Щангите ?

20.03.11
08:31

Здравейте :)
Снощи се бях загледал в клипчетата от темата с видеотата и стигнах до един клип който ме заинтересува бая ( http://www.youtube.com/watch?v=-6mRbQG-PL4 ). Става въпрос за 20 годишно момче което има уникални постижения. След като прегледах клипа се заинтересувах от тренировъчната му програма и се оказа че треньора му е Джон Броз и във всъчките му интервюта той казва че е бил трениран от не който и да е ами от Антонио Кръстев (българин световен рекордьор по изхвърляне за който не знае), който му е предал знанията добити от Иван Абаджиев. Та интересното в цялата работа е че чужда държава ползва нашите принципи в щангите и тинейджърите им постигат невероятни резултати в което време в нашите щанги не се случва нищо. Единствено искам да кажа че в темата надявам се няма да говориме само за стероиди които са тясно свързани със сериозния спорт. Та как стигнахме до това ниво според вас?

Темата беше редактирана от Xeeu3 на 20.03.11 09:38.

Има доста други примери за държави, които искат наши треньори и наши състезатели.
Дори идват чужденци за по 2-3седмици тук, за да тренират с наши треньори и световни шампиони.
Как се стигна до това ниво? Не много трудно, способни сме да затрием всичко, в което сме добри. Спорове между федерации и какво ли още не.
Истината е, че не са нужни чак толкова много пари - да се намерят 10-15 момчета, да им се осигури храна, добавки и някаква прилична заплата. Треньори имаме и за нула време пак ще си върнем славата.
Просто трябва да се осъзнае, че не всичко е футбол (нищо против спорта, просто се прекалява).

Тук нищо общо нямат стероидите. До колкото знам Иван Абаджиев рядко е прибягвал до тях, предполагам неговите ученици също. Пък и когато се знае какво се прави, когато имаш цел и си професионален спортист, няма лошо да се вземе нещо за кратък период, добре дозирано и тн.
Вдигането на тежести си е сериозен спорт, който изисква страхотна физическа форма, добро възстановяване и изтощаващи тренировки.
Правих известно време движенията и винаги са ме изцеждали до край...

Ако не ме лъже паметта, руснаците са едни от първите, които дават много голям тласък в бодибилдинга и спорта, чрез много и най-различни екперименти и изследвания, включващи голям брой доброволци. В няколко от книгите, които прочетох, България се дава за сериозен пример в спорта, като се споменават неща, с които сме допринесли, като дву-три-четири разовите тренировки и теорията, че повече от 45-60мин. не бива да се тренира, защото ефекта е минимален. Както и много повече. Винаги сме били много напред в спорта и сме голяма сила в това отношение. В момента обаче потъваме надолу, защото вече държавата не се грижи за младите атлети, които ни славят в цял свят. Дреме им на шапка, плаща им жълти стотинки и ги прави на посмешище. Това естествено оказва влияние. Само като пример давам българския футбол. Пълен цирк, който те кара да ревеш, а не да се смееш. Защо? Мисля, че на всички ни е ясно. Наши футболисти, които играят по чужди отбори блестят с уменията си, но така е като има кой да се грижи за тях и да им дава воля да се борят. Във всички спортове е така.

Btw…ето сегашната форма на младия руснак. Удивителен!

20.03.11
09:23

Със повечето неща които изброи съм съгласен, но мисля че би било много трудно да си върнеме славата. Спортът се развива във западните държави децата още от малки се обучават а в България всичко е на по инерция. Иван Абаджиев е започнал да се занимава с Наим Сюлейманов когато Наим е бил на 9 годинки в момента 9 годишните само похапват пържени картофки със десерт торта или сладолед. И докато западните държави почват да коват атлетите си от деца и имат хиляди школи в които отсяват по-талантливите и надарени спортисти при нас просто школи няма. Някой да знае за Български олимпийски надежди (в тинейджърските години) в щангите? Цяла вечер четох за тежкоатлетите ни в миналото и мед ще ми покапе от сърцето ако чуя че има светлина в края на тунела :)

20.03.11
09:26

Бях копирал грешен линк за което се извинявам ... В момента показва правилния :)

Именно! Спортната култура като цяло атрофира поради безличието на държавата. Нали знаете оправданието - “няма пари”! А наоколо хвърчат коли най-нов модел, та вече се хващам за главата и се чудя дали в момента най-добрата професия не е “мошеник”. Или депутат :D То май са еквивалентни :)

ПС: В момента линка ти не се отваря. Предишния си беше ок :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 20.03.11 09:37.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1