Защо чувствам корема си подут ?

18.03.11
00:01

Здравейте, от няколко дена насам чувствам тежест и подутина в корема си, а не ям и не правя нищо по-особено от преди :/ Някакви идеи как мога да прочистя корема си примерно с някаква кратка диетка от няколко дена или нещо друго... ?

Може да е от много неща. Пробвай идните 2-3 дни да ядеш повече зеленчуци и храни богати на фибри като боб, леща, грах и др. Пий и повече вода. Купи си от аптеката Мезим Форте. Това са храносмилателни ензими. Струват 3-4лв. Пии по едно хапче със всяко ядене. Ако не се оправиш до 2 дена по-добре отиди на лекар да те види. :)

18.03.11
11:10

Благодаря, а може ли да е от това, че почнах да тичам от известно време, след като зимата имах дълга почивка заради студовете ?

Аз лично не мога да намеря връзка между двете :)

18.03.11
13:36

Газове, киселини, тумор и т.н. Възможности колкото искаш. Избягвай газираното и храни, които образуват газове. :)

18.03.11
15:12

Пробвай зелен чай, супички, прясно мляко... едно тараторче си спретни. И доста зеленчуци :)

18.03.11
15:50

А защо зеленчуците?
Аз лично от прекалено големи порции зеленчуци (фибри като цяло) получавам точно такова чувство за подутост и газове!

Фибрите влияят благоприятно на отделителната система. В нормални количества. Ако прекалиш се получава подутост, газове и често диария :)

18.03.11
20:01

казано от nenb1_10 на 18.03.11, 15:12:

Пробвай зелен чай, супички, прясно мляко... едно тараторче си спретни. И доста зеленчуци :)

Прясно мляко в никакъв случай не е добре да се препоръчва за подут стомах!
Тараторче също, ще ти стане по-тежко.
Иначе зелен чай може.

18.03.11
20:11

казано от Dimzata на 18.03.11, 20:01:

казано от nenb1_10 на 18.03.11, 15:12:

Прясно мляко в никакъв случай не е добре да се препоръчва за подут стомах!
Тараторче също, ще ти стане по-тежко.
Иначе зелен чай може.

На мен прясното мляко много чудесно ми действа.

18.03.11
20:24

казано от nenb1_10 на 18.03.11, 20:11:

На мен прясното мляко много чудесно ми действа.

Да но има хора при, които липсва или е намалена производителността(при по-възрастните) на ензима Лактаза, която спомага за усвояването на Лактозата(млечната захар), при което се получват много неприятни странични ефекти - диария, газове.

Киселото мляко също съдържа някакви нива Лактоза(много по-малки от прясното), но не причинява тези неприятни състояния.

Разбира се зависи и от приема. Всеки човек си има лимит за това колко Лактоза може да поеме наведнъж. :)

19.03.11
13:27

Ако ядеш преди лягане, спри, не пий газирано. При мен се оправя като ям зеленчуци и плодове от плодове най-добре наблегни на банани ;).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1