланта е по... ъмм.. не са успоредни на тавана, а са по-така ” / “) хваща повече късата глава.