10.05.05
21:35
От няколко дни експериментирам нещо върху себе си :D Тичам за около 15 мин с невероятно темпо(за някои дори може да е спринт) и мога да ви кажа,че след това се чувствам изморен както след нормалното 35 минутно кардио.Идеята на този нов(за мен) метод е че искам да ускоря сърдечния си ритъм и той да е на около 70% от максимума(220-годините) пулс.Чета че точно при това равнище се горели най-много мазнините.Мисля да експериментирам поне една седмица,за да видя евентуална разлика.Целта ми е околокоремните мазнини(т.нар. “пояс”)....
Какво ще кажете?
Благодаря предварително на всички!!
10.05.05
21:37
Ами според мен това е най- удачният начин за сваляне на мазнини, разбира се съчетан с диета. В момента и аз правя същото нещо, но с повече цел издържливост при бягането отколкото сваляне на мазнини. Не можеш да се съсредоточиш върху дадена част от тялото, защото като сваляш мазнини- сваляш навсякъде. :wink: За една седмица едва ли ще има някаква разлика, прекалено малко време е.
11.05.05
08:18
Само да уточня че тичам от два месеца(имам около 3-4 дни пропуснати) и мисля че не съм начинаещ в кардиотренировката си 8)
Но имам чувството,че колкото си по-трениран толкова сърцето приема по-спокойно натоварването и за да го развълнуваш трябва да увеличиш темпото...А за да го докарам до 135-145 пулс единствения начин при мен е да тичам с много бързо темпо(в продължение на около 3км)
МАД,защо не си съгласен?
доколкото знам (може и да греша) първите 10 мин енергията се добива от въглехидратите а след това започват да се горят мазнини ама не искам да те преебавам затова трябва по опитните да кажат
12.05.05
10:26
[quote author=”^MaD^”]доколкото знам (може и да греша) първите 10 мин енергията се добива от въглехидратите а след това започват да се горят мазнини ама не искам да те преебавам затова трябва по опитните да кажат
Аз затова винаги спринтирам след тренировката с тежести.
Според мен това което правите, както кардио спринта, така и тичането с тежести е изключително рискован метод. Особено този с тежестите. Не забравяйте, че мазнините и мускулите са лесно манипулируеми, днеска ди имаш утре ги нямаш и обратното, докато ставите и хрущялите, както и увреждането в сърдечния апарат .... :?
Ако бях на ваше място нямаше да ги рпавя тези неща. По скоро правете серии бягане. 2 или 3 по 15-20 с умерено бързо темпо. Заложете на диетата, трудно е да се степенува така, но няма да е нелогично ако се каже, че именно тя е основната в случая.
Съмнявам се това което написах да ви накара да промените тренировката си, но ви стискам палци да не разберете скоро, каква грешка правите. :wink:
п.п. Подобни тренировки не са толкова опасни, ако не се правят системно и с добри възстановявания след това.