18.01.11
05:02
Като малък ядях месо,защото само и единствено това ми харесваше.Опитваха се да ми дават треви,но ги драйфах.
Като започнах да тренирам ядях месо за да стана по-корав.
Сега като прочетох тази тема започвам да ям месо от злоба. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 18.01.11 07:59.
18.01.11
14:55
В чест на темата мушнах 5 пържолки топли топли :) да живеят вегетарианците,че има повече мръвка за нас!
След като форума е със спортна насоченост и моето мнение ще е с такова.
Съвременният човек има ензими за разграждане и на двата вида храна (като изключим целулозата и фибрите), затова той е всеяден.
Добрите резултати в спорта се получават чрез комбинацията на животински и растителни продукти, а не само чрез едните (както някой хора се опитват да го изкарат). Спортното постижение, тренировките, даже и техниката са пряко зависими от това какво ядем. Храната е нашата енергия и затова ние използваме и двата вида източник на храна (растителен и животински), защото и двата вида си имат точно приложение в спорта. Както знаем въглехидратите (растителна храна) се използват за енергия в началото и средата на тренировката, мазнините (животински и растителни) се ползват от средата до края на тренировката), а протеина (по-специално животинският) е основата за градене на мускулите и тяхното възстановяване. Като се тегли чертата нещата се уравновесяват и се получава баланс, в който си личи, че за спорта е най-добре да си всеяден.
Който иска да е “различен” и да се определя като вегетарианец или хищник няма проблем, стига да не го натяква на другите колко различен е от тях.
Да вметна и аз 3 приказки, първо да уточня че маам мръвки ежечасно, ма тва не значи че скачам с главата напред като видя вегетарианец, само щот видиш ли той има наглостта да не яде месо!
Първо като кажете полезно/здравословно не знам що правите връзка с да имаш яки баници и да си ръста си + 30…
Второ, като се спомене хищниците кво ядяли и ние кви сме били... Хищникът яде месото прясно и СУРОВО. Демек всички ензими и пр са активни и помагат за смилането му по-късно. Северните народи от време оно също са маали мръвки - почти сурови и мас. Древните хора също. Попрепичали са мръвката на огъня и дай... Ся ние тва което го ядем от супера, дето прилича на месо, изобщо не се знае с кво е било храненто това животно, после колко време е киснало замразено и накрая като претърпи и термична обработка/опушване, не дай си Боже да го боднем и в микровълновата и стаа една купчина химични елементи дето тялото ни е способно да възприеме в някакъв смешен %, на фона на “древните”...........
И трето... вижте как живеят хищниците, те са активни за много кратко време през денонощието, способни са на големи натоварвания за кратко, след ядене спят по 6 дена и 3 нощи... Докато много от тревопасните, са ЗНАЧИТЕЛНО по-големи и силни и на всичкото отгоре имат доста по-висока силова издръжливост от масата хищници, пък нека си маат трева ;)
Та айде все пак да разбием малко начина на мислене и да допуснем невъзможното, то е ясно че в компанията кат си сипем чашка ракия с пържола и си пуснем Кондьо ще ни се смеят, ако кажем нещо подобно, ма не е лошо и да поразсъдим малко.... От време на време, ей така, за спорта :D
Вярно е, на пазара се продават доста боклуци. Аз затова гледам да си купувам прясно месо (не замразено) и го пека на скара (без микровълнови, и без това нямам). Най-добре е от домашно гледано животно де :)
А относно другото, паралелите между хората и животните са безсмислени.
На хищника не му трябват продължителни натоварвания - той скача, убива, яде и после си мързелува. Докато тревопасните трябва да могат да бягат дълго (и бързо), за да не станат храна за хищниците. Това няма общо с режима им на хранене, просто така са еволюирали.
Мнението беше редактирано от Петко К на 23.03.11 00:13.
23.03.11
19:36
Това с ВЕГЕТАРЯНСТВОТО е КОМПЛЕКСИРАНА ИДИОТЩИНА ! Извинете за лошите думи, но как може ти да не ядеш месо ?!? Това е жизнено важно особенно за спортистите измислена работа ... правят се на интересни
казано от HandOFDooMz HandOFDooM на 23.03.11, 19:36:
Това с ВЕГЕТАРЯНСТВОТО е КОМПЛЕКСИРАНА ИДИОТЩИНА ! Извинете за лошите думи, но как може ти да не ядеш месо ?!? Това е жизнено важно особенно за спортистите измислена работа ... правят се на интересни
Понеже съм си обещала да не коментирам повече теми свързани с вегетариански начин на живот, само ще вметна, че от цитираното от мен мнение личи задълбочената мисъл на автора, както и високата му култура и нивото на интелигентност :)
Ще отговоря и на въяроса му - ами ей така, не ям месо и толкоз, ако с това съм ти интересна, както сам казваш, съжалявам - въпрос на избор. И ако по планетата Земя повече хора споделяха моя мироглед, тя щеше да е едно по-добро място. PEACE! ;)
23.03.11
21:56
Вегетарианството е много по-широко разпространено от колкото си мислите. Например канибалите вегатарианци ядат само зеленчукопроизводители.
Вегетарианец
Баща му беше в положение човек, имотен беше и гледаше съответно на живота, а то какво прави, какво струва, не зная, ама замина момче младо и хубаво, като цъфнал гюл, наука да учи в София, стоя колкото стоя, току се върна един ден смачкано, рошаво, мършаво, гаче ли като свети Ивана се е хранило със скакалци и див мед само. Заряза и наука, и всичко и започна със земята да се бори като нас. Питам го веднъж:
— Стефко бе, че какво, такова, си отпаднал в телосложението и бузите ти залесени тук-там на участъци?
— Аз — кай, — бай Димо, тъй си живея, такова ми е — кай — убеждението. По природата се водя — кай.
— Ама не се ли храниш — думам, — не похапнуваш ли си повечко, та си се източил като бобена вейка?
— Храня се, похапвам си, ама месо не ям и каквото взема — сурово го вземам. С плодове — кай, — със зеленчуци, с ядки и сокове поддържам живота. Орехи ям — казва — много, защото те са четири пъти по-хранителни от месото, четири пъти — от яйцата и повече от десет пъти — от млякото. Имат си — кай — и тлъстините, и захарите, и белтъците.
Ха сега де! Орех с белтък!— Е, хубаво — казвам, — сурови ги ядеш, ама боб суров може ли да се яде? Картофи ядат ли се? Сурови тикви, да речем, само прасетата, да прощаваш, такова…
— Тъй — казва, — сурови си ги ям, защото огънят — кай — ги разваля. Променя им — кай — химическия и енергическия състав и ги прави — кай — по-мъчно смилаеми.
И това не бях чувал, и това научих! Бря, пуста наука, бря! Побърка ни хубавите момчета и вер селям!
Питам после поп Еня вярно ли е, дето го разправя.— Вярно е — кай. — Не му знам — кай — каква вяра изповядва, съботник ли е, от жълтото братство ли е, ама и хляб не яде, а кълве житото като мисирек. Леля му Райна разправяла на попадията. Сурово го кълвял, или пък го топял в студена вода и го джвакал като дъвка, песоглавецът му с песоглавец! Сохрани боже!
Кръсти се попът и разправя, а аз се пуля насреща му и се чудя и мая.— А бе какво се чудиш — обажда се Лъжлив Съби, — и бъзуняк яде момъкът, и млечък, и капикоса, и каквото му попадне. На моята нива — кай, — до гробищата, синора го е опасал като магаре до дъно. Ами! И тръне имаше тук-там, и тях ги няма.
Един ден — кай, — като гледал как сладко пасат конете люцерната в хаджи Дончовата ливада, да вземе да се намъкне и той, че да нагъва люцерна, да нагъва, додето му се издул коремът като на малко циганче, кога яде варени тикви. Щял да се пукне момъкът и да експлодира без малко.
Разтривали го, церили го, хеле му преминало.— А бре, майка — думала му кака Деля, — ами че може ли тъй като добитъка?… Ами че хайде, да речем, прияло ти се е люцерна, ами че посоли си я малко, полей си я с оцет отгоре, че тогава! А то тъй на какво прилича?
Оттогава — кай — не е хапвал вече люцерна. Кощрава почна да нагъва и по-добре му е на момчето, заглади му се косъмът и брадата му по-честа стана.
— Ех, Събко — думам му, — смеем се ние и се подиграваме, ама знам ли? Както ми е тръгнало и на мене толкова време без работа, дали няма да се пиша и аз в неговата партия, че да тръгнем кооперативно да пасем по синорите. А?!
http://www.meat.org/
Добре е чoвек да знае какво влиза в устата му и как точно стига до там (puke)
25.05.11
21:13
Каква е гаранцията, че в ябълката, която ще изям сега няма 20см. червей, който ще ми изяде органите и ще умра ?! :D Е, добре, шегуван се, но няма никаква гаранция, че храните, които ядат вегетерианците, са полезни, безобидни и ЗДРАВОСЛОВИ!
Вегетарианците, пък убиват растенията ;Д... Е хубаво, радвам, се че има толкова много вегетарианци, повече мИсо за нас..
Без да обиждам никого, но прекомерната консумация ма мИсо май замъглява разсъдъка на някои :D :D
Мнението беше редактирано от Margi на 25.05.11 22:02.
казано от Margaritka на 25.05.11, 21:00:
http://www.meat.org/
Добре е чoвек да знае какво влиза в устата му и как точно стига до там (puke)
Абсолютно вярно е това.. - че е добре, човек да знае какво влиза в устата му.
Въпроса е дали, следвайки модела на вегетарианството, знаеш какво влиза в устата ти ? - съмнявам се.
Гледай ако ти остане време “the world according to monsanto”.. има и други подобни филми; или примерно някоя лекция на Paul Chek.
Поинтересувай се примерно, колко тор отива всяка година за торене на едно житно поле.. или царевично; виж как се произвежда тази тор или барут да кажа;
- поинтересувай се, откъде идват семената за засяване.. също много интересна тема;
- какво е качеството на зърното, спрямо примерно това, произвеждано преди 30 години.
Ей такива неща, иначе линкове като горния много. Дали там е цялата истина...съмнявам се.
Аз лично не знам, нещо в природата да е абсолютно.
Едва ли темата за вегетарианството е.
Поздрави
Мнението беше редактирано от thecow на 25.05.11 22:16.
25.05.11
22:28
Аз обичам месо,във всякакви форми,но в същото време никак не ми се нрави идеята годишно да измират по 20 милиарда душици,ако се намери 100% заместител на месото,със същите качества и характеристики на драго сърце не бих опитал оригинално такова
Относно вегетарианците,това е право на избор,което трябва да се разбира и уважава,те не пречат никому,стига да не са от тези нартапващите се,всеки натрапник е противен по един или друг начин,същото важи и за другата страна
че сме убийци убийци сме,за наша радост обаче ЯВНО такива са Божите правила,след като в природата ежедневно се убиват един друг може би милиарди същества
Е,ние като еманация на живота на планетата ,дарени с разум,е крайно време да изобретим нещо наподобяващо пържоли на 100% :)
Ако си чел някой от постовете ми, най-вероятно ще си разбрал, че “следвайки модела на вегетарианството” през годините съм се научила внимателно да подбирам храната си.
А замислял ли си се че в основата на властта на Монсанто над селското стопанство е именно изхранването на отглеждания за месо добитък, и че ако това не беше толкова разпространено, може би никога нямаше да се наложи генното модифициране на културите и безконтролното им обработване с химикали!?
Много интересна статия четох наскоро от доцент Д-р Владимир Боянов. В нея той твърди, че допреди няколко стотин години, не само, че сме хранили предимно с месо, но и богатите на въглехидрати храни, като зърнените култури, ориз, картофи.... тепърва са навлезли в бита на прароднините ни. В гените ни е заложено да се храним предимно с месо, независимо дали ни харесва или не!
25.05.11
22:43
За мен вегетарианството не е естествено състояние. Просто не е нормално да лишаваш организма си от жизненоважни вещества, в името на някаква безумна идеология.
На мен също ми е жал като гледам клиповете с извращенията над животните, но това може да се промени с по-строг контрол над месопроизводителите. Не е нужно да се превръщаме в тревопасни.
Яденето на месо и животински продукти е съвсем нормално и естествено явление в природата. Ако не беше така, всички живи организми щяха да са само растителноядни. Или трябва да седнем и да почнем да обвиняваме и лъвовете и вълците в жестокост, защото ядат месо !?
Който е избрал пътя на вегетарианството, нека да си го следва, нямам нищо против. Всеки сам е отговорен за здравето си.
Но да ми се обяснява колко съм лош, като ям месо - е, тук няма да се разберем.
Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 25.05.11 22:45.
казано от Margaritka на 25.05.11, 22:29:
Ако си чел някой от постовете ми, най-вероятно ще си разбрал, че “следвайки модела на вегетарианството” през годините съм се научила внимателно да подбирам храната си.
А замислял ли си се че в основата на властта на Монсанто над селското стопанство е именно изхранването на отглеждания за месо добитък, и че ако това не беше толкова разпространено, може би никога нямаше да се наложи генното модифициране на културите и безконтролното им обработване с химикали!?
Чел съм доста постове;
Преди малко на Rikoo сега и на теб ще кажа - не приемай нищо лично;
Ако в този форум има 100 вегетарианеца, то едва ли сте повече от 3 ма тези, които си подбирате храната..
същевременно със същия успех, може и месоядно ориентирания човек да си подбере така храната.., та едва ли това е основното;
да не говорим, че освен ако не си пигмейски индианец, живеещ в изолация от “цивилизования” свят, едва ли можеш да твърдиш, че знаеш точно какво ядеш, дори и да подбираш.
Иначе в основата на властта на Монсанто е жаждата за власт и капитали, където е пазара - там ще е интереса;
дали при лекарствата, кравите или зърното -няма значение, където е модерно, не вярвам ти и аз да започнем да си сеем зърното и да покажем среден пръст на Монсанто, просто е по-приятно да цъкаме на клавиатурата, отколкото да копаем с мотиката.
И да - категоричен съм, че 6 или скоро 7 млрд души не могат да се изхранват само с натурално земеделство.
Поздрави
казано от Margaritka на 25.05.11, 22:29:
Това е малко спекулативно.
Причината е в хората - прекалено много са. Следствие е нуждата от храна.
Икономическите интереси(желанието да извлечеш облага от нуждата от храна)
и
обществените нагласи(хуманизъм, всеобщо щастие и др)
от своя страна са причините, поради които има желаещи “всички да бъдат нахранени”.
Желанието “всички да бъдат нахранени” е причината за съществуването на Монсанто и други ГМО компании, както и за съвременните методи в земеделието, животновъдството и ХВП, които смятаме за вредни и жестоки.
Вегетарианството като инструмент за поправка на света? Едва ли!
Просто още един лош опит “всички да бъдат нахранени”, не по-малко лош от питателните кренвирши.
За линка по-горе: иска ми се, пилците и прасетата които консумирам да са красиви, чаровни и щастливи...но няма как. :(
Ох, и тук ли се е разгорял вечният спор? :-) Няма смисъл... Това да си вегетарианец е начин на мислене, начин на живот, състояние на духа. Неяденето на животински продукти идва в последствие, просто следствие от всичко останало.
И тонове аргументи да изпишем по темата, никой месояден няма да се трогне и да промени нещо в мисленето си. То промяната идва отвътре, съзнателно и обмислено с времето. Но се радвам да открия сродни души и тук де ;-)
Бъдете здрави и развивайте и духа, не само тялото. Каквото и да значи това за вас :-)
Е, много ясно, че няма да се трогнем ;) Както и никой вегетарианец няма да си промени мисленето, колкото и да го убеждаваме и да вземе, че прояде месо :D
Аз не съм имала никакво намерение да влизам в спор с когото и да било. Споделих линк, който мисля се вписва в темата. Дали някой ще се трогне - ами всеки си има глава на раменете, както и своя ценностна система, аз просто подавам някаква информация, която съм сметнала за важна в случая. :) :)
казано от Dean Petrov на 25.05.11, 22:28:
Аз обичам месо,във всякакви форми,но в същото време никак не ми се нрави идеята годишно да измират по 20 милиарда душици
Милите, момент че се разчувствах :D
казано от Dean Petrov на 25.05.11, 22:28:
Е,ние като еманация на живота на планетата ,дарени с разум,е крайно време да изобретим нещо наподобяващо пържоли на 100% :)
Направено е и се продава по магазините ;)
Всички, които засегнаха темата за жестокостта - много поздрави. Те са тук за да бъдат моя храна, вие си преценявайте :D
Напоследък си мисля и аз по въпроса и стигнах до извода, че вегетарианството може да е по-правилно (в някакъв многопластов духовносвръхчовешки смисъл.. или нещо такова), но не е по-естествено от месоядството.
За мен най-естественото нещо на света е бащата да ловува, а майката да разфасова улова и да храни децата.
Това разбира е крайно неадекватно изказване, имайки предвид в какъв свят живеем в момента .... повечето ни храни са боклуци, защото сме си о*рали здраво планетата, ама то си е за нас :) И душите ни са боклучави :)
Който както иска да се спасява, аз отивам да търся машина на времето и се връщам в палеолита :D
P.p. Клиповете от кланици и мъчения над животни винаги са ме натъжавали много... Както и много други неща от заобикалящия свят и човешката природа.
P.p. 2. Исках също така да кажа, че вегетарианството е избор, достоен за уважение. Може би един ден и аз ще го направя, ако и когато му дойде времето.
Мнението беше редактирано от Atom на 26.05.11 21:16.
За бутона “Препоръчай” ще си замълча, че всеки път го натискам без да искам.
Аз харесвам вегетарианците заради способността им да отстоявят избора си, независимо колко са досадни. Ясно като бял ден е, че яденето на месо няма да спре, защото на някой му е жал да тегли ножа на някое теле. На мен лично ми е напълно безразлично.
Исках да кажа, че на Земята нищо и няма. Разгледайте снимките на Чернобил - природата е погълнала всичко и не дава ни най-малък признак на радиоактивно отравяне. Майката Земя ще излапа и вас, и мен, затова по-добре се възползвайте от ресурсите й, докато е време.
На мен лично тази сутрин ми стана леко обидно - признавам си.
Причините:
- Не ми е приятно да ме смятат за стояща на някакво по-ъъъ-неизвисено ниво, само защото ям месо.
- Не ми е приятно да наричат храната ми воняща мърша, или нещо от сорта - не и в този свят, в който всичко се “ражда”, съществува и после изгнива, за да даде път на ново. ВСИЧКО, не само месото.
- Не ми е приятно да ми се намеква, че здравословен проблем, с който (или с подобен на който) се боря повече от десетилетие, е едва ли не породен от безкрайната ми глупост - да ям месо, мляко и други “отрови”. Допускала съм и съм разучавала подобна вероятност. Изводът ми е - ако си внушиш, че чаша вода ти носи “негативна вибрация” - може и от нея да се гътнеш като я изпиеш.
За мен е важно човек чат-пат да си преодолява егоизма и да е доброжелателен. Другото е просто природа. Съжалявам, но аз съм тук, за да оцелявам. А имайки и избор как точно да го правя - възползвам се.
Други неща по темата съм писала и преди - нямам нищо против никого, просто защото най-често не ми пука. А като някой ме засегне по някакъв начин - пиша си мнението, тук.
казано от Atom на 28.07.11, 00:59:
Причините:
- Не ми е приятно да ме смятат за стояща на някакво по-ъъъ-неизвисено ниво, само защото ям месо.
- Не ми е приятно да наричат храната ми воняща мърша, или нещо от сорта - не и в този свят, в който всичко се “ражда”, съществува и после изгнива, за да даде път на ново. ВСИЧКО, не само месото.
- Не ми е приятно да ми се намеква, че здравословен проблем, с който (или с подобен на който) се боря повече от десетилетие, е едва ли не породен от безкрайната ми глупост - да ям месо, мляко и други “отрови”. Допускала съм и съм разучавала подобна вероятност. Изводът ми е - ако си внушиш, че чаша вода ти носи “негативна вибрация” - може и от нея да се гътнеш като я изпиеш.За мен е важно човек чат-пат да си преодолява егоизма и да е доброжелателен. Другото е просто природа. Съжалявам, но аз съм тук, за да оцелявам. А имайки и избор как точно да го правя - възползвам се.
Други неща по темата съм писала и преди - нямам нищо против никого, просто защото най-често не ми пука. А като някой ме засегне по някакъв начин - пиша си мнението, тук.
Да ти кажа, снощи се чудих много дали да пиша тук, по точно същите причини. Обидно точно не, но е странно да апелираш към толеранс към начина си на хранене (a.k.a. начина си на живот), да твърдиш, че ти си толерантен и в крайна сметка не е еднократно да подчертаваш, че достигнал до решението да се откажеш от определен тип ХРАНА, си преминал в друго ниво, израснал си. Това е изначален “нетолеранс”, изглежда ми тип: “Абе, всеки има право да прави каквото иска, ама аз съм най-готиният!”. Е, какво? Ако никога не възприема дадена идея и не започна да живея по нея, значи ли това, че ще си остана на “това долно ниво”. Струва ми се чисто преиграване да се определя кой на какво ниво е минал според начина, по който се храни. И аз също бях крайно възмутена от тези изказвания, но изобщо не ми се виждаше рационално да влизам в конфликти там където бяха направени, така, че се възползвам от твоя коментар. Относно здравословните проблеми - пак така. Изобщо не мога да разбера как е възможно толкова безумно да се смесват нещата. Аз съм толерантен човек, наистина, не ги разбирам, не ги приемам за себе си, но в крайна сметка ги уважавам, уважавам избора им. Да те квалифицират като по-долна категория човек заради това което ядеш...някак уж извисените твърде опростяват нещата. Което ни връща на въпроса какво точно е това “следващо” ниво, на което се допуска критерият ти за “развил се” човек да бъде дали се е или не се е отказал от животинската храна. Ако според съответните виждания повече хора “преминат на “това” ниво и достигнат до това “знание”, няма да ни остане нищо друго освен към текста “...не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние”, ще трябва да прибавим и “начин на хранене”.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.07.11 05:38.
28.07.11
06:27
Тъй, тъй...
Гледах филмчето и друго освен, че усетих непоносимост към насилието, нямаше. Може би съм огромен циник, но съм гладен за мръвка... Това е природата... В нея да не би лъвицата да приспива газелата или я изкормва без да и мигне окото? Разпилява и червата навсякъде и след това я яде, макар че животното все още мърда. Или акулата пък чака рибките да умрат от старост и чак тогава ги изяжда или направо ги разкъсва на две без капка жал? Не ми говорете за духовни глупости... Стане ли дума за оцеляване няма място за “дух”, а само инстикт, а храненето е точно оцеляване. Има реален случай, в който самолет катастрофира и остават малко живи души без храна. Започват да ядат мъртвите, докато ги спасят. Режат им месата със стъкла и ги ядат, за да се поддържат живи. Да ги екзекутираме ли тези...? А ако веганите ги поставим в такава ситуация дали и те няма да посегнат към парчето стъкло и да накълцат мъртвеца до тях? Няма нищо лошо в хуманността, но я оставете за взаимотношенията човек-човек. За веганите - Цар Лъв, там кръговрата на живота е обяснен много добре. Ние ядем животни, които ядат нас по-късно... Затова давайте смело напред с ножовете и вилиците... А да, последно нещо - ако невеганството беше толкова ужасно защо природата не е променила кърмата да е хлорофил и вода? А я е оставила животински белтъци и наситени мазнини?
28.07.11
06:34
Хммм... размишлявах и аз по тази тема, виждам, че тук се забавлявате добре.
Наличието на нервна система при животните ли е белегът, по който те са отпаднали от списъка с храните на вегетарианците? С други думи - кое дава основание на вегетарианците да се съсредоточават в храненето си само върху растенията? Просто ми се иска да защитя растенията, защото те са неделима част от биологичното разнообразие в Природата (като животните), техният организъм не е по-малко удивителен от животинския и също не са неизчерпаем ресурс...
казано от Atom на 28.07.11, 00:59:
Причините:
- Не ми е приятно да ми се намеква, че здравословен проблем, с който (или с подобен на който) се боря повече от десетилетие, е едва ли не породен от безкрайната ми глупост - да ям месо, мляко и други “отрови”. Допускала съм и съм разучавала подобна вероятност. Изводът ми е - ако си внушиш, че чаша вода ти носи “негативна вибрация” - може и от нея да се гътнеш като я изпиеш.За мен е важно човек чат-пат да си преодолява егоизма и да е доброжелателен. Другото е просто природа. Съжалявам, но аз съм тук, за да оцелявам. А имайки и избор как точно да го правя - възползвам се.
Е, хайде сега, да не се обиждаме - просто споделяме гледни точки :)
- Ако поровиш в някои древни науки, може би ще се окаже, че е точно така
- Да, всичко гние, но само медото е МЪРША и единственото, на което дава път е, както вече съм споменавала - неясна мисъл и куп болести
- Никой нищо не е намеквал, това, че това е първата ти асоциация в случая е сигнал да се замислиш. За водата - абсолютно си права - тя приема всякакви вибрации и е способна да променя структурата си - има много материали по въпроса.
Ето тук Ви е грешката на всички - оцелявате, вместо да ЖИВЕЕТЕ.
Всеки има право на избор дали да оцелява или да живее и как точно да го прави. Този избор ни прави личностите, които сме. Щом веднъж сме направили избора си, не е редно да се сърдим на този или онзи - трябва да живеем, или оцеляваме с всичките му последствия - добри или лоши.
Аз пък имам нЕщо против това, което повечето хора вършат, защото ми пука.
И не се обиждам, когато някой се опитва да ме нападне заради избора ми.
28.07.11
07:27
И каква ти е представата за живеене? Аз на много малко места се чувствам наистина жив - на бейзболното игрище, със щанга в ръка, а на сцена пред хиляди хора. Тези моменти помня, другото е просто ежедневие. Ти колко такива моменти имаш, за да си жива?
казано от karfi4ka на 28.07.11, 05:36:
Относно здравословните проблеми - пак така. Изобщо не мога да разбера как е възможно толкова безумно да се смесват нещата.
Нещата са тясно свързани. Пак повтарям - ЧОВЕК Е ТОВА, КОЕТО ЯДЕ
казано от karfi4ka на 28.07.11, 05:36:
Аз съм толерантен човек, наистина, не ги разбирам, не ги приемам за себе си, но в крайна сметка ги уважавам, уважавам избора им. Да те квалифицират като по-долна категория човек заради това което ядеш...някак уж извисените твърде опростяват нещата.
И аз така...не обичам просташки нападки заради избора ми, затова и обикновено отговарям подобаващо.
А нещата са безкрайно прости - винаги съм се дразнила, когато някой се опитва да представи един прост факт с 10000000 сложни обяснения.
казано от GreyKnight на 28.07.11, 07:27:
И каква ти е представата за живеене? Аз на много малко места се чувствам наистина жив - на бейзболното игрище, със щанга в ръка, а на сцена пред хиляди хора. Тези моменти помня, другото е просто ежедневие. Ти колко такива моменти имаш, за да си жива?
Това е твой проблем.
Аз се чувствам жива ВСЕКИ ДЕН. Може би не по цял ден, но да - всеки ден.
казано от Margaritka на 28.07.11, 07:27:
Пак повтарям - ЧОВЕК Е ТОВА, КОЕТО ЯДЕ
Абсолютно си права, само че по доста по-различен начин, от начина по който го разбираш ти. Иначе отдавна да си почнала да вегетираш.
Водата приемала вибрации, марсианци обладали Джони Деп, нова диета - зелева супа за мускули в 20 дена...Нямам нищо против вегетарианците, но това е форум за здравословно хранене, а не “как да се превърнем в тревопасни”. Направете си една извадка, вегетарианците ли имат повече здравословни проблеми или всеядните ? Аз колкото документални филми съм гледал и съм чел литература по въпроса, винаги се засяга липсата на определени микро и макроелементи при този тип хранене. Човек е създаден и е еволюирал за да е всеяден. Че може да живее на треви и растения, може, така е, но това е един вид да вървиш срещу природата. И още по-интересно ми е как хората издигат храненето в култ като духовно преживяване. Гладът е инстинкт, ядеш за да оцелееш. Какви духове и каква спиритуалност има в това да хапнеш една мръвка или пък 3-4 корена и 2 грудки ?!?
Месото ставало мърша гниело...ами то и тревите ви гният, всичко на тая планета е в цикъл, расте, развива се, размножава се и умира ? Доматите и краставиците дето ги ядете в ресторантите или ги купувате от супер-а да не са много живи ?!?
Това за болестите, няма дори да го коментирам...то и от растения може да се разболееш, хапни там няколко “хубави гъбки”, да видим от кое ще се разболееш по-лошо...
В почти всички религии се упоменава ясно, яденето на месо и животински продукти.
От моята камбанария смятам че вегетарианството е грешка, вървене срещу самата природа заради дори незнам какво. Докато не видя научно обосновано и подкрепено изследване с точна информация, за това че е по-добре да карам на зеления и листа, няма дори и да обърна внимание на вегетарианството.
И нека не забравяме - намираме се във форум за здравословно хранене, а не как да се превърнем в анорексични клечки (не дай си боже изям 2 праскови повече, та ми са се лепанли на гъза аууууу) - по подобие на сбърканата мас НЕкултура на днешния глобален социум.
Със здраве на всички решили да подложат телата си, на нещо което природата не е решила че трябва да сме.
Мнението беше редактирано от Vlado89 на 28.07.11 07:49.
казано от Vlado89 на 28.07.11, 07:46:
И нека не забравяме - намираме се във форум за здравословно хранене, а не как да се превърнем в анорексични клечки (не дай си боже изям 2 праскови повече, та ми са се лепанли на гъза аууууу) - по подобие на сбърканата мас НЕкултура на днешния глобален социум.
Със здраве на всички решили да подложат телата си, на нещо което природата не е решила че трябва да сме.
От това ти изречение виждам че не знаеш нищо по въпроса с вегетарианството, така че по-добре не давай мнения за неща които не разбираш.
...а пък от друга страна - евала на теб - Биг Кахуна, за това, че знаеш какво природата ни е предопределила :D
Сигурно е от голямата пържола, която изядох за вечеря...мхм замъглила ми е мозъка...знаех си че трябваше да са само моркови + карфиол...
28.07.11
08:12
Тъй, тъй... Значи както казах - запазете хуманността си за нашия вид. Почнаха да ме дразнят такива псевдокоментар, в които има лични нападки без аргументи. Вкарайте това последното, тогава се псувайте колкото искате. аз все още чакам да ми отговорят де...На един от малкото ми цивилиЗовани коментари