23.03.11
15:21
Здравейте,интересуваме мнението Ви за следният хранителен режим:
-08:00ч. - 150гр. овесени ядки + 100мл. прясно мляко + 4яйца(4белтъка+1жълтък)
-11:00ч. - 1 плод(киви,грейпфрут или ябълка)
-14:00ч. - 150гр. пиле + 300гр. салата(домати,краставици или чушки) + 2яйца(белтъците)
-16:00ч. - 2яйца(2б+1ж.)
-19:00ч. - 150гр. пиле + 300гр. салата(домати,краставици или чушки)
-22:00ч. - 150гр. извара.
-01:00ч. - 50гр. извара.(това е преди сън-Благодаря на Филип Буцев)
заб.1-Пилето ще бъде заменяно в различните дни с риба,телешко,заешко и нетлъсто свинско.
заб.2-Месото ще се приготвя на скара или печено.
заб.3-Салатата ще бъде заменяна в различните дни със задушени зеленчуци.
заб.4-Вода-поне по 3л. дневно.
Имам и 5 въпроса:
1.Млечните продукти трябва ли да са обезмаслени?
2.Кога е добре да се пие водата преди,след или повреме на хранене?
3.Трябвали на определен интервал да засилвам въглехидратите-с колко? през колко време(5,6,7 или ?дни)?
4.Как ще е по-добре да тренирам пон.,вторник,четв.,петък или през ден без оглед дните?
5.Добавките:Л-карнитин(капс. и течен) и амино BCAA+EAA.Трябва ли ми още нещо(без бърнари защото не понасям кофеин)?
Ще очаквам мненията Ви и ако има някакви корекций защото от 28 този месец мисля да започвам.Благодаря предварително!
Мерките са ми:ръст-172см;тегло-96кг.;врат-45см.;талия(ако може да се нарече такава)-112см.;ханш-113см.
Целта ми е поне -10кг. за 2 месеца.
ПП:Ако Ви се занимава моля да погледнете и другата ми тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51551 в нея съм описал как възнамерявам да тренирам и да използвам добавките!
Темата беше редактирана от Данаил Георгиев на 23.03.11 18:08.
23.03.11
16:12
Имам 1 въпрос в 22.00 ли си лягаш ? Ако не яж още 1 път точно преди лягане пак извара ама малко количество примерно 50 гр. като цяло е супер бих намалил овесените ядки сутрин на 130 гр :) ии кивито бих извадил от диетата иначе аа и да това хранене дет е само някав плод добави протеин от някакъв вид дали ще е 2 яица + плода или ще е 100гр извара ии още нещо последно Прави зареждащ ден примерно на 6 дни хранене както е сега правиш един ден в който заменяш салатките с 200 гр кафяв ориз . Това е според мен :)
23.03.11
17:16
Вкарай няква суроватка като гледам белтъчините без да пресмятам са ти около 120-130 грама ! Трябва ти 2.2 грама на кг тегло .
Суроватака я сложи преди 1-то хранене някаде към 7 часа,преди и след тренировка също не е зле ще те предпази от катаболизъм,защото като са ниски въглехидратите ако няма достатъчно протеин организма бара от мускулите !
23.03.11
18:05
казано от Филип Буцев на 23.03.11, 16:12:
Имам 1 въпрос в 22.00 ли си лягаш ? Ако не яж още 1 път точно преди лягане пак извара ама малко количество примерно 50 гр. като цяло е супер бих намалил овесените ядки сутрин на 130 гр :) ии кивито бих извадил от диетата иначе аа и да това хранене дет е само някав плод добави протеин от някакъв вид дали ще е 2 яица + плода или ще е 100гр извара ии още нещо последно Прави зареждащ ден примерно на 6 дни хранене както е сега правиш един ден в който заменяш салатките с 200 гр кафяв ориз . Това е според мен :)
Преди 01:00ч. рядко си лягам и тези 50гр. извара ще ми доидат мн. добре.Добавям ги веднага-благодарско!
Вкарай няква суроватка като гледам белтъчините без да пресмятам са ти около 120-130 грама ! Трябва ти 2.2 грама на кг тегло .
Под суроватка протеин(хр. добавка) ли имаш в предвид?Може ли да използвам храна(яйца,мляко кисело или прясно,извара)?
Мнението беше редактирано от Данаил Георгиев на 23.03.11 18:12.
23.03.11
19:07
Данаиле, твърде много въглехидрати има в твърде кратък времеви интервал за НВД режим. Консумирайки ги на куп ще увеличиш производството на инсулин, което се “кара” с използването на мазнини като гориво. Разхвърляй въглехидратите на по 50 гр през 2-3 часа и гледай да не прекаляваш с рях - до 1,1 гр за кг (без да се броят фибрите).
-08:00ч. - 150гр. овесени ядки + 100мл. прясно мляко + 4яйца(4белтъка+1жълтък)
-11:00ч. - 1 плод(киви,грейпфрут или ябълка)
-14:00ч. - 150гр. пиле + 300гр. салата(домати,краставици или чушки) + 2яйца(белтъците)
-16:00ч. - 2яйца(2б+1ж.)
-19:00ч. - 150гр. пиле + 300гр. салата(домати,краставици или чушки)
-22:00ч. - 150гр. извара.
-01:00ч. - 50гр. извара.(това е преди сън-Благодаря на Филип Буцев)
заб.1-Пилето ще бъде заменяно в различните дни с риба,телешко,заешко и нетлъсто свинско.
заб.2-Месото ще се приготвя на скара или печено.
заб.3-Салатата ще бъде заменяна в различните дни със задушени зеленчуци.
заб.4-Вода-поне по 3л. дневно.
23.03.11
22:25
Отговори:
1. Най-добре да са пълномаслени, защото при НВД се нуждаеш от повече мазнини.
2. Може и преди, може и след, но по време на хранене не е оферта.
3. Съществува циклична НВД, в която на около всеки 6-7 дни се прави един ден с повече въглехидрати...т.е. можеш да ги увеличаваш, а може и да не ги увеличаваш. Аз ти препоръчвам да ги увеличаваш. :)
4. Зависи от програмата. Разгледах другата ти тема, но не съм сигурен, че я разбрах напълно. Доколкото разбирам, в Понеделник ще правиш по 1 упражнение за мускулна група в 4 серии. Там пишеш, че ще тренираш 3 пъти в седмицата. Ако искаш да тренираш 4 пъти ще трябва да промениш програмата. В общия случай при отслабването е хубаво да имаш повече дни, в които изразходваш енергия. Естествено, трябва да има и подобаваща почивка :)
5. Не знам, не разбирам :)
23.03.11
22:38
казано от ProXxX на 23.03.11, 22:25:
Отговори:
2. Може и преди, може и след, но по време на хранене не е оферта.
3. Съществува циклична НВД, в която на около всеки 6-7 дни се прави един ден с повече въглехидрати...т.е. можеш да ги увеличаваш, а може и да не ги увеличаваш. Аз ти препоръчвам да ги увеличаваш. :)
4. Зависи от програмата. Разгледах другата ти тема, но не съм сигурен, че я разбрах напълно. Доколкото разбирам, в Понеделник ще правиш по 1 упражнение за мускулна група в 4 серии. Там пишеш, че ще тренираш 3 пъти в седмицата. Ако искаш да тренираш 4 пъти ще трябва да промениш програмата. В общия случай при отслабването е хубаво да имаш повече дни, в които изразходваш енергия. Естествено, трябва да има и подобаваща почивка :)
5. Не знам, не разбирам :)
Mного добре попълнен тест-кратко,точно и ясно.БЛАГОДАРЯ!.
ПП:Програмата ще претърпи корекций но какви - все още никой не знае(за съжаление аз най-малко);)
23.03.11
22:41
Има много добри програми за отслабване в BB-Team. Няма начин да не ти хареса някоя, пък и са с гарантирано качество. Разгледай тук - http://www.bb-team.org/fitness/workouts . Отляво има филтър. ;)
Отговори:
НВД
ВМ - НВД
!!!
23.03.11
22:47
казано от emzo на 23.03.11, 22:44:
Отговори:
1. Най-добре да са пълномаслени, защото при НВД се нуждаеш от повече мазнини.НВД
ВМ - НВД
!!!
Не съм сигурен дали на мен се опитваш да кажеш нещо или на автора на темата :)
И на двамата.
Правете разлика между режимите.
А млечните продукти трябва да са табу.
Е той има 20 излишни кила, няма да го спънат, ама като реши да вади пресата за морето :D ще му пречат.
23.03.11
23:00
Не съм напълно съгласен с теб. Да, млякото съдържа въглехидрати, които могат да направят гаф, но в неговия режим виждам само 100гр. мляко. Друг млечен продукт освен изварата, която няма въглехидрати не виждам. Отделно за ВМ-НВД. Ако имаш уравнението 5+5+5=15. 3-те петици са съответно въглехидрати, белтъчини и мазнини. 15 са дневните му калории. Ако намали едната петица (в случая въглехидратите) до 2, за да се запази равенството трябва да увеличиш двете или само една от другите петици, които са съответно белтъчините и мазнини. Пича иска НВД, сваля ниско въглехидратите => увеличава протеина и мазнините.
Въпрос на гледна точка, при 1.1гр/кг и повече протеин може да кара и без МНОГО мазнини.
Туй за мен е НВД.
А лактозата е достатъчно коварна, като дойде момента за релеф.
А за 20 излишни килограма - все тая и с РБД ще сваля достатъчно бързо, щом като е на ОКБ.
21.06.14
19:12
Извинявам се че ще използвам темата и при това доста стара но искам да споделя моя режим на хранене и да променя съответно нещо ако не е наред
1.Веднага след сън 1 доза протеин след 1 час
2. Овесени ядки (4-5-6 супени лъжици) + 200гр прясно мляко домашно или кисело мляко 2% + 2 цели яйца + 1 ябълка ( киви )
3.Преди тренировка: Пилешко филе 120-160гр ( взимам го готово и всеки път е различно ) + салата + 10на бадеми сурови
Тренировка
4. Веднага след тренировка 1 доза протеин .. след 1 час
5.Пилешко филе пак от 120 до 160гр. + салата + 10на бадеми сурови ( някои път хапвам и малко извара )
6.6 яйца ( 6 белтъка + от 1 до 3 жълтъци ) ( и тук ако е малко протеина малко извара ? )
7. извара ( някои път с 150-200гр кисело мляко но това съм го правил само 2 пъти ако е удачно ще е по често )
Мнението беше редактирано от Божидар Божидаров на 21.06.14 19:12.