Яйца и бобени култури

27.03.11
22:39

На 16 г. съм и на ден , хавпам по 5 белтъка  + едно цяло.Това нормално ли ви се струва или трябва да ги намаля ? Също така, исках да ви попитам, по кое време през деня мога да хапвам бобени култури ? Т.е мога ли ,да ги консумирам или само в ограничено положение ?

Темата беше редактирана от Kircho на 27.03.11 22:40.

АЧ

27.03.11
22:44

Белтъците на яйцата са полезни. Споко :) Можеш и по 10 да ядеш. Примерно 5 преди трен и 5 след трен :)

27.03.11
23:38

Белтъци яж на воля! Колкото си искаш, не са никакъв проблем!

28.03.11
00:46

То и жълтъците не са проблем и може да си ги ядеш на воля.

28.03.11
06:59

казано от Петко К на 28.03.11, 00:46:

То и жълтъците не са проблем и може да си ги ядеш на воля.

Да, това поне най-накрая започна да изплува на повърхността. И по една кора може да ядем всеки ден - стига да не ни идват калорийките в повече.

28.03.11
07:04

До преди седмица редовно ядях по 7-10 цели яйца на ден, единствения страничен ефект е че ми излизаха повечко пъпки :D.Сега започнах да ги отделям и ям само 2 3 жълтъка на ден, за да видя дали ще изчезнат пъпките.

28.03.11
11:17

Благодаря ви ,а за вторият ми въпрос , ще ми помогнете ли с отговора ?

Общо взето, когато искаш...богатата на фибри храна е добре дошла по всяко време ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 28.03.11 11:22.

28.03.11
11:59

казано от ProXxX на 28.03.11, 11:21:

Общо взето, когато искаш...богатата на фибри храна е добре дошла по всяко време ;)

Подкрепям и все пак ако може да избегнеш следното :5 яйца и паница боб преди лягане :). Все пак трябва да се спи, а и да не създаде взривоопасна обстановка.

28.03.11
12:26

А защо излизат пъпки от жълтъците?
Аз почнах да ям по 3-4 жълтъка всяка сутрин и имам няк’ви пъпки по гърдите,но не мисля че са от тях?

28.03.11
12:39

Яйцата като цяло са леко алергенна храна и затова се получава. Не е от мазнините поне според повечето източници.

АЧ

28.03.11
13:41

А какво представляват фибрите ? С какво допринасят за трениращия ? :)

28.03.11
13:45

казано от Ачо на 28.03.11, 13:41:

Допринасят за това, че се насищаш без да поемаш много калории, почистват кръвоносните съдове и улесняват също и храносмилането.
Също така забавят усвояването на храната, особено на въглехидратите, което е от полза за да не мърда много кръвната захар и инсулина.

28.03.11
14:21

казано от entwickler на 28.03.11, 13:45:

Допринасят за това, че се насищаш без да поемаш много калории, почистват кръвоносните съдове и улесняват също и храносмилането.
Също така забавят усвояването на храната, особено на въглехидратите, което е от полза за да не мърда много кръвната захар и инсулина.

Много ми е интересен механизмът чрез, който фибрите почистват кръвоносните съдове, би ли ни го разяснил малко? ААА чакай май се досетих! Фибрите циркулират в кръвния поток и по този начин играят ролята на естествен абразив, който премахва отлаганията по стените на кръвоносните съдове! :D :D :D :D

Мнението беше редактирано от Valdis на 28.03.11 14:23.

http://www.bb-team.org/articles/1546_fibrite-i-kakvo-e-vazhno-da-znaem-za-tyah#axzz1HuEi2kG5

28.03.11
19:22

казано от Valdis на 28.03.11, 14:21:

Много ми е интересен механизмът чрез, който фибрите почистват кръвоносните съдове, би ли ни го разяснил малко? ААА чакай май се досетих! Фибрите циркулират в кръвния поток и по този начин играят ролята на естествен абразив, който премахва отлаганията по стените на кръвоносните съдове! :D :D :D :D

Valdis, прав си :)))))))), така не звучи много реалистично, всъщност те предотвратяват влизането на холестерола в кръвоносните съдове и по този начин нивата му постепенно намаляват :).

казано от Valdis на 28.03.11, 14:21:

като папаш мюсли или овес сереш много приятно, пробвай това е доказателстовото :Д

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1