18.03.11
23:31
Здравейте всички от този форум! :) Ще премина направо на въпроса... От скоро ходя на фитнес и съм забелязъл, че дясната ръка ми е много по-силна от лявата, както и дясната гърда ми е много по-развита от лявата. Десничар съм, но имам много приятели десничари, които нямат този проблем. И до сега не съм тренирал нарочно тази ръка. Когато нося нещо попринцип ми е по-удобно и по-леко да го нося с дясната ръка и тем подобни... но не знам, само гадая. Може ли да ми препоръчате какво да правя? Имам достатъчно свободно време и мога да ходя всеки ден на фитес. Благодаря предварително!
казано от FRANKO1 на 19.03.11, 12:30:
тренирай двете ръце еднакво, с дъмбели, като започваш със слабата ръка.
Ако може някой да обясни защо да се започва с по-слабата?
19.03.11
15:52
Аз си го обяснявам така. Ако започнеш с по-слабата ръка, тя ще бъде по-добре изцедена, което от своя страна с подходяща храна би допринесло за по-бързо развитие и уеднаквяване. Може и да греша. Така си го обяснявам аз. :]
20.03.11
14:04
Да, ако може да ми обясните това защо да започвам с по-слабата ръка и какво имате в предвид под “правилно” хранене (какво да ям, кога, защо...). Както виждате съм нов във фитнеса и още не знам тези неща. Благодаря предварително!
20.03.11
21:27
Аз винаги съм си мислил,че дясната ръка и крак са ми по силни,но не е баш така...Винаги просто всичко съм правил с тях,а като се оглеждам,лява ръка,лява гърда,ляв крак...По оформени са ми от колкото тези от дясната страна...Това ме озадачава малко,но вероятно си има обяснение...А реално когато правя упражненията с по-сериозни тежести се вижда,че лявата изостава съвсем леко. :)
ЗАЩОТО, когато започваш със слабата ръка, правиш толкова повторения, колкото можеш с нея и така, тя постепенно достига силата на “силната” ръка - се заличава този дисбаланс в силата на ръцете ;)
23.03.11
23:53
Франко,пак не им обясни и пак няма да те разберат.
ПИЧУЕ...ПИЧУЕ!!! Кат’ ви е по-слаба лявата ръка и направите с нея 6 И ПОСЛЕ С ДЯСНАТА СПРЕТЕ на 6тото и по аналогичен път тренирате винаги,то постепенно ръцете ще добият еднаква сила (на теория) и размери (още по-слаба теория).
НО тъй като мастурбирате като за последно по цял ден,дясната винаги ще изпреварва,сорка!