10.05.05
09:17
Здравейте!Имам кростренажор в къщи и правя кардио тренировка през ден- рано сутрин на гладно. Кардиото ми е следото- 10 мин. тичам с 10 км/ч от 10-тата до 30-тата минута сменям скороста на вяка минута, една минута със скорост 16 км/ ч след което тичам една минута с 6 км/ ч. От 30- тата до 35- тата минута отново тичам с една скорост- 10 км/ч от 35-тата до 43-тата пак сменян скоростта на вяка минута и последните две минути до 45-тата са много бавни с 4 км/ч. Освен това тренирам 5 дни в седмицата в зала. Целта ми е да постигна повече релеф и знам,че за това трябва доста да намаля процента на мазнини в тялото си.Висока съм 164 см и тежа 50 кг. Проблема е че се чувствам доста отпаднала и уморена, особено следобяд. Пия аминокиселини,протеини и витамини, но това чувство на умора не минава.Какво ще кажете дали трябва да намаля кардиото?Пропуснах да кажа, че съм на НВД от доста време на сам
Здравей,
все едно слушам себе си, само че преди около 3 месеца. Бях и съм горе долу като на твоя режим. И аз се чувствах така сякаш съм на предела на силите си и капчица енергия не е останала в мен, но това не се компенсира с витамини. Не пишеш от колко време си на този режим, в смисъл ако отскоро се натоварваш така може и организма да не се е адаптирал към физическите натоварвания. Няма значение.
В моя случай започнах да пия L-Carnitine два часа преди тренировка и Mega Fat Metaboliser на Мусаши за (с прости думе казано): помагат за изгарянето на мазнините като ги превръщат в енергия. Трябва да ти кажа че с тях след силова тренировка правя 45 - 50 минути на пътеката и мога и още, просто нямам умора. Само че организма се адаптира и към тях (най-вече L-Carnitine) и не трябва да ги пиеш повече от месец без прекъсване защото ще се изгуби ефекта.
Също така задължително след тренировка особено силова трябва да пиеш протеин и да приемеш някакъв въглехидрат (банан) за възстановяване на мускулите защото в твоя случай с ежедневни тренировки едва ли мускулите успяват да си починат.
Малко се отплеснах. Не съм спец но ти преразказвам моя опит (под наблюдение на инструктор). Дано си ме разбрала.
Мдааа много добре те разбрах. Аз също пих L-carnitine i Fat burner na Musashi а сега мисля да пия калиев ортат. Но виж за протеина аз замествам вечерята си с него, но май ще почна да си хапвам салатки месце,а протеина ще го пия след тренировка.Ти какво ще кажеш?
Приемай го задължително след хранене заедно с един банан. Аз съм 64кг. и пия 30 грама протеин след тренировка.
А за вечеря аз ям: 150 гр, пилешко бяло месо или бяла риба (печена или на скара) и 250-300 гр. сурови зеленчуци (домати, краставици) без сирене, олио и т.н. и никакви въглехидрати вечер.
Според мен аеробиката ти наистина е доста, а имайки предвид, че и тренираш, направо прекаляваш с нея. Не знам каква ти е диетата, но бих ти препоръчал да не правиш повече от 20-ина минутки на ден кардио при положение, че правиш всеки ден. Повечето кардио в доста от случайте не води до по-бързи резултати, а до претрениране и застой. Не знам нищо за препарата калиев ортата, но ми звучи доста опасно. Да не би да го правиш с цел обезводняване?
За тренировката сутрин- я правя през ден,а не всеки ден.А и нали знаеш че за да топиш мазнини задължително трабва да тичаш над 20 мин, иначе е по- скоро загряване. За диетата- ограничила съм ваглехидратите до минимум- хапвам пилешки варени гърди без сол, повече зеленчуци и бадеми но само по 25 грама и то не всеки ден. Ям също и мляко- кисело и обезмаслено сирене- нискомаслени.Никакво сладко,хляб и т.н. както и никаква сол,газирано. Така карам вече 4 месеца.
Това, че започваш да гориш след 20-тата минута не е така. Всичко е много относително, но според мен започва след около 4-5-а мунита. По-добре прави по 20 минути всеки ден от колкото по 40 през ден. Ще гориш без да претренираш и ще се чувстваш по-добре. А ако искаш да отслабваш трябва непременно да махнеш лактозата (въглехидратите от млечните произведения с изключение на обезмаслена извара). Това, че не взимаш сол също е гешка. Когато извършваш аеробно или анаеробно натоварване и още повече се потиш ти губиш много соли от организма си който ти трябват за да не претренираш и да не се чувстваш зле. Натрия (солта) ти трябва предимно след аеробика и тренировка. Предполагам, че не взимаш сол заради леката водна задръжка, но когато я спреш напълно в организма се предизвикват защитно реакции които пак те караш да задържаш вода, но в този случай тя не се изхвърля много лесно. Трябва да се яде малко сол, но трябва.
15.05.05
15:19
аз мисля 4е трябва да се откажеш от идеята за калиеворотат т’ва си е диуретик и сущо така повишава нивото на калия в кравта та не ти го препоръ4вам а колкото до тренировката що не пробва6 да правиш кардио след тренировка щот след тренировка глиукогена в мускулите е изгорен ве4е и се топят мазнини
според мен трябва да вкараш малко въглехидрати в диетата от рода на 4ерен хляб кафяв ориз и няма да се 4увства6 отпаднала