27.03.11
21:49
Взех си извара 500гр. пършевица за 2 лева. Утре вечер може ли да ми кажете как да си я приготвя за хапване? Баба ми казва да зема 150гр. извара и да я разбия със 100-150мл. мляко, вие как си я правите?
Малко червен пипер за цвят и ядеш. Какво толкова има да и приготвяш?
Като крема сирене е - хващаш една пържола, нарязваш я на парчета, намазваш ги с извара и си правиш хапки.
27.03.11
22:03
#2
Идеята за млякото е добра. Аз до скоро не можех да опитам извара, защото ми беше безвкусна, но един колега ме светна и вече я разбивам с кисело мляко 1:1.
Тя,”Пършевицата”, е малко суха...и аз сега такава хапвам :) ,с ядки и маслини...
Смеси я с малко мляко(кисело или прясно),мажи я на филенца,или с червен пипер,орехи,зехтин...
Има доста теми-виж в търсачката на сайта(напиши извара) и си хапвай смело :)
28.03.11
15:43
#4
благодаря ви
сега ще опитам 150гр. извара намазана на 2 филиики разбита с малко прясно мляко и ще ви кажа как ми е дошла :)
казано от 6th на 27.03.11, 21:53:
Малко червен пипер за цвят и ядеш. Какво толкова има да и приготвяш?
Като крема сирене е - хващаш една пържола, нарязваш я на парчета, намазваш ги с извара и си правиш хапки.
Ба, ша разваля пържолата!!!!! (dull)
Мнението беше редактирано от Valdis на 28.03.11 15:47.
28.03.11
16:18
#6
Добавяш зехтин, копър и счукан чесън - заспива!
Другия вариант е да настържеш някакъв кашквал от горе и после награвяш докато кашкавала се разтопи.
28.03.11
23:47
#7
Аз я смесвам с кисело мляко, кисели краставички, малко копър и става нещо като млечна салата.