30.03.11
20:25
Здравейте , днес след поредната тренировка .. усетих страшна болка . Болката е върху ръката ми .. и по точно трицепса .. Ще можете ли да ми помогнете .. чудя се дали не е разтегнато сухожилие или разтегнат мускул и какво да направя за да не ме боли ..
Прати СМС на Ина (врачката). Тя ще ти отговори. С такава информация на нас ще ни е трудно (МАЙ).
Разтегнато сухожилие????????????????????? Кой ви ги дава тия диагнози, бе хора?
Сухожилие - съединителна тъкан, богата на плътноподредени колагенови влакна. Колагенът е фибриларен белтък. Това прави сухожилията ЗДРАВИ, но НЕРАЗТЕГЛИВИ!!!!!!! Разтеглят се обвивките на сухожилията, не сухожилията.
Ако сухожилията бяха разтегливи нямаше ли да се късат при най-малкия опън над допустимата стойност на разтягане?
Мнението беше редактирано от LDoeN на 30.03.11 20:36.
30.03.11
20:37
кажете какво ви трябва и ще допълня ...
Кога се получи болката? В коя област е точно (трицепса е 1/4 от целия горен крайник)? Имал ли си такив проблеми преди? Има ли зачервяване или посиняване в областта на болката? Движиш ли свободно ръката (без напрежение)?
30.03.11
20:42
Болката се получи час след тренировката , около трицепса е , не нямал съм такива проблеми преди , нямам зачервяване или посиняване и си движа ръката свободно , но не мога да е стегна смисъл като е стегна ме боли и като се подпра на лявата ми ръка ( където е болката) направо се отпуска абе не мога да се подпра на нея ..
Мнението беше редактирано от stoqn dimov на 30.03.11 20:44.
30.03.11
22:02
абе кажи на вашти
Препоръчвам ти веднага да отидеш на доктор.По малкото,което си споделил се препокриват с моите симптоми когато си контузих лакътя.Диагнозата - разкъсан канал,сухожилието ми излезе от него при лакътя.В началото имаше болка,както при тебе,но впоследствие затихна.Сега при всяко движение сухожилието ми си излиза от канала,но за щастие само до там.Ходих чак до Стара Загора (преди година-2) ,до доктора който беше оперирал Слави Трифонов (беше си счупил крака преди последният си концерт,нещо такова и го бяха отменили).Както и да де,явно е доста известен.Каза ми тази диагноза и каза ,че няма смисъл да се прави операция за такова нещо.Всяка хирургична интервенция не е шега работа,а мястото е доста деликатно.
Извинявам се предварително ако съм написал отговора си прекалено разбъркано и неясно :)
31.03.11
08:12
мхм ясно .. болката ми затихна ощи снощи вечер ... нямам никаква болка .. но все пак ще отида на доктор !