Пренатоварване

10.05.05
09:17

Здравейте!Имам кростренажор в къщи и правя кардио тренировка през ден- рано сутрин на гладно. Кардиото ми е следото- 10 мин. тичам с 10 км/ч от 10-тата до 30-тата минута сменям скороста на вяка минута, една минута със скорост 16 км/ ч след което тичам една минута с 6 км/ ч. От 30- тата до 35- тата минута отново тичам с една скорост- 10 км/ч от 35-тата до 43-тата пак сменян скоростта на вяка минута и последните две минути до 45-тата са много бавни с 4 км/ч. Освен това тренирам 5 дни в седмицата в зала. Целта ми е да постигна повече релеф и знам,че за това трябва доста да намаля процента на мазнини в тялото си.Висока съм 164 см и тежа 50 кг. Проблема е че се чувствам доста отпаднала и уморена, особено следобяд. Пия  аминокиселини,протеини и витамини, но това чувство на умора не минава.Какво ще кажете дали трябва да намаля кардиото?Пропуснах да кажа, че съм на НВД от доста време на сам

10.05.05
09:35

Здравей,

все едно слушам себе си, само че преди около 3 месеца. Бях и съм горе долу като на твоя режим. И аз се чувствах така сякаш съм на предела на силите си и капчица енергия не е останала в мен, но това не се компенсира с витамини. Не пишеш от колко време си на този режим, в смисъл ако отскоро се натоварваш така може и организма да не се е адаптирал към физическите натоварвания. Няма значение.
В моя случай започнах да пия L-Carnitine два часа преди тренировка и Mega Fat Metaboliser на Мусаши за (с прости думе казано): помагат за изгарянето на мазнините като ги превръщат в енергия. Трябва да ти кажа че с тях след силова тренировка правя 45 - 50 минути на пътеката и мога и още, просто нямам умора. Само че организма се адаптира и към тях (най-вече L-Carnitine) и не трябва да ги пиеш повече от месец без прекъсване защото ще се изгуби ефекта.
Също така задължително след тренировка особено силова трябва да пиеш протеин и да приемеш някакъв въглехидрат (банан) за възстановяване на мускулите защото в твоя случай с ежедневни тренировки едва ли мускулите успяват да си починат.

Малко се отплеснах. Не съм спец но ти преразказвам моя опит (под наблюдение на инструктор). Дано си ме разбрала.

10.05.05
10:26

Мдааа много добре те разбрах. Аз също пих L-carnitine i Fat burner na Musashi а сега мисля да пия калиев ортат. Но виж за протеина аз замествам вечерята си с него, но май ще почна да си хапвам салатки месце,а протеина ще го пия след тренировка.Ти какво ще кажеш?

10.05.05
11:09

Приемай го задължително след хранене заедно с един банан. Аз съм 64кг. и пия 30 грама протеин след тренировка.
А за вечеря аз ям: 150 гр, пилешко бяло месо или бяла риба (печена или на скара) и 250-300 гр. сурови зеленчуци (домати, краставици) без сирене, олио и т.н. и никакви въглехидрати вечер.

10.05.05
11:11

Според мен аеробиката ти наистина е доста, а имайки предвид, че и тренираш, направо прекаляваш с нея. Не знам каква ти е диетата, но бих ти препоръчал да не правиш повече от 20-ина минутки на ден кардио при положение, че правиш всеки ден. Повечето кардио в доста от случайте не води до по-бързи резултати, а до претрениране и застой. Не знам нищо за препарата калиев ортата, но ми звучи доста опасно. Да не би да го правиш с цел обезводняване?

10.05.05
14:52

За тренировката сутрин- я правя през ден,а не всеки ден.А и нали знаеш че за да топиш мазнини задължително трабва да тичаш над 20 мин, иначе е по- скоро загряване. За диетата- ограничила съм ваглехидратите до минимум- хапвам пилешки варени гърди без сол, повече зеленчуци и бадеми но само по 25 грама и то не всеки ден. Ям също и мляко- кисело и обезмаслено сирене- нискомаслени.Никакво сладко,хляб и т.н. както и никаква сол,газирано. Така карам вече 4 месеца.

10.05.05
15:04

Това, че започваш да гориш след 20-тата минута не е така. Всичко е много относително, но според мен започва след около 4-5-а мунита. По-добре прави по 20 минути всеки ден от колкото по 40 през ден. Ще гориш без да претренираш и ще се чувстваш по-добре. А ако искаш да отслабваш трябва непременно да махнеш лактозата (въглехидратите от млечните произведения с изключение на обезмаслена извара). Това, че не взимаш сол също е гешка. Когато извършваш аеробно или анаеробно натоварване и още повече се потиш ти губиш много соли от организма си който ти трябват за да не претренираш и да не се чувстваш зле. Натрия (солта) ти трябва предимно след аеробика и тренировка. Предполагам, че не взимаш сол заради леката водна задръжка, но когато я спреш напълно в организма се предизвикват защитно реакции които пак те караш да задържаш вода, но в този случай тя не се изхвърля много лесно. Трябва да се яде малко сол, но трябва.

ST

15.05.05
15:19

аз мисля 4е трябва да се откажеш от идеята за калиеворотат т’ва си е диуретик и сущо така повишава нивото на калия в кравта та не ти го препоръ4вам а колкото до тренировката що не пробва6 да правиш кардио след тренировка щот след тренировка глиукогена в мускулите е изгорен ве4е и се топят мазнини
според мен трябва да вкараш малко въглехидрати в диетата от рода на 4ерен хляб кафяв ориз и няма да се 4увства6 отпаднала

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1