Gaspari заменят Novedex XT с Viridex XT

15.02.11
19:48

Здравейте,

Днес както се рових в Интернет попаднах на статия, в която се казва, че Gaspari ще заменят Novedex XT с Viridex XT. Както знаете Novedex XT беше спрян от продажба в САЩ преди известно време. Viridex XT ще бъде пуснат официално в продажба на Arnold Classic, което ще се проведе на 3-6 Март.

Вече има публикувана информация за продукта в сайта на Gaspari: http://www.gasparinutrition.com/products/viridex-xt/

От sila.bg също се готвят да го продават: silabg.com/bg/8687-GASPARI-VIRIDEX-XT-120-tabs.html

Казва се, че Viridex XT e подложен на две клинични изследвания върху хора. Едното, с което да се установи, че продуктът е безопасен и второ, с което да се установи, че продуктът действа. Резултатите от второто изследване са, че Viridex XT увеличава свободния тестостерон със 166% и намалява кортизола с 19%.

Това са съставките:

Serving Size – Two (2) Viritabs™
Servings per Container – Sixty (60)

Vitamin B-6 – 8 mg
Vitamin B-12 – 200 mcg
Folic Acid – 200 mcg
Vitamin D – 500 IU

Viridex® XT Hormone Optimizing Blend – 1,916 mg (това е хормонно стимулиращият комплекс)
D-Aspartic Acid, Calcium D-Saccharate Tetrahydrate, Glucuronolactone, Actiflax® brand of Flax Seed Lignan standardized to contain 40%  Secoisolariciresinol Diglucoside, Sichuan Pepper (microencapsulated Zanthoxylum nitidum extract standardized for 80% flavone and isoflavone content)

Една доза е две капсули. Пият се максимум по две дози на ден.

От съставките (като оставим на страна витамините) единствената, която ми е позната е Д-аспартовата киселина (D-Aspartic Acid). Предполагам, че тя е основната съставка, защото за нея обичайния дневен прием е 3 грама на ден, а две дози от Viridex® XT Hormone Optimizing Blend са общо 2 . 1,916 mg =3,832 милиграма. Много други продукти също залагат на D-AA, но за останалите съставки и тяхното действие не съм чувал нищо.

Аз съм ползвал веднъж Novedex XT и като цяло останах доволен от него и ще ми е интересно да видя и новия продукт.

Ако някой е чел/чувал нещо за Viridex нека сподели.

15.02.11
20:49

Изобщо не прилича на AI ,тоест изобщо си мисля че няма нищо общо с ароматазните инхибитори и Novedex xt .
Явно Гаспари са поели в изцяло друга посока.Въобще доста се променят насоките в производството на тест бустъри . 100 % ще го пробвам ,след като видя какви са първите реални отзиви зад океана .
До сега не съм приемал нищо ,което понижава кортизола ... ще е интересно.
На Novedex-a хубавото му беше ,че за по-лек атлет стига за 2 месеца кутийката :D

ПП Чудно ми е с какво ще решат колегите зад океана да го “стакват” ...  ?

15.02.11
22:21

Нищо общо между двата продукта.
Един AI по-малко... което всъщност не е болка за умиране, защото има няколко продукта със същата активна съставка като Novedex XT и то на по-ниска цена.

15.02.11
22:26

По-принцип D-AA се стаква най-добре с някакъв ароматазен инхибитор, но не знам дали някоя от другите съставки във Viridex действа като AI.

Една кутийка е 120 капсули. На указанието за употреба пише, че се взема 1 доза (2 капсули) на ден, а за “изключителни” резултати могат да се приемат максимум по 2 дози на ден. Трябва да се приема не по-дълго от 6 седмици, след което трябва да се направи поне 30 дена почивка. Предполагам, че за по-лек атлет 2 капсули сутрин и една вечер е повече от добра доза. Или ако се приемат по 3 на ден една опаковка би стигнала за пълен курс от 6 седмици.

15.02.11
22:37

Не знам за тоя новият продукт, но Ноуведекс беше пълна смешка.. скъп и неефективен, нищо не усетих от него.. за разлика от трибестана на нау 90 хапа по 1гр., който е страхотен и е на смешна цена в Щатите. Тук естествено е 50 лв., защото стандарта ни на живот е поне 5 пъти по-висок от на американците :)

16.02.11
13:08

Продължих да се ровя в съставките на Viridex XT.

Като оставим настрана Д-аспартовата киселина, предполагам, че целта на останалите съставки е следната:

Calcium D-Saccharate Tetrahydrate – предполагам, че целта на това съединение е да достави допълнително калций в организма. Калцият прави възможни мускулните контракции. Движението на калция вътре в мускулните клетки е причина те да се свиват. Калцият удължава времето за настъпване на мускулната умора при тренировка, както има и важна роля за мастния метаболизъм и регулирането на теглото.

Glucuronolactone – продава се и като самостоятелен бодибилдинг суплемент. Използва се преди или по време на тренировка за повишаване на енергийните нива на организма, както и за подобряване на настроението.

Secoisolariciresinol Diglucoside (SDG) съдържащ се в лененото семе (Flax Seed) – на едно място прочетох, че има изследване, в което е установено, че SDG намалява синтеза на естроген (т.е. действа като ароматазен инхибитор) и от друга страна стимулира синтеза на секс-хормон-свързващия глобулин (SHBG) като по този начин увеличава нивата на свободния тестостерон. В допълнение SDG действа и като антиоксидант. 

Zanthoxylum nitidum extract – това най-вероятно е анти-кортизолната съставка. В PubMed прочетох изследване, в което се твърди, че алкалоидите, които се съдържат в Zanthoxylum nitidum имат обезболяващ и противовъзпалителен ефект подобен на ефекта на кортизола. Предполагам, че идеята тук  е чрез внасянето отвън на съставки, които работят подобно на кортизола, тялото да намали естественото си производство на кортизол.

Или като цяло предполагам, че Viridex XT действа по следния начин:
- Чрез Д-аспартовата киселина се търси повишаване на нивото на лутеинизиращия хормон и оттам на общия тестостерон;
- Чрез Secoisolariciresinol Diglucoside (SDG) от една страна се търси намаляване на ароматазата (превръщането на тестостерона в естроген) и от друга повишаване на нивото на свободния тестостерон, чрез повишени нива на SHBG;
- Чрез Zanthoxylum nitidum се търси понижаване на кортизола;
- Чрез Glucuronolactone се търси повече енергия по време на тренировка, но и подобряване на настроението. Това според мен е „маркетингова” съставка, т.е. ефекта, който се цели би могъл да бъде, че ако се чувствам по-добре докато приемам продукта, много по-вероятно е отзивите ми за него да са по-добри.
- Чрез калция се търси намаляване на мускулната умора по време на тренировка т.е. по качествена тренировка с повече сила и енергия.

Ще чакаме да видим какво ще започнат да пишат първите ползвали продукта.

Novedex е някакво недоразумение/или може би съм пил някакъв ментак/.Това не е тест-бустер, а е антитест-бустер!След 8 седмична употреба равносметката бе следната-в залата пълна трагедия, либидо-0/такова бе положението през цялото време на прием/.В момента взимам Пинк Меджик+Метил Ариматест+Ди аспартова к-на на Прайма и определено съм доволен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1