интересно за протеина

16.03.11
17:06

здравейте,
насякъде пише, че количеството протеин, необходимо за мускулен растеж е нещо от вида 2-3г на кг телесно тегло; това обикновено означава доста, което се набавя най лесно с прахчета. обаче четох в една книжка на един диетолог, който споменава, че треньора на сталоун казал, че : максималното количество чиста мускулна маса, което може да се качи за една година е 3.6кг; и начи 70гр за седмица и 9.5гр на ден; мускулите били съставени от 22% протеин, и следователно необходимото количество протеин на ден, за да се постигне максимално увеличение на мускулите е 2.8гр. това ми се струва доста изненадващо. аргумента звучи убедително, обаче чудно е тогава как е убягнал на цялата фитнес индустрия?
вие кво ще кажете?

16.03.11
17:10

А аз не успях да схвана ясно какъв точно ти е въпроса.

аз ще кажа, че е пълна глупост :D .... 2-3гр. на кг телесно тегло ;) не ги слушай ти тренерите на холивудските звезди.. и ще се отнася до набавянето му грешиш... аз си приемам по 160-170грама протеин на ден само от храна а и от протеина в храната и в кутийте има разлика ;)

16.03.11
19:53

3.6кг на година..... оле майко..... при някои изключения можеш да качиш 3 кила мускул (със сланина ще са ок.5-6) за 1 месец дори.

аз за две години от 48 сега съм 67кг... да не говорим, че доста малко от тези 67кг са салнини... ;)

16.03.11
19:58

Аз не разбрах кое е фрапиращото и чудното? Тренерът на Сталоун казал 2.8гр белтък на кг...ами ОК, всеки знае многократно повтаряното между 2.3 и 3.3.

не е казано на кг. Стоянчо.. даже автора прави някакви изчисления как със 10грама протеин на ден ставаш мускулест... то при прекаляване с протеина се стига до бъбречна криза ако не се лъжа... ако изядеш 10яйца на ден и трябва да изпаднеш в това състояние значи... ( ако това за 10те грама на ден е вярно )

16.03.11
20:14

Нали си наясно, че организма не използва белтъчините от храната само за мускулна хипертрофия :)

16.03.11
23:25

казано от Владимир8507 на 16.03.11, 20:14:

Нали си наясно, че организма не използва белтъчините от храната само за мускулна хипертрофия :)

виж това е смислено напомняне. инак става дума за 2.8 протеин на ден, а не 10гр, не на кг тегло, а изобщо, и общо зето въпроса беше защо това е невярно, понеже не съм се съмнявал, че ще всички ще се възпротивят.
белтъчините не отиват само за хипертрофия, обаче тогава пак е съмнително, че организма се нуждае от 150гр дневно за други цели освен мускулния растеж.
въобще аз мисля, че за да се разбере това със сигурност трябва да си биолог, макар че всеки си вярва за себе си квото му е угодно, обаче ми е чудно, че може да съществуват толкова крайни противоречия в теорията - едното от учените, а другото потвърдено от опита на практикуващите.
имам един приятел, който главно яде зеленилки, а е много силен. силата му въобще не отговаря на обема на мускулатурата, който не е особено голям, но пак изглежда непостижим на зелена диета. това ме накара да се заинтересувам от темата.
ще прибавя и един тъп въпрос, който все пак не ми е много ясен : когато се стремиш единствено към повишаване на силата и задължително непроменяне на обема какво се изменя в храненето?

17.03.11
10:48

Мускул се прави с протеин и въглехидрат :D

p.s. в повечето случаи де, НВД феновете да не ме разпнат сега :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1