Защо ограничаваме достъпа до профила, сниките и мерките си?

Страх ли ни е или се срамуваме от визията си? Или си мислим, че тук е Фейсбук, където се тълпят  воаьори, умиращи от желание тайничко да ни зяпат? А може би някой е имал проблеми с некоректни хора, имащи достъп до личостта му!

Какво провокира тази тема?
Има хора, които задават въпроси, изказват мнения или искат помощ. И когато реша да видя кой иска помощ или се изказва така “компетентно” се натъквам на следното:
-  Грешка! Потребителят е ограничил достъпа до тази страница! Интересно е, че освен девойки има и “свенливи” младежи.
Абе приятели, как да помогна на човек, който е в дълбока нелегалност. Как да имам доверие на мнението на някой всезнайко, който не е посочил мерки и не виждам добрата (или обратното) му визия.

Нека аз да кажа, защо не използвам тази опция:
1. Смятам, че ВВ Теам е сериозна медия, където се срещат хора с общи интереси в сферата на спорта и на здравословното хранене,
а не е клюкарника Фейсбук (и аз съм ограничил достъпа там).
2. Качвам снимки и мерки, за да следя прогреса си и да получавам мнения от съфорумците. По същата причина вече повече от две години водя и дневника си.
3. Не смятам,че има какво да покажа (даже обратното), но се приемам такъв, какъвто съм и винаги търпя добронамерена критика.
4. Може би съм прекалено доверчив, но такъв съм си от малък - наивен.

Съгласен съм с теб! И аз на няколко пъти си задавах същия въпрос и така и не намерих логичен отговор. ОК, някой може наистина да има лоша визия, да е много пълен, много слаб и т.н., но щом се е присъединил към BB-Team, значи има намерение и желание да се промени, а това е най-важното. Тук всички (почти) се събираме с 1 обща идея, която е да ни прави по-добри хора - и вътрешно и външно, а не да се подиграваме или да се съравноваваме един с друг :)

BR

26.03.11
16:44

Аз пък си сложих снимка специално заради kristiancho :D ,защото нещо не ми вярваше и реших да му покажа,че не е нужно да правя 3000 безсмислени мнения,за да ми вярват хората :D

26.03.11
16:46

казано от Brute на 26.03.11, 16:44:

Аз пък си сложих снимка специално заради kristiancho :D ,защото нещо не ми вярваше и реших да му покажа,че не е нужно да правя 3000 безсмислени мнения,за да ми вярват хората :D

Идеята е малко по-различна. Говори се за тези, които имат снимки но са ограничили достъпа до профила си.

26.03.11
17:31

Е за какво са ги качили тези снимки като са ограничили достъпа ? Същото щеше да е и без да качват нищо и без да пишат мерки.Се в гъз :D

26.03.11
18:02

И аз съм си задавал този въпрос. Първо реших, че е някакъв бъг, но изглежда не е.

Явно, тези хора искат да си качат снимките, но не желаят да бъдат разглеждани от всеки, а само от присъстващите в ‘приятел’ листата.
т.е. не са качили снимки, които само те виждат.
Има логика, а имат възможност и право да го направят. Не виждам проблем.
Недостатък е, че по този начин ограничават своите възможности за получаване на някой съвет или по-издържано мнение, за което една снимка или мерки биха помогнали.

Мнението беше редактирано от 6th на 26.03.11 18:03.

26.03.11
18:24

Аз пък дори не знам де са тез опции :D

казано от 6th на 26.03.11, 18:02:

Явно, тези хора искат да си качат снимките, но не желаят да бъдат разглеждани от всеки, а само от присъстващите в ‘приятел’ листата.

Недостатък е, че по този начин ограничават своите възможности за получаване на някой съвет или по-издържано мнение, за което една снимка или мерки биха помогнали.

Прав си, но моля, някой да ми каже как да позная моите приятели? Комуникацията е предимно виртуална и аз познавам лично само двама от съфорумците? Има ли някакъв специален знак, за да разпозная потенциалните си приятели?
Прав си и за това, че сами ограничават своята комуникация с хората ” не приятели”. Аз избягвам да чета дневниците им, съответно и не вземам отношение по техните проблеми!
Защо няма настройка за блокиране  на “срамежливковците”, защото не желая те да се спотайват, а да зяпат снимките и клиповете ми! 

26.03.11
19:58

Има недоброжелатели, които по-рано имайки достъп до нечий профил, метнат по някоя злобна псувня. Има и воайори, които са влизали само да оглеждат. С 2 ръце съм за опцията за ограничаване на профила!
П.П. аз също съм отнася псувни и обиди, но не се засягам особено най малкото, защото знам кой бе авторът им.

HE

26.03.11
20:01

Мен си ме хранят, какъвто и да ми е профила, та реших да не се занимавам с излишни глупости :D
Пък и какво Убавец съм си :P
Стига бе. Взимате всичко прекалено на сериозно. Въпроса си е до личен избор - същото, като това дали да си качиш снимка на аватар или не ;)

26.03.11
20:14

vladokar -  има някаква опция за добавяне на приятели. Кой, как ги разпознава, вече си е друг въпрос.
Да, можеш да ограничиш срамежливковците от гледане на твоите снимки и клипове, като станеш срамежливковец :D

26.03.11
20:22

Крия се от илюминатите. Дължа им пари.
(bandit)

Всеки има свободата да определи кого да покани до личното си пространство и да определи кръга потребители тук, с който да общува. Въпрос на личен избор е според мен, а не форма на неуважение към останалите.

Да се замислим, всеки (не)познат ли каним вкъщи? Ако пък в работно време споделяме снимки, ще искаме ли шефът ни да ни види? :)

И прочие ...

26.03.11
20:57

казано от Димитър Михайлов на 26.03.11, 20:36:

Всеки има свободата да определи кого да покани до личното си пространство и да определи кръга потребители тук, с който да общува. Въпрос на личен избор е според мен, а не форма на неуважение към останалите.

И аз съм на подобно мнение.Всеки има правото да реши за себе си.От друга страна пък тая тема идва съвсем навреме за да разкажа един куриоз.Преди 2-3 дена едно момче искаше съвети за тренировки и подобни.Пуснал тема и накрая писал:”Можете да видите как изглеждам,имам снимки в галерията ми”.Да,ама не.Профилът му е недостъпен и не могат да бъдат видени.А той сам предлага да ги разгледаме.За съжаление не запомних ника му и сега не се сещам кой беше тоя.Тъй че някои съвсем преиграват с тая свръхсекретност на профилите си. :)

26.03.11
23:14

казано от 6th на 26.03.11, 20:14:

vladokar -  има някаква опция за добавяне на приятели. Кой, как ги разпознава, вече си е друг въпрос.
Да, можеш да ограничиш срамежливковците от гледане на твоите снимки и клипове, като станеш срамежливковец :D

Аха, именно - сам трябва да си срамежливковец...няма да е лошо да има селективно ограничаване, защото сега няма много опции - или те виждат всички, или само приятелите, но не можеш да ограничиш конкретен акаунт.
Иначе не виждам много смисъл от толкова замаскираност - снимките и клиповете са необходими в този форум...без тях ще трябват и екстрасенси.

Мнението беше редактирано от Инис на 26.03.11 23:15.

27.03.11
10:19

Това е, като темата от преди няколко седмици за снимките, пусната от Гюлетласкача. Личен избор на всеки е дали ще публикува снимки и информация за себе си.
Ето примерно моите цели са делеч по-други от на повечето ми съфорумници, които се занимават с бодибилдинг. Следователно и моето тяло няма да е според техните разбирания. Ще започнат коментари и съвети, от които не се нуждая. Това аз, като човек работещ и занимаващ се с компютри, наричам СПАМ. Разбира се това, че не съм грамада от мускули не значи, че не разбирам от тренировки и хранене. Както виждате не се изказвам в теми свързани пряко и косвено с упражнения във фитнес залата, защото не съм компетентен.
Определено за мен по-значимото е правописа, защото до някъде това определя културата му.

Но понеже виждам, че за вас снимките и мерките са болна тема ще се постарая до края на седмицата да имам такива в профила си. :D

Ясно ми е, че има всякакви хора. Има недоброжелатели, чиято цел е спам или накърняване на чуждото самочувствие поради наличието на комплекси и собствено неудовлетворение. Също така съм напълно съгласен, че във всеки един форум, сайт и т.н. трябва да има опции за контрол върху личното пространсво. Нормално е...даже е задължително. Въпреки това, не схващам напълно логиката на правещите го. Ако аз (примерно) си кача снимки и забраня достъпа до тях, то най-вероятно аз няма да участвам активно във форума и просто ще чета чужди мнения и теми. Обаче, ако някой ден ми се наложи да поискам съвет ще трябва да добавя като приятел всички, за да могат да видят снимките ми, мерките ми и т.н.. Другият вариант е да разреша достъпа до секцията докато не ми се разреши проблема. Ако пък кача снимка в темата си, то отново рискувам да бъда подложен на всякакви мнения и критика. При такива случаи предишното пазене от излишни коментари се оказва ненужно. Само така си обяснявам нещата, че тези хора смятат да участват така да се каже “пасивно” във форума, сайта или т.н. и това е един преходен период, когато ще махнат забраната върху секцията и ще започнат да участват активно :) Което също е нормално и въпрос на личен избор, а да предоставяш тази възможност на хората е добра политика на управление ;)

ПС: След още едно прочитане на коментара на Митко Михайлов ми присветна. Всеки може да има причина, независимо каква е, да ограничи достъпа. Причината може да е лична и разбираема, а може и да е безсмислена. Независимо каква е причината, то потребителя има цялото право да блокира достъпа и да се доверява само на определени хора. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.03.11 10:53.

Мила

27.03.11
10:53

Мен например не ме притеснява това, че някой ще ми гледа снимките и ще ме критикува, а това, че все още като кликнеш с десен бутон върху дадена снимка и излиза ‘‘save as’‘...а има системи за защита, които не позволяват копирането/записването на информация чрез ‘‘copy’’ и ‘‘save as’‘.(за това и нямам качени снимки)
Всъщност мисля, че преди доста време го бях предложила(или съм си мислила да го направя) ако има някаква опция, това да се направи и тук. :)

Мнението беше редактирано от Мила на 27.03.11 10:53.

27.03.11
10:57

казано от Mon coeur est a vous на 27.03.11, 10:53:

Мен например не ме притеснява това, че някой ще ми гледа снимките и ще ме критикува, а това, че все още като кликнеш с десен бутон върху дадена снимка и излиза ‘‘save as’‘...а има системи за защита, които не позволяват копирането/записването на информация чрез ‘‘copy’’ и ‘‘save as’‘.(за това и нямам качени снимки)
Всъщност мисля, че преди доста време го бях предложила(или съм си мислила да го направя) ако има някаква опция, това да се направи и тук. :)

Ще ти кажа, като човек разбиращ от тези неща - няма смисъл! Ако искам да ти взема снимката ще направя Print Screen и след това ще си я изрежа на Photoshop-a. :D
Просто ще ме забавиш с по-малко от 1 мин., отколкото със Save As. Но мои снимки има из целия Facebook, така че не ме притеснява ни най-малко, че някой може да ми я свали. Пък може и да е някоя фенка... :D

27.03.11
10:58

Не е така ProXxX, защото ако ти си си закючил профила и в един момент искаш да те видят даващите ти съвет, просто правиш една тема или си отваряш дневника и си пускаш снимка-две за коментар. Може да си селектираш хора за ‘приятели’, без дори да ги смяташ за такива, но които са компетентни и, които да имат достъп до профила ти. Пускайки само 1-2 снимки, ти разкриваш само аст от себе си, без прогреса/регреса :) ...абе наистина е чисто и просто въпрос на избор, който всеки има свободата и правото да направи и не бива да бъде упрекван за това. Лично аз съм търпял коментар от типа на “лайновоз” към някоя от снимките си от съфорумец под прикритие. Е, хубаво де, ама като ще обиждаш поне го прави за фигурата - наречи ме дебелак, мазен и т.н., ама лайновоз...Както и да е - това ме бе мотивирало да си заключа профила, но след време като ми мина и пак си го ънлокнах, защото надделява желанието ми да угодя на нечие любопитство да види човека, който дава съвет или коментира пост.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.03.11 10:58.

Е, дали малка или голяма част от теб ще разкриеш е все тая. Ако имаш проблем с теглото и пуснеш снимка, за да се прецени реално какво е положението пак ще се види колко си слаб/пълен. Както и да е...аз спирам да коментирам, защото като всички теми за личностната свобода, правилни и грешни отговори няма. Има само мнения, а опциите за управление на профила са задължителни и всеки си ги ползва както намери добре за себе си. Дали ще си помогне или ще си навреди само времето ще покаже :)

27.03.11
11:14

И аз спирам, поседно уточнение - нали ти казвам - събери 10-15 компететни потребителя и ги направи твои приятели и когато би ти потрябвал съвет, пускаш запитване в дненвика ти и разчиташ на това селектираните да помагат. Е, да ако някой не-приятел иска да види как изглеждаш за да изрази мнение, можеш да го добавиш и после да го делнеш :D
Често съм чел коментари от рода на “абе нали те виждам ква си щека в галерията ти” и отговори “щека, щека, ама като зи бабия един в мазния корем...” и враждата започва :D Te тва би се предотвратило с ограничаване на достъпа.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.03.11 11:14.

казано от Dimzata на 27.03.11, 10:19:

Но понеже виждам, че за вас снимките и мерките са болна тема ще се постарая до края на седмицата да имам такива в профила си. :D

Уточнявам:
1. Темата не е само за снимки, а за профил и мерки.
2. Напълно съм съгласен, че качването на снимки е въпрос на личен избор и запазване на лично пространство .
Но въпросът ми беше, защо след като вече сте си направил профил, качили  сте снимки и мерки - ги блокирате?

Относно нецензурните и обидни изказввания, има си админи, те трябва да следят за това и да санкционират.
Затова подкрепям  Inis9, че е добре да има опция, за ограничаване на даден акаунт!

Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 27.03.11 14:22.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1