ограничения?

KN

29.04.05
18:41

Привет приятели.

Днес имам въпрос за тези, които са постигнали резултати които сте желали без да сте на диета. (отслабване/качване, без значение)
Тоест само със чести хранения на “полезни храни :)”, протеин, достатъчно спорт, мотивация, добро настроение. И без ограничения, тоест, ако отслабвате и ви се дояжда сладолед например - без да се притеснявате го ядете :) не всеки ден, а само когато наистина го искате, когато тялото ви само ви го казва :) Но обикновено, ако засищате тялото си с пълноцена храна и необходими витамини всеки ден, то концентрирана храна ви се яде все по-малко.

Има ли такива в форума?
Какви резултати постигнахте?

благодаря :)

09.05.05
10:57

Здравей! Какво да ти кажа, последните месеци НВД ми бяха поне 50 на 100 инстинктивни (като хранене): сладолед, бира, друго рядко. Мога да кажа, че не със сигурност не ми повлия негативно на резултатите. Желаните промени постигах с изменение на тренировъчната методика. Разбира се, задължително условие е запазването на съотношението на хранителните вещества и избрания калориен баланс (поне в общи линии). Друго условие е почти перфектното познаване на съдържанието на различните храни, голяма доза себепознаване, както и информация коя храна как ти влияе конкретно. С две думи - доста трудно е, но става. Престраших се на подобни експерименти след като прочетох “Зоната”. Там е описано как може да не се лишаваш от желаните от теб храни и пак да сваляш (без да прекаляваш естествено). И работи.... Плюс за мен беше, че по принцип никога не съм имал подобен проблем (спазвам всякакви диети без “примирам” за нещо определено ) и го направих с експериментална цел. Свалях си регулярно по 3-4кг на месец, което е оптимално за мен при работа в дългосрочен план.
Това мога да кажа....
Поздрави

PS

09.05.05
14:36

Аз дълго време пазех стриктни диети, обаче ти се убива от желанието за всичко. Сега по принцип ям каквото сметна, че е добре, но пък и посепенно изучих наизуст таблицата с хранителните стойности.

По принцип съм на стриктна диета(НВД), но понякога изперквам. Така беше и този четвъртък - реших (майната му, отивам да си купя нещо сладко в Била). Влизам вътре - гледам баклавички, едни такива сиропирани, с орехчета . Обаче не мога да ги сложа в количката - съвеста ми ме гризе и ..не ги ядох, после реших да си взема шоколад - обаче след 2,5м. НВД и нуждата от това още да сваля, ме накараха да го оставя, накрая си взех прясно мляко, овесени ядки и мед (и 3-те неща не са в диетата ми). И бях доволен. Явно и тук(при сприрането на НВД) е както при почването на НВД - трябват доста усилия и мотивация!:)

09.05.05
21:47

аз пък с качването се справих много добре, при това с отвратителен режим на живот (малко сън, рядко хранене, много храна на ядене,...) като процента мазнини ми е почти същия като преди да започна, е, пуснах малко коремче, ама не може всичко да еперфектно
П.С.: интересно ми е как като сте на НВД не ядете хляб...аз като ям задължително си ям хляб, иначе хем не ми е вкусно, хем не мога да се наям. кажете тайната

09.05.05
22:12

[quote author=“marzipan”]П.С.: интересно ми е как като сте на НВД не ядете хляб...аз като ям задължително си ям хляб, иначе хем не ми е вкусно, хем не мога да се наям. кажете тайната

Няма тайна ;) Просто спираш да ядеш хляб. Скоро ще започнеш да усещаш истинския вкус на храната :)
Наяждането не зависи от това, дали си си натъпкал корема, а от това, дали си си осигурил всичко необходимо. Като не ядеш хляб, ще можеш да ядеш повече от другата храна :)
Аз хляб не съм ял повече от година, и не ми липсва. За да си набавиш въглехидрати има други по - вкусни и по - хубави източници :)

09.05.05
22:24

например какви източници? при положение че най-близкото до диета което мога да постигна е да намаля хляба...евентуално такива леки промени, но нищи качесвено

KN

10.05.05
13:15

[quote author=“Martin”]Здравей! Какво да ти кажа, последните месеци НВД ми бяха поне 50 на 100 инстинктивни (като хранене): сладолед, бира, друго рядко. Мога да кажа, че не със сигурност не ми повлия негативно на резултатите. Желаните промени постигах с изменение на тренировъчната методика. Разбира се, задължително условие е запазването на съотношението на хранителните вещества и избрания калориен баланс (поне в общи линии). Друго условие е почти перфектното познаване на съдържанието на различните храни, голяма доза себепознаване, както и информация коя храна как ти влияе конкретно. С две думи - доста трудно е, но става. Престраших се на подобни експерименти след като прочетох “Зоната”. Там е описано как може да не се лишаваш от желаните от теб храни и пак да сваляш (без да прекаляваш естествено). И работи.... Плюс за мен беше, че по принцип никога не съм имал подобен проблем (спазвам всякакви диети без “примирам” за нещо определено ) и го направих с експериментална цел. Свалях си регулярно по 3-4кг на месец, което е оптимално за мен при работа в дългосрочен план.
Това мога да кажа....
Поздрави

да, ти си фен на Зоната :)
мисля че резултатите са супер!
Аз мисля че ограничения не водят до добро при хората с противоречив характер :) опитвам се да постигна нещо без диета, засега не мога да кажа резултатс, защото си изхвърлих кантар, и не се меря. Просто си спортувам и се кефя. Както и ям и се кефя.

благодаря за мнението!

KN

10.05.05
16:09

[quote author=“Propellerheads STAINED”]Аз дълго време пазех стриктни диети, обаче ти се убива от желанието за всичко. Сега по принцип ям каквото сметна, че е добре, но пък и посепенно изучих наизуст таблицата с хранителните стойности.

поддържам мнението ти. от колко време си така и дали си доволен от това което се получава?

KN

10.05.05
16:25

[quote author=“marzipan”]аз пък с качването се справих много добре, при това с отвратителен режим на живот (малко сън, рядко хранене, много храна на ядене,...) като процента мазнини ми е почти същия като преди да започна, е, пуснах малко коремче, ама не може всичко да еперфектно
П.С.: интересно ми е как като сте на НВД не ядете хляб...аз като ям задължително си ям хляб, иначе хем не ми е вкусно, хем не мога да се наям. кажете тайната

Хляба е въпрос на навик, нищо повече

KN

10.05.05
16:34

[quote author=“v_sokolov”]По принцип съм на стриктна диета(НВД), но понякога изперквам. Така беше и този четвъртък - реших (майната му, отивам да си купя нещо сладко в Била). Влизам вътре - гледам баклавички, едни такива сиропирани, с орехчета . Обаче не мога да ги сложа в количката - съвеста ми ме гризе и ..не ги ядох, после реших да си взема шоколад - обаче след 2,5м. НВД и нуждата от това още да сваля, ме накараха да го оставя, накрая си взех прясно мляко, овесени ядки и мед (и 3-те неща не са в диетата ми). И бях доволен. Явно и тук(при сприрането на НВД) е както при почването на НВД - трябват доста усилия и мотивация!:)

пробвай да пиеш не мазно какао. така можеш да измамиш глад за шоколад. и в рецептите аз писах рецепт на десерт от извара, той много помага също :)

аз със всеки ден все повече съм против диети. това ти написах от личния си опит на НВД (1 година някаде).  но мисля че когато вече наистина не издържаш, това е първия знак че на тялото не му е добре и трябва да направиш лека почивка :)
ок успех!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1