Любимата ви НЕспортна добавка и любима марка - от какво сте доволни?

27.03.11
21:47

УТОЧНЕНИЕ - имуностимулиращи, за укрепване на стави, кости, кожа, коса, нокти, зъби, венци, отделителна система, зрение, сърдечно съдова система, черен дроб, чревна флора и пр.

Ключови продукти: Ехинацея, рибено масло от сьомга/ черен дроб акула, хиалуронова к-на, коралов калций, селен, келп, лутеин, котешки нокът, вечерна иглика, индийски живовляк, байкалски шлемник, аргинин аспартат, допел херц, кармолис, шведска горчивка.

Причината за темата- аз съм много предубеден, че лъжат хората с повечето неща, но пък и нищо не съм пробвал. Цените им също ме спират. Лошото е, че и в това ми е важно да съм компетентен :D

Особено ще са ми ценни мненията на потребителите от женски пол, понеже те по мое мнение повече купуват.

27.03.11
21:54

Като цяло огромна час от добавките нямат никакъв доказан ефект - ТОВА ОБАЧЕ не пречи да действа НАЙ-МАЛКОТО с така наречени пласебо ефект или това че вярваш, че работят да ги кара да работят.
Като цяло има много добри американски сайтове, които използвам за да чета доколко науката доказва някакъв ефект от изпозлването на конкретна добавка:
Ето и няколко източника, които използвам:

1. Browse dietary supplements and herbal remedies to learn about their effectiveness, usual dosage, and drug interactions.
    http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/herb_All.html
  2. The National Center for Complementary and Alternative Medicine
    http://nccam.nih.gov/health/atoz.htm
  3. Dietary Supplement Fact Sheets
    http://ods.od.nih.gov/factsheets/list-all/

Мила

28.03.11
08:52

Нали знаеш, че изследванията в горепосочените сайтове са независими изследвания на американски иститути.
Аз например не бих се доверила изцяло на техните изследвания. Има билки за които отричат положителните им свойства, доказани от хилядолетие.
По темата - доволна съм от продуктите на NOW,REFLEX,Nature’s way (говорим само за health supplements) - продукти от които съм усетила(може да се усети попринцип) някакъв ефект - това са ставно въстановяващите продукти, продукти за костите на Нау и Рефлекс - глюкозамин, кал/маг+цинк и вит д, мултивитамини на NOW и nature’s way, мелатонин - NOW, nature’s way.
Соевиизофлавони в съчетание със червена детелина - освобождава напрежението в гърдите(при жените, изключително доволна от тези продукти) - NOW
Пила съм и антиоксиданти, омега-3, омега- 3-6-9, витамини а & д - няма как да кажа какво съм усетила, защото попринцип не мисля, че може да се усети нещо, когато ги приемаш профилактично.
Това е за което се сещам. :)
Силно ти препоръчвам продуктите на Solgar. :) Мисля, че продуктите на NOW и Solgar в това отношение са най-добри.

28.03.11
09:31

Ако говорим за марки продукти - още един глас за Нау и Солгар (въпреки че използвам единствено витамини, при това само зимата :) ). Иначе адекватно мнение за въпросните видове добавки трудно ще намериш, по простата причина че те нямат никакъв видим ефект в краткосрочен план. Цялата идея зад приема им е не резултат, който може да се усети, а по-скоро превенция на нещо, което се надяваме да не усетим никога, а именно - чупливи кости, износени стави, отслабване на имунна система и т.н. Ако трябва да споделя лично мнение, опит и предпочитания (които съм споделяла и в други теми), винаги бих предпочела консумацията на качествена храна. В последно време все повече се шуми около т.нар. “суперхрани” - и по дефиниця такива са продукти, които имат повече от едно уникални свойства напр. мощен антиоксидант, имуностимулатор, източник на пълноценен протеин, множество микроелементи в големи дози и т.н. От някои от тях се произвеждат и добавки, но аз лично не виждам причина те да не бъдат консумирани самостоятелно като храна. Към въпросните “вълшебни” ;) храни могат спокойно да се причислят: какао, мед и пчелни продукти, конопено семе, кокос, алое вера, някои видове водорасли и още други.

28.03.11
09:42

Собствено,бих споделил че употребявам редовно пчелен мед,кантарион,и кафе,като кафето е във доста големи количества
Като витамин приемам единствено към 300-400мг витамин Ц и витамин Е(100мг сутрин,режим 2месеца има 2 няма)

относно изследванията,съм убеден че всичко е вятър и мъгла,който плаща той поръчва музиката нали знаете
Преди 2-3 месеца четох доклад от не кого да е а от M.I.T в който те най отговорно заявяват че кърменето след 4тия месец е ВРЕДНО...и разбира се препоръчват консерважите на Нестле и Хипп,което е меко казано трагикомично.

Мила

28.03.11
09:45

Съгласна съм с горното мнение на Маргаритка. Винаги е по-добре тези витамини и билки да си ги набавяме от естествени източници, но когато не можеш(както е при мен) прибягваме до сентетиката.
Понеже стана на въпрос за т.нар. ‘’супер храни’‘, мисля в скоро(или не толкова скоро) бъдеще да пробвам ‘‘Acai’‘. Голяма част от изследванията посочват, че употребявалите го(които предимно са хора в напреднала възраст) значително повишават чувството на енергия, извършват повече и по-добре някои дейности и т.н.т

Dean Petrov, именно и аз за това говоря, че подобни изследвания са независими и не може толкова да им се вярва на тях, поне не на 100 %. Предпочитам да пробвам нещо и да разбера дали действа, отколкото да разбера дали действа или не от писания.

Мнението беше редактирано от Мила на 28.03.11 09:48.

28.03.11
12:52

Обичам канела, житен зародиш (с плодове), мед, сурово какао, кафе.
Магнезият ми помага срещу крампи в прасците и от него съм видяла реална и бърза полза.
Друго, за което се сещам - лактофлор. Действа добре на чревната микрофлора :)
Още - домашно сладко от бъз и домашно сладко от глухарчета. Май се отклоних от темата леко :D
А, освен това поръчах таблетки Диоскорея, чакам ги до 2-3 дни - те са за натурално регулиране на цикъла при жените, но мернах някакви положителни ефекти и за мъжкото съсловие, не съм се зачитала обаче.

Мисля да пробвам acai berry и ресвератрол може би някой ден. А дотогава - по чаша червено вино от време на време :)

28.03.11
12:57

Какво е сурово какао и различава ли се от обикновеното какао ?

28.03.11
13:19

казано от introducer на 27.03.11, 21:47:

....Причината за темата- аз съм много предубеден, че лъжат хората с повечето неща, но пък и нищо не съм пробвал. ....

Имаш основания да си предубеден. Яко преувеличават повечето производители на такива храни. Има хляб в тези неща - и в кораловия калции (наистина превъзхожда по усвояемост другите видове, но освен ако не се бориш със загуба на костна плътност, какъв е смисъла?); и в жен-шена (както повечето ендемични растителни видове има много интересен състав, но на пазара пробутват какви ли не заместители, вкл. т.нар. сибирски женшен). Аз харесвам и кламатските водорасли и продуктите, които се правят от тях, но цените им наистина са дебели.
И при спортните добавки и при функционалните храни се залага на доста силно разтегляне на истината - затова и в ЕС промениха законодателството. Вече една фирма (примерно Нестле) ако иска да пише на кутиите със зърнени закуски че са пълни със фибри и витамини, които ще излекуват всеки от запек, трябва да може да приведе изрични доказателства че това е така.

28.03.11
15:46

казано от emzo на 28.03.11, 12:57:

Какво е сурово какао и различава ли се от обикновеното какао ?

Обикновеното какао, което продават навсякъде е изпечено (също като кафето), суровото (за съжаление) не се разпространява масово в търговската мрежа, а в специализираните магазини.

28.03.11
17:59

Аз съм много доволен от Пикногенол и Q10. Докато ги пиех редовно, бях забравил какво е да боледуваш. Даже намерих статия в BB-Team за пикногенола и много ми хареса :)
http://www.bb-team.org/articles/3620_piknogenol#axzz1HuJkKn1i

28.03.11
18:10

Цинк и Биотин. Акнето наистина намалява. Мисля, че това е една от малкото хранителни добавки която не разчита на плацебо ефект.

Хмм много интересна тема. Аз пия кравешка коластра,от 2 години, която е имуностимулатор, има много антитела, и полезни бактерии за червата, и също захранване на клетъчно ниво, също суперхрана водорасли за имунната система и като цяло здр. хранене и ЕМК (есенциални мастни киселини).Също във фирмата от която си ги купувам има богат набор от качествени хр. добавки, тоест суплементи и суперхрани. Мисълта ми е,че не сам боледувал от когато ги взимам и съм се убедил във ефекта им и ползите и затова си позволявам да пиша тук. Значи от фирмата от която си ги купувам има добавки и суплементи за абсолютно всичко което изреди горе в темата си! Ако имаш интерес , пиши ми. Бъдете здрави!

Мнението беше редактирано от Светослав Йорданов на 06.05.11 20:57.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1