18.03.11
21:25
Във фитнеса съм от почти 5 месеца. Чудя се дали да увелича броят на упражненията с едно повече? Мой приятели който са тренирали 3-4 месеца вече са с 5 дневна програма и мисля, че няма да претренирам. Забелязал съм, че от както почнах гърбът ми е много по голям и правя 5 упражнения за него докато ръцете са ми едва 29.5 см като за бицепс правя 2, а за трицепс 3 упражнения (лодката я правя с наклон напред за долната част което добавя 2 упражнения в едно) . Какво мислите, дали да го увелича ли упражненията или?
18.03.11
21:29
аз не рабзрах много какво искаш да кажеш ти само гръб и ръце ли тренираш... това, че гърба ти реагира добре на 5 упражнения незначи, че другите мускули ще реагират също толкова добре на 5 упражнения.. все пак гърба е втория по големина комплекс от мускули след краката тъй, че е нормално за гръб и крака 5 упражнения но за другите мускули 4 най-много ! качваш интезвиноста намаляш серийте... варианти много са увеличаване на работните тежести, силата респективно мускулната маса
Как ги тренираш ръцете? Заедно бицепс и трицепс в една тренировка или отделно с големи мускулни групи. Какво разбираш под претрениране? Много начинаещи се объркват с това определение.
6 упражнения за гръб не са ли много според теб? По колко серии правиш упражненията?
Абе брат, дай повече информация, че в желанието си да ти дам отговор зададох 4 въпроса.