Въпроси относно кардио при специфични условия.

28.03.11
14:30

Понеже драстично напълнях - умишлено, нещо което е груба грешка, но няма да говорим за това, и сега ми е малко ялово следното.Отпрах шкембенце, което не ми седи добре на 72те кила.На училище съм сутрин и варианта със сутрешното кардио отпада.През идващата ваканция, ще мога, но после просто няма как да ставам в 5 часа, да тичам, после да се изкъпя и т.н. Остава след тренировка.Тук идват въпросите.Поразрових се из сайта, но не можах да октрия сходна тема, за това пускам тази.Спирам силовата тренировка за сега, минавам на сплит.Ще ли бъде уместно след сплита да речем да тичам - ако ДА колко време и с какво темпо.Ако НЕ кога другояче? Храната, планирам да разкарам повечето въглени, да огранича хляба до 4 броя филии на ден (закуската ми в училище), да наблегна на белтъци и мазнини.И колко пъти е добре да се прави кардио в седмицата ? Не ми представлява проблем, но моето кардио може да бъде обиколки на стадион.Не разполагам с уреди за кардио нито у дома, нито в залата.Предварително благодаря :)

Две питания първо:

1. Сигурен ли си, че на това тегло наистина си отпрал шкембенце или си в клуба на разширените стомаси?
2. Как така спираш силовата и минаваш на сплит? Може ли нагледно да кажеш какво спираш и какво почваш като упражнения?

28.03.11
19:39

Ами, спирам клека и тягата в частност - нещо доста ме понаболява коляното, ей така, без да го товаря. Иначе, доста познати ми заявиха, че съм бил “отпрал шкембе” - на мен не ми се вижда толкова фатално, но доста хора го констатират.Качих по мои сметки - 15 кила за 1 година, и си мисля, че може да е от рязкото качване.Не изключвам и разширения стомах, но не съм запознат с това чудо.Мога и да приложа снимка, ако се налага.Колкото до сплита, мисля, че е крайно време, да налея тялото, да разширя всичко, като естествено се надявам и да прогресирам на лег и останалите упражнения.

Мнението беше редактирано от monlew на 28.03.11 19:40.

ВН

29.03.11
08:40

Хайде да направим така:
1. Написваш старата си програма
2. Написваш новата си програма
3. Написваш дневния си график за ваканцията
4. Обсъждаме варианти, плюсове и минуси.

Колкото до кардио на стадион има доста варианти
1. Монотонно - крос
2. Интензивно интервално - Спринт-крос
3. Монотонно интензивно - скачане на въже
4. Интензивно интервално - крос - скачане на въже

29.03.11
17:19

1. Написваш старата си програма

Ден 1: Лег, Клек, Мечка, Скотово вдигане
Ден 2: Тяга, Набирания, Военна преса, Тесен Хват
Ден 3: Лег, Клек, Мечка, Скотово вдигане

2. Написваш новата си програма
СПЛИТ:
ДЕН 1: Бицепс, Трицепс, Предмищница
ДЕН 2: Гръб, Рамо, Трапец
ДЕН 3: Гърди, Крака, Корем
3. Написваш дневния си график за ваканцията

Тотално необременен съм, само обичам да си поспивам сутрин малко повечко.

4. Обсъждаме варианти, плюсове и минуси.

Отворен съм към всякакви предположения. Положението не е толкова зле, просто на фона на килата ми е някакси смешно, коремът ми е да някакъв “хлабав”. Естествено, би ми се искало да е възможно само от корема да сваля, но всички знаем, че няма как да стане само от там.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1