19.03.11
18:08
:D :D :D още ми е смешно не мога да повярвам че направих тази тема
Здравейте всички скоро бях чел някъде че в древна гърция при олимпийските състезания атлатите са ползвали топките за увеличаване на силата. От чисто любопитство- има ли някакъв ефект върху тялото или е все едно си хапваш месо ?
Има разбира се, пълни са с тестостерон. Но много трябва да се внимава с дозите щото може да ти избие акне, и след продължителна употреба могат да доведат до рак на простатата.
Абе то че звучи смешно тва ясно ми навремето ония хора защо са га правели тогава щом няма ефект ?
19.03.11
18:24
нали Валдис ти каза, че има ефект :D не четеш ли бе момко
19.03.11
18:28
Ефект има, но трябва да направиш PCT с пут.а от бяла мечка и чеп от канадски елен :D
19.03.11
18:29
Навремето са правили много щури неща:яли са тестиси от бикове и прасета,пили са кръв и са се завивали с найлонови чували преди състезание.Чрез последното са мисели,че ще постигнат остър релеф.
19.03.11
18:32
аз знам, че няколко дена преди състезание ( незнам колко точно дни ) си източват кръв ( незнам количество ) и преди състезание си я вливат отново това нещо довеждало до разни процеси било като естествен допинг ...
Да то се прави и сега ама е нелегално. По този начин ти се удвояват червените кръвни телца.
За тези на бик не съм чувал, но агнешките и свинските (т.н. бели бъбреци) са си деликатес. В Пазарджик поне, повечето хора ги ядат и то с удоволствие.
@kristiancho
Някои жени спортисти целенасочено са забременявали, за да могат да си източат още по-добра кръв за състезание, след което абортират (отново нарочно).
казано от kristiancho на 19.03.11, 18:32:
аз знам, че няколко дена преди състезание ( незнам колко точно дни ) си източват кръв ( незнам количество ) и преди състезание си я вливат отново това нещо довеждало до разни процеси било като естествен допинг ...
Смяната на кравта си е чист допинг но е за леко атлетите при силачите няма ефект.
Мнението беше редактирано от vatman на 19.03.11 18:54.
19.03.11
19:09
аз това го гледах на един филм с едни хора дето бягат ( маратонци ) и там го обясниха... смисъл филма си е криминален сериал но ми се стори, че казаното там е вярно и то явно е вярно.. доста любопитно нали.. това с бременните атлетки е направо нечовешко и гнусно.. незнам как може жена да го направи.. интересно ще е да се направи тема и всеки запознат с допинга от миналото и тези номера с кръвта да напише по нещо... допинга без хаповете всичко използвано преди и ‘’натурално’‘
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 19.03.11 19:13.
Преди време имаше една хранителна добавка - Тестикулин, разработена от Иван Абаджиев. Имах познат, който е щангист и я ползваше. Помня, че ми спомена за ефект 2-3 пъти по-силен от трибестана.
“Кръвен допинг” му се вика на това. “Популярно” е в колоезденето, ски бяганията (също биатлон, ски ориентиране), маратон, триатлон, лятно ориентиране, тичане на дълги разстояния. Идеята е, че по този начин броят на еритроцитите се удвоява, както каза adivans. Хемоглобинът в еритроцитите прави свързване с повече кислород, който по-бързо се отнася до нуждаещия се мускул. Така не настъпва толкова голямо изтощение. Кръвният допинг обаче се хваща прекалено лесно. Наказанието за него е цели две години.
Колоездачът Александър Винокуров по този начин бе наказан по време на Обиколката на Франция. Имам и други примери, ама сега не се сещам.
За това за бика - не става! Тестостеронът е хормон. Отделя се от тестисите (при жените от яйчниците) и в малки количества от надбъбречната жлеза. При премахване на топките, тестостерона в тях става неактивен. Той попада в храносмилателната система и се изхвърля от нея. За да има ефект външен тестостерон, той трябва да е в активно състояние и да се вкара в кръвта (през мускул), не в стомаха.
Тестикулина - при него ефекта беше толкова добър, че май го забраниха като допинг. Въпреки, че е на биологична, не на химична, основа (демек добавка, не лекарство), беше ... прекалено хубаво, за да е истина ... все пак повишаваше тестостерона много над нормите.
Приятелите ми от щангите много са ми обяснявали за него :) Ама съм роден прекалено късно, за да съм го опитвал :D
Мнението беше редактирано от LDoeN на 19.03.11 19:28.
Има още начини освен преливане на собствена кръв. Един световен шампион по колоездене спи в камера специялно направена от него и постига същия ефект върху тялото си като с преливане на кръв. Интересно ми е също ако Стоянчо каже повече за този тестоболан
Общо взето Тестикулина беше на белтъчна основа. От тестиси на бик се извлича белтъчен комплекс, който изгражда структурни единици в тялото, които стимулират производството на тестостерон от организма. Забранен е в чужбина заради животинския му произход.
19.03.11
19:48
Тестисите почти от всяко животно първо са деликатес, второ явно имат някакъв ефект.
Другото е, че всяка добавка, храна или метод, който има сериозни ефекти без значение колко е натурален, екологичен, биологичен и т.н. се брои допинг или лекарство!!!
Затова много “добавки” като видят от FDA че имат сериозен ефект и ги забраняват да се продават в тази им форма.
Малко е смешно че ефектът на преливането на кръв може да се постигне по 4тири различни начина само 2 от които са забранени всъщност
казано от entwickler на 19.03.11, 19:48:
Тестисите почти от всяко животно първо са деликатес, второ явно имат някакъв ефект.
По нагоре съм обяснил защо точно нямат ефект.
Сега остава да се появят теми “откъде да закупя” и “рецепти за приготвянето” :D :D :D
Не Тестоболан, а Тестикулин. Последно го виждах преди 3години в магазина на Крика. Ок.60лв струваше опаковката.
Вижда се, че в скоро време някои от нас с повишен интерес ще следят испанските кориди и ще стискат палци бикобореца да победи, че в противен случай .... тестисите на последния хмм.....не съм сигурен дали имат спортни приложения :D.
20.03.11
09:52
Абаджиев много пъти е разказвал как са обикаляли кланниците за да вземат животински тестиси за щангистите.
Според мен ефект със сигурност ще има, но той няма да е от това, че в тестисите има тестостерон, а от това че в тестисите като орган има всички хранителни вещества (минерали, витамини, ензими и т.н.), които са нужни на твоите тестиси за да произведат тестостерон. Както каза LDoeN, “структурни единици в тялото, които стимулират производството на тестостерон от организма”. Въобще ако имаш проблем с някой орган, най-вероятно му липсва някой минерал ,ензим или там нещо друго, от което му зависи функцията. И къде ги има най-концентрирани тези неща? Ми в здравия орган!
Аналогичен пример е яденето на животински очи при кокоша слепота.
Кокошата слепота е в следствие на недостиг на витамин А (ретинол). Ядеш животински очи заради многото ретинол в ретината на окото, така си попълваш недостиците в твоето тяло и премахваш кокошата слепота.
Извода е , че яденето на тестиси съвсем не е лишено от смисъл ;)
20.03.11
21:54
Аз съм опитвал няколко пъти,последния беше преди 6-7 години,и трябва да ви кажа че на скара са много хубави,говоря за свински такива
Инак,споделям мненията по горе,няма как да не дават резултат,примера със очите е доста показателен
АКо се намираха в София бих купил веднага
Собствено,мога да споделя доста интересен спомен от далечната 1994та,навремето ни сбираха на спортни школи в Белменкен,всякакви,от олимпийски надежди та до шахматисти
Та а една такава лагер щкола,една мадама от Панагюрише мисля беше,спринтьорка,беше “изпила” половината мъжки лагер,буквално,ако ме разбирате,да не изпадам в подробности,явно е търсила качествен матрял за подготовка :)
По интересното беше че почти цялата половина после хвана цъфтящ трипер,но това е друга тема
Поне мадамата пожъна ли спортни успехи след “запоя”? :D
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 21.03.11 00:46.
21.03.11
10:36
:)
Идеята на тия школи беше да се види кой как е,и големите клубове да привлекат в училищата си по добрите атлети.
ЦСКА взимаше най доброто,особено от мъжкото съсловие,с довода отбиване на военна служба
И назобване разбира се,незнам какво са ни давали,обаче аз надбягвах скиорите на прав участък,в снега
Не че не сме питали,ама отговора беше:Вие келеши не се бъркайте в Божите работи,ами дерзайте
Колкото до дамата,честно казано нямам спомен,спомням си че много ме беше яд чесъм пропуснал прИмоцията,в деня който съквартирантите бяха “намазали” аз ходих на Джурасик парк 2
Е,след 2 дни вече не съжалявах
В интерес на истината аз там отрких пшеничния зародиш,правеха ни някаква папара от пшеничен зародиш с вкус на БСАА,и някакви корени от гръмотрън,за 1 месец те тъпчат със знайни и незнайни “хубавини”,с хранителен и не толкова хранителен произход и смисъл
Включително и шахматистите!
тях предполагам с психостимулати ги тъпчеха горките,някой буквално бяха зомбирани
С Веско Топалов сме били стая до стая,той тогава беше на 18-19 години май май