24.02.11
13:46
Незнам дали темата ми е за тука, но от известно време ми се появиха нещо като стрии около подмишницата и рамото. Та интересува ме дали на някой му е ставало така и как да се оправи положението.
Стрии са да, и аз имам, само че на едната ръка, другаде никъде нямам. До колкото знам има някакво някакво мазило, дето ти прави кожата по мазна. Един прятел се маже със такова мазило преди тренировка.
24.02.11
14:13
Ми аз имам стрии на други места ама тези много са кървясали и си личи, иначе се мажа против стрии. Вече се отчаях :( няма оправия. Да те е страх да качиш няколко килограма.
24.02.11
14:14
Пробвай с “Цинкова мас”, струва около 2 лв. тубичката, продава се в аптеките. При недостатъчно цинк в организма се объркваше нещо с колагена и от там кожата става по-малко еластична и се появяват лесно стрии. Цинковата мас е превантивно средство по отношение на стриите, няма да ги премахне, но поне ще ти помогне да не станат още по-големи.
24.02.11
14:17
стрии са няма ти нищо продължавай да дигаш
24.02.11
14:27
И аз като бях ученик се впечатлявах. сега изобщо не ми пука. Като цяло като минат няколко години без сериозни тренировки и доста се свиват и придобиват по-нормален цвят.
24.02.11
14:28
Едва ли е от липсата на цинк пия витамини, просто навсякъде кадето раста започват да се появяват дори и много малки стрии. И с мазане засега не се получава
24.02.11
14:53
казано от Mladen ludia на 24.02.11, 14:28:
Едва ли е от липсата на цинк пия витамини, просто навсякъде кадето раста започват да се появяват дори и много малки стрии. И с мазане засега не се получава
Пич, не разчитай, че като пиеш витамини (предполагам ,че имаш в предвид витамини+минерали) си застрахован от недостиг на цинк.
1. Може да поемаш много цинк, но да не го усвояваш.
2. Може също да изхвърляш много цинк.
3. Като активно спортуваш със сигурност имаш завишена нужда от този минерал
Прочети синдромите за недостиг на цинк в организма и ако имаш някои от тях, виж какво могат да са причините за недостиг на цинк.
25.02.11
14:15
Стриите първо ще са червени , после ще станат лилави и накрая бели - демек няма да се виждат много много .
За да не ти излезнат още , си купи бебешко олио Johnson’s Baby и след душ винаги ( докато е влажна кожата ) си мажи тялото с него , така наистина няма да ти излизат . А и освен това ще миришеш на бебешко дупе :D ;)
25.02.11
15:05
Благодаря за коментарите, ще пробвам това което предлагате ;)
25.02.11
20:42
Имам горе на сгъвката м/у рамото и гърдите от двете страни, и ги мажа с Sodermix, мажа се от около 2 месеца всеки ден и са се заличили, почти на 100% не са червени, а с кожения пигмент... Пробвай
червени са като са пресни, после избледняват, но са си там.знам, че бременните се мажат и някои от тях твърдят, че нямат, не знам до колко действа
06.04.11
11:30
Аз имам стрии дебели колкот пръста ми имам по бицепса също и по седалището данете бърка това даже може дате стимолира че разтеж а не стойш на едно място :))))
06.04.11
21:43
Бе гадно е мен целите ми ръце и полвината от гърдите са ми като рязани с картофобелачка, но няма оправия.