25.03.11
19:40
Предумах се и аз да си направя дневник. Няма да е кой знае какъв, защото не спазвам хранителен режим, ям каквото има на масата. Тренирам от почти 1 год. на лостовете. През това време съм качил само 2-3 кг., но както казват хората бавно, но славно. Какви са ми основните цели ще се питате ? Ами искам просто да си пооправя тялото, не искам да съм кокъл. Г/д резултата се получава, има напредък. Как тренирам ? Много методи съм използвал в стрийт фитнеса. От скоро ми е дошъл яко ПАУЪРА. Мога да Ви се похваля, че днес за пръв път направих двойното силово с лекота. Тренирам 4-5 пъти в седмицата. Правя нещо като кросфит на лостовете - набирания,кофи,лицеви,хоризонтални набирания и др упражнения. Понеделник, сряда и петък правя тея рундове. Вторник и четвъртък уча нови упражнения, силовото и др. Храната ми. Ям каквото има на масата. Каквото стане, стане. Важното е да тренира човек, за здраве, тонус.. Надявам се, че ще Ви бъде интересен дневника ми. На 18 години съм.Висок съм 179 см, 64 кг. Искам поне да стана 70-75 кг мускулчета. По-здрави ! :)
25 март 2011 г.
Хранене:
6:30 - закуска - една пирожка + 2 филии с мармалад
11:30 - обяд - боб и кебапче
14:30 - следобедна закуска - 4 филии с мармалад + вафла
19:30 - вечеря - 6 сандвича
Тренировка:
Силова тренировка не съм правил днес, само в даскалото направих 2 х 10 набирания над и подхват и 2 х 15 кофи.
Корем - крънчове, подвигания на крака от лег, 8 упражнения по 60 повторения
Следобяд се поразходих до лостовете. Направих първите си 2 силови. С лекота.
Утре ще правя хард трен ! - рундовете. По-здрави ! :)
Темата беше редактирана от Ачо на 24.02.14 18:46.
Честит дневник!!! Ще го следя с интерес :) Храната ще трябва да я пооправиш. Няма проблем да ядеш въглехидрати след като искаш да качваш, но гледай да са сложни т.е по-бавно усвоими. Белия хляб, конфитюра и вафлите не са сред най-походящите... Яж също повече протеин.
Мнението беше редактирано от default на 25.03.11 19:59.
25.03.11
20:09
Благодаря. Знам, че трябва, но днес такова яднах. :) Иначе набивам яко на картофите, ориза, изварата. Месо 2-3 пъти в седмицата.
Това, че ядеш месо 2-3 пъти седмично не е проблем, то далеч не е единствения източник на белтъчини. Освен от млечни продукти (мляко, сирене, кашкавал, извара), допълнително протеини може да си набавяш от варива (боб, грах, леща, царевица) и сурови ядки.
25.03.11
20:22
За боба, лещата, граха ... не бях чувал, че имат и те протеини. :) Хмм благодаря :)
25.03.11
21:29
Честит дневник! И браво за силовото! Хапвай много, заяквай и скоро ще потренираме малко на твой терен :)
25.03.11
21:38
казано от Oranje на 25.03.11, 21:29:
Честит дневник! И браво за силовото! Хапвай много, заяквай и скоро ще потренираме малко на твой терен :)
Ще се радвам :)
25.03.11
22:51
Евала, Ачо! Само прогресивно нарастващи цифри да записваш ;)
25.03.11
22:59
Да, и аз така мисля. От утре ще пиша какви упражнения съм правил, по колко серии и повторения .. :) Благодаря
26.03.11
22:52
26 март 2011г.
Хранене
9:00 кафе
9:30 Закуска - 4 пирожки
12:00 Обяд - боб и 5 филии с пастет
14:40 следобедна закуска - 3 лъжички с мармалад ( бърз въглехидрат ) + 4 пирожки + парче баница с ябълки
16:30 - кафе
Вечеря - бях на рожден ден - ...
Тренировка
13:30 - 5-6 опита за силово - неуспешни
от 13:40 до 14:15 - хард трен - 4 рунда набирания,кофи,хоризонтални и лицеви
1 рунд - надхват набирания - 10 повторения
кофи - 15 повторения
хоризонтални набирания - 10 повторения
лицеви на успоредка - 10 повторения
2 рунд - същия
3 и 4 рунд - подхват набирания - по 8 повторения
кофи - 10 повторения
хоризонтални набирания - 10 повторения
лицеви на успоредка - 10 повторения
Почивка между рундовете 3-4 мин. Правя по 4 рунда, за да свикна на тоя хард трен :) Напомпах се здраво.
Мнението беше редактирано от Ачо на 26.03.11 22:52.
Храниш се с пирожки и боб и твърдиш, че нямаш ген ;) Между другото, да оставим за малко мускулите на страна (ясно е, че с такова хранене мускули няма да видиш). Но да се храниш с боклуци като пирожки и банички е доста нездравословно, а това е малко в разрез с желанието ти да тренираш за здраве и тонус.
И аз съм бил на твоите години, и аз съм се хранил с боклуци, но ефектите от тренировките почнаха да идват, като започнах да добавям истинска храна, а здравето ми се подобри значително, като намалих боклуците.
П.П. Сега си млад де, едва ли ти пука за здравето, още не е почнало да ти изневерява.
Мнението беше редактирано от Петко К на 26.03.11 23:11.
Ачо, честит дневник и от мене ;) ако може да ми кажеш как се правят тия лицеви на успоредка :?
Ами, качваш се на успредката, краката ти са на всяко от железата, ръцете също.Само дето, сигурно е доста неудобен хвата за една такава лицева.Изглежда ми ненужно, но аз така го разбирам лицева на успоредка.
27.03.11
13:24
казано от Петко К на 26.03.11, 23:07:
Храниш се с пирожки и боб и твърдиш, че нямаш ген ;) Между другото, да оставим за малко мускулите на страна (ясно е, че с такова хранене мускули няма да видиш). Но да се храниш с боклуци като пирожки и банички е доста нездравословно, а това е малко в разрез с желанието ти да тренираш за здраве и тонус.
И аз съм бил на твоите години, и аз съм се хранил с боклуци, но ефектите от тренировките почнаха да идват, като започнах да добавям истинска храна, а здравето ми се подобри значително, като намалих боклуците.
П.П. Сега си млад де, едва ли ти пука за здравето, още не е почнало да ти изневерява.
Интересувам се от здравето си, но за сега е такава ситуацията. :)
27.03.11
13:25
Както ти каза Монлев :) При тоя вид лицеви на успоредката се спуска по надолу и така натоварването е още по-голямо.
Парите за тези пирожки, вафли и т.н. спокойно могат да ти стигнат да си купиш няколко яйца...според мен не се примирявай с мисълта “за кво ми е да се мъча да се храня правилно,като нямам ген”. Ще се убедиш, че стига да искаш нещо,ще намериш начин да го направиш. Това хранене е много лошо за всеки, а какво остава за трениращите,като теб. Започни малко по малко да правиш жертви, да изключваш определени вкусни храни от менюто си и съответно да включваш по-качествена храна.Не се заблуждавай, че здравословното хранене е безвкусно и т.н. - вложиш ли идеи и въображение винаги можеш да направиш храната си вкусна. 3 яйца за закуска(60-70стотинки) ти дават ценни вещества и 20гр. протеин, които нито вафлите,нито пирожките могат да ти дадат. Не ти го казвам това, като заяждане..просто съм минал по този път и с времето се убедих за значението на храната върху тялото ни. :)
27.03.11
13:27
Благодаря ти. Вчера ми казаха същото. Ще се пробва. :)
27.03.11
13:28
Важното е, че имаш желание и си постоянен. Също така е важно, че знаеш, че не се храниш правилно, защото ако знаеш, че нещо е грешно при първа възможност ще го поправиш. ;) И продължавай да си водиш дневника и описвай нещата подробно. Малко са дневниците (всъщност аз знам само за твоя) на хората, които се занимават с Street Fitness и ще си като пример на начинаещите какво точно могат и трябва да правят ;)
27.03.11
13:31
Да така е. Знам, че не трябва да се храня така с тестените изделия, но майка ми е безработна за сега. Немога да искам от нея само месо и месо. Но поне си ям здраво ориза,картофите, боба,изварката и др.. :) Като отида да уча живот и здраве висше ще си направя един супер хранителен режим. От сайта знам много и знам как ще изглежда от сега. Само да имам и паричките, поне 5-6 лв ми трябват на ден - около 150 лв на месец ще ми излезне :)
27.03.11
13:56
Ок. Вместо вафли ще си взимам плодове. Но пък няма да се откажа от сладкото де, ще си поядвам по-малко. Интересува ме, когато съм на вън и ми се дояде си взимам хамбургер, или пица или джоб.. искам да ги заменя с фъстъци. Какво е мнението Ви ? :)
27.03.11
14:23
Според мен хамбургера навън можеш да го замениш с едно кисело мляко (правиш си го на айрян) и едни вафли (фокус примерно).
27.03.11
14:28
Или да си взема данон за пиене ? :) и фъстъци ?
Ох избягахте тотално от идеята, по-добре или ядки 50гр + кисело мляко, или хамбургера, но примерно сложи повече зеленчуци и месо и без никакви сосове и пържени картофки. Данон - нищо тяхно не ми вдъхва доверие и не ползвам...
27.03.11
15:04
казано от Vlado89 на 27.03.11, 14:34:
Ох избягахте тотално от идеята, по-добре или ядки 50гр + кисело мляко, или хамбургера, но примерно сложи повече зеленчуци и месо и без никакви сосове и пържени картофки. Данон - нищо тяхно не ми вдъхва доверие и не ползвам...
Ок. А в нас ще залагам повече на печената и варената храна, не на пържената. Е, и от нея няма да се откажа де, но по-рядко. Все пак са ми казвали да ям всичко :D Но тъй като ям всичко и гледам, че не е много правилно ще направя това, което ме посаветвахте :)
Всякакви вафли почти са комбинация от бърз въглехидрат и трансмазнини (най-лошите). В един хамбургер, дори и дюнер да е, сам си избираш какво да ти сложат. В крайна сметка единственото, което неможеш да махнеш е питката, въпреки че аз не я смятам чак за такова зло като вафлите. Просто махай мазньочите :D
Аз също се занимавам със street fitness от 4 месеца и си водя дневник, но на тетрадка :D.Чудя се дали да не пусна тук :)
27.03.11
21:28
27 март 2011 год.
Хранене:
Кафе - 10:00
Закуска 10:30 - 3 филии с мармалад
13:20 обяд - порция коприва с 3 филии хляб ( с извара, лют пипер и др. джунджории) + 4 филии с домашна лютеница. Не бях ял коприва от доста време - много е полезна. Съдържа желязо.
16:30 - кафе
19:00 - бирени фъстъци 80 гр ( 18 гр въглехидрати, 26 гр белтъци, 46 гр мазнини )
21:20 вечеря - коприва с 3-4 филии хляб, намазах си после пастет 2 филии и една с лютеница и салам
Тренировка: само корем (крънчове,подвдигания на крака от лег), но се поразходих до лостовете и правих малко експлозивни набирания и от г/д 15 опита за силово, само 4 успешни. Има напредък.
Имам въпрос към Вас. Написал съм какво съдържат бирените фъстъци 80 гр. Какво мислите за грамовете от “светата троица” ( въглехидрат,белтък и мазнини) ?
Мнението беше редактирано от Ачо на 28.03.11 14:17.
27.03.11
21:34
Ще си взимам от обикновените фъстъци вече. По-добри са, както ми каза Юли :)
27.03.11
22:46
Пич не виждам в това всичкото поне едно ядене на КАЧЕСТВЕН протейн !
Незнам как твърдиш, че нямате пари, ами си онлайн в нета за по 20 лева на месец, спокойно с 2-та ти лева джобни може да се налапаш с яйца и да тренираш.
Аз ако съм на твое място би ме било срам да си направя дневник.
Аз ям месо извара и яйца и пак ме е срам да си правя дневник ...
27.03.11
22:56
казано от HandOFDooMz HandOFDooM на 27.03.11, 22:46:
Пич не виждам в това всичкото поне едно ядене на КАЧЕСТВЕН протейн !
Незнам как твърдиш, че нямате пари, ами си онлайн в нета за по 20 лева на месец, спокойно с 2-та ти лева джобни може да се налапаш с яйца и да тренираш.
Аз ако съм на твое място би ме било срам да си направя дневник.
Аз ям месо извара и яйца и пак ме е срам да си правя дневник ...
Мен пък не ме е срам да кажа на хората какво ям. Нищо срамно невиждам. От това, което изброи всичко ям, само по-рядко месо. Не всеки ден ям яйца. :) Но в седмицата 3-4 пъти по 3-4 белтъка. И да ти кажа, такива като теб ме карат да бъда още по-уверен в мен си и ще се докажа рано или късно. Важното е, че съм постоянен и имам желание за много неща. И ще станат реалност тия неща. Айде по-здрави ;)
Мнението беше редактирано от Ачо на 27.03.11 22:57.
27.03.11
23:00
Казваш, че невиждаш ядене с протеин. Я прочети това: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51952 Пич, опитвам се някак си да я карам... важното е, че се опитвам ;)
Я не се излагай, копривата не е храна, още по-малко пък е източник на протеин. А да си набавяш протеин от фъстъци е загубена кауза.
Ето какви храни (източници на протеин) ти трябват ВСЕКИ ден (не само 2 пъти седмично):
1. Месо
2. Яйца
3. Мляко и млечни продукти
4. Всичко останало ;)
Подредил съм ги по важност и по качество ;)
Боба и лещата също имат протеин (както и фъстъците), но те спадат към точка 4 ;) Яйцата са евтини, изварата също. От месото може да се купуват дреболии, те също не са скъпи. Можеш да ядеш и пиеш мляко. Дори да не си купуваш всичко сам, почни да подбираш малко по-малко нещата, които ядеш, така че на всяко ядене да си набавяш протеин. Не е толкова трудно, не е и чак толкова скъпо.
Мнението беше редактирано от Петко К на 28.03.11 00:34.
28.03.11
20:35
28 март 2011 г
Хранене:
6:30 закуска - 3 филии с мед
6:40 кафе
13:15 обяд - порция ориз с 4 филии хляб
15:05 следобедна закуска - 3 филии с мармалад
15:30 кафе
20:20 вечеря - голяма порция с ориз и след това 5 филии с пастет
Тренировка: Мислех да тренирам днес, но нещо не ми беше добре. Поразходих се до лостовете, правих опити за силово - неуспешни. От сряда започвам с моя приятел да тренираме заедно, защото иначе сам е пълна скука :)
Ачо, не мога да разбера какъв е тоя твоя метаболизъм. Ядеш по един бял хляб на ден и не качваш. Аз ако ям по толкова за една година ще стана 200 кила. Не мускули, разбира се :)
28.03.11
23:04
Странно, да ям почти 1 хляб на ден хах. Бърз ми е метаболизма :(
28.03.11
23:05
казано от Ачо на 28.03.11, 23:04:
Или не усвояваш всичко, което поемаш ;)
А моят е от бавните ;) Може да замениш хляба с ориз, ако му добавиш и 4-5 яйца докато е топъл ще стане супер. На всяко хранене може да ядеш по една порция вместо хляб.
28.03.11
23:08
казано от Oranje на 28.03.11, 23:05:
казано от Ачо на 28.03.11, 23:04:
Или не усвояваш всичко, което поемаш ;)
Най-вероятно.
29.03.11
12:26
Аз съм стигал до 2 хляба на ден ( по 900 гр единият) и пак не качвам и съм се тъпкал като ненормален :D