24.03.11
14:16
Искам да променя упражненията за крака.Дали да почна с клекове,напади и да зарежа машините.По малко повторения ли да правя.Днес смятам тренировката ми да е следната:
клек с швейцарска топка и дъмбели - 3х20
напади със собствено тегло - 3х15
аддуктор - 3х25
абдуктор - 3х20
глутеус мост и глутеус ритник
20мин.кардио
24.03.11
14:19
Почни с клековете. Наблегни на правилно изпълнение и дори не прави повече от 10 повторения. Гаранция, че ще си по-доволна от машините.
Не ги зарязвай напълно, но като цяло един клек дава много повече!
Мнението беше редактирано от entwickler на 24.03.11 14:19.
Да и аз така мисля, прави клекове и напади. Внимавай с техниката :) Аз мислех, че е изключително просто нещо да клякаш, ама май не е така. Зарежи машините :)
Благодаря за бързата реакция.А относно това което съм описала за днес като тренировка така ли да остане.Правилно ли съм подбрала упражненията,че от много информация се оплетох като пате в калчища
Имам малък опит с клековете преди една година в домашни условия с дъмбели.Сега ще трябва да си припомня и усъвършенствам
http://vbox7.com/play:ef18d25b тези упражнения наистина имат положителен ефект когато се изпълняват редовно
Мнението беше редактирано от merilin на 24.03.11 14:32.
24.03.11
14:31
като цяло бройки над 15 в серия избягвай за който и да е мускул!
Като си направиш клека после направи още 2 упражнения, като може всеки път да са различни.
Ето това ме интерисуваше.Защото моят инструктор от първият месец ме почна с едни нечовешки повторвния и минаване през всички уреди за крака и видях по скоро отрицателния ефект.
Много благодаря :)
Мнението беше редактирано от merilin на 24.03.11 14:35.
24.03.11
14:43
merilin, знам го това за някои инструктури (вчера пак ми разказаха за такъв) - не знам защо го правят... дали защото не знаят или защото искат бавни резултати и дългосрочни бавнопрогресиращи клиенти. Като ги наредят всички жени на тези машини и им кажат по 10 минути да се чекнат направо... :)
Като цяло следния принцип е от голяма полза за всяка жена решила да се занимава с фитнес :“Lift like a man, look like a Goddess!” ... мисля, че има и такава книга даже :).
Такива ,,инструктори,, по скоро е да се правят на интересни.Аз направо се разчекнах с по 60 повторвния,а той седи милия и се наслаждава на гледката :) Трябваше медал да получа за тези безумни повторения
Може би карат момичетата да правят по толкова повторения заради Наслаждаването на Гледката :D:D
Естествено, че инструкторът ще те метне на машините....повечето жени не искат и да чуят за тежест, по - голяма от дамската им чанта, а машините са и по - безопасни. Ами че той само да те научи да клякаш или да правиш напади трябва да стои все при теб и да те коригира, а пък в следващите тренировки - и да те пази евентуално...А и той самият трябва да знае как да кляка и как да те научи, в зависимост от твоите специфики...а и трябва да слуша от повечето девойки: “А-а-а, ама аз не искам да ми пораснат бедрата!”. Разбираемо е.
Послушай entwickler.
А според мен и 10 повторения са много, независимо от целите. Е, ако ги правиш без тежест - не са, но тогава могат да се броят само за загрявка.
Темата не е много за тоя раздел...в “Тренировки и упражнения” ще стои много по - добре, такива теми се появяват често.
25.03.11
06:31
inis9, 10те повторения съм съгласен, че са много. И все пак идеята ми е да се отработи правилно движението в началото докато човек се учи, за да се избегне риск от контузии впоследствие!
казано от entwickler на 24.03.11, 14:43:
Като цяло следния принцип е от голяма полза за всяка жена решила да се занимава с фитнес :“Lift like a man, look like a Goddess!” ... мисля, че има и такава книга даже :).
Книжката е страхотна! В момента я препрочитам :) Препоръчвам я, има какво да се научи от нея!