мускулна треска ?

10.05.05
21:59

на какво се дължи продължителната мускулна треска ?

10.05.05
22:30

ами на многото трениране :D
несъобразяване с собствените възможности за натоварване, възстано-
вяване
не че аз нямам често
но все пак за колко продължителна става въпрос?

10.05.05
22:46

такава тема вече има из форума :wink:

11.05.05
12:40

4 дни вече имам мускулна треска на гърба а нз от кво не го бях тренирал 2 седмици и са направих 3серии набирания и 3 на скрипеца!?

11.05.05
13:42

[quote author=”^MaD^”]4 дни вече имам мускулна треска на гърба а нз от кво не го бях тренирал 2 седмици и са направих 3серии набирания и 3 на скрипеца!?

Нормално :)

11.05.05
14:36

Мускулната треска по-скоро е знак на добре направена тренировка... само в случаите, когато всеки път имаш треска не е много добре, щото може да претренирваш....

Иначе при 2 седмици почивки си е съвсем нормално при подобно натоварване да те заболи гърба.... :)

Иначе аз като правя тежки тренировки за гръб с 3 дни почивка между тях и почти винаги леко се “обажда” гърбината... :)

PS

11.05.05
14:58

Ако всеки път когато тренирам дадена мускулна група имам треска, това говори ли нещо лошо или е нормално.

11.05.05
15:06

[quote author=“Propellerheads STAINED”]Ако всеки път когато тренирам дадена мускулна група имам треска, това говори ли нещо лошо или е нормално.

Има треска и ТРЕСКА.
Аз например след тренировка за гърди ако нямам лекичка, едва доловима мускулна треска, която отшумява на втория ден, значи не съм се натоварил добре. Но каквото и да правя, колкото и да се напрягам, на бицепсите и на гърба треска нямам.
От друга страна ако имаш силни болки, които те държат цяла седмица, значи има нещо много гнило според мен.

11.05.05
23:10

мускулната треска е натрупване на млечна киселина в мускула. Млечна киселина се натрупва при разграждането на въглехидратите (глюкоза фруктоза захароза и т.н.) в цитозола на клетката в процеса гликолиза. процеса. Крайния продъкт на този процес пирогроздена киселина която в зависимост от това дали има или няма кислород в средата се превръща в млечна киселина или се свързва с коензимА така че да се получи Ацетил коензим А който да се включи в друг процес ама там вече ако тръгна и него да обяснявам форума ще се претовари :wink:  затова приеми най-общо че мускулната треска е натрупване на млечна киселина в мускула в резултат недостиг на кислород в клетката. Ако искаш да нямаш мускулна треска има 2 начина единия е 100% другия не съм го пробвал ама казват че помагал.
1 начин - ако имаш здрав стомах(без язва гастрит и т.н.) пиесх 1 аспирин след тренировка и си готов.
2 начин - някакво леко упражнение(например клякания без тежест или леки подскоци) което обаче да ти забърза кръвообращението(пулса и дишането) за да може клетките да се снабдят с кислород.

11.05.05
23:18

Спасенията от “некачествената” мускулна треска са:

-яко ядене
-яко дишане/снабдяване с кислород/
-як стречинг

Обаче, ако се натовариш като вол с брутални тежести и повторения, приемерно след дълго нетрениране, и евентуално без добра агрявка, смятай, че треската ще те счупи! :D

12.05.05
07:31

[quote author=“tpd”]
-яко дишане/снабдяване с кислород/

ама не много яко че ще се хипервентилира и ще припадне :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1