28.03.11
08:31
Здравейте,
Искам да ви попитам съроватъчни протеин повишава ли кръвното налягане или въобще има ли някакви странични ефекти, понеже имам Хипертония и аритмии и лекарите ми казват да не взимам неща, които повишават кръвното налягане.
28.03.11
09:13
Не виждам как може да го повиши - протеина е храна.
А качествени тренировки с качествена храна със сигурност ще имат добър ефект и върху високото кръвно и аритмиите, и все пак консултирай пак с лекар, но намери такъв, който е отворен към спорт, защото много от лекарите казват като си така - стой и нищо не прави, а по-добрия вариант е да има движение според мен.
28.03.11
09:34
наистина си прав спрямо настроенията на лекарите - всички, на които съм попадал казват стой си у вас и си почивай
Спортът определено ще повлияе много положително на кръвното ти налягане, но трябва да си много внимателен, да си следиш пулса и ако се почувстваш зле, веднага спирай. Не знам при какви лекари ходиш, но на мен всички са ми препоръчвали спорт, много движение, плуване и т.н. Не си написал и нищо за себе си - каква ти е хипертонията, регулираш ли я с медикаменти, колко си висок и колко тежиш, възраст? Аз бях на бетаблокери повече от 4 години, но откакто спортувам активно (около 2 години и 3-4 месеца) започнах постепенно да ги намалям, а от 2 месеца ги спрях напълно. Кръвното ми се закова на 120/80, а пулсът в покой ми е 70 удара. Протеинът не оказва никакво въздействие на кръвното налягане, но не си написал защо ти е както и какви са ти целите?