Дневник на nenb1_10

Темата е заключена.
Прескочи до:

17.03.11
17:50

Здравейте! Реших да направя дневник, защото имам голям проблем. (можете да видите подробности в тази тема: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51684). На кратко съм докарала тялото си до доста сериозен етап с лишаване от въглехидрати, мазнини и така нататък. Сега съм 44кг, а съм 174 висока. Иска ми се да имам енергия отново, да  си спомня какво е да живея нормално, без лишения, а чрез здравосложен режим. Затова смятам да споделя с вас какво/кога/колко хапвам, за да помогнете ако имате желание и време :)
Предварително благодаря на всички, които ще отделите време.
Ето вчерашното ми меню:
6:15ч.- 40гр овесени ядки + 250мл прясно мляко с кафе (преди тренировка)
8:15- Тренировка
10:00– Портокал - 150гр (след тренировка)
12:00- 2 пълнозърнести филийки хляб с малко домат, малко кашкавал и 330мл прясно мляко
15:00- 3оризовки, 20гр. сладка царевица, 30гр. риба тон, домати и краставици
19:30- 3 оризовки, 90гр пилешко, задушени зеленчуци (броколи, карфиол, моркови)
11:00- 100гр. сьомга + 200гр зеленчуци (марули, краставици)
––––––
Менюто от днеска:
6:10- Грейпфрут 180гр.+ 300мл прясно мляко
9:10-30гр. овес с малко мляко
12:10- 3 оризовки + 330мл прясно мляко
15:20-3 оризовки+ 50 гр котидж чийз (обезмаслен)+ 300гр зеленчуци (краставици и домати)
към 6:30 смятам да хапна задушени зеленчуци, 100гр. пилешко и 1 филия пълнозърнест хляб (8гр въглехидрат за 1 филийка)
10:30- 100гр. Сьомга+100гр краставица+50гр. бадеми

17.03.11
18:23

Ох, като видя момиче с поднормено тегло да пише 36 гр. от това и 14 гр. от онова и да очаква да се оправи ми призлява. Извинявай, ама не се сдържах, защото и аз съм минала от там и ако можех щях да се напляскам. По същество:
1. спри да теглиш, да смяташ и да премисляш порциите си
2. не се оливай с тренировките
3.яж свястна храна в достатъчно количество и ще имаш енергия
4.работи върху психиката и емоциите си и ще бъдеш като преди

Как тренираш?
Успех!

АЧ

17.03.11
18:25

Тренираш ли някакъв спорт ?

17.03.11
18:35

казано от diva 97 на 17.03.11, 18:23:

Ох, като видя момиче с поднормено тегло да пише 36 гр. от това и 14 гр. от онова и да очаква да се оправи ми призлява. Извинявай, ама не се сдържах, защото и аз съм минала от там и ако можех щях да се напляскам. По същество:
1. спри да теглиш, да смяташ и да премисляш порциите си
2. не се оливай с тренировките
3.яж свястна храна в достатъчно количество и ще имаш енергия
4.работи върху психиката и емоциите си и ще бъдеш като преди

Как тренираш?
Успех!

Ходя на фитнес 3 пъти в седмицата - 40-50 мин силови упражнения и 40 мин кардио (10мин преди силовите упражнения и 30 мин след)

17.03.11
18:39

Така с дневник май-ще е по добре :)
Успех !

Исках само да те попитам все още ли имаш проблеми с цикъла? А за колко време свали килограмите до 44? Колко бяха стартовите ти колограми преди НДВ?
Според мен има значение ако споделиш и тази информация с нас .

Моето скромно мнение е, че не трябва да започнеш да се тъпчеш с храна изведнъж. Постепенно увеличаваи храната докато я докараш до нормалното количество за твоето тяло. Не би трябвало да се страхуваш толкова от покачване на килограмите. Все пак ти имаш нужда да възтановиш поне 10кг. Беше писала че тренираш, а как? След като тренираш не би трябвало да натрупаш излишни мазнини .

17.03.11
18:48

Според мен тренировките са ти много, имайки предвид физическото ти състояние.
Моето мнение е че трябва да пропускаш кардиото след тежестите.

17.03.11
18:50

казано от ralista на 17.03.11, 18:39:

Така с дневник май-ще е по добре :)
Успех !

Исках само да те попитам все още ли имаш проблеми с цикъла? А за колко време свали килограмите до 44? Колко бяха стартовите ти колограми преди НДВ?
Според мен има значение ако споделиш и тази информация с нас .

Моето скромно мнение е, че не трябва да започнеш да се тъпчеш с храна изведнъж. Постепенно увеличаваи храната докато я докараш до нормалното количество за твоето тяло. Не би трябвало да се страхуваш толкова от покачване на килограмите. Все пак ти имаш нужда да възтановиш поне 10кг. Беше писала че тренираш, а как? След като тренираш не би трябвало да натрупаш излишни мазнини .

Мерси за идеята отново. Ето и отговорите на въпросите:
1. Не, все още нямам цикъл (правих си кръвни изследвания. Казаха ми че съм на границата- ако сега започна да се храня щял да дойде сам. Засега няма повреди над черния дроб и бъбреците, но личало, че не работят нормално поради липса на въглехидрати. Сърцето все още също не е засегнато. Казаха обаче, че ако съм била изчакала още малко е щяло да стане страшно)
2.Миналата година края на февруари почнах диета+ фитнес ... та за година свалих от 68кг на 44кг.
3. Писах че тренирам 3 пъти в седмицата - 40-50мин силови упражнения и 40 мин кардио
Ако има друго, питайте

17.03.11
19:00

Реших да спомена, че 1воначално бях на диета. Мисля, че беше НВД. Изготви ми я моят фитнес инструктор. Всичко се движеше идеално. Никога не съм имала проблем с енергията или с каквото и да е. Карах я повече отколкото бях планирала (към 6 месеца бях на нея, а 1воначалния план беше само 2 месеца). След това помолих инструктора ми да ми направи просто режим. Той го изготви, но аз реших сама да срежа на половина въглехидратите. Ограничих се в продуктите, които той ми беше написал (явно) просто за пример. и оттам се почна зверското ограничаване. Та от ноември някъде си причинявам тия мъки ... сега просто съм забравила какво е да живееш нормално, без кантар, без изрично посочени порции и часове. Странно ми е като ям и се засищам. Чудя се нормално ли е понякога да хапваш за удоволствие? Да не говорим, че толкова много четох колко е лошо да се ядат всякакви бързи въглехидрати, че не съм вкусвала пица от година и нещо. За шоколад да не говорим.

17.03.11
19:01

nenb1_10, нямаш нужда от кардио..вярвам, разбираш, че здравословното ти състояние изисква да качваш кг, а не да сваляш, с каквато цел обикновено се прави кардиото. Ако малко от малко си разумна, ще го спреш и ще започнеш да се храниш и да качваш. 3 пъти тренировки с тежести по 40-50 минути са ти повече от достатъчно.
Аз съм почти 20 кг. по - тежка и 3 см по - ниска....Умът ми не го побира, да допуснеш да слезеш до 44 кг. на тоя ръст от 174 см.
Взимай мерки, а най - вече яж.

Иди тия дни и изяж една пица, а за десерт - шоколад. Какво мислиш, ще стане? Нищо. Когато не е ежедневие, няма проблем да хапваш и пица, и дюнер, и баничка, и сладолед. Аз ям всичко, защо не качвам?!

Мнението беше редактирано от Инис на 17.03.11 19:04.

17.03.11
19:17

казано от inis9 на 17.03.11, 19:01:

nenb1_10, нямаш нужда от кардио..вярвам, разбираш, че здравословното ти състояние изисква да качваш кг, а не да сваляш, с каквато цел обикновено се прави кардиото. Ако малко от малко си разумна, ще го спреш и ще започнеш да се храниш и да качваш. 3 пъти тренировки с тежести по 40-50 минути са ти повече от достатъчно.
Аз съм почти 20 кг. по - тежка и 3 см по - ниска....Умът ми не го побира, да допуснеш да слезеш до 44 кг. на тоя ръст от 174 см.
Взимай мерки, а най - вече яж.

Иди тия дни и изяж една пица, а за десерт - шоколад. Какво мислиш, ще стане? Нищо. Когато не е ежедневие, няма проблем да хапваш и пица, и дюнер, и баничка, и сладолед. Аз ям всичко, защо не качвам?!

Хехе, мерси за напътствията. Не съм запозната достатъчно и ме беше страх да не кача мазнини. Не искам да бъда като преди. Ако знам, че ядейки ще кача, но равномерно бих била по- свободна. Така съм свикнала да се ограничавам, че е трудно да се отуча. Ще правя опити обаче.

17.03.11
19:25

Привет :) и честит дневник!

Вярвам,не си била винаги на тези килограми-колко си свалила,че да станеш 44 на този ръст?
Как е цикъла?Ти си с мн нисък % мазнини и предполагам се отразява...

Ще следя дневника,на мен воденето на такъв ,за сега ми влияе положително :)

Успех!

P.S:не ти трябва кардио,наблегни на силовите упражнения,от кардио се сваля...
Яж на 3 часа,мери си там порциите и увеличавай лека-полека:аз от хранене,съдържащо 150гр домат и 2 маслини,сега хапвам 120гр пиле или 200гр риба+150гр ориз/картофи/боб+извара...и след 3 часа пак хапване :)

17.03.11
19:33

казано от mayasy на 17.03.11, 19:25:

Привет :) и честит дневник!

Вярвам,не си била винаги на тези килограми-колко си свалила,че да станеш 44 на този ръст?
Как е цикъла?Ти си с мн нисък % мазнини и предполагам се отразява...

Ще следя дневника,на мен воденето на такъв ,за сега ми влияе положително :)

Успех!

P.S:не ти трябва кардио,наблегни на силовите упражнения,от кардио се сваля...
Яж на 3 часа,мери си там порциите и увеличавай лека-полека:аз от хранене,съдържащо 150гр домат и 2 маслини,сега хапвам 120гр пиле или 200гр риба+150гр ориз/картофи/боб+извара...и след 3 часа пак хапване :)

Привет и мерси за окуражаването. Споменах по горе: “Миналата година края на февруари почнах диета+ фитнес ... та за година свалих от 68кг на 44кг. “

ЛЕЛЕ НЕ СЪм яла картоф от година и нещо...  нямам търпение да опитам ОТНОВО :D

17.03.11
19:41

Да, страха от качване на мазнини и от определени храни...аз никога няма да се отърся от тая параноя,но има начин да се храниш и с мазно,и с калорично(даже е задължително),но в правилното време и с подходящ тренировъчен режим...
Щом,аз с мойто пиене,цигари,а и вече годинки,качих 4 кила-без да се омазня-при теб успеха е сигурен.
Бъди постоянна в дневника и слушай съветите на повечето тук-има доста компетентни :)

17.03.11
19:49

казано от mayasy на 17.03.11, 19:41:

Да, страха от качване на мазнини и от определени храни...аз никога няма да се отърся от тая параноя,но има начин да се храниш и с мазно,и с калорично(даже е задължително),но в правилното време и с подходящ тренировъчен режим...
Щом,аз с мойто пиене,цигари,а и вече годинки,качих 4 кила-без да се омазня-при теб успеха е сигурен.
Бъди постоянна в дневника и слушай съветите на повечето тук-има доста компетентни :)

чудесно! мерси

Кажете тогава утре преди тренировка това става ли като меню:
7ч- 40/50гр овесени ядки (http://www.quaker.co.uk/traditional) с мляко и мъничко какао-(> http://www.greenandblacks.com/uk/what-we-make/home-use/cocoa-powder.html ) + Кафе с мляко

Мнението беше редактирано от nenb1_10 на 17.03.11 19:50.

17.03.11
20:45

Закуската ти се нуждае и от източник на животински протеин. 2 яйца, сирене или нещо друго богато на белтъчини. Млякото ти предполагам не надхвърля 200мл, а това според мен е крайно недостатъчно.

17.03.11
20:52

казано от gips на 17.03.11, 20:45:

Закуската ти се нуждае и от източник на животински протеин. 2 яйца, сирене или нещо друго богато на белтъчини. Млякото ти предполагам не надхвърля 200мл, а това според мен е крайно недостатъчно.

А ако увелича млякото?

Мнението беше редактирано от nenb1_10 на 17.03.11 20:55.

17.03.11
21:21

В колко часа тренираш,горе-долу,храната много зависи от това...
При всички положения,за закуска е добре(примерно):
Плод и/или мед(с чай,може)-това ти е бързия въглехидрат след ставане
След 30 мин-овесени ядки/трици-това ти е бавния въглехидрат(и гарант за тоалетна :) ,поне при мен),
накиснати в мляко-бавно усвоим протеин+мазнина и въглехидрат(бе,млякото го избягвам..мн ми е комплексно)
И,задължително яйца-по-лесно усвоим протеин,а и е леко за закуска
Аз тренирам 2 часа след закуска и избягвам мазнините-махам млякото и жълтъците,но това са си вече маний
Като цяло,вкарай 2 яйца,или колкото ти е по джоба варени белтъци(от тях няма да ти стане тежко и ще ти набавят протеина)
Провери в нета за овесени питки,или пустата дюкянска палачинка-модифицирай рецептата и гарнирай на вкус(за разнообразие от тия киснати овеси и трици и ядки...)

17.03.11
21:23

а,и кафенце сутрин си трябва :)

17.03.11
21:29

казано от mayasy на 17.03.11, 21:21:

В колко часа тренираш,горе-долу,храната много зависи от това...
При всички положения,за закуска е добре(примерно):
Плод и/или мед(с чай,може)-това ти е бързия въглехидрат след ставане
След 30 мин-овесени ядки/трици-това ти е бавния въглехидрат(и гарант за тоалетна :) ,поне при мен),
накиснати в мляко-бавно усвоим протеин+мазнина и въглехидрат(бе,млякото го избягвам..мн ми е комплексно)
И,задължително яйца-по-лесно усвоим протеин,а и е леко за закуска
Аз тренирам 2 часа след закуска и избягвам мазнините-махам млякото и жълтъците,но това са си вече маний
Като цяло,вкарай 2 яйца,или колкото ти е по джоба варени белтъци(от тях няма да ти стане тежко и ще ти набавят протеина)
Провери в нета за овесени питки,или пустата дюкянска палачинка-модифицирай рецептата и гарнирай на вкус(за разнообразие от тия киснати овеси и трици и ядки...)

Хапвам към 7ч и после към 9-9:30 съм във фитнеса.

Аз мн харесах овеса. Наскоро го купих и все още си ми е удоволствие да го ям. До сега нямах мн разнообразно меню. Но овеса + яйца няма да мога да ги побера в корема, гаранция!! ако гребна малко фъстъчено масло преди да изляза или го сможа в овеса?
А млякото е обезмаслено - 0.1% така че май няма много значение

Това мюсли става ли за преди тренировка? http://www.ocado.com/webshop/product/Alpen-Muesli-No-Added-Sugar/17284011 Имам го тука и ме изкушава също

Мнението беше редактирано от nenb1_10 на 17.03.11 23:11.

18.03.11
00:03

Да,мюслито е ок,сега го погледнах
40гр мюсли+300гр мляко са ти към 15 протеин и 40 въглехидрат
Ако можеш да сложиш към млякото и мюслито 1 лъжица мед или 20 гр стафиди/сушени плодове и поне 1 варен белтък(може и час след закуската,ако ти е мн тежко...),но като за начало си ок ;)
Важно е,след трена,да хапнеш нещо сладко(мед,половин банан,сушен плод,смучещ/дъвчащ/желиран бонбон/шоколад) и след 30-40мин-да речем,пилешко/риба стотина грама+
варен ориз/макарони/грах/боб/царевица/ КАРТОФ :) -поне 100-120гр-или 1 филийка+2 оризовки и зеленчуци...
Другите 3 хранения,които си описала в началото ми се виждат ок(следобедна,вечеря и преди лягане)
:)

18.03.11
06:39

Разгледах ти пак храната. Ти ядеш предимно въглехидрати. Няма лошо, обаче за цикъл ти трябват мазнини, а пък за възвръщане на тегло и то активно ти трябват белтъчини. Увеличи последните 2 от качествени източници. Сьомгата е супер, но количеството е малко. Ако се храниш с пълноценна храна, няма да качиш ИЗЛИШНИ мазнини, ще качиш тези които трябват на органите ти да функционират и ще изглеждаш и се чувстваш прекрасно.
Тренировките ти са потресаващо изтощителни и дори на здрав човек ще му дойдат в повече. Наистина трябва да спреш поне кардиото. Тренировките /изтощителните/пречат на синетзирането на женски хормони, които ти трябват в момента.Ако не можеш да си представиш живота без тях, 30 мин силова тренировка ти е предостатъчна. Когато си върнеш килограмите и цикъла увеличи и тренировките.
едит Била си много красиво момиче и пак можеш да бъдеш.

Мнението беше редактирано от diva 97 на 18.03.11 06:42.

18.03.11
09:00

казано от mayasy на 18.03.11, 00:03:

Ако можеш да сложиш към млякото и мюслито 1 лъжица мед или 20 гр стафиди/сушени плодове и поне 1 варен белтък(може и час след закуската,ако ти е мн тежко...),но като за начало си ок ;)
Важно е,след трена,да хапнеш нещо сладко(мед,половин банан,сушен плод,смучещ/дъвчащ/желиран бонбон/шоколад) и след 30-40мин-да речем,пилешко/риба стотина грама+
варен ориз/макарони/грах/боб/царевица/ КАРТОФ :) -поне 100-120гр-или 1 филийка+2 оризовки и зеленчуци...
Другите 3 хранения,които си описала в началото ми се виждат ок(следобедна,вечеря и преди лягане)

Мерси много
Значи хапнах 40гр овес+ 300мл мляко. Сега варя яйцето... ще ми се да го гаврътна цялото, но белтък да е...
За след тренировка може ли 1/2 грейпфрут?

18.03.11
09:11

Може, разбира се. Жълтъка няма да те ухапе ;) Дори, ако ме питаш мен, изяж още 1-2 яйца. Няма начин да надебелееш от тях. За след тренировка по-добре изяж един банан с мед, вместо тоя грейпфурт.

18.03.11
09:17

казано от nenb1_10 на 18.03.11, 09:00:

казано от mayasy на 18.03.11, 00:03:

Мерси много
Значи хапнах 40гр овес+ 300мл мляко. Сега варя яйцето... ще ми се да го гаврътна цялото, но белтък да е...
За след тренировка може ли 1/2 грейпфрут?

Да се похваля- изядох си цялото яйце. Нали не съм сгрешила?
След след тренировката ми трябва поне час до вкъщи да се прибера, че трябва и да сготвя. Демек хапна мааалко по-късничко. Пилешко с картофи може би :) амброзия за душата :)

18.03.11
09:20

казано от diva 97 на 18.03.11, 06:39:

Разгледах ти пак храната. Ти ядеш предимно въглехидрати. Няма лошо, обаче за цикъл ти трябват мазнини, а пък за възвръщане на тегло и то активно ти трябват белтъчини. Увеличи последните 2 от качествени източници. Сьомгата е супер, но количеството е малко. Ако се храниш с пълноценна храна, няма да качиш ИЗЛИШНИ мазнини, ще качиш тези които трябват на органите ти да функционират и ще изглеждаш и се чувстваш прекрасно.
Тренировките ти са потресаващо изтощителни и дори на здрав човек ще му дойдат в повече. Наистина трябва да спреш поне кардиото. Тренировките /изтощителните/пречат на синетзирането на женски хормони, които ти трябват в момента.Ако не можеш да си представиш живота без тях, 30 мин силова тренировка ти е предостатъчна. Когато си върнеш килограмите и цикъла увеличи и тренировките.
едит Била си много красиво момиче и пак можеш да бъдеш.

Благодаря Ти много. На снимките съм сегашната аз- ужасно е грозно. Кожата ми виси отвсякъде , не мога да седя в автобуса, защото ме убива...Направо ад. Всичко е такъв навик, че много ме е страх да променям начина си на хранене и ми се струва прекалено хубаво за да е истина, когато съм сита и имам енергия. Много благодаря за подкрепата, не вярвах, че във форум може да има хора, които да въобще да им пука. Благодаря

18.03.11
09:37

Аз мислех,че ще ти е тежко,ха ха,иначе хапвай яйцята цели-днес 1,утре 2 :)
Вкарай и едно на обяд,примерно :P

18.03.11
09:43

казано от mayasy на 18.03.11, 09:37:

Аз мислех,че ще ти е тежко,ха ха,иначе хапвай яйцята цели-днес 1,утре 2 :)
Вкарай и едно на обяд,примерно :P

Довечера към 7ч. едно омлетче със сирене и зеленчуци как звучи?

Бавничко, спокойно и уверено - нещата ще се получат. Да изглеждаш добре и да се чувстваш добре - това значи и да се храниш добре. Ключът към това е разнообразната качествена храна. Убедила си се, че гладът и еднообразието не са спасение. Ще допълня още нещо - едно хранене е наистина пълноценно когато доставя и удоволствие (освен определен набор хранителни вещества). Затова - леко и без да бързаш балансирай храната и количествата й, ще усетиш правилния път и нещата ще се получат много по-добре, от колкото очакваш!

18.03.11
09:54

Мн мерси....Сега излизам за фитнес, имайки енергия и желание. До скоро :)

18.03.11
13:03

Здравей и от мен :) Много добре разбирам как се чувстваш.Аз се сблъсках със същия проблем,изключих въглехидратите и цикъла изчезна.В началото е малко трудно да се храниш нормално,но здравето преди всичко.С повечко храна и душевен мир ще се оправят нещата,само имай търпение.Не знам дали взимаш някакви хормони,но аз освен с добра храна ми помогна и хомеопатичното лечение.Успех ти желая! :)

18.03.11
14:03

казано от merilin на 18.03.11, 13:03:

Здравей и от мен :) Много добре разбирам как се чувстваш.Аз се сблъсках със същия проблем,изключих въглехидратите и цикъла изчезна.В началото е малко трудно да се храниш нормално,но здравето преди всичко.С повечко храна и душевен мир ще се оправят нещата,само имай търпение.Не знам дали взимаш някакви хормони,но аз освен с добра храна ми помогна и хомеопатичното лечение.Успех ти желая! :)

Благодаря ти за мнението и споделения опит. Сега се мъча да си спомня какво е да ядеш нормално. Опреденелно ми е трудно и да бъда в хармония със себе си, от една година съм се хранила колкото да се заситя и сега е наобичайно когато усещам и вкуса на храната и и се наслаждавам. Засега не са ми казали да пия хапчета, дано няма нужда от тях :)

18.03.11
14:18

Стигала ли си до булимия(или да ти се е случвало,след приемане на храна,било то и малко,да ти е гузно и да повърнеш)?
Приемала ли си лаксативи и/или диуретици?
Това си е лично и може да не отговаряш :) ,пък и няма голяма връзка с възтановяването ти сега(само ориентира,до колко си наплашена от храната)
В крайна сметка,рано си се усетила :) и няма да ти е мн трудно-само първите 1-2 месеца ще ти е малко филм :)
Какво си хапна след тренировката-на обяд :P

18.03.11
14:44

Поздрави за дневника!

Писах ти в другата тема и може да видиш там моето становище по въпроса.
Липсата на въглехидрати не само ще навреди на изброението от вас неща, но и на мозъка.
Абсолютно всеки компонент е важен за правилното функциониране на организма - протеини, въглехидрати, мазнини, витамини, минерали, вода...
Нито един не трябва да бъде спиран, защото ще доведе до много лоши последици за здравето и психичното състояние на човек.
Ние сме създадени от природата, колкото и да вървим против нея, за да живеем пълноценно трябва да живеем според някои прости природни правила.
Ето един пример: Монозахаридите са един от основните източници на гориво за метаболизма.

18.03.11
14:50

Здравей nenb1_10, тук ще намериш много хора които ще те подкрепят и ще ти дадът правилни съвети, но най-важното трябва да свършиш сама. Възползвай се от знанието им, но упоритоста и желанието трябва да са твои. Виждам, че още се притесняваш да не качиш някой гр. мазнинка, повярвай ми на теб ти е нужно /дори и да не си голям специалист се вижда/, казвам го с най-добри чувства. Пожелавам ти да постигнеш целите си. Искам да те попитам нещо, можеш да не отговаряш на мен, но отговори на себе си: Защо сега, когато е най-хубавото време, да живееш живота си /приятели, компании, предполагам нямаш ангажименти към нищо, освен към себе си/ не се възползваш, а си създаваш сама здравословни проблеми? Казвам го не да те упрекна, а да ти покажа, че сега е момента да живееш, както си поискаш, а не да спираш ориза или картофите защото те ще те омазнят много, има много по- смисленни неща в живота. Най-искренно ти пожелавам успех:)

18.03.11
14:51

казано от Dimzata на 18.03.11, 14:44:

Поздрави за дневника!

Писах ти в другата тема и може да видиш там моето становище по въпроса.
Липсата на въглехидрати не само ще навреди на изброението от вас неща, но и на мозъка.
Абсолютно всеки компонент е важен за правилното функциониране на организма - протеини, въглехидрати, мазнини, витамини, минерали, вода...
Нито един не трябва да бъде спиран, защото ще доведе до много лоши последици за здравето и психичното състояние на човек.
Ние сме създадени от природата, колкото и да вървим против нея, за да живеем пълноценно трябва да живеем според някои прости природни правила.
Ето един пример: Монозахаридите са един от основните източници на гориво за метаболизма.

Мерси и на теб. Видях мнението ти. Малка поправка - от 68кг свалих на 44.
Инструктора ми няма вина. Докато бях на неговата доета бях ок. 1во, че я продължих повече отколкото той ми каза и 2ро, че след нея почнах да се ограничавам още повече. Грешката е моя.
Сега се мъча да почна да ям. Мерси, че ме насърчавате и помагате.
Имам много въпроси, които ще поствам тук и дано не ви отегча, но имам нужда от ужасно мн отговори. От 1 година съм на едни и същи храни. А ако хапна нещо, което не съм яка отдавна свалям веднага.
Въпреки че ям- свалям още ... страшничко си е. Свалям към 43-те вече :/

18.03.11
14:53

казано от ina_V_ на 18.03.11, 14:50:

Здравей nenb1_10, тук ще намериш много хора които ще те подкрепят и ще ти дадът правилни съвети, но най-важното трябва да свършиш сама. Възползвай се от знанието им, но упоритоста и желанието трябва да са твои. Виждам, че още се притесняваш да не качиш някой гр. мазнинка, повярвай ми на теб ти е нужно /дори и да не си голям специалист се вижда/, казвам го с най-добри чувства. Пожелавам ти да постигнеш целите си. Искам да те попитам нещо, можеш да не отговаряш на мен, но отговори на себе си: Защо сега, когато е най-хубавото време, да живееш живота си /приятели, компании, предполагам нямаш ангажименти към нищо, освен към себе си/ не се възползваш, а си създаваш сама здравословни проблеми? Казвам го не да те упрекна, а да ти покажа, че сега е момента да живееш, както си поискаш, а не да спираш ориза или картофите защото те ще те омазнят много, има много по- смисленни неща в живота. Най-искренно ти пожелавам успех:)

Напълно съм съгласна с теб. Искам сега да се храня нормално и качествено, затова писах тук- за да получа отговори :) мерси за помоща :)

18.03.11
15:01

Такааа
За обяд след тренировката хапнах:
12:15- 300гр. салата+3 оризовки+100гр пилешко
Сега се чудя към 3:30 какво да си хапна: 2 сандвича със яйце и сирене+ малко домати или сандвич(пълнозърнеста филийка) с кашкавал(15гр. мазнини на 100гр.) и прошуто (не знам дали е подходящо. иска ми се да хапвам някакъв колбас, но не знам какъв. Ако имате предложения би било прекрасно. Писна ми да пека пилешко за санвдичи).
Към 7:00 се колебаех между гюведже с пилешко доматен сос (от консерва), гъби, сирене/котидж чийз и яйце или омлет от 2 яйца и 1 белтък със сирене и салата.

Какво ще кажете?
Говеждото мога ли да го хапвам? Има ли значение дали е филе или не?

Мнението беше редактирано от nenb1_10 на 18.03.11 15:03.

18.03.11
15:07

Според мен за момента може да хапваш от всичко по-малко. Без да преяждаш за да не натоварваш организма си с други проблеми. След като ти се хапва прошуто, яж. Ако искаш месо различно от пиле, няма проблем. Според мен и една пица да изядеш нищо няма да ти стане. Поразгледай дневниците на другите момичета. Виж как се хранят и се възползваи от различни идеи.
Идеите които си дала за следобена закуска и вечеря са добри и вместо да се чудиш кое да избереш просто днес хапни едното ,а утре другото. Ти имаш да качваш килограми така че трябва да се храниш :)

18.03.11
15:10

Първия вариант е по-добре според мен. Разбира се че можеш да хапваш говеждо, можеш да хапваш всякакво месо. Може и свинско.
Между другото може да си вземеш допълнително витамини на таблетки. Най-вероятно имаш и витаминни и минерални загуби заради гладуването.
На ден минимум 2 литра вода пии. Каквото искаш прави, но поне 2 литра вода на ден и то чиста вода, не говоря за разни сокчета и супички.
И тези оризовки по-добре ги замени с нормален ориз. :)
И сладичко си хапвай, примерно преди тренировка може половин или цяла кофичка кисело мляко с 1-2 лъжици пчелен мед. :)

18.03.11
15:10

казано от nenb1_10 на 18.03.11, 15:01:

Такааа
За обяд след тренировката хапнах:
12:15- 300гр. салата+3 оризовки+100гр пилешко
Сега се чудя към 3:30 какво да си хапна: 2 сандвича със яйце и сирене+ малко домати или сандвич(пълнозърнеста филийка) с кашкавал(15гр. мазнини на 100гр.) и прошуто (не знам дали е подходящо. иска ми се да хапвам някакъв колбас, но не знам какъв. Ако имате предложения би било прекрасно. Писна ми да пека пилешко за санвдичи).
Към 7:00 се колебаех между гюведже с пилешко доматен сос (от консерва), гъби, сирене/котидж чийз и яйце или омлет от 2 яйца и 1 белтък със сирене и салата.

Какво ще кажете?
Говеждото мога ли да го хапвам? Има ли значение дали е филе или не?

Аз имам едно питене: Единственно пилешко ли консумираш? - Предполагам и риба- Съвет от мен хапни едно свинско филе на скара, нищо няма да се случи.
Мисля, че някой ти беше казал по горе, но: защо 2яйца и един белтък, не може 3 яйца?
Спри да гледаш, че кашкавала бил /15гр. мазнини на 100гр./, погледни го така, два страхотни сандвича намазани с масло, обилно настърган кашкавал, запечени и чаша айрян / не от 0,1 мляко/

казано от nenb1_10 на 18.03.11, 15:01:

Какво ще кажете?

Към обяда аз бих добавил и айран (колкото ти е приятно). Нищо му няма на прошутото, атакувай го смело! :) Мръвки за сандвичи - каквито ти харесват, има голямо разнообразие от филета и месни произведения (пилешко, пуешко, свинско, телешко - каквото ти е на душата). Не бих ти препоръчал само храни като кренвирши и наденици - не за друго, а защото не е много ясно какво има в тях. За вечеря - избери едното, другото остави за утре вечер! :)

Докато се натуткам, другите Дами са ти казали същото. Зарежи това колко мазнини има в кашкавала, не хвърляй жълтъците - храни се качествено и подбери правилните количества на храните.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.03.11 15:21.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1