Стречинг за прасци след тренировка

20.03.11
17:23

Как разтягате прасците? Обожавам следтренировъчния стречинг, но тях никога не успявам да ги разтегна удовлетворяващо.

20.03.11
18:14

Малко е сложно за описание, но ще се опитам, дано ме разбереш :)
От изправен стоеж стъпваш с единия крак напред и го свиваш в коляното. Задния крак преместваш още назад и заставаш на пръсти, но само той е така, предния си остава на цяло стъпало. От тази позиция започваш да пружинираш със задния крак, опитвайки се да пренасяш тежестта от пръстите към петата. Колкото е по-голям разкрачът ти, толкова петата ще бъде по-отдалечена от пода и съответно амплитудата на разтягане става по-голяма. После сменяш краката и така :)

20.03.11
18:16

dance_girl@, много сложна процедура :)

Пробвай да стъпиш на подложка/стъпало/на машина за прасец и просто все едно ще се надигаш на пръсти, но се спусни докрай надолу и задържаш.

20.03.11
18:20

Добър метод!
Аз използвам един по-прост. Заставам пред повдигната повърност - 10-15 сантиметра от земята. Слагам едното стъпало, така че възглавничката да се опре в ръба на предмета и натискам с коляното напред (стъпалото се приближава към прасеца). После с другия крак същото.

20.03.11
18:24

стречинга може да е всяко упражнение за прасец просто използваш негативната част и задържаш долу без позитивна част... като цяло какъв стречинг може да направиш за прасец всички стречинг упражнения се обуславят на това да разтегнеш прасеца....и са практически еднакви освен ако не тренираш и предния пищял там пък е обратното ...

20.03.11
20:24

Благодаря ви, много сте отзивчиви :) Прасците са ми проблемна зона, много се схващат и имам нужда от наистина добър стречинг :) Ще пробвам всичко предложено!

22.03.11
23:09

Казвам ти най добрия метод, който може да прилагаш за стречинг, изпитано, сигурно и най ефективно. Имаше по нагоре подобни предложения, аз ще обясня подробно за това което правя аз. Може да се прави на стъпало от стълба в къщата, на блогче (дървено примерно) достатъчно високо поне 15 см., за да не могат петите да ти опират в земята, трябва да го правиш задължително с обувки. Трябва да имаш и упора, за да се държиш и правиш леки пружиниращи движения, като постепенно увеличаваш амплитудата и разтягаш по дълбоко според възможностите ти.

Пружиниращите движения са най добрите за сречинг, така постепенно увеличаваш и гъвкавоста на ахилеса и това е много добре особенно за хора, които не могат да клякат без да си одлепят стъпалата от пода, защото нямат гъвкавост в ахилеса. Всеизвестен факт е, че фасцията на мускулите на прасеца е много плътна, стегната и не позволява голямо разтягане на мускула и не случайно, когато човек направи няколко серии за прасец усеща как мускулите са му много стегнати, защото тази обвивка не може да се разтяга много, но именно стречинга прави фасцията по гъвкава и разтеглива, а от там разширяването и напомпването по голямо от тами размерът :) Това се прави между всяка една серия за прасец, а не само след тренировката.

Аз правя този стречинг стъпил на винкел от лежанката имам възможност да се наведа леко напред (имам опора) и когато се наведа усещам още по добро разтягане и то точно в прасеца. Също така можеш леко да променяш ъгъла на стпалото леко наляво или надясно, което акцентира в други области от прасеца и така постигаме едно по пълно разтягане, прави се също и само с едни крак за по голямо разтягане. Точно преди няколко дена си мислих за прасеца и си зададох въпроса, какво ще стане ако преди и повреме на тренировката загреем прасеца с електрическа възглавница примерно (виждал съм спринтьори, който преди старта на състеанието са облечени с термоклинове и това при тях е свръх важно, за постигане на най добри резултати и по малко травми).
Та зададох си въпроса това локално затопляне нямали да повиши кръвообращението в тази област и да постигнем едно по голямо напомпване от там и фасциалната обвивка ще се разшири повече.

Мойто лично мнение за развитието на прасеца е, че това е един от най трудните за развитие мускули, това е мускула в тялото ни, който може да понесе невероятно голямо натоварване и като обем, интензивност и брой тренировки седмично и затова при него тренировката няма как да е както при останалите мускулни групи. Този мускул трябва да се тренира страшно много за да расте и според мен трнировките за него трябва да са през ден. Другото ключово нещо е казвал съм го и преди и ще го повтарям много пъти - това е психиката и нагласата на човек, кажеш ли си “аз този мускул не мога да го развия защото ми върви трудно, генетиката е срещу мен и т.н.” в момента в който си го помислиш и продължаваш да го вярваш, всички усилия от този момнет натам ще са напразни и безмислени. Психиката е ключът към всичко, запомни го !

25.03.11
15:50

Изчерпателен пост, Христо :) Мисля, че вече се спрям добре с разтягането :) Обиколката на прасеца ми е доста сериозна, но не е добре оформен; здраве да е :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1