22.03.11
16:15
Здравейте, може ли да ми кажете трибойци, щангисти и други подобни състезатели слагат ли колани/бандажи за ингвинална херния, когато тренират с тежко било то на тренировка или състезание?
Благодаря предварително! :)
22.03.11
17:57
Здравей, ами сега съм на 18 години, когато съм бил на 2 години съм опериран от ингвинална херния и сега последните дни предполагам, че е от фитнес тренировките се е получило това, там правя може би упражнения от които сигурно може да се получи нещо такова военна преса,мъртва тяга, клек не с максимални килограми за мен, но предполагам, че е от това и усещам от 4-5 дена нещо като опъване доло в ляво, а аз съм опериран от дясно, но го усещах до скоро и от лято ама минава. Предполагам, че и сега ще мине, но за 5 месеца може би 3-4 пъти така го усещам това опъване за по няколко дена и ми минава, и за всеки случай искам да се предпазя, за това питам за тези бандажи. :)
Мнението беше редактирано от Стефан Бонев на 22.03.11 18:03.
22.03.11
18:03
Притеснява ме това, че за тези 5 месеца няколко пъти ми се получава това опъване. Дали е възможно да съм разтегнал някой мускул или нещо такова, аз и на хирург ходих след 1вия път, но той ми каза, че операцията е наред и няма проблеми.
23.03.11
17:56
Може ли някой да помогне. :)
29.03.11
21:49
ае хора излезе ми малка подутина отляво и се чудя кфо има ли вероятност да в вена ако е херния като я бутам силно на някоя страна не би ли трявало да мрадне или пук като я натискам уж трябва да се прибере мн не се забелязва само в огледалото та се чудя да ида ли на ехораф. щтот цяло лято бласках кат откачен тяга по 100 - 150 кг :X и ся даи боже да не си хапя газа апук някои беше споменал чи и от лег става там бутам по 90 без колан...... напрао нз така сам се психясал напрао ме истрах една кофа с вода да дигна без колан ...........
29.03.11
21:50
подутината я видях като се обраснах но определено не е папка или нещо вазпалено смис не е от кожата