06.03.11
22:47
Въпроса ми е към всички лостаджии и всеки който разбира. Какво мислите за набирания всеки ден по около 100-150 бройки на ден? Дали ще ми се разшири гърба още повече и дали ще ми се увеличи силата (смисал да правя по около 10-12 в серия)
За възстановяване чувал ли си ? и че мускула расте докато почива. Не мисля че ще има ефект всеки ден набиранки, набиранки и набиранки. Доста лостаджии дето познавам, почиват поне 2 дена поне.
150 набирания със собствено тегло не е кой знае какъв обем работа, така че няма да претренираш със сигурност.
Първите няколко дена ще те удря мускулна треска сигурно, но бързичко би трябвало да се адаптираш. Колко ще се разшири гърба вече не знам, но специално сила за 10-15 набирания в серия ще направиш за не повече от 3-4 седмици (даже и това е много според мен).
07.03.11
00:28
Братле да ти кажа аз имам един приятел където на ден прави по 200 набиранки,ама всеки ден (без почивка) и изглежда много добре !
07.03.11
00:40
Ще има ефект и аз ходя секи ден :) гледам да не почивам а тва дето мускула растел докато почивал...расте си така много добре даже :) блъскай си everyday :D
Ако сега 10 са ти проблем, в колко серии ще ги правиш тия 150?
Според мен, почни с 50 бройки дневно и ги вдигай постепенно. И си прави разтоварващи дни (или почивай) на всеки няколко дни или когато имаш нужда(пълен почивен ден или просто намаляваш бройките наполовина).
07.03.11
12:55
Не е добра идея да правиш всеки ден едно и също. Силата ще се увеличи, но за размера на гърба се иска време. Дали ще претренираш зависи от храната и спането. Някой лостаджии тренират всеки ден по 2-3 часа без никакви проблеми, но тези хора са гледали твърде много негри в youtube и са се вманиачили повечко. Освен това тренират само на лостове. Моят съвет е да се набираш през ден и то при положение, че не правиш друга тренировка за гръб в зала. Освен това за гръб има доста разнообразни упражнения на лостовете, разучи всички и ги редувай.
07.03.11
13:10
Дали ще правиш 10-12 набирания не е критерий за сила. Виж силовите трибойци. Както се предполага от името им - те тренират за сила и се състезават кой е по-силен. Може би ти прави впечатление, че те не правят 10-12 повторения, а по 1. Изглежда критерият за сила не е 10-12 повторения...
Има метод, който използва честото всекидневно трениране на една мускулна група, обикновено с 1 упражнение. И дава резултат. Т.е. може да се набираш всеки ден по няколко пъти и така да вдигнеш бройката набирания и масата, като второто е ясно, че без градивен материал няма да стане.
Няма да ти е проблем да използваш метода, тъй като може да правиш повече от 5 набирания в серия (предполагам от поста ти). Всичко е въпрос на правилна преценка как точно да структурираш програмата, как тя ще се ‘разбере’ с останалите ти тренировки през седмицата, възстановяването и, както казах - храненето.
Мнения за тази програма:
Понеделник - 50 бройки набирания на серий, чукчета 10@10 с 35% от макса (за толкова ми стигат тежестите), гърди 10@10 (40% от макса)
Вторник - 100 бройки набирания на серии, кофи на пейка за трицепс 10@5
Сряда - 50 бройки набирания на серии, “добро утро” 4@8 с лека тежест
Четвъртак - клекове,напади и за прасец нещо
Петък - 100 бройки на серии, кофи за трицепс пак на пейка 10@5
Събота и Неделя почивка
Бицепса мисля че достатъчно ще се тренира от толкова набирания или да сложа скотова с дъмбел в някой ден :?
07.03.11
13:36
Говорим за коренно различни неща значи.
Oranje, искаш да кажеш нещо от сорта на:
ставам сутринта правя 7-8 набирания
на обяд пак няколко 3-4 серии по 10-12
след обяд пак се набирам и така до края на деня трябва да съм направил общо 150 бройки :?
07.03.11
13:42
казано от bat jica на 07.03.11, 13:39:
Oranje, искаш да кажеш нещо от сорта на:
ставам сутринта правя 7-8 набирания
на обяд пак няколко 3-4 серии по 10-12
след обяд пак се набирам и така до края на деня трябва да съм направил общо 150 бройки :?
В общи линии. А 150 ти си си го избрал, не знам дали не си си харесал някоя сестра от Бърза помощ и затова :)
А останалите групи става ли да ги тренирам по програма която дадох като изключим гърба
07.03.11
14:00
Според мен изчакай малко да се стопли и нищо не пречи да разнообразиш малко залата с лостове.Единствено може чат=пат да ходиш,колкото за някой базовки като тяга и клек.
07.03.11
14:01
казано от bat jica на 07.03.11, 13:51:
А останалите групи става ли да ги тренирам по програма която дадох като изключим гърба
Не виждам нищо, което да води до травма, така че - става.
Иначе за по-голяма ефективност бих я променил изцяло, както и бих правил повече набирания.
07.03.11
14:31
Аз бих ти казал да се набираш през ден най-добре ;)
07.03.11
18:17
казано от bat jica на 07.03.11, 14:25:
Oranje я кажи как би я направил щото имаш баси лудия гръб :O
Мерси за комплимента. Гърба си съм го направил не само с набирания, но винаги съм започвал с набиране. А и имам тясна талия, затова изглежда широк.
В твоя случай щях да се набирам по няколко пъти на ден, като преди започване по програмата ще си пробвам максималната бройка набирания, както и още няколко други неща, които после да проверя как са се променили (например лег и т.н.).
Та, както казах, всеки ден щях да се набирам по няколко пъти с повторения според теста, който съм направил. И в зависимост от свободното ми време ще ходя в залата, а може и у нас, за да удрям по 2-3 пъти седмично и всяка от останалите групи, където пък няма да имам вертикално дърпане, освен ако не ми е експлозивно като част от комплекс.
21.03.11
23:22
Според мен най - добре е ако искаш да се набираш 150 пъти на ден и то всеки ден да направиш така :
1 - ви ден : 60-70 набирания, като последните 2 серий ги правиш с 3-4 повторения по малко
2 - ри ден : 40 набирания
3 - ти ден 60 - 70 и пак последните 2 серий ги правиш с 3-4 повторения по малко и така редуваш, първите 2 седмици прави така, после пиши да се похвалиш :)
казано от Hanibal Lecter на 21.03.11, 23:22:
Според мен най - добре е ако искаш да се набираш 150 пъти на ден и то всеки ден да направиш така :
1 - ви ден : 60-70 набирания, като последните 2 серий ги правиш с 3-4 повторения по малко
2 - ри ден : 40 набирания
3 - ти ден 60 - 70 и пак последните 2 серий ги правиш с 3-4 повторения по малко и така редуваш, първите 2 седмици прави така, после пиши да се похвалиш :)
Правих за 2 седмици всеки ден по коло 100 и резултат голям имаше поне откъм сила (в началото правих по 4-5 набирания в серия, а накрая правих почти 18) Лошото стана, че катострофирах с един мотор и от тогава нещо много ме боли рамото като се набирам. Ся гледам да напрая една специализация за месец-два и пак почвам с набиранията.