Диабетик съм-хранителен режим и тренировка.Къде бъркам??

22.03.11
13:30

Така привет на всички ...ще напиша хранителния режим който спазвам от 2 месеца като правя тренировки чиато цел е не просто да стегнат и оформят корема а И да увеличат мусколната маса на коремната мусколатура.
Тренирам не само корем защото при НВД (която се опитвам да спазвам) забелязах че губя много мусколна маса от останалото което преди години бях постигнал.Ще опиша и тренировката която правя.Искам да отбележа че се налага тренировката да е само вечер(през останалото време нямам възможност) и то НЕ е в ЗАЛА(имам на разположение два дъмбела с тежести до 24кг. макс на дъмбел).

ХРАНИТЕЛНИЯ режим:
закуска:
8.00- кисело мляко -400гр.//нискомаслено

обяд:
11.30/12.00- пилешко филе/кебапчета -300/400гр. (понякога е с гарнитура маслини или зелева салата/и не всеки път имам възможност за пилешко филе затова кебачета са някакъв заместител вие ми кажете колко е правилно)
след обяд:
15.00- кисело мляко -400гр.//нискомаслено

вечеря:
18.30/19.00- често пилешка супа, риба, пилешки дробчета/сърца, пиле филе с различна гарнитура(сега зимата пресни работи няма и често са консервирани домашни неща без захари в тях, диабетик съм все пак)- 300гр. -грамажа е за месните неща другото не мога да го преценя.

след вечеря: // дали изобщо трябва да има вие кажете.
20.00- преварено краве мляко -400/500мл. понякога варени яйца само белтъка
//тук нз колко е правилно това което правя но направо на моменти си умирам от глад и това ме спасява .Правя го и защото от 4-5 месеца не ям никакво сладко а млякото му слагам подсладител и това ми е като наградата за деня.
Калорийте които си изчислих трябва да са около 2752 на ден това е за да запазя тегло 73кг.Често калорите до тренировката са около 1500 останалото е след това до 19.00ч

ТРЕНИРОВКАТА:
Понеделник - гърди, предни и средни раменни глави
Избутването на дъмбели от лег -3х8
Избутването на дъмбели от наклонен лег -3х8
Повдигане на ръце встрани -3х8
Повдигане на ръце напред -3х8
- време 45 мин.

Вторник – корем
200м. Спринт (на баир);
от вис повдигане на колене до лактите -3х10
V-преса с тежести(2кг)-2х10
Янда сгъване(2кг) -3х10
Руско извиване с тежест(7кг)-3х12;
- време 45 мин./30-35 сек.почивка м/у серия

Сряда – бицепс //
Набиране 3х10
Скотово сгъване -3х8
Сгъване с дъмбели -3х8;
- време 45 мин

Четвъртък – трицепс //
Кофичи 3х10
Трицепсовото разгъване с дъмбели от лег -3х8
Трицесово разгъване зад глава -3х8;
- време 45 мин

Петък - корем
200м. Спринт (на баир);
от вис повдигане на краката до лактите -3х10
V-преса с тежести(2кг)-2х10
Янда сгъване(2кг) -3х10
руско извиване с тежест(7кг)-3х12;
- време 45 мин/30-35 сек.почивка м/у серия

Тежестите са така подбрани че да мога да направя правилно упражнението и броя серия/повторения и накрая на тренировката съм доста изморен дори в дните когато правя само една мусколна група. ЗА хората дето ще ме питат защо не тренирам крака и гръб ми защото не тренирам в зала и ми е малко сложно.
За корема има много хора които твърдят че трябва да парвиш по 100-200 коремни преси и ше стане работата е да ама не ... правил съм го и само стягаш корема , това което искам е да има обем на пресата.Разбрах че корема е мускол като всички останали и той се претоварва както всички останали и поради честата му употреба в ежедневието той е просто по-издражлив.И ако го тренираме с тежести както останалите мусколи ще има растеж.
Събота,Неделя - почивка.
Те са ми и зареждащи.Въглехидартите които консумирам в зареждащите дни са предимно печени ядки, млечни продукти м/у яденията и филия хляб на яденията.Рядко имам възможност да си направя нещо домашно тестено но и това се случва понякога.

Инфо за телосложението ми:
на 22г. съм височина 173см, тегло 71кг.(вече :) ) за справка преди 2 месеца бях 80кг.
Диетата работи но сякъш вече няма напредък в коремната преса.
Къде бъркам ?????

ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!!!!

Темата беше редактирана от Doncho Kulanov на 22.03.11 14:21.

22.03.11
14:20

Клякане с дъмбел може да правиш и в домашни условия. Така ще товариш краката и донякъде гърба. Да не тренираш двете най-големи мускУлни групи е много погрешно.

22.03.11
14:24

Закуската ти е ужасна :)  Вечеря трябва да има задължително белтък + салата

Мнението беше редактирано от ina_V_ на 22.03.11 14:27.

22.03.11
14:29

Ти си писал вечеря, не съм видяла, извинявай. Това мляко го замени с извара

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1