Добра ли е диетата?

21.03.11
23:21

Значи от 4-5 дена съм на НВД! Момче съм на 16.. висок 171-173.. Килограми - 73-75 някъде!
Сега ям - свински пържоли, маслини, фъстъци(печени без сол), яйца, кренвирши (само като няма месо), пилешко, пълномаслено мляко, риба (от време на време), кашкавал, сирене. Набававям си въглехидратите от 10 до 11 часа сутринта, после въглехидрати не ям! Зеленчуци не ям в момента, защото са пълни с нитрати!!!

Правилните храни ли ям?
До колко време ще има разултат?
Искам корема да смъкна сланинките до лятото да имам плочки! Ще стане ли?
Не тренирам, играя си баскет с приятели всеки ден почти! ;)
Ако може някой да каже как да си разпределя храната, че ми е много трудно! И кажете кои храни с кои мога да заменя, защото някой път липсват поради причина, че не съм вкъщи или ги нямам в момента и у нас.

БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ, НА ВСЕКИ КОЙТО ПОМОГНЕ!!! ГОЛЯМ ЗОР МИ Е!

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 20.04.11 13:30.

21.03.11
23:56

аз на твое място бих намалил мазнините и празните калории като свинското и кренвиршите ( няма никво месо в тях ) фъстъци ,пълномасленото мляко бих заменил с обезмаслено без кашкавал и сирене сутрин примерно дет си казал че ядеш въглехидрати примерно 60-70 гр овесени ядки и после само зеленчуци(ако не ядеш зеленчуци ще си вкараш автогол бъбреците ти ще отидат) като постепенно намаляваш и вечерта само протеин и преди лягане извара 200гр обезмаслена примерно яж така 6 дни и 7мия прави зареждащ ориз кртофи може малко да чеатнеш 1-2 палачинки :)

Такаа сега да ти отговоря на долузададените въпроси :
1.Не не ядеш правилни храни с 1 - 2 изключения твойто не е НВД а е ВМ-НВД от което по трудно ще сваляш
2.Резултата ще е бавен и няма да те удовлетвори ( личен опит направих същата грешка като теб миналото лято и после много ме беше яд )
3.С това хранене преса няма да видиш поне според мен .

Само с баскета нема да стане започни да вдигаш тежести или поне да ходиш на лостовете набирания кофички такива работи .Прави и HIIT(прочети в интернет какво е това животно :) ) и може и да имаш желания ефект ако имаш нужда от повече инфо ми пиши на ЛС

22.03.11
01:49

Не съм експерт, но да кажеш, че няма месо в свинското месо? И че свинското е празни калории?

22.03.11
09:26

Абе супер си е свинското, аз напоследък само това ям.
А НВД без ВМ (т.е., без мазнини) си е самоубийство ;)

казано от kaloqn be на 21.03.11, 23:21:

Сега ям - свински пържоли, маслини, фъстъци(печени без сол), яйца, кренвирши (само като няма месо), пилешко, пълномаслено мляко, риба (от време на време), кашкавал, сирене. Набававям си въглехидратите от 10 до 11 часа сутринта, после въглехидрати не ям! Зеленчуци не ям в момента, защото са пълни с нитрати!!!

Правилните храни ли ям?

Да, без кренвиршите. А зеленчуци няма лошо да ядеш от време на време, стига да имаш желание.
Само не разбрах при това тегло къде си тръгнал да сваляш? И за да извадиш плочки, първо трябва да ги имаш, т.е., да ги развиеш като мускул. Ако не тренираш, от къде ще се вземат тия мускули?

Мнението беше редактирано от Петко К на 22.03.11 09:29.

22.03.11
09:30

казано от Anthony на 22.03.11, 01:49:

Не съм експерт, но да кажеш, че няма месо в свинското месо? И че свинското е празни калории?

Имаше предвид кренвиршите. А аз не разбрах връзката между зеленчуците и бъбреците.

22.03.11
09:34

И аз не разбрах. Аз ям зеленчуци сигурно 2 пъти в годината.

22.03.11
10:26

Ако извади всички възможни въглехидрати се от някъде трябва да има не може без нищо с такава цел го казах че само на протеини дълго време е вредно пък и като няма мазнини трябва от някъде да има някаква енергия :).Аз принципно така я права НВД може да ме оспори някой при мен работи :) по този начин

Мнението беше редактирано от Филип Буцев на 22.03.11 10:29.

22.03.11
10:53

казано от Филип Буцев на 22.03.11, 10:26:

Ако извади всички възможни въглехидрати се от някъде трябва да има не може без нищо с такава цел го казах че само на протеини дълго време е вредно пък и като няма мазнини трябва от някъде да има някаква енергия :).Аз принципно така я права НВД може да ме оспори някой при мен работи :) по този начин

И сега ако ми кажеш, че зеленчуците ти дават енергия........ (wasntme)

22.03.11
12:03

Не сте ли чували, че има хора, които само зеленчуци почти ядат и имат много енергия? Явно, че има различни начини и това, че не ги ползвате вие, не значи абсолютно нищо, защото вие даже и не сте го пробвали това нещо- Петко яде зеленчуци само два пъти годишно-т.е. никакви изводи не можем да направим...Освен, че енргия се получава и само като се яде месо или каквото друго яде Петко, но това не означава, че зеленчуците не дават енергия...

22.03.11
13:10

Защо искам да свалям? Имам мазнини около корема!

Имам си плочките горния ред почти се показва, ама доло и отстрани си имам сланинка!

Филип Буцев ми каза да направя ето тази диета и ще има бърз и качествен ефект!

Закуска: 3 белтъка с 1 жълтък, 70гр овесени ядки с 1 кисело мляко (ОБЕЗМАСЛЕНО)

Закуска2: 175гр. извара с маслини, или малко чушки, или домати!

Обяд: 200гр пиле с броколи или зеле!
(след 2 часа)
Обяд2: 100 гр пиле с салата там маруля с краставици нещо!

Обяд3: после кам 5 часа 200 гр пиле с броколи зеле

Вечеря: 8 часа вечеря 150 гр риба с няква салата

Вечеря2: 10 часа 250гр извара.

След 2 - 3 дена мисля да я започвам.. Дайте си и вие мнението!

22.03.11
14:15

казано от Joyplovdiv на 22.03.11, 12:03:

Не сте ли чували, че има хора, които само зеленчуци почти ядат и имат много енергия? Явно, че има различни начини и това, че не ги ползвате вие, не значи абсолютно нищо, защото вие даже и не сте го пробвали това нещо- Петко яде зеленчуци само два пъти годишно-т.е. никакви изводи не можем да направим...Освен, че енргия се получава и само като се яде месо или каквото друго яде Петко, но това не означава, че зеленчуците не дават енергия...

Ами, чувал съм за разни откачалки, някои даже ядат глина и камъни, а други пък се хранят със слънчева енергия :D
И да, точно това значи, зеленчуците не дават енергия. И това, че сега не ям, не значи, че не ям по принцип или че не съм ял и повече зеленчуци. Ефекта от към енергия е нулев. Това са основно фибри и вода. Ако разчиташ за тях на енергия, ще умреш от глад.

Мнението беше редактирано от Петко К на 22.03.11 14:17.

22.03.11
14:40

Така е,не мисля че дават някаква енергия,но все пак са пълни с фибри и витамини (уж)
Един успешен начин да напълнеш стомаха без калории ;Д

22.03.11
19:25

Вижте сега дайте да не спорим може да не дават толкова енергия колко ориза и другите въглехидрати но все пак на мозъка му трябват около 75гр гликоген ако не се лъжа нещо такова помня за да функционира нормално освен това мускулите се хранят главно с протеин ( аминокиселини) така че това че чувстваш глад като не ядеш хляб картофи ориз и така нататък се дължи не на това че тялото ти е гладно защото има предостатъчно неща от който може да си набави нужните хранителни вещества колкото до факта че така си си настроил психиката аз не ям сладко и хляб примерно от 4 години и въглехидратите са ми в нормални количества не като някои дет ядът по 1 хляб на ядене и не чувствам глад.Като права НВД я правя както написах и овесените ядки + зеленчуците през деня ми образуват към 120 гр въглехидрати за деня възможно най-малко мазнини и а протеините са ми по 2.3 на кг телесно тегло така че смятам че е добре знам че метаболизма се забавя за това е зареждащия ден в който си позволявам картофи ориз плодове и т.н и ми се получава диетата нищо че не е ВМ НВД за мен чистото НВД не е самоубийство както някой по горе каза :) (това си е мое изцяло лично мнение някой може да не е съгласен :) )

23.03.11
23:30

kaloqn be, много малко мазнини има режимът ти. Няма да издържиш дълго, няма да е полезно за теб. Иначе препоръчвам горещо сурови ядки: лешници например. Имат супер много полезни мазнини, фибри, много малко захари.Намаляваш въглехидратите, увеличаваш мазнините и протеините, за да не ти стане огромен калорийният дефицит и да се пазиш от горене на твоя мускулна маса.

Филип Буцев - мозъкът се храни с глюкоза, мускулите най-обичат мастни киселини ;)

24.03.11
13:52

Еми ще рискувам. На Филип нищо не му е станало!

24.03.11
14:30

Мозъкът се храни с глюкоза не гликоген!
Гликогена представлява складирана глюкоза в мускулите/черния дроб.
А пък мускулите са най - големите консуматори на калории като цяло от протеин/карбохидрати/мазнини.

24.03.11
14:44

казано от kaloqn be на 24.03.11, 13:52:

Еми ще рискувам. На Филип нищо не му е станало!

Аз гледах снощи как един младеж клекна с 410 килограма на гърба ... и нищо не му стана - даже изглеждаше много як и очевидно голям кеф му направи тоя клек ... Дали и аз да не пробвам - нали на него нищо не му стана - що пък на мен да ми стане, а очевидно е и забавно и се става як?

Замисли се колко неразумно е това изказване - това, че на Филип “нищо не му е станало” не е гаранция, че и при теб всичко ще е наред. Защото сте различни.
Иначе по темата - достатъчно компетентни хора са ти дали съвет - послушай ги.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1