17.03.11
22:24
Здравейте,точно на нова година се получи неприятна контузия след едно сбиване в нетрезво състояние в опита си да сритам /даже не помня кой :) / , се подлъзвам и падам с цялата си тежест върху горната част на ръката си след което няколко дена едвам я движих от болка,болката е най-вече в рамото . Ходих на ортопед още тогава каза ми че имам разтеглено сухожилие на бицепса / имах и отток по него/.Проблема е че след 2 месеца и половина тази контузия продължава да ме мъчи и не мога да тренирам нищо за горната част от тялото,а болката се съсредоточи точно в рамото и не минава.... някой имал ли е подобна контузия ще се радвам да споделите как да я лекувам и да се завръщам по бързо в залата :) поздрави
Здравей! Аз съм с подобен проблем вече от 9 месеца, разтегнах при падане. Около 20 дена въобще не можех да мърдам ръката, след което болката постепенно взе да намаля и си възстанових нормалните движения. Мазал съм се с всички възможни кремове, пил съм волтарен, ибупрофен и други боклуци, ходил съм на кални бани, но рамото все още ме боли при определени движения и амплитуда. За облекчаване на болката най-много ми помогнаха криотерапията (лечение с лед, само от началото), различни упражнения за ротаторния маншон, масаж с тенис топка и загравяне на рамото. Това са единствените неща, които реално имат ефект и лекуват според мен. Освен за ротаторния маншон можеш да правиш изометрични упражнения за горната част на тялото. Нормално завръщане в залата го отложи за по-късно. Аз започнах тренирам на 4тия месец, много леко и пак си ме болеше доста. Така, че внимавай! Няма да е зле да преосмислиш концепцията си за бутащите упражнения. Пробвай разлини хватове, с които не те боли. Упражнения зад врат въобще недей да правиш!!! Айде успехи и горе главата :)
Мнението беше редактирано от default на 17.03.11 23:15.
17.03.11
23:21
Пробва ли с кинезитерапевт?
17.03.11
23:26
Забрави за залата за няколко месеца и почни да плуваш. Това ще ти даде възможност да поддържаш форма и ще ти помогне да се възстанови по-бързо сухожилието. По-принцип “разтягане” на сухожилие няма. Има частично разкъсване и минават няколко месеца преди да се възстанови. Като поплуваш 1-2 месеца, може да започнеш с леки изометрични натоварвания. Те заздравяват сухожилията и ще ти помогнат да се възстановиш.
П.С. И по-добре внимавай с алкохола и с ритането ;) Казват, че човек се учи от грешките си, така че си вземи поука и ти :)
18.03.11
09:01
Абе най-добре спри да тренираш, защото само забавяш нещата, а може и да ги усложниш. Отиди при друг лекар за второ мнение. Аз на 8-ми Декември заради падане от стол си изкълчих палеца на ръката. Чак наскоро ми мина напълно. Трябваха му 3 месеца :)
Благодаря ви много за съветите днес ще се консултирам и с друг лекар , а сега просто трябва да измисля някаква диета с която да не загубя мускулна маса през времето което няма да тренирам ... смисъл мисля само да правя клекове,бягане и коремни преси
18.03.11
14:22
Няма такава диета. Трябва да стимулираш мускулите, за да не ги губиш.
Днес ходих на лекар и ми инжектираха Флостерон и Лидоцеин в рамото, а лекаря каза че до няколко дни болката ще премине и ще мога да се завърна в залата :)