Sunset's child-trying to fit in..

Темата е заключена.

21.03.11
01:07

Та и аз след месеци мързелуване и ограничаване от сладко и т.п. реших да се поразтърся,посъветвам и най-накрая да започна да водя здравословен живот.
Моят дневник ще е моят спътник и стимул за да продължавам напред.Казвам стимул,защото ще влизам,ще чета какво искам да постигна,как искам да го постигна и дали има ефект.
Тъй като не исках да влизам не подготвена прочетох доста от дневниците на дамите от форума.Искам да им кажа (на повечето) ЕВАЛА!Имате воля,има и ефект.Аз трудно се мотивирам,но чуствам че напоследък нещо ме тласка да спортувам и да подържам тялото си във форма.
Не съм спортна натура,да спомена ако не съм..Явно нямам късмет.
Желанието ми е-Добра форма за лятото.
Танците са моята страст,постоянно се движа в ритъма на музиката и се чуствам супер в кожата си,но когато се огледма в огледалото виждам само отпуснато тяло на мързеливо момиче.Искам и аз да съм стегната и привлекателна,и да се чуствам добре в кожата си.Затова се поразрових из сайта,намерих няколко упражнения-за бедра и корем.
След като получих мъдри съвети от мъдри хора реших да си изготвя нов режим на хранене-различен от предишният ми.
А ето какво похапвах по принцип преди
Закуска:Прпусках я-към 11 хапвах ябълка.
Обяд:Пилешко месо+зеленчуци.
Следобедна закуска:Ябълка
Вечеря:Плод и винаги се изкушавах да си взимам малко от вечерята на брат ми (защото все казвах че няма да вечерям-а после вися над чинията и си похапвам).
Спорт-само танците и понякой път упражнения(лежанка-крака)
И това е моят “здравословен” начин на живот.
Но днес казвам “Не!” и започвам ново начало,нова страница от живота ми в която казвам да на спорта и не на нездравословните храни.
Ето какво направих днес (като тренировка)
Сутринта-15 минути упражнения (лежанка+тежести8кг-крака+клекове)
Следобед-1 час баскетбол+тичане
Вечер-Глутеус ритник (х10-серийки по 10 повторения)
      -Махало (х10-серийки по 10 повторения)
      -Глутеус мост (х20-серийки по 10 повторения)
      -Вакуумки (х10-серийки по 5 повторения)
      -Скок от клек (х10-серийки по 10 повторения
Ще съчетая всичко това със танците (минимум 1 час)-кръмпин,попинг..все динамични танци.
Все още не съм сигурна за храненето..Имам някакви идеи..но.
Мисля да похапвам малко по-полезна храна.

21.03.11
06:31

Здрасти, пробвала ли си зумба? Мисля, че ще ти хареса :)
А да, храненето задължително го оправи. Недей да подяждаш братчето вечер, а си сипи и на теб: месо или риба или яйца :)

21.03.11
15:51

Мерси за съветите!Ще ги пробвам.
Да споделя какво ядох до този час на деня:
Закуска: Фитнес (шоколад)+ обезмаслено мляко (нямаше друго)
Обяд: Паниран хек(май така се казваше,риба без кости и местото и е като пилешкото) Панировка-яйца и брашно.Взех и малко картофки на фурна.
За десерт чаша нескафе+мляко (1 лъжичка захар)

21.03.11
16:32

Аз лично бих умрял след един час кръмпинг ;d
Anyway пожелавам ти късмет и не се отказвай.

21.03.11
16:40

казано от sunset’s_child на 21.03.11, 01:07:

Ще съчетая всичко това със танците (минимум 1 час)-кръмпин,попинг..все динамични танци.

Ама ти занимаваш ли се с кръмпинг или смяташ да започнеш сега?

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 21.03.11 19:39.

21.03.11
18:24

ЗанимаваЛ съм се ако въпросът е към мен :)

21.03.11
19:33

казано от Anatoli Ivanov на 21.03.11, 18:24:

ЗанимаваЛ съм се ако въпросът е към мен :)

Не, въпросът не е към теб ;) Към собственичката на дневника е ;) Редактирах ;)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 21.03.11 19:39.

21.03.11
22:13

казано от Anatoli Ivanov на 21.03.11, 16:32:

Аз лично бих умрял след един час кръмпинг ;d
Anyway пожелавам ти късмет и не се отказвай.

Е не е само кръмпинг..редувам.Зависи от песента.Мове би около 20 мин кръмп (не последователни)

21.03.11
22:16

казано от karfi4ka на 21.03.11, 16:40:

казано от sunset’s_child на 21.03.11, 01:07:

Ама ти занимаваш ли се с кръмпинг или смяташ да започнеш сега?

Занимавам се..само аматьорски.

Та следобяд пих едно Нестий.
За вечеря похапнах риба (от тази която ядох на обяд) само 1 парче.2 оризови питки+малко парче топено сирене.
Упражнения:
Скачане на въже 20-30 минути
    -Глутеус ритник (х10-серийки по 10 повторения)

22.03.11
23:29

Храна
Закуска(11:10) Пълнозърнести бисквитки (без захар)+круша.
Обяд:Две пилешки пържоли със 4 вида сирена(Маги малки тайни)+салата.
  -Десерт:Още няколко от бисквитите от сутринта+ябълка+нескафе.
Следобедна закуска:Сушени банани
Вечеря:Кисело мляко и 1-2 парчета топено сирене.

Тренировка (днес съм доволна)
Следобяд:Бягане 20 минути и 4 спринт обиколки (20 метра всяка) и 15 обиколки на футболното игрище със топката (интезивни)
Вечерта:Футбол-50 минути (пак интезивен).
  -Клек с тежест-6кг(х10 серийки по 3 повторения)

24.03.11
01:15

Храна:
Закуска-мюсли(със сушени плодове)+мляко.
Обяд-Омлет(кренвирш и кашкавал..отврат)+салата.
    Десерт-чаша мляко+3-4 бисквитки(без захара,с фибри)
Следобедна закуска:Ябълка+бисквитки(без захар..)+чаша нескафе.
Вечеря-Половин сандвич+две парченца кашкавал+ябълка+плодово кислео мляко (обезмаслено 125мл)
Тренировка:
Вечер:
Скок на въже 30 минути.
Кръмп-15 минути
Хип-хоп-15 минути.

24.03.11
01:38

Имам чуството че до лятото няма да има резултат.Може би и да има,но аз нямам големи надежди.
Сякаш нещо куца в режима ми..някой да е съгласен с мен?

24.03.11
08:36

казано от sunset’s_child на 24.03.11, 01:38:

Имам чуството че до лятото няма да има резултат.Може би и да има,но аз нямам големи надежди.
Сякаш нещо куца в режима ми..някой да е съгласен с мен?

бисквити, сушени, плодове, топени сирена, кренвириши....какво ли куца?

24.03.11
09:27

Да..това май беше глупав въпрсо...просто вече незнам какво да ям че да има ефект тренировката.Чета дневниците на другите дами,нот еса много слаби по 50 кг максимум,а аз съм 52-53 и желанието ми е да сваля,не да задържам.

24.03.11
10:12

Не килограмите са най-важни, а това, което виждаш в огледалото. И тези мюсли на закуска ги замени с овесени ядки. С половин сандвич на вечеря и плодово мляко до никъде няма да я докараш. Вкарай малко яйца и пилешко, риба...

Edit: Ооооо, ама ти си била на 16 - всъщност яж си всичко полезно - просто изключи пърженото и ограничи газираното.

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 24.03.11 10:17.

24.03.11
10:23

Храната ти е кофти. Приемаш прекалено много празни калории. Тези бисквити по цял ден не ти помагат никак. Като не можеш без тях хапвай сутрин няколко, но след това ги забрави.
Яж яйца, месо, плодове, зеленчуци, масло, сирене, извара, ориз, картофи.......
Мюслито го замени с овес, защото повечето са бъкани  със захар.
Колко си висока?
Казваш че си 52-53 кг, което на мен му звучи като едни доста добри килограми. Е зависи и височината ти разбира се.
Не мога да разбера защо всички момичета искат да са 40-45кг? Това е ненормално малко.
С повече тренировки и танци и добра храна би стегнала тялото си и тогава 53кг може дори да ти се сторят че са малко :)

24.03.11
16:46

казано от Absolut Illusion на 24.03.11, 10:12:

Не килограмите са най-важни, а това, което виждаш в огледалото. И тези мюсли на закуска ги замени с овесени ядки. С половин сандвич на вечеря и плодово мляко до никъде няма да я докараш. Вкарай малко яйца и пилешко, риба...

Edit: Ооооо, ама ти си била на 16 - всъщност яж си всичко полезно - просто изключи пърженото и ограничи газираното.

За закуска преди хапвах една много хубава зърнена закуска (искам да кажа вкусна,за поелзна незнам) ориз и пшеница (звучи странно но е точно като фитнес-а).
Значи утре ще се пробвам да хапна яйца-но става ли без жълтъците..?-омлет от белтъци.
и спирам бисквитите-макар да пишеше че не съдържат захар.
ето какво похапнах до сега:
Закуска-Мюсли(за последно..)
Обяд-Свинско месо от врат(не го харесвам но мойта майка..) със зелени чушки и лук запържено без мазнина (смао мойта мама знае как)
  -Десерт-ябълка и нескафе (ще го спирам това нескафе..)
И за вечеря мисля риба със салата..

24.03.11
16:50

казано от ralista на 24.03.11, 10:23:

Храната ти е кофти. Приемаш прекалено много празни калории. Тези бисквити по цял ден не ти помагат никак. Като не можеш без тях хапвай сутрин няколко, но след това ги забрави.
Яж яйца, месо, плодове, зеленчуци, масло, сирене, извара, ориз, картофи.......
Мюслито го замени с овес, защото повечето са бъкани  със захар.
Колко си висока?
Казваш че си 52-53 кг, което на мен му звучи като едни доста добри килограми. Е зависи и височината ти разбира се.
Не мога да разбера защо всички момичета искат да са 40-45кг? Това е ненормално малко.
С повече тренировки и танци и добра храна би стегнала тялото си и тогава 53кг може дори да ти се сторят че са малко :)

Спрях бисквтите..Висока съм 1.58см..
Не искам да съм 40 кг..Искам да стиган 50..
Бих казала че искам просто да изглеждам добре,така че да се харесам.Не съм вманиачена,просто имам нужда.
Искам да стегна бедрата и да сваля малко от тях.
Коремът ми вече се стегна-много бързо..

Мнението беше редактирано от sunset's_child на 24.03.11 17:11.

24.03.11
17:00

От тази снимка освен кецовете ти не знам за какво друго бихме могли да добием представа.

24.03.11
17:28

Ще се опитам да кача някоя която става.

26.03.11
11:43

Вчера..
Храна
Закуска-овесени ядки+мляко
Обяд-пуешки филета на фурна+салата от домати
-Десерт-кисело мляко+овесени ядки.
Следобед-хапнах един малък снакс Чийтос(нямаше и 100гр,но все пак се изложих,можех да мина и без него..)
Вечерта(пак се изложих)-малко руска салата (3-4 хапки) и опитах малко тора(1-2 хапки).Семки+фанта...
Упражнения-нулеви (нещо съм се разболяла и ме боли всичко)

Днес-реших да не обядвам или вечерям защото незнам какво..
Закусих 2 филийки черен хляб+1 наполитанка...(свинче..)
Обяд-няма да имам време а и незнам какво..Пък е и добре че сте се отърва от сладкото което ядох..
Упражнения
-Футбол 1 час
-Тичане (ако мога)-20 мин.
-Скачане на въже-20 мин.

27.03.11
10:50

Ако не оправиш храната нищо няма да се получи. Трябва да ядеш минимум по пет пъти на ден и то качествено.
Може да ти звучи странно , но за да отслабнеш се нуждаеш от по-сериозна храна.
В същност... защо не прегледаш хранителните режими ? Аз лично в момента съм се спрял на НВД.
Късмет :)

29.03.11
15:15

“Днес-реших да не обядвам или вечерям защото незнам какво.. ” :D

Попрочети темите за РБД(равномерно балансирана диета), ВМ-НВД(високомазнинна нисковъглехидратна диета) и НВД (нисковъглехидратна диета), и ще ти се изяснят нещата. Изграждането на тяло става главно от храната. Ти може да си тичаш ако щеш и 3 часа дневно, но ако го караш по фантазия храненето ще останеш кости и мазнини. Четене, четене, четене и пак четене !

П.П. Най - важното е да не губиш мотивация ! keep your eyes on the prize ;)

Мнението беше редактирано от huckleberry на 29.03.11 15:17.

29.03.11
15:27

Само да добавя - за жена и 3 и 4 хранения стават. Ако са 3 обаче, трябва да са по-сериозни. Аз лично, бих ял 4 пъти :)

03.05.12
00:53

Така,от доста време не съм писала в Дневника си..да се похваля-лятото имах страхотни плочки,дупе и като цяло всичко си беше наред!
Продължавам да се храня нормално,и наскоро спрях да ям бял хляб.
Преди 3 седмици бях стигнала 59кг защото за няколко месеца спрях да спротувам и похапвах каквото ми падне.
Но сега съм 57кг,висока съм 1.65.И мерките си знам дори,но не съм доволна.
На 26-ти май ме чака бал,поканена съм като дама...
Пробвах различни рокли,но не ми стоят добре защото съм напълняла в ръцете и гръдната обиколка ми е по-голяма,което хич не ми харесва.
Стегната съм,за възрастта си,започнах да правя Тае Бо но искам да ми дадете добри съвети как да сваля до 4-5кг за период от 20 ден макс.
Започнах с малко по-здравословен и диетичен режим.
Закусвам към 8.00 сухар+ябълка+кафе с мляко без захар.
Обядвам към 15.00(нямам възможност по-рано) примерно пилешки гърди на скара,риба или нещо подобно,без мазнина и хляб.
За десерт пак ябълка или портокал.
Следобед похапвам пак плод,пия кафе без мляко.
Вечеря салата или кислео мляко.
Пия по 1,5 литра вода.
Правя най-вече таебо,коремни и упражнения стягане на бедра.
Бих искал да ми дадете съвети,искам бързо да сваля 4-5кг,знам че не е полезно....но..

28.04.14
20:22

Две години минаха от както писах за последно тук...
От есента на 2013 започнах сериозно фитнес,с някой времени пречки които повлияха на прогреса ми.
Но както се казва продължавам бавно но,славно.
Посещавам залата по 3-4 дни седмично, като престоят ми там е между 2-3 часа.
Като сметнем разгрявката и в края на тренировката,разтягане и упражнения за гъкавост, ми остава около час и 30 минути.
Кардио тренировката винаги я правя след силовата тренировка. Понеже моят личен ментор,така да се каже, не ме оставя на мира докато не види че от челото ми сте стича доста голямо количество пот... не ме оставя. Така че кардиото ми продължава около час,в лошите ми дни около 45 минути. Не е най-интезивната, най-вече колело,степер и пътечка, като в някой дни ги смесвам и трите.
Силовата ми тренировка продължава около 30 минути-50 минути.
Правя пирамидопбразни упражнения-започвам с най-леките тежести и стигам до седмичен лимит от кг.
В денят който тренирам за крака правя най-вече упражнения със смит машината и щанга. Клекове с дъмбели,мъртва тяга,
Ръцете по принцип ги тренирам по два дни. Първо тренирам бицепс и горната част на рамената. Следващият ден е ред на трицепс и останалата част от рамената. За гръб също отделям един ден и 4 вида упражнения.
Мисля че главната ми пречка за постигането на желаната форма за този период от време беше храненето. И с това започвам да се занимавам от днес. Просто не броях калории,макар че не прекалявам с тях, но ям бавно разграждащи се мазнини и доста вредни храни,макар че ми се случва само по 1-2 пъти седмично...ме спира да получа желания резултат.
Преди месец ходих при диетолог и той ми каза че имам 17% мазнини в тялото си ,което никак не е лошо... Но все още не съм доволна от себе си.
Ето малко снимки за да видите прогреса ми.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1