Хранене според кръвна група

Какво мислите относно храненето по кръвна група? Аз мисля, че е доста правилно и трябва да се придържаме поне по някой главни принципа. Аз например съм кръвна група А и съм така наречения “земеделец”, тоест вегетарианец “по природа” (а всъщност нямам хранене без месо, освен закуската). Тоест да наблягам на варивата, ядките и рибата. Но и пилешко/пуешко в умерени количества е добре.

АН

30.03.11
21:45

Мисля, че си нямаш друга работа.

Всъщност, така е, ваканция съм и се чудя как да си обогатя знанията относно хранене/тренировки, но 1 не разбрах - мнението ти какво общо има с темата?

30.03.11
22:24

Кръвната група се формира относно наличието на антигените А, B и D (резус-фактор) в еритроцитите  (респ. антитела в кръвната плазма). Какво общо имат тези антигени с храненето, че да зависи диетата ни от кръвната група? Всмисъл антигените не влиаят на хемоглобина (и функцията му да се свързва с газове). Наличието на антителата a и b в кръвната плазма не влиаят на способността й да пренася соли и други продукти.

Тоест: какъв е точно смисъл?

Между храните, които приемаме и кръвта ни протичат ред химически реакции. Невероятно, но факт – днес в началото на 21-ви век имунната и храносмилателната ни системи, предпочитат храната които хиляди години са консумирали предците ни със същата кръвна група. Това е така, заради вид протеини, наречени лектини. Те се срещат в храната и притежават отличителни черти, толкова близки до антигена на дадена кръвна група, че го правят „враг” на друга т.е. това, което е полезно за една кръвна група си е направо отрова за друга. Лектините, които не са свойствени за нашата кръвна група не се храносмилат пълноценно и попадат в различни органи, където започват да аглутинират клетките. Това може да създаде различни проблеми – от ентерит до чернодробна цироза.

Цитат от сайта на Любомир Иванов...

30.03.11
22:46

Е хубаво. Ама протеините за да стигнат до кръвната плазма трябва да се разградят на аминокиселини. Белтъчни молекули не могат да минат през лигавицата на тънкото черво заради голямата си маса. Също така цели белтъци не могат да бъдат пренасяни с кръвта.
Разградените аминокиселини нямат памет за това от какъв белтък са се разградили и не се свързват отново в такава последователност. Те изграждат белтъчни комплекси според нуждите на клетката, до която са достигнали.
Тоест тези “лактини” достигат до кръвта в разградено състояние. Като отделни и напълно самостоятелни аминокиселини. Отново не виждам логика.

30.03.11
22:56

Аз пък нищо не разбрах от тази дискусия. Можете ли да го обясните по-просто?

Carbohydrate

29.01.13
11:05

Много интиресно. Подсъзнателно сигурно, употребявам храна, която ми допада за моята кръвна група и се чувствам по добре след това. Може и да има нещо вярно....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1