26.03.11
13:48
Здравейте.Значи на 12 съм.Доста съм чел в форуми изобщо какво ли не за хранения тренировки Правих си шейк-мляко с банан преди лягане едни казват че се качва,други че най много да се подрискам Исках да кача килограми щото 10 кг свалих станах 48 от пубертета свалих толкова много и почнах да качвам и скоро качих на 49-50 Но пак чувам че някои казват че мога да кача за тази възраст други казват че най много да кача мазно Правя лицеви опори,клякания,подскоци,мача се набирания и ако има къде кофички ще почна и коремни преси също правя Храня се горе долу добре старая се да ям протеини много ориз картофи и така И понеже тренирам и киокушин въпросът ми е сега лятото тези неща ако ги правя+г/д стабилно хранене предимно с протеини и бягане ако почна ще мога ли да кача килограми и да направя релеф?Или ми препоръчаите ако може дали да се старая да качвам или релеф,защото вече има 10000 мнения и не знам на кой да вярвам :)
Защото понеже лято идва и реших по от рано да започна да мога да се уформя :Д
26.03.11
14:10
Доста си чел , но явно нищо не си разбрал . Ако искаш да качваш яж много и качествена храна .
Мнението беше редактирано от Stoian moskov на 26.03.11 14:10.
На 12 имаш още много да растеш и да ти се развива тялото. Съвета ми е да не се притесняваш нито за маса, нито за релеф.
Продължавай с упражненията, които си споменал. Ще ти помогнат да станеш по-мускулест, но по-важното е, че създават предпоставка за яки тренировки в бъдеще, когато ще имаш полза от такива. Не стигай до отказ на въпросните упражнения, това ще ти позволи да тренираш по-често.
Относно храненето, на първо място спри да ядеш боклуци: снаксове, чипсове, купени сладки, вафли, закуските в даскало... Това ще направи много за здравето ти и ще намали предпоставката да имаш мазнини(което води и до релеф). Ако тренираш ще имаш и апетит, така че не се тъпчи насила.
Имай предвид, че да се направи силно, мускулесто и релефно тяло отнема години и не е нещо, което почваш да правиш два месеца преди лятото, особено като си на 12 :)
Ако тренираш (киокушина е супер) и се храниш с храна, а не с боклуци, и си постоянен и в двете, с времето ще започнеш да виждаш как тялото ти се променя.
27.03.11
10:56
Ахам мерси много :)
Малко прекалих с тези боклуци,защото просто в даскало няма какво да ям,но сега лятото ще се постарая. На мен 1вите 2 плочки ми се уформиха и другите започват,аз май си имам преса ама от мазнините не се вижда .Тренирам от 1 god,даже и фитнес тренирах 6-8 месеца като свалях но спрях,защото разбрах че мога да си забавя разтежа.Та за релефа попитах именно защото тренирам от много време(лицеви,коремни и т.н) и сега като почна пак да тичам може и да се уформи малко,но ми е ясно че бързо не става :)
Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 27.03.11 10:58.
27.03.11
21:45
Пич виж си заглавието на темата .. хем искаш релеф, хем искаш мускулна маса, а сега говориш само за релефа ;д .. няма как едновременно в фитнеса да работиш върху програма за релеф или върху програма за мускулна маса .. намери си една нормална програма за начинаещи и играй с нея, яж поне по 5 пъти на ден качествена храна, също така ти си на 12, не очаквай голями резултати за 2 месеца ..
28.03.11
14:36
казано от Hanibal Lecter на 27.03.11, 21:45:
Пич виж си заглавието на темата .. хем искаш релеф, хем искаш мускулна маса, а сега говориш само за релефа ;д .. няма как едновременно в фитнеса да работиш върху програма за релеф или върху програма за мускулна маса .. намери си една нормална програма за начинаещи и играй с нея, яж поне по 5 пъти на ден качествена храна, също така ти си на 12, не очаквай голями резултати за 2 месеца ..
Написах го така за да разбера дали ще мога да кача на тази възраст
А ако не да се мъча за релеф :)
Да старая се да ям повече само че с пиците прекалявам
А и наще ме карат да ям по-нездравословно,викат ми че съм станал хърба...само глупости ми дрънкат... :D
28.03.11
21:52
Човек, за да качиш кила ти трябва хранителна диета ;д ..
29.03.11
11:58
Да но на тази възраст...
Така че ще са опитам да изчистя за релеф
А за яденето ям всичко,защото сега съм в пубертет,а диети по-късно
29.03.11
12:26
Не искам да обиждам родителите ти, но не ги слушай .. за да качиш ти трябва диета и много тренировки, за да изчистиш същото :)
ПП : качи 1-2 твой снимки или ме намери в скайп fsbn.. , защото правиш тема, а не приемаш наще мнения ..
29.03.11
12:53
казано от Hanibal Lecter на 29.03.11, 12:26:
Не искам да обиждам родителите ти, но не ги слушай .. за да качиш ти трябва диета и много тренировки, за да изчистиш същото :)
ПП : качи 1-2 твой снимки или ме намери в скайп fsbn.. , защото правиш тема, а не приемаш наще мнения ..
Не че не ви слушам казвам просто че и не само те а и фитнес тренъори казват същото
Снимки ще сложа след малко :)
29.03.11
13:00
казано от Hanibal Lecter на 29.03.11, 12:26:
Моля те, не го съветвай такива работи ако не си професионален диетолог и не се наемеш да му съставиш перфектния хранителен режим, който няма да обърка хормоналното му развитие през следващите години. ;)
@автора - правилно знаеш, че на 12 години не ти трябва хранителен режим, специални диети и да смяташ калории. През следващите 5-8 години тялото ти ще се променя много както на външен вид, така и на хормонално ниво. Да не говорим, че в момента пубертета те кара да живееш в един изцяло различен свят, като това е за съвсем друга тема. Моят съвет - не се лишавай от нищо. Не лишавай тялото си, за да може да се развива както трябва. Прави си леки тренировки и си хапвай както трябва. Знам, че в момента много се интересуваш от това как изглеждаш, какво си мислят момичетата за теб и т.н., но вярвай ми, това не е причина да объркаш нещо в организма си. Въпреки всичко има определени неща, които можеш да промениш в начина си на хранене. Прочети за тях тук - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874 . След това се насочи към ”Хранене 101” и започни да четеш, защото тази информация ще ти е от полза. Успех! ;)
29.03.11
13:32
Мерси много :)
Ако искаш сега няма да мога да кача но после мога да ти пратя по skype ако дадеш или тук да кача снимки да ме видиш :)
29.03.11
14:04
скайп ми е fsbn..
Хапвай през 2-3 часа качествена храна. Наблягаш на протеините (1.5-2 г. на кг телесно тегло). Въглехидратите можеш да ги ядеш стабилно преди 12 на обяд, понеже метаболизма ти работи тогава по-ускорено. Също задължително преди и след тренировка да поемаш въглехидрати за енергия и въстановяване. От лостове, лицеви и коремни също така трудно ще качиш маса. Ако искаш да качваш повече мускули ти трябват тренировки с тежести, но може и да ходиш на лостове с допълнителна тежест на гърба (например раница с тухли) :Д .Само корема го тренирай без тежест. След тренировка също си пий яйцата с млякото и банана и яж картофи или ориз.
Мнението беше редактирано от TAPOUTSS на 01.10.11 12:51.
Мога да ти дам няколко препоръки:
1. Не ходи на зала. На такава възраст си, в която средата в залата ще се отрази лошо на психиката ти, особено ако си по-самокритичен.
2. Ходи на лостове и тренирай сам, не повече от половин час на ден. Старай се да изпълняваш кофичките, набиранията и лицевите максимално стриктно и за този половин час да свършваш макс. количество работа. Работи с ластици, прави спринтове и избягвай кардиото.
3. Научи се да консумираш редовно месо, яйца и зеленчуци.
4. Научи се да заменяш захарните и шоколадови изкушения със сметанови такива. Научи се да не ядеш боклуци повече от 1-2 пъти седмично (боклуци = готови храни от магазина - този навик ще ти е особено ценен за напред).
5. Вълненията около тялото си ги остави за тренировките - през останалото време мисли за останалите аспекти на живота си.
6. Направи си услуга и не прави коремни преси. Вместо това научи front lever и си купи ab-wheel.
7. !! Научи добър английски!! - Това ти дава достъп до множество стойностни материали, които не са преведени на бг, но наистина си струва да се прочетат. Като цяло вместо да искаш съвет от кварталните батки, чети статии за тренировки и хранене на колкото се може по-високо ниво. Избягвай статии в които ти се казва какво да правиш (засега), а наблягай на тези, които обясняват какво представляват различните хранителни вещества, как действа натоварването върху тялото и тн. На базата на тези знания ще можеш да си направиш много изводи и ще можеш да разграничаваш качествените източници на информация от пълния nonsense.
24.05.13
22:26
здр...на 15г съм и тежа 50кг...искам да направя релефно тяло,но незнам дали не трябва да кача първо малко маса и да правя релев или без да качвам маса да правя релев....ако трябва да се качи маса как да я кача и дали може докато тренирам да качвам и маса едновременно...почнал съм да ям по 5,6 пъти на ден ..моля кажете ми дали трябва да кача маса и ако трябва как да ги ка1а и дали може едновремено да качвам и да трен