Колко килограма мускул качихте последните 6 месеца?

17.03.11
15:59

Моля, отговорете на анкетата при условие, че:
- теглото ви в килограми + 100 е по-малко от ръста в сантиметри
- тренирате мускулна група веднъж седмично
- стремите се да качите мускулна маса

17.03.11
16:03

казано от Oranje на 17.03.11, 15:59:

Моля, отговорете на анкетата при условие, че:
- теглото ви в килограми + 100 е по-малко от ръста в сантиметри
- тренирате мускулна група веднъж седмично
- стремите се да качите мускулна маса

Аз не се класирам по 2 от трите критерия, така че ще се въздържа от отговор, но резултатите ще са интересни, стига отговорите да са наистина откровени. :)

Може ли да се добави отговор, с който само да видиме резултатите, защото по този начин, който не гласува няма как да види резултата, а ми е изключително интересно какъв ще е той :)

аз от 62-63кг есента сега съм 66-67кг :) даже в някой хубав ден съм малко над 67 ама :D ама... то не отговарям на първи критерий ... : (

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 17.03.11 17:37.

17.03.11
17:51

- теглото ви в килограми + 100 е по-малко от ръста в сантиметри (77+100 < 181 cм)
- тренирате мускулна група веднъж седмично (да,понякога даже и по рядко)
- стремите се да качите мускулна маса (естествено)

Гласувах за от 1 до 3.От края на лятото до сега съм качил 3кг,като няма забележимо омазняване никъде.Естествено колко съм прав и колко от каченото е мускул няма как да знам :)

Мнението беше редактирано от tra^la^la на 17.03.11 17:52.

17.03.11
17:53

Октомври месец бях 80кг а сега съм 83-84 и съм висок 184 см :P

17.03.11
18:52

Вписвам се в критерийте :D и съм качил около 5-6 килограма, има леко омазняване де :)

P&

17.03.11
18:54

Не би ли било по-хубаво въпроса да е “Колко килограма качихте през последните 6 месеца?” ? Така както е написано “мускул” никой не може да отговори точно.

17.03.11
19:03

1-теглото ми + 100 е по-малко от ръста
2-тренирам мускулна група повече от веднъж седмично
3-да,стремя се към мм

За 6-7 месеца,качих 4кг ,с постепенно увеличаване на храната и тренировки всеки ден(което,ме кара да мисля,че на 80% примерно ,е мускул :) )

Мнението беше редактирано от Мая на 17.03.11 19:05.

17.03.11
19:09

Юли месец се бях мерил 75-76кг. декември последно се мерих 83-84 кг. 180 висок. Като си оправих драстично храната + тежък клек. от декември до сега не съм се мерил и нямам представа колко съм.

17.03.11
19:16

Аз може ли да отговоря? Теглото ми е 90 при ръст 183. Не съм качил мускул в последната година, тренирайки с клек в 20 повторения, 5 х 5 и т.н.

Всъщност, за 7-8 месеца в началото на тренировките ми тренирах по типичен билдърски сплит с една тренировка за мускулна група седмично, хранех се с много въглени и качих доста. На ръката 5 см, само това съм си документирал. И корема го надух, ама в последствие за един месец го изчистих. Откакто взех да вкарвам програми, съответстващи на стажа ми, нямам грам прогрес откъм маса. Така. Храна е ок според мен, но като я увелича, качвам само на корем.

Какво мога да заключа аз за себе си? Започнах жив скелет, три-четири седмици кръгови, после сума ти време на класически билдърски сплит, доколкото съм запознат със сплитовете. Това беше единственото време, когато качвах мускули + мазно. Следователно, мохабетите за тренировки според стажа със една камара комплицирани методики са overrated/exaggerated. Пак, това е моето мнение и се връзва с отговорите на моето тяло. Мускулите съм си ги направил в началото със тренировки за напреднали, както обичаме да ги заклеймяваме тук. Ти не си Рони Колман, не тренирай с 3 упражнения за бицепс - ама на, той хвана, та порасна. Сега го тренирам по-малко - не мърда.

бтв mayasy ме кефи - откровено мислех, че няма да изкара много тук.

17.03.11
19:31

Мерси Junkhead ;)

В някои от книгите, които съм чел си пише, че първите 6 месеца и по програма за космонафти да тренираш пак ще имаш напредък. Дали ще тренираш с 30% 1ПМ или 90%ПМ е все едно. Резкия шок върху тялото не му оставя избор освен да се адаптира възможно най-бързо. Играта “борба за мускул” идва след това. Стигнеш ли първото плато, те тогава става интересно :)

17.03.11
20:44

Абе не му оставя избор... я ела да видиш в залата дето тренирам колко добре си се адаптират момченцата. Хората не са еднакви, знам, обаче това е грехота вече - във всяка тренировка ги гледам с дамските тежести и безчетните сгъвания, чак се чувствам зле заради тях. Адаптация към перманентно начинаеща форма.

17.03.11
20:48

@Oranje много ми е интересно какво целиш с тая тема. (не се заяждам)
Иначе по темата не мога да отговоря защото никога не съм си мерил % подкожни мазнини.

17.03.11
20:50

На мен лично ми се струва че се преекспонира целия този хейт към сплитовете. Вижте хората с най-големи резултати от форума. 80% от тях винаги са тренирали на сплит - Преслав, Величко, Сашо Маринов и т.н. Съмнявам са че някога са тренирали по кръгови. Просто знаят как да се хранят :)

TO

17.03.11
20:51

Бях си скелет преди точно 5-6 месеца...От тогава съм + 20кг и си мисля,че поне 1/3 трябва да е мускул...За това гласувах от 7 на горе...

17.03.11
20:59

powerslave - и аз това имах предвид :)

AZ

17.03.11
21:01

И с кръгова,и със сплит може да се качва,естествено,ако не се претренира.Това иска да каже Оранже,но понякога е малко краен.Но си е друго,когато може да наблегнеш на нещо,ръце например.Аз направих грешка като слушах,че не трябва да се тренират.После се чудя защо изостават.Разцъках се едно сплитче,хоп по 3 санта на баниците за месец и половина ;)

17.03.11
21:47

Тренирам от доста време (години)... от 2 години не съм бутал изолирано ръце. Може да се каже, че ми бяха леко изоставащи на фона на гърба и гърдите. От по-малко от месец тренирам и изолирано ръцете - с френско за трицепса и сгъване с крив лост за бицепс. Ефектът е поразителен. Благодаря си, че имах търпение и оставих ръцете за един по-късен етап, сега вместо да се чудя как да ги стресирам за да кача някой сантиметър, те просто си растат.

BR

17.03.11
22:23

Честно казано това колко ще качиш зависи повече от храната и почивката,естествено и тренировката не трябва да се омаловажава.Това със сплитовете също е пресилено,един добре обмислен сплит с базови упражнения и евентуално едно излорищо за финал е отлично.Ако тренираш много мускули в една тренировка няма как да вложиш максимум интензивност,а именно тя е един от ключовите фактори в натуралната тренировка.Всички натурални културисти тренират по сплитове,ако се растеше от кръгови тренировки мисля,че точно те щяха да ги правят.Вадите си извод,че тренировките за цялото тяло или за повече части са по-добри,защото съпоставяте някой,който тренира гръб с 2-3 машини и бицепс със скотово на машина,концентрично и нещо друго.Но ако имаме една тренировка от рода на :набиране,гребане с щанга,мъртва тяга,сгъване с щанга и сгъване с дъмбели от полунаклон нещата стават по-различни.Това,че повечето хора не растат от сплитове е защото не знаят как да се хранят и тренират за да качват.За мен това е отговора на анкетата като цяло.Нищо революционно няма да бъде открито :)

AZ

17.03.11
22:35

Абсолютно на същото мнение съм като Brute.

17.03.11
22:55

Как ги завъртяхте нещата че със сплит трудно се качвало не знам. От 2,5 годинки си ползвам един и същ сплит и си раста сменям само упражненията от време на време. Това по каква програма тренираш не е чак толкова важно ядене си требе.

17.03.11
22:59

Тази зима тренирах малко, но общо взето отговарям на условията. Качих 1-2кг, сега се чудя каква да ги правя...
Тренирах 2, 3 пъти максимум в седмица: крака+гръб + 1 изолиращо бицепс; 2. крака + гърди + 1 изолиращо трицепс. 

17.03.11
23:28

Аз не знам защо приемате темата като провокация и започвате дискусия за защита на сплитовете. Човекът си пита просто ;)

Не знам кой ще е тоя дето ще оспори, че за бодибилдинг цели най-подходяща е бодибилдинг тренировката. Яж си като мъж, раздели си мускулните групи в 4 дни и ги тренирай с мъжки упражнения и ще си набъбваш като гъба. А тия работи с претренирането са прах в очите на децата, повечето хора тъпчат на едно място от недотренирване, от претрениране са малцинство тия дето страдат.

BR

17.03.11
23:33

Претренирането не  зависи само от тренировките.

17.03.11
23:42

Ей, добре че си водя записки от тренировките и кантара. Значи, на 28.09.2010 (когато започнах да тренирам след 3 месечно прекъсване) съм бил 77,4 кг - днеска 80,9 кг. Това са цели 3,5 кг, от които се надявам 2 са чист мускул :)

Edit: Сега погледнах, че има критерии и не отговарям на нито един от трите :)

Мнението беше редактирано от default на 17.03.11 23:45.

Аз винаги съм бил на мнение, че програми от рода на клек 20 повторения, 5х5, 5/3/1 , програмите на Марк Риптоу, уестсайд, смолов, всички те са с една мисъл повече от правенето на мускули. Не може да сравняваме чисто културистична тренировка с по-”атлетически” програми.

18.03.11
01:21

За мен генът е най-определящ. Много верни неща има казани тука, но това е факт. Наистина с много труд, постоянство и воля се постигат много добри резултати и за дълго, но и в спорта, както в други аспекти от живота има хора, които полагат по-малко усилия и пак постигат по-големи резултати. Примери могат да се дават много.

А инак относно темата- отговорих с 1-3, нищо че от няколко месеца не ми е цел да качвам маса.

Абе има нещо друго, но нека да видя дали ще успея да го обясня. Тая игра на сплитове, тренировка на цялото тяло и различните методики на трениране е малко като играта на боя при картите. Ако си изтеглиш всичките козове в началото, накрая ти го вкарват вътрешно. Ако ги използваш умно и хитро - печелиш. Повечето трениращи си теглят козовете в началото, правят пирамиди, частични повторения, дроп серии и не знам си какво. Вкарват сплитове и програми като за младши бодибилдър и т.н. Тялото естествено няма избор и се адаптира по определен начин, но идва момента, когато младшия бодибилдър си седи в дупката, скубе си косите и си шепне: “Ех, сега да имах някой друг коз”. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 18.03.11 08:25.

18.03.11
09:31

Обаче друг коз винаги има. Дали ще е добавка, дали ще е хранителен или тренировъчен режим - винаги има начин. Тази ситуация с платото може би е някъде из професионалните нива.
Фитнесът не е игра на карти, метафората е ограничаваща. Възможностите са безброй.

18.03.11
09:37

То това с козовете лесно се оправя ;)
А моето тегло примерно никога не е било под ръста ми в см.
Относно сплитовете - това е най-ефективния начин за тренировка, обаче трябва човек да е готов за него.
Някак си не е много удачно начинаещ, на който лоста му трепери в ръцете и не може да направи ни едно упражнение правилно и все още няма никакво силово ниво да тренира веднъж седмично мускулна група с по 3-4 упражнения. Плюс това - има сплитове и сплитове ;)

Повечето от вас са запознати с името Mike Mentzer и неговата методика. За тези, които не са наясно - прочетете малко за него. Със сигурност ще ви стане интересно. След това изгледайте клипчетата, които показват част от негова тренировка. Има още в youtube ако някой стане твърде любопитен. За мен, това е тренировка, след която мускула се нуждае от 7 дена почивка, че и повече. И честно да си призная, не вярвам...и не виждам в залите, в които тренирам, някой да тренира и да се смазва по този начин. Някой да си докарва такова натоварване, че да иска 7 дена за възстановяване, да не говориме за човек със стаж от няколко месеца. Само погледнете Mike Mentzer по какъв начин тренира момчето и след това му дава 6-7 дни почивка ;)

ПС: И напълно подкрепям мнението на Петко...”...обаче трябва човек да е готов за него...плюс това - има сплитове и сплитове”.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 18.03.11 10:59.

18.03.11
11:59

9кг. за 4.5 месеца, като се надявам до края на лятото да добавя още 6, за да си върна формата от преди 3+ години

хм.. сега съм комбинирал две програми така да се каже.. тренирам по 5/3/1 програма и тъй като асистиращите упражнения трябва да са с по-леки тежести от обикновенно тренирам по ХИТ варианта който Прокс сложи като клип тази комбинация е убийсвена направо :D

18.03.11
18:43

А каква е целта на анкетата освен да предположим колко кг мускули сме качили ? :)

19.03.11
00:59

казано от Oranje на 17.03.11, 15:53:

Докато Рони, Джей или някой от сорта не напишат програма за напреднали, която да е цялото тяло в три дни, всички с ръце под 40см ще продължават да тренират по сплитове. И ще продължават да търсят как да разпределят мускулните групи. И ще продължават да изглеждат като миналата и по-миналата година. Е, да, на някои ще им поникнат мустаци и брада, други може да се изрусят или пуснат дълга коса, но...това ще са промените общо взето.
Между другото, ще пусна една анкета, да видим дали резултатите ще говорят повече от думите.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 19.03.11 01:02.

Извинявам се, гласувах преди да прочета условието.
Може да се премахне един глас от третата опция:)

19.03.11
09:25

Добре а защо това ограничение по точка 1 така доста хора не се класираме :D

19.03.11
16:15

Това ограничение,за да може анкетата да обхване предимно начинаещите,които се стемят да качват маса,а не да отслабват.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 19.03.11 16:20.

DE

23.03.11
02:10

От Октомври до Декември бях качил точно 10 кг.Тренирах по сплит,но по-важното беше,че храната ми беше на ниво.Знам какво цели Oranje,знам че няма и да му пука от резултатите,затова казвам това,което мисля и се надявам да не се приема лично от никого.Добре е да се започва с кръгова и тренировки за начинаещи.Правих 20 повторения клек и не мисля,че един начинаещ е готов за такава система,аз лично на 2-та седмица се отказах.Такова натоварване спрямо нервната система не можах да понеса и си продължих със сплит,нормално по 2 упр за малка и 3-4 за голяма мускулна група.Главно базови упражнения!Но проблема на начинаещите е че НЕ ЧЕТАТ и лично според мен най-голямата грешка е в ХРАНАТА.Всеки знае днешно време как са младежите,кой изпушил 2 кутии цигари,кой изпил 2-3 бири,кой не знам си каква трева пушил.Фитнеса не случайно е казано,че е начин на живот,веднъж научиш ли простичките правила всичко ще си върви.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1