Дневник на Бубето от Марс

Темата е заключена.
Прескочи до:

21.03.11
13:26

Започвам да пиша и аз в новия си дневник...поредния нов дневник, но зад него - голямата идея да сваля трудните 5 кг...
Започнала съм война с тези 5 кг на три фронста: хранене, спорт, антицелулитни масажи...
За храненето - в повечето случай още мисля, че с гладуването ще сваля по-бързо,но сега съм започнала с новото т.нар.90 дневна диета...
Преди година бях на НВ - ВМД, но едва 1.5 кг за месец, което няма как да не ме обезкуражи напълно, затова я оставих... сега с тез 90 дни-сигурно пак ще я зарежа, защото май много бавно стават нещата там... но нека изкарам седмица и ще видим... просто имам 6 кг (ако може и 7 кг) за сваляне и както и да го гледам - по здравословен начин би трябвало да сваля поне 5 за един месец...
Днес ми е втори ден ;) когато според режима се ядат бобови неща , като ориз, боб, царевица, картофи дори, а и много се надъхвам когато имам успех...както всички, разбира се ....
Заедно с това се ограмотявам и относно прекарването на времето във фитнес залата...
Намерих удобно място до работата ми и миналата седмица почти всеки ден прекарвах там по два часа. Естествено, докато попрочета кое по колко да правя, малко хаоитчно се мотах в залата, но сега следвам една програмка, даже си я повтарям по 2 пъти,защото бързо  я свършвам...
-започвам със загрявка 10 минути - велоаргом.
-после работя за ръцете
      странична преса - 2 х 10 бр. - 5 кг.;
      повдигане ръце в страни - 2 х 10 - 2 кг.;
      изтласкване на гирички - 2 х 12 -2 кг.;
      придърпване на скрипец - 2 х 20 - с по-малка тежест
      концентрично сгъване - 2 х 20
      клек - с гири - по 2 кг във всяка ръка - 2 х 10 бр. с тенденция към увеличаване ;)
      бедрено разгъване - 2 х 12 - с 10 кг толкова бр. издържам
      бедрено сгъване - 2 х 12 - пак с 10 кг.
      аддуктор и абдуктор машина - 2х 25 повторения
      коремни преси - всякакви - 2 х 20 на уредите
      правя и упражнения на земята - пак за корем и за крака и повдигане на таза.
      после сядам на колелото и въртя 20-25 минути ...
и като се поизпотя- започвам пак с тежестите... и свършвам с десетина минути пак аеробно натоварване - степер или велоаргометър. Да кажа и че май правя нещо като кръгова тренировка, т.е. между две серии не си почивам, а отивам да тормозя някоя друга машина в залата ;)
Преди тренировка съм изпила протеини (не винаги) и л-карнитин.
След тренировка - протеин.
А относно тренировката -взела съм почти всичко от една темичка в сайта ... но имам питане - като привикна с това натоварване - кое трябва да увелича - тежестта или бройките , като се има предвид, че искам да свалям килограми и обиколка - предимно ханш и бедра.
Ще се радвам на някакъв коментар и най-вече може би на критика ;)
Продължавам да ви чета, защото има много да уча още ;)

21.03.11
13:36

Здравей и успех с дневника.
Като начало е добре че си ни посочила каква е целта ти, сваляне на 5кг (6-7кг), но не казваш нищо за себе си.
На колко си години, колко си висока, колко килограма си в момента?
Защото без да се знае това е трудно да се дават съвети.
За 90 дневната диета, според мен е губене на време, но нека другите коментират. Има много по правилни и лесни начини и принципи на хранене, които да ти влияят добре както физически така и психически.
Според мен си попаднала на правилното място,но имаш нужда да почетеш малко повече. В раздела за Хранене и Фитнес има много полезни статии.

21.03.11
14:49

Ralista, много се зарадвах на поста ти !!!
На 28 години съм, 163 см и както се казва “цял живот на диета съм си ” и в момента варирам между добре познатите ми 62-63 г. Миналото лято поради любовна мъка и после малко ограничения в храненето - стигнах до 56.5 кг но от октомври започнах да качвам и от тогава уж все съм на диета и така малко по малко стигнах пак до 62-63кг. И преди десетина дни се замислих, че аз от октомври си приказвам, че съм на режим, че съм на диета, че искам да ги сваля тези кг, но така се бях подредила, че сутрин ставам с голямата амбиция “от днес съм на диета” и стане ли вечерта - забравям всичко и се наяждам като за последно, после ме хваща яд... и вечерта премислям пак каква диета да започна ... И скоро осъзнах, че така са минали 5 месеца, което си е направо срамно! На месец по 1 кг да бях сваляла - сега щях да съм това, към което ПАК се стремя ! По-скоро е плачевно, отколкото смешно ;)
Разгледах хранителните режими, но не знам на кой да се спра! Бях пробвала -ДЮКАН - диета с много протеини- при мен НЕ действа - два пъти съм започвала по една седмица и докато всички свалят - аз НИЩО!
НВ -  ВМД също съм пробвала веднъж за срок от 1 месец-резултат 1.5 кг.
Сега не знам на коя да се спра! Видях тази за 90 дни, като нова идея - и реших да я пробвам...
Погледнах и в твоя дневник - и видях, че както се казва “искам да съм с твоите габарити” ;)))
Ти кога започна да виждаш резултати от фитнес тренировките.
Аз редовно си ходех на пилатес 3 пъти в седмицата преди да започна с фитнеса, така че не съм съвсем спортно “ограничена”.
Миналата седмица ходех всеки ден на фитнес, но сега реших, че може да пропускам и да правя напр.5 тренировки за седмица!Нали ходя и на масаж, та затова гледам и инерцията от масажите да използвам.
Виждам, че и ти доста постове си прочела, така че ще те догонвам, за да мога и аз да коментирам адекватно!

Благодаря ти още веднъж!!!

21.03.11
16:02

Според мен не ти трябва определена диета,а просто да познаваш определени принципи.
например , че закуската е много важна и не трябда да се пропуска. Тя може да съдържа въглехидрати, мазнини и протеин.
Примери: овес, п. хляб, яйца, сирене, масло, мед, пилешко филе, шунка, .....
Обяда пак може да е на същият принцип.
Примерно месо+ ориз или карофи+ салата, или пък може да пропуснеш ориза и каротфите и само зеленчуци. Също така боб, леща, елда, риба, паста.....
Вечерята може да е месо или риба + салата, задушени зеленчуци, или омлет.
Преди обяд може да ядеш плодове, но ги яж самостоятелно и не ги мешай много.
Следобед може да хапвах ядки, кисело мляко......
Много хора преди лягане ядат извара. Аз не чувствам много глад и затова не съм прибягвала до нея.
Когато готвиш позлвай животински мазнини ( масло, гхи, сметана). За салати ползвай зехтин.
Забрави за олио и маргарин, те не са полезни.
И не се лишавай от мазнини те са полезни особено за нас жените :)

Разлика от тренировките усещам последните месеци, но според мен това се дължи по-скоро на храната.
Преди може би не се хранех достатъчно и много често ми се прияждаше сладичко и никога не се лишавах. Напослесък нямам пристъпи на глад за сладко и ако ям нещо то е защото така съм решила, а не че не мога без сладкото.

Друго основно нещо е че трябва да пиеш вода. Поне 2л на ден. Като в тези 2 л не броиш чай, сок, кафе.
Гледай да избягваш газирано, сокове от кутия. По добре вода, чай, фреш от пресни плодове.
Аз от много време не пия сокове и като ми се случи да опитам и след това имам проблеми със стомаха.

Моля ако някъде греша да ме поправите. искам да кажа че това са мои впечатления за разумно хранене. Не съм привърженик на диети или хранителни режими, защото ми се иска да не се психясвам и да мога да хапвам от всичко полезно когато ми се прииска.

За тренировките: 5 пъти седмично едно и също и по 2 часа е много и безсмислено. По добре 3 тренировки с основни упражнения за цялото тяло. Не прави грешката на много момичета, включително и моя, че като искаме да отслабнем в краката и корема правим упражнения само за тях. Трябва да се пренира цялото тяло. на мен ми харесвта упражненията със свободни тежести.
Както напоследък съм влубена и в спининга. На теб щом ти харесва пилатес няма проблем. Важното е това което правиш да ти доставя удоволствие.

Мнението беше редактирано от Rali на 21.03.11 16:04.

22.03.11
11:52

Вторник - 23.03.2011г.
Сутринта - чай с лимон и тренировка в залата и след тренировка - протеинов шейк. За сега съм на водата и шейка (обедно време) и към 14:00 смятам да изям едно парче - 1/4 от малка постна пица(или половин парче). и за вечеря - още малко постна пица. Това е планът за храненето. Днес съм на въглехидратен ден от 90 дневната диета! Дано не се изложа!

22.03.11
12:03

Според мен храната ти е ужасно малко и некачествена. Ако искаш да постигнеш нещо зарежи тази 90 дневна диета.
Само един въпрос, ако все пак изкараш 90 дни на тази диета, след това как смяташ да се храниш?

22.03.11
13:36

казано от ralista на 22.03.11, 12:03:

Според мен храната ти е ужасно малко и некачествена. Ако искаш да постигнеш нещо зарежи тази 90 дневна диета.
Само един въпрос, ако все пак изкараш 90 дни на тази диета, след това как смяташ да се храниш?

на диетата нищо и няма, тя си е вид ротация, но определено количествата и качеството на храната куцат. Ако се прави както трябва е чудесен режим за сваляне, качване и поддържане на теглото. Това е грешката на повечето жени- никога не спазват точните препоръки в определен хранителен режим и после се чудят защо са си докарали проблеми.

22.03.11
14:01

казано от diva 97 на 22.03.11, 13:36:

на диетата нищо и няма, тя си е вид ротация, но определено количествата и качеството на храната куцат. Ако се прави както трябва е чудесен режим за сваляне, качване и поддържане на теглото. Това е грешката на повечето жени- никога не спазват точните препоръки в определен хранителен режим и после се чудят защо са си докарали проблеми.

Не съм разглеждала диетата подробно, но бих могла да се съглася с теб. Само, че това 90 дневна диета, за много хора би прозвучало като 90 дни трябва да спазвате диетата и получавате желаният резултат. А след това какво? Много от диетуващите се връщат към старите си навици и всичко се опорочава, йо-йо ефекта. Затова и според мен не трябва да се спазват диети със срок на годнос :)

22.03.11
15:16

казано от diva 97 на 22.03.11, 13:36:

Защо да куцан качеството- пише, че във въглехидратния ден може пица... честно да си кажа, много често когато съм на диета ми се дояжда нещо като хляб, крекери и други такива, защото ми омръзва да промивам стомаха с мляко, и сирене например и това с пицата, макарони и т.н. ми идва добре, още повече че позволяват,дори е задлъжително лентичка шоколад. Ще купя черен,но трябва да намеря някой който да изяде останалото... или да ми го скрие ;)))
А за количеството- колкото по-малко, толкова по-добре! Аз с няколко хапки се заситих и се надявам да огладнея чак вечерта... Иначе диетата си е нещо като разделно хранене, да, на ротационнен принцип - то и всеки може да си определи кое кой ден да го яде... в диетата просто някой друг го е направил, и е заложил, че последователността на дните не трябва да се променя-не знам защо;)

22.03.11
17:11

Зарежи диетите, те не действат.
Научи се да се храниш правилно и ще забравиш за проблемите с теглото. И като бонус ще си здрава и силна цял живот, без да ти се налага да гладуваш и да се бориш.
И между другото, кило и половина на месец е напълно нормално темпо на сваляне, ако целта ти е да чистиш само мазнини.

Мнението беше редактирано от Петко К на 22.03.11 17:19.

22.03.11
20:30

казано от Петко К на 22.03.11, 17:11:

Зарежи диетите, те не действат.
Научи се да се храниш правилно и ще забравиш за проблемите с теглото. И като бонус ще си здрава и силна цял живот, без да ти се налага да гладуваш и да се бориш.
И между другото, кило и половина на месец е напълно нормално темпо на сваляне, ако целта ти е да чистиш само мазнини.

Да, може би си прав, че съм чистила мазнини, защото тогава работех с инструкторка и тя ми казваше от кое колко да ям... Но след като миналата година бях с 6 кг по-малко и много се харесах-твърдо съм решена да ги премахна тези 6 кг, които натрупах поне за месец(което пак ми се вижда нормално) и после да се занимавам с това да чистя мазнини... психо нагласата е много важна... а за жена, която си е “винаги на диета” това да се чувства добре в кожата си -да с по-малко мускули и повече мазнини, но на пръв поглед да изглежда добре - е от голяма важност за самочувствието! и от там за нагласата към спорта по принцип. Сега си признавам, че ми е “трудно” да ходя на фитнес и да съм активна там близо 2 часа, но се инатя и си стоя там. Разчитам на това да имам добри резултати, за да се амбицирам повече, въпреки че по-често ми се случва след добрите резултати да си кажа , е то тази кифличка няма да ми се отрази, но това е - ще се боря и няма да се предам...Честно да си призная се самоатакувам на ментално ниво - хихи- като си казвам “е, сега като спортувам - правя добро за себе си и за здравето си и също така съм част от група спортисти, група от хора, които се грижат за себе си, и като такива се различаваме от тези, които стоят пред тв-то и хрупат солети ;) Добре, че съм си аз да се самонавивам.... не си вярвам много, но за сега -става... вече десетина дни съм редовна във фитнеса .. ....
Но
и аз искам сваля ли ги тези 6 кг  да се науча да се храня... защото ми омръзна да съм все на диета... ПОжелавам си успех в това ;)

казано от bubeto otmars на 22.03.11, 11:52:

Вторник - 23.03.2011г.
Сутринта - чай с лимон и тренировка в залата и след тренировка - протеинов шейк. За сега съм на водата и шейка (обедно време) и към 14:00 смятам да изям едно парче - 1/4 от малка постна пица(или половин парче). и за вечеря - още малко постна пица. Това е планът за храненето. Днес съм на въглехидратен ден от 90 дневната диета! Дано не се изложа!

Това не е храна, това е глад. Пълен абсурд.
Ако ще гладуваш, знаещите хора в този форум нямат какво да ти кажат.
Въпрос на избор. Направи това, което желаеш.

Извини ме за острия тон, но колкото и да е странно - в твой интерес е...

22.03.11
21:16

Здрасти, аз разбрах, че ти не си разбрала 2 неща. Тези двете неща НЕ са верни:
1. за да отслабваш трябва да ядеш възможно най-малко.
2. за да има ефект, трябва да стоиш във фитнеса 2 часа, дори на инат (цитатът е твой).
Ето сега верните изречения:
1. За да отслабваш, трябва да се храниш. Само така ще свалиш тези 6 кг (твоето изречение е: ” сваля ли ги тези 6 кг  да се науча да се храня”). Промени просто реда, в който са те и всичко става лесно. 
2. Може и 30 минути да тренираш, но да е ефективно. СТОЕНЕТО във фитнеса не е полезно, а е губене на време. 
Хайде по-сериозно и започни да четеш какво се изредихме тук да ти пишем всички.

22.03.11
21:54

Един приятелски съвет. Послушай какво ти казват Кольо, Анелия и Петко. Те са хора с доста познания. Няма нужда да ни убеждаваш колко добра е твоята диета и как като свалиш тези 5кг ще се научиш да се храниш правилно. Ние знаем или поне предполагаме, че нещата няма да се получат тч1но така.
Според мен трябда да смениш подредбата на целите, които трябва да гониш, както ти каза Анелия.
И няма нужда да стоиш по 2 часа във фитнеса. От стоене няма полза, тренировка от 45 мин е непълно достатчна .
Успех

22.03.11
22:34

Един приятелски и от мен - ключът е в думата слушай (за нашата обстановка - чети). От няколкото ти коментара оставам с впечатлението, че уж слушаш, ама много не чуваш, защото винаги следва едно “но”, изглежда сякаш си си навила нещо на пръста и хем търсиш съвет, хем търсиш определен тип съвет, т.е. такъв, който подкрепя това, което си си навила на пръста и в момента, в който дадения съвет не отговаря на “твоето”, следва “може да си прав, но..”. Никой не казва да се доверяваш 100% на казаното ти, най-малкото ти не можеш да знаеш кой колко знае....но пък четейки можеш да установиш кой колко знае и на кого да вярваш. Мисълта ми е, че коментиралите по-горе са от хората, които знаят и ако изчетеш досаттъчно сама ще установиш, че това е така. Така, че ако наистина търсиш съвети и искаш да си решиш проблема трайно - слушай/чети, търси, разбирай и възприемай. Извинявам се за малко избухливия тон, нищо лично.

Горе говориш за психо-нагласа и как е важно да изглеждаш добре на пръв поглед - по-малко мускул, повече мазнини. Ами лично аз те съветвам - смени си психонагласата. Няма да повтарям писалите преди мен поовече. Успех!

23.03.11
15:06

Първо искам да БЛАГОДАРЯ искрено за постовете! Е, да , чувствам се като ученичка със сгрешено домашно, но мо хареса ;)
За храненето - да, съгласна съм, че не е най-доброто... и си признавам, че пак ме инициирахте да започна нещо по-разумно. Сядам да прочета режимите - и ще избера друг подход, убедихте ме!!!Истината е, че много ми се иска да сваля по-бързичко 2-3 кг,поне за стимул, затова исках нещо по-строго, а и прочетох положителни неща. Всъщност режимът не е толкова драстичен! Просто аз се ограничавам доста в количеството, иначе си има протеинов, бобов, въглехидратен и плодов ден.Единствено плодовия ден е по-еднотипен - плодове и ядки, а другите дни се включват салати, така че не мога да кажа, че самият режим е драстичен. МОже би ако малко го поукрася, а не като вчера три хапки пица за обяд ;) Интересно ми стана, че този режим си държи на ядене Закуска, Обяд, Вечеря до 20:00 часа, а не 5-6 хранения, освен в плодовия ден, когато може през 2 часа да се ядат плодове! Но се съгласявям с постовете ви и ще се поправя, още от сега...
А относно тренировките - имам чувството, че когато правя надади, бедрено разгъване например, стягам много мускулите на краката и се страхувам, да не се увеличи обема на краката (обиколката)вместо да я намалям. Да , вярно че може да са се развили мускулите, но не искам силни крака.
А относно скачането на въже- някой използва ли го в  тренировка... какъв е ефектът от него!?!?

23.03.11
16:51

всъщност намерих статия за скачанетона въже... чета я ... но тя е за общо изгаряне на калории, а аз много искам нещо, с което да се акцентира върху намаляване на обиколката на ханш и бедра!А и кардиото (кростренажор харесвам) кога се прави - в началото на тренировката или след силовите упражнения. До сега съм правила след упражненията по 20-25 минути, но сега чета, че започват да се горят мазнини след 30 минута, така че трябва да отделям 40-45 за кростренажора!??

Мнението беше редактирано от bubeto otmars на 23.03.11 16:55.

23.03.11
17:08

За съжаление няма как да  избереш и да кажеш на тялото си искам да сваляш само от ханша и краката. Мазнини се горят навсякъде и обикновено при жените това започва от горе на долу. Ханша и краката са местата където трупаме най-много мазнини и те се свалят най трудно. Факт. Няма как да го промениш, каквито и упражнения да правиш. Според мен трябва да правиш силова тренировка и след това като искаш 30 мин кардио равномерно темпо или пък 15 мин интервали. Силовата тренировка трябва да обхваща упражнения за цялоро тяло. А не всеки път да тренираш само корем и крака.
За себе си специално открих, че след силова тренировка ме мързи да правя кардио, затова в отделни дни ходя на спининг. Така ми е по интересно.

23.03.11
19:48

Така е, не можем да си избираме откъде да свалим, а и да акцентираме не можем. Само като качваме мускули може да се акцентира. При жените е така - обикновено мазнините се трупат по ханш и бедра - по - височки нива на естроген. Дори аз, която съвсем доскоро бях с доста добър релеф в горната половина, имам (и имах) повечко мазнини по ханша и бедрата - то добре, че ги има, иначе щях да съм доста слабичка и с доста малки мерки в долната половина. И това ме връща на темата за тренирането на краката и мускулите по тях - може нещо да “стегнеш” с напади, ама да станеш много мускулеста - не. Аз имам всяка тренировка по нещо за крака - не са мръднали и един сантиметър...Тренирай смело краката с по - малко повторения и всичко ще е ОК.

24.03.11
10:39

[color=pink]Да, на тренировката се трудя за ръцете, корема и краката... правя разни усуквания, за да може всичко да се разтяга и да се движи, даже си доукрасявам някои упражнения! ;) Най-трудни са ми нападите и от тях все още правя само 2 х 10 бр., но ще ги увелича от утре сериите, защото те ми се виждат важни, а са малко само 2 серии. Скачането на въже ме заинтригува и сега се ровя да прочета за него, но някъде мернах, че май по-малко калории се горят със скачане на въже,отколкото с кростренанжор, но загубих страницата, (четох доста хаотично) и сега си я търся статията. Въпреки, че това подскачане ми се вижда малко елементарно, за да тренира някакви мускули, но пък щом така го пише, би трябвало да е така ;)
В тренировките до сега повече отделях за ръцете и корема, но сега ще започвам силовата тренивка с крака, корем и ръце ... от долу на горе... как ви се струва ?!
“може нещо да “стегнеш” с напади, ама да станеш много мускулеста - не.” - нямам предвид да стана мускулеста, но не искам да се увеличава обиколката на бедрата... в момента е 58 см, а миналото лято беше 53.5-54 см, което беше перфекто- чувствах се перфектно, и ме задоволяваше това напълно... е, тогава исках още да сваля, но от сегашната ми позиция, 53-54 см си е блян ;) ;) ;)
А ва ви попитам за водата - като трябва да пия вода по 2 литра на ден, все се старая да на едно приемане да пия по една чаша-200 мл. но ми се струва, че коремът ми се издува много, а като не пия например, вечерта коремчето ми е много прибрано и може да се различат някакви БЕГЛИ очертания на плочки ;) ... ?! Но може би ще си направя нещо като график- през час и половина по 1 чаша... ще пробвам, за да не води пиенето на вода до разширяване на корема, и после той да иска да се пълни и с храна... може и да съм написала глупоси, но и за такива неща си мисля ;)
[/color]

24.03.11
10:53

Това да пиеш вода под график, ми се струва меко мазано, лудост.
Виж да се храниш под час е горе долу ОК, имайки предвид , че повечето сме заети, с работа, училище, университет. Но да пиеш вода под час???? Не може ли да пиеш просто когато си жадна, а ако нямаш навик да приемаш вода, просто по-малко на често.
Нормално е да ти се подува корема ако изпиеш 200мл вода наведнъж без да си жадна.
Ти къде тренираш? Ако ходиш в зала защо не поговориш с някой изнтруктор там да ти изготви програма по която да тренираш вместо да се луташ.
Според мен трябва да правиш упражнения за цялото тяло, не само крака, къце корем. А къде останаха гръб, гърди, рамене ?
Помисли над това. Разгледай раздела с упражнения. Там има и  изготвени програми .
На мен много ми хареса клипчето с упражнения от последната статия за “Кръгова тренировка”.

24.03.11
12:49

Ами да си кажа, че не съм жадна повече от литър, литър и половина, максимум. Но трябва да се пие 2 литра, така че се насилвав с водата... ;)
А за тренировката - подготвила съм се с режим от сайта...и ми харесва,и в началото на темата съм го написала. Но реших да започвам от краката и после да продължавам, защото там ми е най-големия проблем а ми се струва, че не отделям достатъчно време, въпреки че ги правя сериите, но все ми се струва недостатъчно! Сега ще видя и “кръговата тренировка”, за която пишеш! Хубав ден!
[color=purple]
[/color]

24.03.11
12:57

Ами след като имаш усещането, че нищо не правиш, може би трябва да увеличиш килограмите, с които изпълняваш упражненията.
2кг не са кой знае колко много. Може да се окаже, че дамската ти чанта е по-тежка от гиричките, с които изпълняваш упражненията :) Това го прочетох веднъж в някаква тема и ми хареса много като идея :) Защото много от момичетата  използват прекалено малки тежести страхувайки се да не станат като мъже, а това е доста трудно постижимо, почти невърможно :)

Мнението беше редактирано от Rali на 24.03.11 13:59.

24.03.11
13:37

Ами да си кажа, че не съм жадна повече от литър, литър и половина, максимум. Но трябва да се пие 2 литра, така че се насилвав с водата... ;)
А за тренировката - подготвила съм се с режим от сайта...и ми харесва,и в началото на темата съм го написала. Но реших да започвам от краката и после да продължавам, защото там ми е най-големия проблем а ми се струва, че не отделям достатъчно време, въпреки че ги правя сериите, но все ми се струва недостатъчно! Сега ще видя и “кръговата тренировка”, за която пишеш! Хубав ден!

Мнението беше редактирано от bubeto otmars на 24.03.11 13:38.

24.03.11
13:38

24.03.11
13:45

Нещо извън темата - няма нужда да оцветяваш постовете си в крещящи цветове. Или да ги пускаш два пъти в 2 различни цвята ;)
Много по-добре си се чете като е черно на бяло.

24.03.11
13:54

казано от Петко К на 24.03.11, 13:45:

Нещо извън темата - няма нужда да оцветяваш постовете си в крещящи цветове. Или да ги пускаш два пъти в 2 различни цвята ;)
Много по-добре си се чете като е черно на бяло.

Извинявам се ! Поввторения пост - стана грешка, а цветовете - ОК - черното също е хубав цвят! Ще се поправя! ;)

25.03.11
11:17

Преди тренировка - Л-карнитин 2 капсули от “l-carnitine LI CAPS - на  BIO FIT”
Днес - тренировката започна от долу - на горе!
-кростренажор-10мин
-аеробна част за загрявка на краката и таза - 2 серии по 20 повторения с всеки крак
-клек - 10 бр с 3кг във всяка ръка
-абдуктор -25 бр с 20 кг
-аддуктор - 25 бр с 20 кг
-разгъване на бедрата - 12 бр. с 5 кг
-сгъване на бедрата - 12 бр. с 10 кг
-лег преси - 20 бр. с 5 кг
ТОВА ЗА КРАКАТА СЕ - 2 СЕРИИ СЪМ НАПРАВИЛА
ПРОДЪЛЖАВАМ С РЪЦЕТЕ И КОРЕМА:
-странична преса - 12бр. с 5 кг
-сгъване на ръцете в лактите - 12 бр. с 3 кг.
-разгъване на ръцете в страни - 10 бр. с 3 кг/ръка
-коремни преси пълни -20бр
-коремни преси странични -за лява и дясна страна по 20 бр с тежест 4 кг
-коремни преси “обратни” - 20 бр с 4 кг тежест
ТОВА ЗА РЪЦЕТЕ И КОРЕМА - 2 СЕРИИ
-Скачане на въже 3-4 минути (забравих да си взема моето въже, което е текстилно, защото с гуменото в залата, не се получава добре-нещо се усуква... но пък и още не съм прочела статията за начина на подскачане на въже!)
-каране на колело (такова с удобна седалка и облегалка) - 15-20 минути на нормално натоварване-по-бързичко въртене с малко съпротивление!
Закуска - половин грейпфурт към 10:30 и  парче сирене, смесено с смелено ленено семе!

Имам въпрос за ЛЕГ ПРЕСАТА - лягам аз и въпреки, че използвам 5 кг тежест-най-малката-мога да правя повторенията, но колената започват да ме болят много бързо още на 3-4 повторение! Или него изпълнявам правилно или просто те се натоварват много.
Днес съм се заела да си разпечатам обясненията за упражненията, за да си ги науча ;)
А и - може да не съм написала имената на упражненията точно, но все още се уча !
Хубав ден на всички!

25.03.11
11:50

казано от bubeto otmars на 25.03.11, 11:17:

Днес - тренировката започна от долу - на горе!
-кростренажор-10мин
-аеробна част за загрявка на краката и таза - 2 серии по 20 повторения с всеки крак
-клек - 10 бр с 3кг във всяка ръка
-абдуктор -25 бр с 20 кг
-аддуктор - 25 бр с 20 кг
-разгъване на бедрата - 12 бр. с 5 кг
-сгъване на бедрата - 12 бр. с 10 кг
-лег преси - 20 бр. с 5 кг
ТОВА ЗА КРАКАТА СЕ - 2 СЕРИИ СЪМ НАПРАВИЛА
.....
Имам въпрос за ЛЕГ ПРЕСАТА - лягам аз и въпреки, че използвам 5 кг тежест-най-малката-мога да правя повторенията, но колената започват да ме болят много бързо още на 3-4 повторение! Или него изпълнявам правилно или просто те се натоварват много.
...

Те се натоварват много. Изключи я. Да не говорим, че не й е мястото в края на тренировката.
Сложи напади или бг клек вместо нея. В краен случай плие, а може и без него, ако клекът ти струва... Махни бедреното разгъване; вместо това сложи глутеус мост и или махове на глутеус машината. Може и без, ако нападите / бг клекът са добри. Аддуктора и абдуктора ги сложи в края на тренировката. И увеличи сериите на 3.
Акцентът трябва да са ти клекът и нападите (бг клека), всичко друго е повече за собствено успокоение, че тренираш : D
Крос тренажора - не повече от 6-7 мин. за загрявка. И ще изглежда така:

1.Клек;
2. Бедрено сгъване;
3. Напади / отпади/бг клек/плие;
4. Глутеус мост/махове;
5. Абдуктор;
6. Аддуктор;

Може и в суперсерии.
Виж как ще усетиш различните упражнения, повторения и ще коригираш, където е нужно.

25.03.11
12:00

О, мерси за поправката в програмата! Взимам си бележка и започвам да чета за ПЛИЕ - това ми е непознато, за сега ;)
А и глутеус мост правя, но не знаех, че така се казва. Даже си слагам тежести на хълбоците (пригържам гиричките с ръце)и така си вдигам дупето!

28.03.11
10:17

Събота и неделя - направи празници за мен!
Съботата бях на Fit vibe и после съвсем се отпуснах в яденето... но както и да е ... не съм се предала... и продължавам. Днес тренировката ще е вечерна! Или ще е на Fit Vibe-а или в залата...
Хранене:
10:00 мандарини- 2 бр и белени семки - 20 бр ;)
14:00 кремче от извара сирене и мляко с малко подправки за вкус
18:00 пак от същото кремче! - очаква се това да е последното хранене!
Тренировка...
Протеинов шейк!
62.500 кг

28.03.11
10:22

Още ли си на 90 дневната диета? Храната ти не е никак добра и според мен само си вредиш. Това за мен си е гладуване.

Измерваш беления слънчоглед на бройка?! Това не е нормално!
Храната е МНОГО слаба - никаква закуска, никакъв баланс.

Ако ще се храниш така - казвай още сега.
Ето ти и нещо за четене.

28.03.11
11:58

Не, това наистина не е нормално! Дори в 90 дневната диета никъде не пише, че трябва да се фотосинтезира! Според мен си модифицираш и тази диета, като я трансформираш в гладуване и да знаеш, че това ще ти изиграе адски гадна шега! Това, което си изяла/ще изядеш не стига дори за това да ти бие сърцето!

28.03.11
13:00

Да, реших да пробвам пак с 90 дневната диета, или поне редуването на дните при нея. Закуската ми е от 2 мандарини и слънчоглед, като по този начин си набавям въглехидрати и мазнини! А обяда и вечерята - пак протеини като не съм посочила, че съм сложила и зехтин в този крем, а на обяд прибавих и 3 ч.л. счукано ленено семе. Така си набавям мазнините! Да, липсва например една салата може би... А относно количеството - да, не е много, даже си е малко, но като хапвам по повече-нищо не става... пробвала съм го това с едно хранене според “зоната” -има такава диета/хранене. А ако не гладувам - наистина при мен не се получава. Преди да започна диетата, последните 2 седмици спортувам редовно (5 пъти в седмицата) по 2 часа (не се шлая в залата, но дори 2 часа да не не , то 1.5 часа със сигурност!).Е, нищо! Само от спорт , при мен не се получава! Трябва да се ограничавам!

28.03.11
13:27

казано от bubeto otmars на 28.03.11, 13:00:

Да, реших да пробвам пак с 90 дневната диета, или поне редуването на дните при нея. Закуската ми е от 2 мандарини и слънчоглед, като по този начин си набавям въглехидрати и мазнини! А обяда и вечерята - пак протеини като не съм посочила, че съм сложила и зехтин в този крем, а на обяд прибавих и 3 ч.л. счукано ленено семе. Така си набавям мазнините! Да, липсва например една салата може би... А относно количеството - да, не е много, даже си е малко, но като хапвам по повече-нищо не става... пробвала съм го това с едно хранене според “зоната” -има такава диета/хранене. А ако не гладувам - наистина при мен не се получава. Преди да започна диетата, последните 2 седмици спортувам редовно (5 пъти в седмицата) по 2 часа (не се шлая в залата, но дори 2 часа да не не , то 1.5 часа със сигурност!).Е, нищо! Само от спорт , при мен не се получава! Трябва да се ограничавам!

Не един човек тук ти каза - баланс му е майката. С гладуване НЕ СТАВА.  Ок,90 дневна - 90 дневна, ама пак ти казвам, там не пише да ядеш две кремчета и 20 семки на ден. Що за закуска са 2 мандарини и 20 семки? По този начин ти гарантирам, че само си вредиш.

28.03.11
13:37

Странно е защо си пусна дневник в този форум след като идеята ти е да гладуваш???
Това е форум за здравословно хранене и спорт, а не за изтезание на тялото и лишения. Нито глада нито двучасовите тренировки ще ти помогнат. Според мен дори може да се получи обратният ефект и да качиш още килограми. Това го наблюдавах доста дълго при една моя приятелка и така и не си взе поука, че трябва да започне да се храни.
С лишения и глад нищо няма да постигнеш, и е смешно да се говори, че с 20бр семки си доставяш необходимите мазнини.
Ако ставше така по света нямаше да има гладни хора и всички щяха да са сити и доволни.

Нищо лично или с лоши чувста , ама каузата ти е изгубена

28.03.11
15:16

Не, не искам да гладувам... ако исках-дневник не ми трябва - а просто не ям... и това съм го пробвала-вече не работи при мен!
Относно закуската - ОК, може би е малко - ще се поправя. Но обяда - не ми се струва малко, като се има предвид че за обяд съм изяла около 120 гр. от този крем който съм си направила - повечето е извара и малко мляко и като си го сметнах на калкулатор-излиза, че съм изяла 330 ккал, като тук не броя калориите от лененото семе. Аз като съм на диета трябва да приемам около 1100-1200 ккал, а до тук -до 15:30 часа със закуската от  мандарините близо 400 ккл. Трябва да имам предвид, че се чувствам сита от тази извара, а и до края на деня имам още едно ядене на крема и протеинов шейк след тренировка! Като калорийност-мисля, че съм ОК! Да, не е много като количество, но като калорий-съм в диетичната граница! Пак ли бъркам... или е най-добре да подхвана нещо готово като режим, че така ще се изредят всички да ме хокат, в което няма нищо лошо.Аз считам, че съм учещ се човек, още повече че вече съм изпробвала всякакви неща-от които полза нямам.Затова нещо,което на някого е донесло полза-веднага се прикачвам към него.. с идеята ползата да стигне и до мен!

казано от bubeto otmars на 28.03.11, 15:16:

Аз като съм на диета трябва да приемам около 1100-1200 ккал...

Как стигна до това число (1200 kcal)?
Колко калории ти се събират днес?
Защо основната част от енергията за деня я приемаш към края му?

28.03.11
16:30

Години : 24 г.
Ръст : 163 см.
Тегло : 63.9 кг.
Вода : 56.4 %
Телесни мазнини : 22.7 %
ИТМ ( Индекс на телесната маса ) : 24.12 (нормално тегло)
Дневен калориен прием : 1500-1600 kcal
Калориен прием в  режим ‘ изгаряне на мазнините ‘ : 1300-1400 kcal
Нормално тегло: 60-62 кг.
Дата : 21.07.2007 г.
Персонален Фитнес Инструктор ( PFT ) : Люба Алексова
Това ми е написано от инструктор! По спомен ми се струваше че беше 1200 ккал, но е било 1300 ккал (не е голяма разлика).
Това положение е било преди 4 години! От това човек може да си направи заключение колко съм несериозна... но не за всичко съм такава ;)
А за днес - мандарините и изварата - около 450 ккал, без да считам калориите от лененото семе. след около час и половина - още от кремчето с извара което ще е пак около 300 ккал.Така се получава над 750 ккал. След тренировката - протеинов шейк - около 200 ккал. И си оставям накакви калории за времето докато легна, защото ще съм на гости и симулирам хранене , а и може да ми се дояде нещичко! -и така си стават 1100 ккал.! Не е малко!
просто на количество не е много!
А това тук е един от режимите, които са ми изготвяла някога:
Примерно меню
I Ден

Закуска ( 8 – 9ч.)                                Зелен чай с лимон
/ 25 % /                                            2бр. препечени филийки
                                                    Хляб „Бонус”
                                                    добре обезсолено
                                                    нискомаслено сирене „Свежо”
                                                    ¼ краставица
Предиобеден прием ( 10 -11 ч. )              1 ябълка
/ 10 % /

Обяд ( 12.30 – 14 ч. )                            Зеленчукова супа (без мазнина)
/ 35 % /                                          Салата от домати и зехтин
                                                    Задушени в собствен сос гъби
                                                    и зеленчуци
                                                    1-2 филийки хляб „Бонус”
Следобеден прием ( 16 ч. )                    Плод ( по избор) + ядки
/ 10 % /                                          ( пр. 50-100гр. бадеми-сурови)

Вечеря ( 19 – 21ч. )                            Салата от зеле и моркови
/ 20% /                                          ( със зехтин и лимон, магданоз )
                                                  Бяло пилешко месо ( варено или
                                                  печено на скара / фурна )
                                                  Задушен зелен фасул в зехтин

Мнението беше редактирано от bubeto otmars на 28.03.11 16:39.

казано от bubeto otmars на 28.03.11, 16:30:

По спомен ми се струваше че беше 1200 ккал, но е било 1300 ккал (не е голяма разлика).

Не е 1300 kcal, а е диапазон от 1300 до 1400 kcal. Разликата между 1200 и този диапазон е около и над 10%. Когато аз направя разлика от 100-200 kcal - това вече не е особено значително, тъй като в натоварените периоди ми трябват над 3300 kcal дневно. За теб тази разлика има значение, защото е един немалък дял от енергията.

казано от bubeto otmars на 28.03.11, 16:30:

А за днес... така си стават 1100 ккал.! Не е малко!

Не е малко. А до 1300? А до 1400?

При каква двигателна активност е правена тази сметка?
За баланс между мазнини, белтъчини и въглехидрати ще говорим друг път.

Сметките са хубаво нещо... но не винари отразяват точно действителността.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1