28.03.11
21:24
Здравейте!
Вече достигнах целта си да кача 70кг.(даже съм малко отгоре) , след здраво хранене и без хранителни добавки.Започнах сериозно да тренирам август 2010, бях 64кг., след около месец започнах и ВВД, бях се надъхал да си взема креатин, но и така не го взех.Сега времето се постопля, лятото наближава, и трябва да оформим пресата :) . Пък и си бях казал, че като направя 70кг. ще почна да чистя, но сега като мина на НВД трябва да се увеличи и приема белтъчини, та реших да си взема някакъв протеин. Ако може да ме насочите към някаква марка.Благодаря предварително! :)
Малко данни за мен:
Висок: 173см.
Тегло: 71кг.
Години: 18
Гръдна обиколка: 103см.
Ръка-лява/дясна- 36см.
Отдавна не бях виждал по-добро описание от човек, търсещ съвет. Поздравления! Препоръчвам темата, за да видят новаците как се пуска информация, когато се търси съвет.
Та по темата: Optimum Nutrition са един от доминантите на пазара. Gold Standart и Hydro Whey вече се доказаха като водещи протеини. Все пак аз ти препоръчвам PhD Pharma Whey. Това е един от най-добрите продукти, който съм опитвал.
Ето линк към главния сайт на производителя. Тук има описание, съдържание, снимки ... всичко. Цената му в България е около 100лв за 5 либри (2.27 кг):
PhD Pharma Whey
28.03.11
22:17
да,продукутите които ти препоръча LDoen са на добро ниво и само да добавя разгледай също Myofusion на Gaspari nutrition и Syntha6 на BSN също са добри протеини с нисък % въглехидрати.
30.03.11
16:53
Ами по принцип как се приема протеина? Четох, че трябва след тренировки една доза, и може да замести някое хранене в дена? Колко максимум дози мога да приема на ден, знам, че не е хубаво да се прекалява ама каква е границата?
И примерно ако взема тоя PhD Pharma Whey(2.27кг.) за колко време ще ми стигне, че не е много евтин? :)
30.03.11
19:49
Можеш да приемаш по една доза сутрин и една след тренировка, а в нетренировъчни дни - само сутрин (след ставане, преди закуска). Останалото нужно количество можеш да си го набавяш от храна. По-добра работа за целта ще ти свърши суроватъчен протеин - освен PhD, разгледай и Scivation, Syngex, Scitec Isolate. Разлика не би усетил между тях. Иначе за колко време ще ти стигне можеш да сметнеш като приемеш, че пиеш по 2 дози в тренировъчен и 1 доза в нетренировъчен ден и видиш колко дози общо има съответния протеин.
30.03.11
20:20
Добре, ами една доза колко гр. е, или това се определя според килограмите?
И ако може да ми дадеш някакъв сайт където мога да ги разгледам. То аз хубаво ще ги разгледам ама от къде да знам какво да взема като си нямам представа от тях и кое е добро... :)
Във всяка кофа (пакет, чувал) протеин си има мерителна лъжичка. Това е една доза. На етикета на всеки протеин е написано колко грама е дозата. После ти си смяташ спрямо килограмите и диетата си :)
Успехи!
30.03.11
20:28
fitness1.bg/scivation-whey-5lb/
fitness1.bg/scitec-whey-isolate/
fitness1.bg/vpxsports-syngex/
Протеинът в дозата обикновено е 20-25гр. От теглото зависи общото количество протеин за деня, не количеството пудра. Прочети ако искаш статиите и част от темите за протеина ако има неща, които не са ти ясни. Реши кой да си вземеш на базата на това кой ще ти излезе най-изгодно за най-дълъг период от време. Разлика в ефекта няма да има.
31.03.11
20:09
fitness1.bg/scitec-whey-isolate/
Е тоя мисля да взема. А как трябва да се пие, смисъл четох, че една мерителна лъжичка(която върви с протеина) е 29гр.= 1 доза, а с какво трябва да го разреждам протеина и как по точно да го приемам?
Загребваш 1 мерителна лъжица, смесваш я с 200-300 мл. вода и бъркаш до получаване на хомогенна смес. Сутрин и след тренировка е достатъчно.
31.03.11
21:27
Сега когато мина на НВД, удачно ли е едно от храненията ми да е дозата протеин и 2 банана, по време когато съм на даскало, че няма какво здравословно/полезно да хапна? Сутрин към 07:00 часа 4 белтъка и 1 жълтък, и вече към 09:30-10:00 да взема протеина+2 банана.
01.04.11
18:54
казано от PixarchO на 31.03.11, 21:27:
Сега когато мина на НВД, удачно ли е едно от храненията ми да е дозата протеин и 2 банана, по време когато съм на даскало, че няма какво здравословно/полезно да хапна? Сутрин към 07:00 часа 4 белтъка и 1 жълтък, и вече към 09:30-10:00 да взема протеина+2 банана.
Екстра е! Първо обаче изяж бананите и 30-45мин. след това пий протеина :P
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 01.04.11 18:55.