23.03.11
18:02
Не зная дали тук е мястото и ако не е, бих искал да ми кажете, къде трябва да постна, но аз и един мой авер, ще искаме да си купим някои неща и ако има желаещ, може да си поръчаме заедно от някой чуждестранен сайт. Ще ни излезе по евтино. :)
23.03.11
20:04
Аз като казах, че съм объркал темата, вие не ми вярвате... xD Говоря за някой сайт от ЕС. Няма ли да ни излезне по-евтино, ако сме повече хора :?
23.03.11
22:16
Правилната тема е в същия раздел като тази. Дори е важна. Там пише каквото те интересува.
26.03.11
17:43
На 16.03 поръчах от Iherb.com Uneversal Super Cuts 3 и днес (26.03) получих известие от пощата ,че колета е пристигнал.Взех си го даже не ми искаха каквото и да е била такса.В колета имаше и някаква мостричка :) Много съм доволен от сайта.
Добре де, нали се разбрахме да не споделяме вече за такива пратки минали гратис :)
А аз да напомня, че безплатната доставка за поръчки над $40 свършва на 31 Март!
Код за $5 отстъпка ROV312
казано от Hикoлaй на 26.03.11, 22:39:
Добре де, нали се разбрахме да не споделяме вече за такива пратки минали гратис :)
А аз да напомня, че безплатната доставка за поръчки над $40 свършва на 31 Март!Код за $5 отстъпка ROV312
Ти май не забравяш да промотираш кода си за отстъпка, и изглежда това е единствената ти цел в този форум, което мен лично ме дразни много. Според мен е време някой да се намеси, защото ако не се лъжа начина по, който го прави е в разрез с правилата на форума.
Време беше някой да му го каже :D Пише някакви общи информации само и само да може да напише кода си като послепис със червено
27.03.11
22:28
Мен също ме дразни.
Да споделя и аз:
Грийн Маг + Ензими(за да хвана безблатна доставка над 40$) Общо:( ~41$) iHerb + ДДС + такса поща = точно 75.00 лв и дойде за 15 дни.
Според мен е дошла и по бързо, но има поне два дни между пристигане в митницата и пристигането на известието в пощата...
Мнението беше редактирано от Momchil79 на 29.03.11 10:24.
30.03.11
09:18
На 19.03 поръчах от iherb една опаковка мултивитамини. Изпратена е на 20-ти. Вчера (29.03.2010) получих известие да отида да си я взема от кварталния пощенски клон. Това е най-бързата доставка, която съм получавал от iherb (9 дни).
Стойността на поръчката, вкл. доставката е 23лв, заради което не плащам ДДС.
Замислих се обаче, защо тогава предишната ми пратка, която също беше под 30лв (27лв) трябваше да си я взема от митническия пощенски клон!?
И да платя 1.50лв такса за представляване пред митниците, при условие че изобщо не е трябвало да се представлява пред митниците.
Защото има някакъв избирателен принцип, по който определят коя пратка е евентуално с висока стойност и спрат ли я, се плаща определената такса. Днес ми пристигна пратка от USA директно в пощенския клон, стойноста е 160$, но пакета не е обемен. Мисля, че не е възможно да бъдат обработени всички постъпващи пратки, затова се спират само по-обемните и тежки пратки.
30.03.11
09:32
Не мисля, че и от пощите ще могат да ти обяснят, но лично при мен се получчи същото. И съм забелязала, че когато стойността на колета е 20 $ -22$ без доставката (защото от iherb не я изписват) отиваш до митническия клон, а пратките с наистина много ниска стойност и по-важното до около 200-300 гр пристигат в пощата. До сега имах 2 поръчка на стойност всяка около 12-15 $ (без доставка) и двете ми ги доставиха на адрес от пощенското лице.
Аз веднъж ги попитах защо става така и те ми казаха, че вече в пощата ще се получават колети(за САЩ говоря) само с нищожна стойност и тегло.
Последната ми поръчка беше над 1 кило за по малко от 30 лв и си я взех от пощата , така че не е според обема според мен
Само гадаем - предните 2-3 месеца пусках много малки пратки с по една кутийка от 50-100 капсули и буквално кашончето беше голямо колкото 2-3 кутии цигари. Всичките ми отидоха на митница с изключение на едно, мисля че... Код за $5 отстъпка ROV312
Мнението беше редактирано от Hикoлaй на 06.05.11 10:55.
30.03.11
15:14
Аз получих 2-ра пратка от орбита алфа т2 и окси,на стойност 53 долара-взех си я от пощата без никакви такси.Всъщност само 1 път се разправях с митничар и още един път платих ддс.Всичко останало по-нормалния начин пристигна по пощата
Между другото orbitnutrition.com ми направи впечатление с найниските си цени на суплементи, които гледам. И доставката е 15 долара. Следващата ми поръчка ще е от там.
10.04.11
07:23
Не на всичко,но като изцяло там са най-изгодни.При мене срока на доставка варираше между 8-10 дена и в повечето случаи направо от пощата си ги вземах
Май промоцията беше до края на март, но пак си е далавера за малки неща доставка 4 долара.
12.04.11
12:59
казано от korpusito на 12.04.11, 11:52:
Свърши ли промото с безплатна доставка от Iherb :?
Да :)
Мерсаж и на двамата :) Ще правя сега едни сложни изчисления с потенциалното ДДС дали има смисъл да се занимавам :D
казано от korpusito на 12.04.11, 13:02:
Мерсаж и на двамата :) Ще правя сега едни сложни изчисления с потенциалното ДДС дали има смисъл да се занимавам :D
със намаленията в момента в нашите магазини, смисъла да се поръчва от вън е нулев.
Но сметни сам виж и ни кажи. Може да зависи и какво се поръчва и да има далаверка. Аз каквото гледах нямаше. Поръчвам само това което го няма в БГ.
За големи опаковки витамини,рибено,ензими и т.н има файда по мои изчисления, иначе си прав :)
Сега сметнах, че стоки които се вместват в условията за доставка за 4 долара (80 долара + 1360 грама), ако не минат гратис направо в пощата, с ддс + митническата такса излизат почти 140 лева (по сегашния курс на долара). Всеки може да си прецени дали го устройва цената.
Има някаква луда промоция на Slin sane (60 caps) в nutraplanet - $19.95. Просто споделям. Нямам никаква облага от това !
Мнението беше редактирано от Orela_89 на 12.04.11 22:16.
12.04.11
13:47
казано от Orela_89 на 12.04.11, 13:19:
Сега сметнах, че стоки които се вместват в условията за доставка за 4 долара (80 долара + 1360 грама), ако не минат гратис направо в пощата, с ддс + митническата такса излизат почти 140 лева (по сегашния курс на долара). Всеки може да си прецени дали го устройва цената.
А за тези 140 лева дали ще можеш да си купиш същите неща и в Бг, които си поръчал от САЩ... с промоциите в момента може би да, но иначе не (поне според нещата, които до сега съм си купувала аз, пък те са си доста)
12.04.11
23:40
какви отзиви имате от нутрапланета,в смисъл имали ли сте проблем с доставката?
Вчера получих пратката си от iherb.com - Lipo-6 Black и 1 jack3d. 66$ (91 лв) ми струваше удоволствието, с 5$ намаление и безплатна доставка :) Доста бързо пристигнаха и естествено ме обрулиха с 22 лв ДДС. Страшна работа е с тия митници, дори пратки от Китай за 10$ пак ми ги задържат.. Не знам дали съм на далавера, може би следващия път ще си поръчам от UK.
13.04.11
13:01
Ами така е със Софийските митници. При нас в по-малките градове няма такива проблеми ;)
казано от Freelancer на 13.04.11, 13:01:
Ами така е със Софийските митници. При нас в по-малките градове няма такива проблеми ;)
Кои проблеми няма? ДДС се слага вече май навсякъде ;-)
В Русе е същата работа,независимо от сумата почти всичко отива на митница!
казано от xhustlax на 14.04.11, 01:04:
Някой ще потвърди ли,че ДДС се слага навсякъде,че съм се решил да поръчам от вън ??
17.04.11
19:44
казано от aggresor на 17.04.11, 19:10:
казано от xhustlax на 14.04.11, 01:04:
Някой ще потвърди ли,че ДДС се слага навсякъде,че съм се решил да поръчам от вън ??
Ако имаш късмет ще ти се размине. Иначе в момента всички пратки от САЩ минават през митницата, за тези които са над 20 долара се заплаща и ддс.
Направих поръчка от orbitnutrition: Stack (Alpha-T2 + OxyElite Pro) и Optimum Nutrition Opti Men, 180 Tablets. 83.79 $ излезе с доставката, като използвах купон за 5% отстъпка.
Не. Направих я вчера. Просто отбелязвам цената, за да помогна ако някой има желание да използва тези продукти. Като пристигне пратката ще го отбележа тук.
Дано минеш гратис и не плащаш ДДС и Мито :)
Мнението беше редактирано от Bocko на 02.05.11 15:31.
01.05.11
23:31
Модерация: Вашето мнение е в противоречие с точки 4.1 и 4.7 от Общите правила на форума.
Моля, спазвайте Условията за ползване.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.05.11 06:29.
03.05.11
19:46
казано от krali_marko на 12.04.11, 23:40:
какви отзиви имате от нутрапланета,в смисъл имали ли сте проблем с доставката?
Никакви, ако изключим заплатеното ДДС, мито и такса за митническа декларация :)
С този сайт проблемът е, че не предлагат обикновена поща, а само fedex и dhl.