ДНЕВНИКЪТ НА ИНА

Темата е заключена.
Прескочи до:

15.03.11
10:53

Здравейте, днес реших и аз да си напрявя свой дневник. От както съм се регистрирала всеки ден влизам в този сайт и прочитам всички дамски дневници, от тях се учех как да се храня и спортувам, но със сигурност имам много какво да уча и бих се радвала ако коментирате храненето  и тренировките ми. Малко информация за мен аз съм на 32години, висока съм 1,60 и тежа към момента 54кг., не съм се мерила с шивашки метър и за сега не знам  другите си мерки. Теглих се на някакъв много “умен” кантар, който ми показа, че имам  МАЗНИНИ 22% и ВОДА 55% в организма. Научих се да се храня под час, орентировъчно един мой ден е:
8.00 - две палачинки от овесени ядки / 1 яйце + 1 супена лъжица овес/ намазани с мед и сирене
12.00- салата + месо+ ориз/ фасул/ картоф/
16.00- плод или бъдеми сурови
20.00- месо/ извара/ яйца/ + зелена салата

НАУЧИХ СЕ ДА ПИЯ 2ЛИТРА ВОДА.

Сега за тренировките- Тук съм кръгла нула, огромен геврек, хахахаах. Три месеца ходих в една зала, инструктура ми каза, че по принцип жените тренират един ден горна и един ден долна чат на тялото, показа ми машините и каза на тях 3 по 15 повторения / аз ходих по 4 пъти в седмицата/ и накрая правех 7 до 10 мин. интерв. на кростренажора.
Сега реших, че ще спортувам по друг начин, като плагиатствах от Ниа една тренировка:
ТЯГА
ТРЪСТЕР
СУИНГ С ПУДОВКА / аз я правя с гира/
НАПАД
БЪРПИ
Аз издържам само в 2 рунда, като преди тренировката скачам на въже 100скока.
Та това го правя 3 пъти в седмицата, и от както времето се е оправило, ходя на стадиона правя спринтове и на лостовете се опитвам да правя негативни набирания / когато няма хора, защото сигурно голям смях ще падне отстрани/

Темата беше редактирана от ina_V_ на 15.03.11 13:39.

15.03.11
12:08

Здравей Ина, пожелавам ти да си постоянна и да правиш нещата с желание и удоволствие.
Май никуде не прочетох какви са целите на дневника ти или по скоро твоите цели.
Хубаво ще е да споделиш за да знаем от какви съвети имаш нужда :)
Хубав ден

15.03.11
13:26

Здравей Ралица, верно, че не съм писала за целите си:
1/ Имам малко мазнинки на корема искам да ги поизчистя, не държа да е бързо, разбрах, че имам цялото време на света;
2/ Искам да стегна тялото си, защото забелязвам, че /поне при мен е така/ след 30 години, абе да го кажа така, не е като на 20.
3/ Чуствам се страхотно като спортувам искам да го превърна в начин на живот / съжалявам, че чак сега го осъзнавам/.
Рали благодаря ти за радушното посрещане

15.03.11
14:20

Яденето ти малко куца между 12:00 - 20:00. Имаш един плод или ядки, крайно недостатъчно. Примерно 50гр бадеми + 1 кисело мляко би било добра идея, ако нямаш възможност да се храниш както ти се иска. Иначе другото е 6+

15.03.11
14:27

казано от Vlado89 на 15.03.11, 14:20:

Яденето ти малко куца между 12:00 - 20:00. Имаш един плод или ядки, крайно недостатъчно. Примерно 50гр бадеми + 1 кисело мляко би било добра идея, ако нямаш възможност да се храниш както ти се иска. Иначе другото е 6+

Здрасти Владо благодаря, за съвета ще включа и мляко, до преди беше ядки с плод но ми казаха, че тази комбинация не е най- добра, и за това реших да оставя само едното

15.03.11
20:50

казано от ina_V_ на 15.03.11, 13:26:

....
1/ Имам малко мазнинки на корема искам да ги поизчистя, не държа да е бързо, разбрах, че имам цялото време на света;
2/ Искам да стегна тялото си, защото забелязвам, че /поне при мен е така/ след 30 години, абе да го кажа така, не е като на 20.
3/ Чуствам се страхотно като спортувам искам да го превърна в начин на живот / съжалявам, че чак сега го осъзнавам/.

Здравей, Ина.
Хубаво е, че имаш основа в тренировките, макар и по типичната схема за жени - горна+долна част изолиращи, 3-4 х 15, кардио.
Казваш, че си харесала тренировките на Хия, а изпълнението на гореизброените упражнения ясно ли ти е? Само тях ли правиш? А с каква тежест?
Не е заради това, че след 30 нещо се случва, а заради това, че предишните години нищо не се е случвало...
Ще наваксаш, няма нищо за съжаляване, щом усещаш радостта от движението.

15.03.11
21:19

казано от ina_V_ на 15.03.11, 10:53:

8.00 - две палачинки от овесени ядки / 1 яйце + 1 супена лъжица овес/ намазани с мед и сирене

Мъчих се да си представя как от 1 яйце и 1 супена лъжица овес е възможно да се направят не една, а цели две палачинки.
Имам чувството, че ядеш прекалееено малко.
Не можах да разбера от колко време се занимаваш с физическа активност. Мисля, че се хвърляш на тренировки изискващи определен опит и стаж.

Мнението беше редактирано от Fallen на 15.03.11 21:20.

16.03.11
08:32

казано от inis9 на 15.03.11, 20:50:

казано от ina_V_ на 15.03.11, 13:26:

....

Здравей, Ина.
Хубаво е, че имаш основа в тренировките, макар и по типичната схема за жени - горна+долна част изолиращи, 3-4 х 15, кардио.
Казваш, че си харесала тренировките на Хия, а изпълнението на гореизброените упражнения ясно ли ти е? Само тях ли правиш? А с каква тежест?
Не е заради това, че след 30 нещо се случва, а заради това, че предишните години нищо не се е случвало...
Ще наваксаш, няма нищо за съжаляване, щом усещаш радостта от движението.

Здравей, радвам се, че се включи в моя дневник. Общо взето да, последните седмици само тези упражнения правя, тежеста сигурно за вас ще ви се стори смешна / като знам вие с колко тренирате/: тягата - 20кг.; суинга с 15; тръстер- с по 5кг. А за изпълнението на упражненията общо взето каквото съм прочела в интернет. Със сигурност може би някъде греша в изпълнението, въпреки, че много се старая, но пък смятам, че човек трябва да започне от някъде. Смяташ ли, че трябва да се върна на старата тренировка или да правя друго? Ще се радвам ако решиш да ми дадеш съвет.

16.03.11
08:39

казано от gips на 15.03.11, 21:19:

казано от ina_V_ на 15.03.11, 10:53:

Мъчих се да си представя как от 1 яйце и 1 супена лъжица овес е възможно да се направят не една, а цели две палачинки.
Имам чувството, че ядеш прекалееено малко.
Не можах да разбера от колко време се занимаваш с физическа активност. Мисля, че се хвърляш на тренировки изискващи определен опит и стаж.

Здравей gips, явно не си ме разбрал: 1яйце+ 1супена лъжица овес  е 1 палачинка а аз ям по две такива. С физическа активност се занимавам 5месеца ходих на Тае бо, и от 3- 4 месеца ходя на фитнес, но три месеца правех упражнения на машини и сега реших да променя начина на спортуване, но явно не е най-подходящия /не си първия който изрази такова мнение/, ще се радвам да чуя как трябва да спортувам :)

16.03.11
08:47

Привет и от мен (sun)

Включвам се за овесената питка - пробвай да сложиш поне още 2 яйца и може да добавиш някой друг белтък и още 2-3 с.л. овесени ядки и направо я направи една палачинка. Така с тези продукти сигурно става много твърда и не мога да си представя как я дъвчеш.
И да ти кажа пък аз - няма значение на колко години започваш да спортуваш - важното е да имаш желание да продължаваш. А резултати се постигат и на 50.

ПоЗдрави :)

16.03.11
08:54

Здравей Absolut Illusion, благодаря за съвета аз съм пробвала нещо подобно но го пека не на тефлонов тиган а в тава във  фурната. Според теб до колко цели яйца мога да ям на ден, защото съм чувала различни мнения? :) Благодаря за подкрепата

16.03.11
09:04

15.03.2011.
Храна:
8.00- две палачики  с мед и сирене;
12.00- 1 пилешка супа /пълна с фиде/ + пил. шишче на скара+ 1 шопска салатка
16.00- 30гр. сурови бъдеми+ 200гр. кисело мляко;
20.00- зелена салта + краставици+ маслики+ свинска пържола на скара+ 1 чаша червено вино

2,5 литра вода
тренировка - нямаше

16.03.11
09:08

Преди и аз се колебаех, но след като се случи да стигна до 10 яйца с жълтъците на ден, установих, че няма проблем да ям колкото искам.

16.03.11
10:15

казано от ina_V_ на 16.03.11, 09:04:

15.03.2011.
Храна:
20.00- зелена салта + краставици+ маслики+ свинска пържола на скара+ 1 чаша червено вино

2,5 литра вода
тренировка - нямаше

Привет,
този храноден си го докарала горе-долу. Виждам, че повечето истини си ги проумяла, т.е. грубо имаш представа, че целите трудно се постигат. Превърни го в хоби и ще се превърне в удоволствие да моделираш тялото си :)
Кардиото в какво се състои? Колело, кростренажор, скачане на въже, пътека? Ако имаш възможност (парк наоколо), бягане, редувано със скачане на виже рави вълшебства. Или прави 15 мин интервално или 30 минути равномерно.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 16.03.11 10:18.

16.03.11
10:54

казано от Стоянчо на 16.03.11, 10:15:

казано от ina_V_ на 16.03.11, 09:04:

15.03.2011.
Храна:

2,5 литра вода
тренировка - нямаше

Привет,
този храноден си го докарала горе-долу. Виждам, че повечето истини си ги проумяла, т.е. грубо имаш представа, че целите трудно се постигат. Превърни го в хоби и ще се превърне в удоволствие да моделираш тялото си :)
Кардиото в какво се състои? Колело, кростренажор, скачане на въже, пътека? Ако имаш възможност (парк наоколо), бягане, редувано със скачане на виже рави вълшебства. Или прави 15 мин интервално или 30 минути равномерно.

Здравей Стоянчо, готина снимка :) До преди месец кардиото ми беше само кростренажор, от както времето е хубаво ходя на стадиона който е на две минути от дома ми и тичам - 15мин. като се пробвам да е спринт 30сек. и две минути ходене / някъде бях срешнала такава статия тук в този сайт/  и  въже си купих но никога не съм се сещала да ги редувам - правя ги в различни дни.

Какво смяташ, че греша в храненето, отворена съм към критики /не само за храната а и за тренировките/ :) Много искам да го превърна в хоби, но от цялата информация, която поемам от няколко месеца на моменти се чуствам много объркана / абе направо си се чуствам като първокласничка на която, са и дали да решава  уравнения с две  неизвестни/ :)

16.03.11
18:47

Относно кардиото - отиваш на стадиона с въжето. Започваш лек крос и след 5мин спираш и започваш 1 минута интензивно скачане на виже...и така 20-ина минути (ако искаш може и 2 минути да ти е въжето).
За храната не мога да каже някакви забележки, защото само 1 ден си описала, който е горе-долу ОК.

16.03.11
20:01

казано от ina_V_ на 16.03.11, 08:32:

.....Общо взето да, последните седмици само тези упражнения правя, тежеста сигурно за вас ще ви се стори смешна / като знам вие с колко тренирате/: тягата - 20кг.; суинга с 15; тръстер- с по 5кг. А за изпълнението на упражненията общо взето каквото съм прочела в интернет. Със сигурност може би някъде греша в изпълнението, въпреки, че много се старая, но пък смятам, че човек трябва да започне от някъде. Смяташ ли, че трябва да се върна на старата тренировка или да правя друго? Ще се радвам ако решиш да ми дадеш съвет.

Няма смешни тежести, попитах просто защото те са относително точен ориентир.
Защо не видиш някой познат инструктор да ти провери техниката на тяга? И да те научи на клек и напади....
Тази комбинация на Хия е хубава, но не може да караш на едно и също, нали така...т.е. може, но е по - добре да правиш базови упражнения засега, а суингове и тръстъри да ги опитваш в края на тренировката или да ги включиш на един малко по - късен етап.
Ако няма кой да те научи и имаш съмнения за техниката, можеш да си качваш клипчета и да ги коментираме. По интернет това е начинът.
Не смятам, че трябва да се връщаш на старата тренировка следващите 2-3 години поне...

Какъв тип да са ти тренировките, зависи най - вече от собствените ти предпочитания. Аз харесвам тренировките на Карфичка, това е и моят тип трениране.
Що се отнася до енергоразхода - тренировките с базови осигуряват най - висок такъв, генерално погледнато.

17.03.11
08:51

16.03.2011г.
Храната :

08.00- 2 яйца, мед, сирене
12.00.- пилешко бутче -без кожата, печено; 1 домат; ориз със зеленчуци;
16.00- бъдеми /сурови/; 200гр. кисело мляко
20.00- огромна залена салата с краставица и репички, 1бр.- свинска пържола

Сега ако “пъхнеш” малко извара преди лягане (т.е. след вечерята в 20:00), нещата ще станат екстра! ;)

17.03.11
09:01

казано от Стоянчо на 16.03.11, 18:47:

Относно кардиото - отиваш на стадиона с въжето. Започваш лек крос и след 5мин спираш и започваш 1 минута интензивно скачане на виже...и така 20-ина минути (ако искаш може и 2 минути да ти е въжето).
За храната не мога да каже някакви забележки, защото само 1 ден си описала, който е горе-долу ОК.

Стоянчо, благодаря за съвета за кардиото. Та тази сутрин се събудих, взех си въженцето и на стадиона. Тъй като скачането на въжето все още не ми толкова интензивно / позаплетох се няколко пъти/ в началото правих крос по 3мин., а после спринт :) за по 30-40сек. Искам да ти кажа, че на 25мин., не можех да събера душа и тяло :) Тъй като го правих на гладно, има ли значение колко време след това трябва да закусвам? Колко пъти в седмицата е добре да го правя?

Мнението беше редактирано от ina_V_ на 17.03.11 09:07.

17.03.11
09:09

казано от Кольо Пияндето на 17.03.11, 08:54:

Сега ако “пъхнеш” малко извара преди лягане (т.е. след вечерята в 20:00), нещата ще станат екстра! ;)

Ок, дали е достатъчно 1 или 2 супени лъжци, защото изварата не ми е от любимите храни? Въпреки, че си купих една на “Олимпус” /мисля, че така се казваше, в кофичка за кисело мляко/ която ми допада повече от вс. други които съм се пробвала да ям.

Хе... 2 хубави супени лъжици са добра идея. Предполагам, че ще дойдат около 100-ина грама, което е приемливо.
Между другото - Олимпус е най-приятната на вкус извара, която съм срещал по нашите магазини.

17.03.11
11:41

Няма смешни тежести, попитах просто защото те са относително точен ориентир.
Защо не видиш някой познат инструктор да ти провери техниката на тяга? И да те научи на клек и напади....
Тази комбинация на Хия е хубава, но не може да караш на едно и също, нали така...т.е. може, но е по - добре да правиш базови упражнения засега, а суингове и тръстъри да ги опитваш в края на тренировката или да ги включиш на един малко по - късен етап.
Ако няма кой да те научи и имаш съмнения за техниката, можеш да си качваш клипчета и да ги коментираме. По интернет това е начинът.
Не смятам, че трябва да се връщаш на старата тренировка следващите 2-3 години поне...

Какъв тип да са ти тренировките, зависи най - вече от собствените ти предпочитания. Аз харесвам тренировките на Карфичка, това е и моят тип трениране.
Що се отнася до енергоразхода - тренировките с базови осигуряват най - висок такъв, генерално погледнато.

Много ти благодаря, че ми помагаш. Имам идея за една зала с познат инструктор, с когото мога да говоря за техниката на изпълнение на упражненията, ако нищо не стане което се съмнявам, ще се възползвам от предложението с клипчетата. Това което научих от всичко прочетено разбрах, че /ако греша ме поправи/:
1/ Трябва да имам кръгова праграма и да е максимум 3 дена в седмицата- и тук имам въпрос: Означава ли това, че трябва да правя едни и същи упражнения или трябва да са различни в трите дни?
2/ Тренировката трябва да ми е със свободни тежести - Трябва ли да се откажа съвсем от машините и да правя упражнения със свободни тежести, съобразно моя стаж в зала, който е почти нулев /3 месеца - само на машини/?
3/ За техниката разбрах - тук нямам въпрос - явно сама няма да се справя поне в началото;
4/ И за повторенията - виждам, че ти тренираш с големи тежести и малки повторения, как мислиш според моите цели, трябва ли да намаля повторенията?
Разгледах тренировките на Карфичка, само че не съм убедена, че бих се справила на този етап ако изплагиатствам от нея / особено с набирания/. Рових по другите дневници и попаднах на една тренировка която Лимка /мисля, че така се казваше/ я е препоръчала на Рали още 2009г. искам да я споделя и да ми кажеш какво мислиш, защото последните дни не тренирам, по простата причина че не знам какво да правя.

10мин кростренажор за загрявка
Коремни преси 20-30
гоблет клек 15
рyмънска тяга 15
лежанка с една ръка 10
гребане с дъмбел с една ръка 10 (заставаш в позиция за гребане с щанга, но държиш дъмбел само в едната ръка и гребеш само с едната ръка. Товари се и корема)
глyтеyс мост 15
раменни преси 10
Дървар 15 или централен/ сраничен планк до отказ - тук бих правила планк

Като идеята ми е я правя поне първия месец с инструктор, за техниката.

Мнението беше редактирано от ina_V_ на 17.03.11 12:45.

17.03.11
19:36

Инче, затова сме тук, да си помагаме. Друг е въпросът, че не винаги сме на едно мнение.

Не е нужно да плагиатстваш, тренировките на Карфичка са именно нейните, т.е. тя ги е нагодила и направила по свой вкус. Аз по - скоро имах предвид избора на упражнения - само многоставни, базови.
Личното ми мнение:
Макар и след три месеца в залата, все още си начинаещ. Имаш нужда от изграждане на добра техника и навици и плавно покачване на работните тежести и базова сила. Оттам нататък можеш да правиш каквото решиш....но точно на този етап имаш нужда на първо място от сила - да имаш силно ядро да държи торса, за да избегнеш евентуални травми, да заздравиш стави и сухожилия. Това става с базови упражнения като клек и тяга, лег, раменни преси, кофички, набирания (или скрипец) и т.н.
На следващия етап може да дойдат вариациите на основните упражнения - вместо конвенционална - сумо тяга, румънска тяга - в зависимост от търсения акцент, вместо заден клек - преден или гоблет или някакъв друг, вместо второ упражнение за гърди - лежанката с една ръка - 2 в 1 - с нея пестиш допълнително упражнение за корем и т.н. и т.н. Трябва ти основа с базовите упражнения, а после надграждай с всякакви вариации. Сама ще разбереш кога му е времето.
Та, не зная при какви условия Лимка е правила тази програма на Рали, но според мен за нея ти е рано.

1) Една и съща. Но това не е догматично, по принцип можеш да разнообразяваш или да замениш нещо;
2) Ами да. Откажи се. За три месеца си поподготвила тялото за някакъв бъдещ стрес, спокойно можеш да минеш на свободни тежести. Е, за гръб ще ти трябва скрипец;
3)
4) Да, мисля. Убедена съм. Това е начинът да качиш необходимата ти сила - до 5-6 повторения в серия.

Пиша всичко това с уговорката, че отразява личното ми мнение и личния ми опит.
Има и други начини да постигнеш целите си - никой, обаче, не е по - добър и по - пряк.

Бих ти казала с тази идея да говориш с инструктора - техника на клек, лег, тяга, напади, раменни преси, добро утро - да видим какви ще са ти отзивите след уроците и когато си готова да тренираш сама, ще оправим програмата лесно.

Мнението беше редактирано от Инис на 17.03.11 19:38.

18.03.11
10:21

17.03.2011г.

Храната:

08.00- 2яйца,  2 чаени лъжички мед, сирене, 2 супени лъжици овесени ядки;
12.00- пилешко шишче на скара, картофи печени на фурна / бяха много, не съм ги теглила но със сигурност бяха над 200-250гр./, домат краставица и 10-15 маслини;
16.00- 30гр. - 40гр. сурови бъдеми -мислех да включа и мляко, но явно картофите ми дойдоха в повече на обяда, при условие, че до преди известно време смятах, че картофи и ориз не трябва да се яде и това е много грешно, абе както и да е не включих мляко.
20.00- огромна салата: зелена, краставици, домати, пресен лук, репички, свинска вратна пържола на скара и 1чаша червено вино.

Снощи бях на гости, днес на обяд съм на рожден ден /пак ще пийна чашка вино/, май с това вино трудно ще постигна целите си, ама какво да направя, човек трябва да потдържа и социални контакти :) хахахаахахах

ПОСТАВЯМ СИ НОВИ ЦЕЛИ:
1/ Да науча техниката на посочените от inis9 упражнения
а/ 1 стъпка - уговорила съм се с удна инструкторка във фитнес зала за утре в обедната ми почвка /нали е работен ден/;
б/ 2 стъпка- търпение, осъзнах с времето, че когато човек е упорит, търпелив и желае нещо много силно то става;

Мнението беше редактирано от ina_V_ на 19.03.11 08:15.

19.03.11
08:25

18.03.2011г.
Храна:
7,30- две филийки бял хляб препечен - нямаше черен, намазани с извара, краставица, домат, 3-4 парчета луканка;
12.00- бях на рожден ден: 1чаша вино, салата краставици с настъргано сирене, синско филе на скара :) - едвам го изядох, явно закуската ми беше по сериозна с тези две филийки;
16.00- 40гр.-бъдеми - ядох ги на сила, а трябваше и кисело мляко да има
20.00- 3 супени лъжици извара

Освен на закуска, целия ден не ми се ядеше. Не мога да преценя дали от това, че ядох хляб на закуска:) Абе както и да е, днес ще ходя в залата имам уговорка с инструкторката, направо нямам търпение. Тъй като сме се разбрали за 12.00, ще се наложи да отложа храненето за 1час по- късно, почти веднага след траенировката, има ли нещо по специфично в това което трябва да ям или да не ям?

Мнението беше редактирано от ina_V_ на 19.03.11 11:09.

19.03.11
15:41

Сега да кажа за тренировката или по скоро урока по техника:
Общо взето съм много доволна, инструкторката ми показваше вс. упражнение после ги правех аз тя ме наблюдаваше и коригираше. Каза за напада, че ми е правилна техниката, клека ще се наложи да продължавам да го уча, раменните преси ги правих с гири /защото лоста е 10кг./ и трябвало с по малки тежести да се прави докато науча техниката, тягата и добро утро ги правих с крив лост / който е по лек -8кг./ - но и тук ще се уча, лег- тук нищо, обесни ми и май се справих. Каза ми, че са ми необходими поне 10 тренировки с инструктор, който да ме наблюдава за да не зауча някое упражнение грешно и докато свикна с упражненията да не тренирам с много тежести. Преди тренировката направих 15мин. пътека и след нея 20мин. Имам няколко въпроса, ясно е, че този месец това ще правя /ще се уча на техника/:
1/ Ако тренирам така 3 пъти в седмицата , няма ли да ми порастнат много обиколките на краката?
2/ Да намаля ли храната? Защото аз не се товаря почти с никакви тежеси.
3/ след тренировката добре ли е да правя пътека? Защото бих могала да ходя на стадиона с въженцето /което много ми хареса/ сутрин. Ако правя пътека след тренировка и си ходя на стадиона няма ли да ми дойде много?
4/ Тъй като се налага да ходя в залата от 12ч. до 13ч. а точно тогава ми се пада едното хранене незнам какво да правя? Ето днес какво направих /не знам само дали е правилно/ тренирах и веднага след тренировката ядох пил. бутче без кожа с картофи и грах на фурна и салата домати с краставици? Дайте съвет! Пожелавам на всички усмихната събота и неделя и в понеделник съм на линия :)

казано от ina_V_ на 19.03.11, 15:41:

1/ Ако тренирам така 3 пъти в седмицата, няма ли да ми пораснат много обиколките на краката?

Не е чак толкова лесно да натрупаш мускулна маса, не се притеснявай. ;)
Най-малкото нямаш хормоните за това. На кратко - не вярвам да се случи това.

2/ Да намаля ли храната? Защото аз не се товаря почти с никакви тежести.

Според мен не намалявай храната. То няма и накъде много-много, а работните тежести съвсем не са постоянна величина. :)

.../не знам само дали е правилно/ тренирах и веднага след тренировката ядох пил. бутче без кожа с картофи и грах на фурна и салата домати с краставици? Дайте съвет!

Перфектно следтренировъчно хранене!

19.03.11
16:09

1. Ако ти пораснат много (каквото и да значи много, за теб) ще започна и аз да ходя при твоята инструкторка, но се съмнявам това да се случи
2. Накъде повече ще я намалиш тази храна? Само недей и ти да ставаш от момичетата закусващи чаша топла вода
3. Въпрос на личен избор. Ако се чувстваш възстановена няма лошо да подскачаш през някои от почивните дни.
4. Как точно изчисли, че в диапазона от 12:00 до 13:00 трябва да има хранене? Следтренировъчното ти хранене от днес е добро. По-добре е кожата от бутчето да не я изхвърляш. Също така след тренировката не трябва да сядаш на масата. Нека минат едни 45-50мин, до 1 час.

19.03.11
16:14

Не намалявай храната,преди трнировка направи 2 леки хапвания(закуска и втора закуска)...да речем към 8 овесени питки/овес с мляко+яйце или сандвич от пълнозърнест хляб с извара и шунка/постно месо...и към 11.30-плод и к.мляко или рохко яйце и парче сирене...
След трен-към 1.30-2 ще ти се пада обяда-бутчето с картофи,грах и салата е перфектно решение :)
Към 4.30-5-следобедна закуска-ядки,кисело мляко...малко,колкото да се отчетеш(ако си мн гладна,може и повече :) )
Към 8 вечеря-риба/пиле/омлет+салата
Към 22,ако си мн гладна-белтъци/парче пиле/извара....
:)

19.03.11
16:17

казано от mayasy на 19.03.11, 16:14:

Към 4.30-5-следобедна закуска-ядки,кисело мляко...малко,колкото да се отчетеш(ако си мн гладна,може и повече :) )

Това изказване е просто смешно. На кой трябва да се отчита? За какво трябва да се отчита?
(извинявам се за спама)

19.03.11
16:24

Ами,тя е написала,че е яла насила след обяд бадеми,предположих,че режимът и го изисква...пък и знам,че не е хубаво да пропускаш ядене...
Не съм от най-компетентните,само давам идеи и се извинявам за неправилното изказване :(

Е...успех,Ина :)

21.03.11
09:03

4. Как точно изчисли, че в диапазона от 12:00 до 13:00 трябва да има хранене? Следтренировъчното ти хранене от днес е добро. По-добре е кожата от бутчето да не я изхвърляш. Също така след тренировката не трябва да сядаш на масата. Нека минат едни 45-50мин, до 1 час.

Изчислих го , тъй като се храня сутрин в 8часа и знам, че следващото ми храненене е 4 часа по- късно което прави 12.00часа. Като ходя в 12.00 на тренировка и тренирам примерно 1 часа + 1 час неядене след тренировката ще трябва да ям в 14.00. Не ми ли се получава голяма дупка в храненето? Въпреки, че това ще е около месец, после ще си ходя на тренировки след 17ч. следобед.

21.03.11
09:42

mayasy,gips, Кольо радвам се, че се включвате в моя дневник, това ме кара да не се чуствам по -сигурна, че правя нещата правилно. Не искам да ставам от момичетата които закусват чаша топла вода, била съм, имаше години в които и топлата вода я нямаше в мнюто ми. Бях 42кг., мразех шопинга, нищо не ми ставаше, абе гадна работа. Осъзнах, че не искам да отслабна а искам нещо много повече, да изчистя малко мазнинки и да си стегна тялото.

20.03.2011г.

Хранене : събудих се на обед, предната вечер стоях до късно, обикновено си лягам в 22.00-22.30 но в събота си легнах 02.00 /  гости, 50гр. водка,1 чаша червено вино, 1пържола и голяма салата моркови и ряпа настъргани/ не пия газирано, сокове, не ям сладко, но незнам защо не мога да си наложа когато съм с приятели да изпия две чаши вода/

12.00- две яйца, мед - 2 лъжици; сирене
16.00- 1 пържола + салата моркови с ряпа
20.00- извара - 100-150гр. + 2 домата+ 10маслини

Цял ден лежах, спах или гледах телевизия. Вода почти не пих. Мързелувах :) Имаше пробив на някаква мисъл да ходя на стадиона да потичам и да поскачам на въженце но бързичко я разсеях, чуствах се изморена, никаква енергия. Днес съм наспана, пълна с енергия, в 12.00 съм на тренировка. Продължавам да се уча. Пожелавам на всички усмихнат ден:)

21.03.11
13:32

Свърши ми тренировката :) Много се зарибих по нея /тренировката/ :) inis9 голямо МЕРСИ за нея. Та да напиша какво правих:
10мин. пътека
1/ напади - 2 по 5 на крак -
2/ клек - 1 по 15 ; 1 по 8; 1 по 5 - без тежести - усетих, че се изморих и започнах да бъркам техниката и спрях. Преди си мислех, какво има да клекнеш, можех да клякам 5 пъти по 15. Сега вече не мисля така :)
3/ Раменни преси - с крив лост / който е 7кг./ 1 по 10; 8; 5
4/ лег - /със същия крив лост/ 2 по 10; 1 по 8
5/ тяга - толкова се съсредоточих в това да се гледам в огледалото, че не ги броих но мисля, че беше  1 по 8; 5; 5. Имам усещането, че това ми е най- сложното упражнение. Ама ще го науча няма къде да ходя. И май някъде бях чела , че трябва да го правя първо. Следващия път ще започна от него.  / същия крив лост/
6/ добро утро - 3 по 10 / кривият лост/, чак аз си се харесах, когато го правих :) Хахахахахахах колко съм скромна. Ама верно го направих добре.
10мин. пътека- знам, че повечето ще кажат, какво е това кардио 10 мин., нищо не правиш. Мразя кардио + това закъснявах за работа, май основното е, че го мразя. Май не искам да правя насила нищо.

21.03.11
13:40

И аз не обичам много кардиото. И по скоро не , че не го обчхам, а бързо ми става скучно. Виж обаче в група е друго нещо. Много е весело, интересно, времето минава бързо, а натоварването е на ниво. Аз правя спининг и на мен много ми допада, но има и други кардио тренировки в група, които също са интересни. Замисли се над този вариант ако държиш да правиш кардио от време на време :)

Мнението беше редактирано от Rali на 21.03.11 13:41.

И аз споделих, че мразя кардиото преди време и ralista отново ми влезе в положението и ме посъветва за спининг тренировките.
От днес обаче ми променят програмата и ще ми разнообразят кардио тренировката, за да не “лазя по пътеката”, изпадайки в нервност :)
Ако искаш следи тази седмица тренировките ми и виж какво ново и различно ще правя, може да ти хареса :)

21.03.11
15:09

казано от ralista на 21.03.11, 13:40:

И аз не обичам много кардиото. И по скоро не , че не го обчхам, а бързо ми става скучно. Виж обаче в група е друго нещо. Много е весело, интересно, времето минава бързо, а натоварването е на ниво. Аз правя спининг и на мен много ми допада, но има и други кардио тренировки в група, които също са интересни. Замисли се над този вариант ако държиш да правиш кардио от време на време :)

Привет Рали, аз ходих на “тае бо” - 5 месеца, единият вариант е да се върна пак. Но май съм решила да тичам на стадиона, който е на 2-3мин. от вкъщи. Може и да са оправдания пред самата мен, но сега времето е студено. Имаше по-топли дни и се възползвах от тях /отидох 2 пъти/, Стоянчо ми даде идея 1мин. въже : 5 мин. кросче и така 20-30мин. :)
Та когато ходих на тае бо, като се приберях можех да изям слон. Много се притеснявам да не започна с такова лудо хранене, знам, че си зависи от мен. Въпреки всичко благодаря за съвета :)

21.03.11
15:12

казано от Aktrisata на 21.03.11, 13:46:

И аз споделих, че мразя кардиото преди време и ralista отново ми влезе в положението и ме посъветва за спининг тренировките.
От днес обаче ми променят програмата и ще ми разнообразят кардио тренировката, за да не “лазя по пътеката”, изпадайки в нервност :)
Ако искаш следи тази седмица тренировките ми и виж какво ново и различно ще правя, може да ти хареса :)

Привет, аз така или иначе ти следя дневника още преди да си направя собствен. Ще се възползвам от предложението със сигурност :)

Хубавият спининг е фантастично кардио - приятно, ефективно и тонизиращо цялото тяло. Казвам ти това от собствен опит. В момента libra посещава занимания по спининг и също може да ти даде мнение.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.03.11 15:22.

22.03.11
09:38

21.03.2011г.
Храна:
08.00- 2яйца; 2 лъжички мед; овес ядки -/вече не ги меря на лъжици, увеличих ги, просто си ги изсипвам от пакета :) /
10.30- бъдеми - около 30-40гр.
12.00- тренировката която описах вчера
14.00- 2 филийки “вита”; извара 100гр. ; 2 домата; 10маслини -малки
20.00- риба “Амур” - 70гр.- приготвена във фурна ; салата - зелена, домат, краставица, настъргано сирене, яйце и 1 свинско каренце, което беше по малко от дланта ми;

Пак си забравих за изварата преди лягане, която Кольо ми препоръча да хапвам. Най- интересното е, че взе да ми харесва и си я включвам в храненията.

Мнението беше редактирано от ina_V_ на 22.03.11 09:46.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1