Съвет към начинаещ за продукти.

25.03.11
09:43

Здравейте, тренирам по тази програма.
http://www.bb-team.org/workout/1563_konditsiya-i-forma-s-chetiri-kompaktni-trenirovki-sedmichno#axzz1HU7axldz
С единствената разлика, че правя тренировките изтощителни и не спирам по 3-4 часа защото после позволявам на мускулната група да почива цяла седмица. Наскоро пих само протеин, но сега вече привършва и мисля да се заредя с малко продукти.
Планирал съм да се заредя така.
Да взема;
silabg.com/bg/178-OPTIMUM-NUTRITION-100-WHEY-GOLD-STANDARD-10lb.html
silabg.com/bg/6505-PhD-PHARMA-WHEY-5lb.html
и това
silabg.com/bg/78-OPTIMUM-NUTRITION-BCAA-1000mg-MEGA-SIZE-NEW-400-caps.html
120кг съм 191, хранителен режим не спазвам, ям здравословна и комбинирана храна по 5-6 пъти на ден. Наистина съм много невеж в хранителни добавки затова бих приел съвети за продукти до 350-400лв.

25.03.11
09:50

Без да знаеме нищо за тебе, не можеме и много да ти помогнеме. Поне кажи дали ще сваляш или ще каваш. Дай си АСЛ-то ;)

Мнението беше редактирано от Ivan Boichev на 25.03.11 09:50.

25.03.11
09:50

Каква е целта на тренировките и режима?

25.03.11
09:54

Почти на 20 съм и нямам цел, дали ще качвам дали ще свалям няма проблем. Разбира се предпочитам да увеличавам мм-то за сметка на мазнините, но не ми е такъв приоритет. Доставя ми удоволствие да тренирам и да увеличавам физическите си възможности звучи малко детски и инфантилно, но просто така се чувствам. Мисля, че е хубаво да сваля някое друго килце от здравословна гледна точка, но дори да има обратен ефект и да качвам още няма да имам нищо против.  :D
Поздрави и мерси за отговорите.

25.03.11
09:57

Ок, тогава - добавките ти трябват явно само за да възстановяваш по-лесно.
Тогава замени единия суроватъчен протеин с матрица и засега това.
Може и креатин ако искаш да добавиш - след като целта е подобряване на възможностите.

25.03.11
10:01

Матрица? ^^
Да креатин бих ползвал, но съм чувал чувал много негативни коментари за него. След като се спре креатина подобренията във възможностите остават ли?

25.03.11
10:11

казано от entwickler на 25.03.11, 09:57:

Може и креатин ако искаш да добавиш - след като целта е подобряване на възможностите.

Аз се чудя какво ми куцало, пък то виж, трябвало да сменя суроватката с матрица и ще стана кат бате Арни. :D
entwickler, като даваш подобен съвет поне го обоснови, а когато има нужда от бърз протеин какво да прави момчето, или ще го посъветваш да се запаси със суроватка, матрица, и казеин (което на теория е най-добрия вариант), но погледнато от гледната точка на един скъсан джоб (съвсем образно) никак не е добра идея.

ПП Извинявай, няма смисъл да ми отговаряш, сега видях, че не съм прочел и осмислил правилно, но финансовата гледна точка си остава. Пък и матрицата може да не е необходима, ако храната е добра.

Мнението беше редактирано от Valdis на 25.03.11 10:14.

25.03.11
10:14

казано от Valdis на 25.03.11, 10:11:

казано от entwickler на 25.03.11, 09:57:

Аз се чудя какво ми куцало, пък то виж, трябвало да сменя суроватката с матрица и ще стана кат бате Арни. :D
entwickler, като даваш подобен съвет поне го обоснови, а когато има нужда от бърз протеин какво да прави момчето, или ще го посъветваш да се запаси със суроватка, матрица, и казеин (което на теория е най-добрия вариант), но погледнато от гледната точка на един скъсан джоб (съвсем образно) никак не е добра идея.

Обосновката е да има и бавен протеин (аз матриците ги броя за нещо такова или някои от тях :)).
А той просто беше написал ДВЕ суроватки и затова минималната промяна беше това.
А пък ако иска да се запаси и с ТРИТЕ както ти си го написал.

25.03.11
10:15

Малко ми куцат финансите, но съм готов да отделя и повече пари. :D Само кажете какво да взимам, че и храната ми излиза 2,5 пъти повече от минималната работна заплата в България...

25.03.11
10:23

Явно спя в движение още, каде чета, каде пропускам. :D Наблегни на добро хранене, суроватката е нещо, което ще ти помогне да допълниш храната, не видях какъв е стажа ти, но ако тренираш отскоро поизчакай за креатина. Pharma whey на книга е добър протеин, но мен лично не ми беше особенно приятен, вътре има някакъв сгъстител и като направиш шейка става като разреден крем от нишесте. А ON gold standart e на необоснована цена, лично за мен. Погледни протеините на Syntrax.

25.03.11
10:24

Оставам все по-объркан относно хранителните добавки.  Суроватка, матрица и казеин само матрицата не ми говори нищо. silabg.com/bg/439-UNIVERSAL-ANIMAL-ANIMAL-PAK-44-packs.html какво мислите за този продукт дали да го добавя като покупка? Пак “целите” са ми просто по-голяма физическа сила и повече мускулна маса. ^^

EDIT: Добре храня се доста добре, стаж от ... 3-4 години може би. Сега ще погледна продуктите на Syntrax.

Мнението беше редактирано от sarfios на 25.03.11 10:26.

25.03.11
10:27

Матрицата е микс от различни видове протеин (различни като бързи на на усвояемост най-вече и малки разлики в биологичната стойност).
Обикновено има суроватъчен (понякога хидролизиран), казеин и яйчен албумин. Има и по-богати матрици.
Лесно може да се използва като заместител на хранене (има някои с повечко въглехидрати вътре ) или пък вечер.

25.03.11
10:32

,ами тогава BSN Syntha 6 да го сложа вместо PHD-a?
Мерси за дефиницията btw.

25.03.11
10:37

Ако храненето наистина ти е наред - вземи нещо с по-малко въглехидрати и все пак синтата е много вкусна точно заради тях :)
animal pak са добър компекс от витамини, добри алтернативи са Anavite и Orange Triad.

25.03.11
10:37

Щом си начинаещ не се мятай на добавките веднага. Ще си дадеш парите на вятъра.
Изгради си едни добри хранителни навици и тогава ще можеш да мислиш и за хранителни добавки. :)

Без хубава храна нищо не става. :)

25.03.11
10:41

И аз съм на същото мнение, че храната е много важна, както и съня. Затова приемам минимум 120г чист протеин на ден. Гледам да спя по повече от 8 часа. Обаче вече тренировките нямат добър резултат. Преди време правих почивка по два месеца и след като почна лимита ми се вдига, но вече не е така. Зареди това мисля, че трябва да увелича хранителни добавки.
EDIT:
Както споменах храня се здравословно, разнообразно и често. Ако не го бях правил едва ли в момента щях да съм тук и да  имам очите да търся хранителни добавки.

Мнението беше редактирано от sarfios на 25.03.11 10:43.

25.03.11
10:55

Добре. Доверявам ти се.
А пробва ли да увеличиш приема на протеин от храната? Според мен има още какво да се желае и то само от храната.
Аз ти препоръчвам да вземеш матрица, например MyoFusion. Доволен съм от възстановяването с този протеин.
Взимаш ли допълнителни витамини и минерали? Ако не, то можеш да почнеш да взимаш.
Други добавки не съм взимал, а и не са ми нужни, така че това от мен. :)

25.03.11
10:59

Вчера се контузих жестоко и днес нямах никакъв апетит иначе ям по 1,5кг телешко на ден. Мляко 1 литър, овеседни ядки, яйца, риба, и това всеки ден. Мисля, че храната повече не мога да я оптимизирам. Обаче махна ли си гипса просто имам желание да започна всичко много по-сериозно.

25.03.11
11:02

Крак или ръка е гипсирана?
Еми ти си ядеш добре, а и си доста голям мъж, ако съдя по килограмите и ръста.
Все пак е добре да имаш цел. Има голямо значение дали искаш да сваляш(да направиш по-добър релеф, примерно) или да качваш.

25.03.11
11:09

Крак и до сега нищо не си бях чупил толкова години, но съм доста глупавичък и вчера на нощен MTB във Витоша си счупих крака... А бая килца съм и... Лекарите казаха, че счупването не е лошо и няма да има големи последици в бъдеще.  Бих предпочел да сваля килограми и да направя релеф, но не знам дали мога да сваля мазнини без да загубя мускулна маса защото съм я трупал бая време...

25.03.11
11:19

Еми можеш да сведеш до минимума губенето на ММ. Просто наблегни на протеина. Не съм запознат с програмите за сваляне, защото никога не ми се е налагало. Но виж има доста програми и подобни теми в сайта. Има и доста хора, които ще ти помогнат. Само трябва да ти се оправи крака. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1