Кажете как да си приготвям изварата

27.03.11
21:49

Взех си извара 500гр. пършевица за 2 лева. Утре вечер може ли да ми кажете как да си я приготвя за хапване? Баба ми казва да зема 150гр. извара и да я разбия със 100-150мл. мляко, вие как си я правите?

27.03.11
21:53

Малко червен пипер за цвят и ядеш. Какво толкова има да и приготвяш?
Като крема сирене е - хващаш една пържола, нарязваш я на парчета, намазваш ги с извара и си правиш хапки.

Идеята за млякото е добра. Аз до скоро не можех да опитам извара, защото ми беше безвкусна, но един колега ме светна и вече я разбивам с кисело мляко 1:1.

27.03.11
22:08

Тя,”Пършевицата”, е малко суха...и аз сега такава хапвам :) ,с ядки и маслини...
Смеси я с малко мляко(кисело или прясно),мажи я на филенца,или с червен пипер,орехи,зехтин...
Има доста теми-виж в търсачката на сайта(напиши извара) и си хапвай смело :)

благодаря ви
сега ще опитам 150гр. извара намазана на 2 филиики разбита с малко прясно мляко и ще ви кажа как ми е дошла :)

28.03.11
15:46

казано от 6th на 27.03.11, 21:53:

Малко червен пипер за цвят и ядеш. Какво толкова има да и приготвяш?
Като крема сирене е - хващаш една пържола, нарязваш я на парчета, намазваш ги с извара и си правиш хапки.

Ба, ша разваля пържолата!!!!! (dull)

Мнението беше редактирано от Valdis на 28.03.11 15:47.

28.03.11
16:18

Добавяш зехтин, копър и счукан чесън - заспива!
Другия вариант е да настържеш някакъв кашквал от горе и после награвяш докато кашкавала се разтопи.

28.03.11
23:47

Аз я смесвам с кисело мляко, кисели краставички, малко копър и става нещо като млечна салата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1