териогенни препарати

20.03.11
17:09

Здравейте на всички!!!
Аз сам екто-ендоморф ,следкато прочетох доста за този тип тяло разбрах че трябва да приемам задължително териогенни препарати...но незнам какво да разбирам под това ...ако някои знае моля да сподели...Благодаря предварително .

20.03.11
17:25

Там където си го прочел да не би случайно да пише, че ендоморфите трябва да приемат терМогенни, а не терИогенни препарати?

20.03.11
19:48

Ендоморф

Огънят гори!
Хранителни потребности: Главното за ендоморфа е да яде по-малко мазни храни. Неговото тяло и без това има изграден слой мазнина, а мастните клетки са нещо като разширяващи се резервоари. Те са способни да се раздуят десетки пъти събиращи в себе си постъпващите от храната нови и нови мазнини. Така че колкото повече мазнини поема ендоморфа толкова по-тлъст става. Начина на хранене на ендоморфа разбираемо е трудна задача. За приготвяне на храната си той трябва да използва чисто (без мазнини) месо, постни риби, младо птиче месо без кожата и яйчни белтъци (без жълтъците). Вегетарианствотото по принцип не е за ендоморфа. Протеина трябва да е животински. Плодове може да яде , но в първата половина на деня. Източник на въглехидрати да са бавните: ориз, картофи, черен хляб.
Схема на хранене: Трябва да яде 5-7 пъти на ден на малки порции за да увеличи метаболизма си. Колкото по-бърз е метаболизма, толкова по-бърз е и обмена на мазнини, а значи и изгарянето на мазнини.
Добавки: Задължително приемането на териогенни препарати. Също така протеинови шейкове (ако нямат възможност да приемат натурален нискомазнинен протеин).
Противопоказно: храни с високо съдържание на мазнини , млечни продукти, колбаси, всякакво сладко, тестени храни , безалкохолни напитки със захар и въглехидратни напитки.
Главното: Ендоморфът трябва да се храни така че да не се чувства сит. Ако се чувства сит значи е преял. Затова той трябва да става от масата с леко чувство за глад.

20.03.11
20:14

Може просто да са допуснали правописна грешка. Източникът на информация официална статия ли е или е от някой форум? Приповдигнатият, наставнически тон на горния цитат, в който основни и добре известни за диетата на ендоморфа факти (от сорта на небето е синьо, тревата е зелена и пр.) се изреждат в скоропоговорка, нещо не ми вдъхва много доверие.

За пръв път чувам за териогенен препарат, а и въобще за термина териогенен. Ако наистина съществува подобно чудо (въпреки, че се съмнявам) би било интересно всички да научим повече за него

В изречението: “Задължително приемането на териогенни препарати.”, ако “терИогенни” се замести с “терМогенни” би имало смисъл, а за термогенни препарати, информация бол.

Разбира се дали за теб е подходящ термогенен препарат е съвсем отделен въпрос. Това зависи от възраст, тренировъчен стаж, вид тренировка, вид диета и т.н.

20.03.11
20:17

To и чичо Гугъл не е чувал :D

от Реферати,бг ли го копна това ?

20.03.11
20:35

Ми вече самсклонен да мисля че са направили грешка. Иначе сам на 28 год. 195 см 110 кг 115 гръдна и 100 талиа 44 см ръка .Спрях да тренирам редовно преди 5 год. поради контузиа на рамото и сега правакръгови тренировки ,едт , и хиит тренировки :) килограмите които правехпреди 5г едвали ви интересуват ....ако някои ресхи да ми даде съвет да заповяда ....благодаря предварително

20.03.11
20:40

Пропуснах да кажа само че сам се ориентирал и кам трибулус за тонус предимно

20.03.11
21:53

А каква е основната ти цел в следващите два три месеца? Да влезеш във форма, да свалиш мазнини или нещо друго?

По принцип добре подредената тренировъчна програма и правилната диета, които са съобразени с твоите цели, индивидуални особености и разполагаемо време са нещата, върху които човек трябва да се фокусира, когато отново започва да тренира след дълго прекъсване. Обикновено най-трудно е да започнеш да се храниш по определен начин - да махнеш някои храни, да ядеш повече от други, да се храниш по-често, да пиеш повече вода и т.н.

Добавки има много и ако човек разполага със средства да си ги купи са най-малкият проблем. Добавките са най-простата част от уравнението, едно хапче се пие за една секунда.

Опиши си накратко целите, тренировките, храненето и ще ти препоръчаме и добавки.

21.03.11
18:34

Целите са ми да се пооформя малко да смъкна корема .....просто казано за тонус  тренирам 5 пъти седмично кръгови тренировки  тип ЕДТ . това е не гоня некжи жисоки цели не търса кои знае каква форма просто оформено тяло.....мислех си да взема дхеа ма не сам много сигорен още ...какво мислиш по въпроса ....Благодаря предварително .

21.03.11
20:10

тироидните хормони ,ako може някой да ми обясни какви са тезо хормони :)

21.03.11
21:35

кое е по добре за мен 7-кето дхеа или дхеа на 28 години сам

22.03.11
20:07

ще ми обясни ли някой за дхеа дали е удачно за мен или не ?:)

22.03.11
20:25

Впрочем това за храненето на ендоморфа от цитата ти е направо смехотворно, не се подвеждай по такива глупости : )

22.03.11
20:36

DHEA е прохормон, т.е. вещество, което се превръща в организма в тестостерон.

DHEA се произвежда от холестерол в надбъбречните жлези, след което под действието на определени ензими се превръща в тестостерон.

Препаратите, които съдържат DHEA внасят допълнително количество DHEA в организма и по този начин в крайна сметка на теория се получава повече тестостерон.

По сила на действие и странични ефекти можем да поставим прохормоните между “хардкор” тестостероновите стимулатори и анаболните стероиди.

Ако отдавна не си взимал добавки, но искаш да ползваш тестостеронов стимулатор започни например със ZMA или комбинация трибулус + ZMA.

22.03.11
21:10

ми от 2 месеца сам на трибулус и да ти кажа и имасхе ефект аз по горе сам го споменал но мисля да пробвам дхеа 25мг на ден как мислисх дали е удачно за мен и дали това е безопасна доза така четох поне

22.03.11
21:42

Ако целите са ти предимно “да се пооформя малко да смъкна корема .....просто казано за тонус”, мисля, че за DHEA е още доста рано.

Да ползваш прохормон означава, че тренировките и храненето са ти О.К., но си стигнал до застой.

5 тренировки седмично с тежести, дори и кръгови, ми се виждат доста. Аз по скоро бих направил 3 кръгови и 3 кардио тренировки (бягане, велоергометър, катерене по стълби), ако трябва “малко да смъкна корема “.

Пак ще повторя, че в твоя случай храненето е от съществено значение.

Всички препарати, които човек взима са безмислени без подходящото хранене. Дори човек да взима препаратите, които взима Мр. Олимпия, ако не се храни правилно няма да постигне нищо, освен сериозно да си навреди.

22.03.11
21:44

okey ще се вслусхам в теб ,кажи ми треибулус добър освен трибестана  и  с какво да го комбинирам

22.03.11
21:56

Аз съм пил 5-6 пъти Трибестан на Софарма, но друг трибулус не съм пил. Някои казват, че трибулуса на NOW е добър, но аз не съм го пробвал.

Ако искаш да свалиш шкембето и си решил да правиш кардио можеш да си вземеш Л-карнитин или Super Cuts 3 на Universal.

Ако няма да правиш кардио (въпреки, че в твоя случай аз сериозно бих го обмислил) можеш да продължиш още 1 месец на трибулус щом ти действа и после да го смениш със ZMA за период от 2 месеца.

23.03.11
19:35

И аз така си мислех да направа с трибестана ....после сас зма на кардиото мисля да не наблягам 4е тренирожките са ми нещо като кардио  в смисал  че права по 2 протокола А-Б  по 15 мин и двата  с минимална почивка от 10 до 20 сек . Нещо се чуствам доста уморен напоследак и мисля да ги разредя малко  щот ме е страх да не претренирам ....то и затова си мислех да мина на дхеа за по добро възтановяване .....веднъй по 25 мг така и не ми разясни дали дова е безобидна доза за мен (ако може да се каве така ) .Благодаря за съветите които ми даваш ти и другите колеги :)

24.03.11
19:49

antov12 aко може да ми помогнеш за кръговите тренировки ще сам много благодерен

24.03.11
20:21

Ето една статия в сайта: http://www.bb-team.org/articles/3966_kragova-trenirovka#axzz1HQAfHHNk

След това в прозорчето горе в дясно напиши кръгови тренировки и ще ти излязат много теми със същото заглавие, в които се коментират кръговите тренировки. Виж дали някоя ще ти свърши работа.

Не знам какво точно правиш в протоколите А-Б за да кажа дали според мен е добро или не. Ако обаче 5 години не си тренирал, то три тренировки седмично по 50-60 минути всяка, които са комбинация от силови и аеробни упражнения или 40-45 минути тежести последвани от 20-25 минути кардио ми се виждат повече от достатъчни като за начало. По-добре да започнеш по-кротко и постепенно да увеличаваш общото натоварване.

Важно е обаче тези тренировки да са съчетани с правилно хранене.

25.03.11
20:08

antov12 значи 15 минути права А-Б лицеви опори -прасци В-Г протокол права чукчета-бицепс ма следвашиа ден права клекове със собствено тегло и военна преса  а другия протокол е хеликоптер за ср.рамо -трицепс  пак 2 по 15 мин . това го права 2 дена сас тренировка ч 1 почивка ,ако има предложения за промяна на тренировачния метод приемам критики всякакви и подобрения пак всякакви .Благодаря предварително!!!

26.03.11
16:11

Аз съм привърженик на по стандартните тренировъчни схеми.

Например, ако аз не бях тренирал 5 години щях да започна с кръгова тренировка с тежести 2 или 3 пъти седмично, последвана от 20 минути кардио с умерено темпо.

В кръговата тренировка щях да включа по 1 упражнение за големите мускулни групи (клек, лег, тяга, чукове, военна преса) с една загряваща и две работни серии, последвано от 20 минути бягане с умерено темпо или велоергометър.

След 2-3 месеца по тази програма щях да мисля да включа и упражнения за по-малките мускулни групи, може би щях да увелича кардиото и да го разделя от силовата тренировка, щях да включа суплементи като мултивитамини и протеин.

Общо взето аз не виждам голяма разлика в това да се върнеш към тренировки след 5 години прекъсване или да започнеш като абсолютно начинаещ. Разликата е в това, че ако си тренирал преди, то благодарение на т. нар. “мускулна памет” можеш да съкратиш с 30-40% времетраенето на различните етапи, през които начинаещите преминават.

В този сайт има огромно количество информация за тренировките, храненето и добавките както за начинаещи, така и за напреднали и съм сигурен, че ако ги прочетеш ще ти е от по-голяма полза, отколкото ако аз ти напиша 2-3 изречения.

Моите интереси са предимно в областта на хормоналното модулиране, чрез натурални добавки, по-специализирани теми за хранене в зависимост от възраст и метаболитен тип, както и специализации на определени мускулни групи. Когато имаш въпроси в някоя от тези области с удоволствие ще ги дискутирам.

26.03.11
18:07

antov12 Днес си купих дхеа 50 мг хапа 50 на брой и мисля да започна с него + треибестана  по 1 дхеа на ден и 3 хапа трибестан  сутрин обед и вечер ,може ли да ми кажеш колко време да приемам дхеа-то .Благодаря. :)  Целта ми е да кача само тонус и да сам по жизнен +  сваляне на тегло че 110 кг ми идват много  .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1