19.03.11
11:57
Здравейте! Аз съм на 15г,170 и 63кг.От миналото лято се опитвам да отслабна, но няма резултат.Пробвах няколко диети и в началото бях отслабнала с около 5 кг,но ето че дойдоха празниците и всичко замина на кино.От около месец се ограничавам повече, но резултатът е само -1 кг.Относно упражненията имам вело и въртя 3-4 пъти седмично по 40 мин,от 2 седмици ходя на аеробика 2 пъти седмично и правя упражнения за стягане 2-3 пъти.А менюто ми включва плодове,зеленчуци,месо(най-често пилешко),риба,яйца,мляко,овесени ядки ипълнозърнест хляб,като ям въглехидратите до обяд.Моля ви дайте си мнението и критиките най-вече,защото бих искала да подобря състоянието на тялото си,без значение колко време ще ми отнеме.
19.03.11
12:02
Спортуваш, наблягаш на правилни храни => проблема се корени в начина на приемане на храната, порции, калории и т.н. Дори и да ядеш полезни и качествени храни, ако прекаляваш резултат няма да има. Разгледай много хубаво тази статия - http://www.bb-team.org/articles/1466_mini-gid-za-dietite-pri-novatsi#axzz1H1u8r4WK .
Ако ви кажа менюта си сигурно ще е по- лесно.
6:00 1/2 грейпфрут
6:20 овесени ядки с мляко/2ф пълнозърнест хляб със сирене или 1-2 овесени палачинки с малко мед
9:00 ябълка
13:00 омлет(2-3 яйца и 50гр сирене или извара)+ салата или лютеница(домашно приготвена)
17:00 около 40 гр ядки +100 гр кисело мляко
19:00 150-180гр пилешко + салата
Вода и чай 2,5-3л
19.03.11
14:14
Хмм...ми какво да ти кажа. Така по сметки това меню излиза към 1500 калории. Чрез аеробиката, вело-то, излизане навън или някаква друга активност изгаряш още около 300-400 и излиза, че ти остават по 1000 калории на ден. А на теб ти трябват около 2000. Накратко - трябва ти още малко храна към сегашното меню и да стигнеш към 1900 калории. Това, заедно с активността ти през деня ще направи малко по-задоволителен калориен дефицит. Има възможност в момента тялото ти да е в авариен режим и нарочно да не си дава остатъчните мазнини. Също така явно се стремиш към ниско въглехидратна диета, но при нея трябва да имаш завишен прием на мазнини и белтъчини, а при теб това не е добре. Между другото теглото ти е сравнително нормално. Много мазнини ли имаш? Още един вариант, за който се сещам е при предишния си опит да свалиш килограми с “вълшебни” диети от списанията, да си го направила, но да си изгорила много мускулна маса вместо мазнини. Това стабилно е забавило метаболизма ти и затова си в сегашното положение. Ако имаш възможност ти препоръчвам да започнеш да ходиш във фитнес зала и да тренираш с тежести. И не си мисли, че това ще те направи мускулеста като горила и т.н. Вероятността за това е нищожна. За сметка на това може да качиш малко активно тегло (мускулна маса), което ще ти помага при горенето на мазнини. Ако не си запозната, мускулите са “органът” от човешкото тяло, който “гори” най-много калории, а предпочитаното гориво, когато не си активна (гледаш телевизия и т.н.) са мазнините :) Много се разписах...накратко - увеличи храната и ако можеш започни да ходиш на фитнес :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 19.03.11 14:22.
Знам,че ако кача мусколна маса няма да стана като мъж, но нямам време за фитнес.Като се прибера вкищи към 17ч съм скапана,а имам и домашни,затова единственото, което мога да правя е да си пусна видео,като гледам да има повече силови упражнения.Относно храната не знам какво мога да добавя и кога.Ако може да ми препоръчаш?А килограмите ми се личат в долната част на тялото.Коремът ми е добре,но краката и ханшът са доста зле.Все
19.03.11
15:02
Единият вариант е да изместиш омлета в 09:00, а в 13:00 да хапнеш някаква риба. Може и консерва...примерно риба “тон”. Рибата отново да е придружена със салата. Салатите ги поливай със зехтин, за допълнително калории и мазнини, но не прекалявай. В 17:00 направи ядките 50гр., а киселото мляко да е цяла кофичка. Така нещата ще придобият по-добър вид. Щом нямаш време за фитнес зала, то прави във вас упражнения със собствено тегло - лицеви опори, коремни преси, клекове, предни и странични напади. Разгледай и потърси още такива упражнения тук - http://www.bb-team.org/fitness/exercises .
21.03.11
14:38
Здравейте :) От днес и аз вече съм тук :) Искам ако може няколко съвета,че с тия килограми ужас (не знам дали тука трябва да пиша,но като нова ще ми простите,ако не съм оцелила мястото). Та така искам да сваля малко килограми обаче не мога да съм на диета,защото ми става лошо и припадам :( просто не издържам.От няколко дена всяка сутрин ходя да бягам в парка и се ограничавам с храната-най-вече със сладкото,хляба и пърженото.Мислите ли,че само така ще успея да се справя с излишните килогарми. Всеки съвет ще ми бъде полезен :) Благодаря ви предварително :) Межудругото много хубаво и полезно сайтче :)
21.03.11
14:44
казано от Ivelina Ivanova на 21.03.11, 14:38:
Здравейте :) От днес и аз вече съм тук :) Искам ако може няколко съвета,че с тия килограми ужас (не знам дали тука трябва да пиша,но като нова ще ми простите,ако не съм оцелила мястото). Та така искам да сваля малко килограми обаче не мога да съм на диета,защото ми става лошо и припадам :( просто не издържам.От няколко дена всяка сутрин ходя да бягам в парка и се ограничавам с храната-най-вече със сладкото,хляба и пърженото.Мислите ли,че само така ще успея да се справя с излишните килогарми. Всеки съвет ще ми бъде полезен :) Благодаря ви предварително :) Межудругото много хубаво и полезно сайтче :)
Съветът ми е да пуснеш нова тема, в подходящия за това раздел, като в нея опишеш подробно на колко си години, колко си висока, колко килограма си. Каква е целта ти, какво тренираш, как и кога го тренираш, как се храниш в момента, какво разбираш под “не мога да съм на диета, защото ми става лошо и припадам”. Какво разбираш ти под диета? И така...бъди максимално подробна. Така ще можем да ти помогнем, защото при това, което сега си написала ще е много трудно ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 21.03.11 14:46.
21.03.11
14:49
Добре :) Благодаря много :)