Още двама културисти си отидоха от този свят

11.05.05
22:40

http://www.charlesdurr.com/midwestmuscle.jpg
http://www.charlesdurr.com/mrusa.jpg
Чарлс Дур младши (Юни 6, 1960 - Май 2, 2005)
Чарлс Дур младши умря на 2ри май от сърдечни проблеми и уголемяване на сърцето. Остави любяща майка и пет сестри и куп приятели. Всички медий в САЩ писаха и говореха за добрата памет на Чарлс като човек и спортист. Едно от големите състезания, което е печелил е през 1999г. шампионата на северна Америка в полутежка категория. http://www.charlesdurr.com/ -мемориален сайт на Чарлс Дур
по-здрави

11.05.05
23:03

http://www.donyoungblood.com/images/top_splash.gif
Дон Янгбълд, Мастър Олимпия (7,Април, 1954 - 9, Maй, 2005)
Дон Янглбълд- културиста фенемоен, който почна да тренира на средна възраст и за отрицателно време успя да стигне до световният елит и върховете в бодибилдинга. Причината за смърта е масивен инфаркт. Този случаи е пример за лошото в спорта и изискванията за това да бъдеш първи. Дано подобни случаи да останат в миналото и спорта се развие на по-високо ниво, на което състезателите да имат поне малки гаранции за здравето си. 
http://www.getbig.com/news/2005-02/050905youngblood.htm - прощални думи от приятели
www.donyoungblood.com - личен сайт на Дон
http://www.bodybuilders.com/youngblood.htm - профил
по-здрави

11.05.05
23:26

Понякога когато човек рискува, губи. Въпреки, че медийте много често злупотребяват със слуховете. Все пак и културистите са хора. А колко хора без никога да са взимали синтетични препарати умират от инфаркт. Примерно Чърчил е имал на 40 инфркта ако не се лъжа, но както и да е.
Мир на праха им!

11.05.05
23:30

Дано тези хора да ни послужат за пример и да извадим поуки от това което са били, постигнали и жертвали в името на нещо.

Уважавам ги, но никога няма да разбера това да се жертваш в името на нещо толкова незначително като “големия мускул” /Лично мнение/

11.05.05
23:31

За съжаление всички хора, културисти или не си отиваме някой ден! Неприятното в повечето случаи, е че се спекулира около смъртта им заради забранените медикаменти! Когато културист си замине веднага излизат статии по темата, но когато си замине друг спортист в повечето случаи се казва колко е бил добър и т.н. (което е добре), а не се споменават тъмните му страни - негативна част от живота на про билдър! Аз ги разбирам (това за tpd)!
Мир на праха им!

11.05.05
23:32

Абсолютно си прав, но не искам да ставаме лицемери и да не кажем, че и забранените медикаменти имат връзка с влошаването на здравето на спортистите. Не става дума само за културисти. Но и нека не създаваме темата в подобна дискусия. На мен лично Дон Янгбълд много ми харесваше като културист въпреки, че Винс Тейлар повече, но беше добър културист и се записа в историята на спорта.
Мир на праха им!

11.05.05
23:36

Имат, но при всички спортисти е така, разликата е че само за билдърите се споменава! Спирам да говоря по темата, че ще започне да се спекулира, а все пак трябва да отдадем уважението си към колегите!

11.05.05
23:37

Лошо момчета лошо дори и заради стероидите да се дължи или на друго хората са оставили ярка следа в културизма а и само със зоб не става нали

11.05.05
23:43

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Лошо момчета лошо дори и заради стероидите да се дължи или на друго хората са оставили ярка следа в културизма а и само със зоб не става нали

Разни хора, разни идеали.

Въпрос на  разбиране на живота. Ако за мен фитнеса е само за здраве и сила, докато за тях може да е много повече. За това казах, че уважавам избора им, но всеки си преценя за себе си.

Все пак- “Човек и добре да живее умира и друг се разджа. Нека родения по-късно...” ...си даде сметка и направи своя избор. :)

12.05.05
00:50

tpd Нямат шанс на професионалната сцена без зоб надали и те са искали да го вземат но като изкарват  кинти от това са принудени да рискуват

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]tpd Нямат шанс на професионалната сцена без зоб надали и те са искали да го вземат но като изкарват  кинти от това са принудени да рискуват

Има десетки други екстремни професии от които бих изкарвал кинти, само, че никога не съм се чувствал принуден да живея на ръба и да ги работя.Живея както мога и както ми позволи интелекта ми.Когато се буташ между шамарите рано или късно някой от тях те удря но да се казва, че някой е бил принуден да се бута там някак не ми звучи удачно нещата се свеждат до въпрос на избор.Дали да работя това при което е силно вероятно да умра или да работя нещо което не би ме убило, но за по малко пари.Не вярвам някой или нещо да ме принуди да избера първото.Иначе не умира единствено и само този който не се е родил.
Мир на праха на момчетата.

GO

12.05.05
09:02

гадост.когато умре ниакои голиам културист все едно ниакои мои близък си е отишал от тоя шибан свиат.

12.05.05
09:56

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]tpd Нямат шанс на професионалната сцена без зоб надали и те са искали да го вземат но като изкарват  кинти от това са принудени да рискуват

Да прав си Диджоржо,но аз съм фрапиран най-вече за Дон Янгблънд.Той ми беше много симпатичен за това защото е започнал на 34-35 год да тренира и както казваше за него е било по-важно да има стабилен бизнес и семейство и след това всичко друго.Така че едва ли поне при него основните му кинти са били от културизма.Все пак му се възхищавах да започнеш на 34 и на 48 да си Мастер Олимпия и да победиш не кой да е а Винс Тейлър....

[quote author=”Миле”]Все пак му се възхищавах да започнеш на 34 и на 48 да си Мастер Олимпия и да победиш не кой да е а Винс Тейлър....

И аз му се възхищавам, но цената която плати е прекалено висока. :cry:

PS

12.05.05
10:10

И аз се присъединявам към вас. Наистина жалко и лека им пръст.

12.05.05
10:13

Чарлс Дур е побеждавал Трой Елвс онази 1999г.
Иначе за Дон просто няма коментар явно тялото му не е издържало.

12.05.05
10:21

Само не разбрах защо всички си мислят, че непременно стереоидите са причината!

®N

12.05.05
10:35

[quote author=”Чукундур”]Само не разбрах защо всички си мислят, че непременно стереоидите са причината!

Може и да не са причината, но определено са катализатор.
Мир на праха им!

12.05.05
10:41

[quote author=”Чукундур”]Само не разбрах защо всички си мислят, че непременно стереоидите са причината!

Ами братле като натрупаш опит със стероидите ще разбереш :) от личен опит ти казвам.
по-здрави

Защото аз лично спортувам за да се предпазвам от болести.Например правя аеробика за да може сърцето ми да стане по здраво не приемам холестерол за да нямам наслагвания по кръвоносните съдове.В крайна сметка аз спортувам за здраве, а не спортувам против здраве.Не познавам спортист който да спортува на чисто и да си е отишъл от инфаркт всички знаем за хора който цял живот са се тъпкали с боклуци и са живяли неприродосъобразно в следствие на което за починали от инфаркт, но за мен лично не е много нормално и редно спортист който тренира на чисто!!! да почине от инфаркт нещо гнило има. Ако прочетеш страница 51 от последния брой на списание Олимп ще видиш покъртителната история на Андреас Мюнцер който също почина от инфаркт, но напълно предизвикан от него и то от стероиди.Ще си позволя да цитирам един пасаж от статията макар, че господата от Олимп биха ми се сърдили:

“Виждайки колко малко го дели от първите 5-6 топ билдери, той решава да ги настигне с химия.Циклите му са невероятни:2 ампули тестостерон дневно, халотестин и дианабол, комбинирани за максимален ефект с мастерон и примоболан между 4 и 24 единици хормон на растежа.Според Бил Филипс той взимал по 40 таблетки халотестин и по 80 таблетки винстрол ДНЕВНО!!!Диетата му е 6-8 000 килокалории като за подсилване на метаболизма взима инсулин, поне пет аспирина дневно сутрин за “разреждане” на кръвта и за да му помогнат да преодолее болката от тренировките, чиято интензивност е засилена от ефедрин и каптагон.”

След разказване на малко предистория в фаталната вечер се стига до това в какво състояние е стигнал до лекарите:
“Кръвта му е гъста и циркулира бавн заради диуретиците, взети преди състезанието, а нивото на калия в нея е изключително високо.Черният му дроб е размекнат и не функционира-след аутопсия се оказало, че е разтопен почити изцяло.Заради диуретисите той се е обезводнил в следствие на това кръвта му се сгъстява, черния дроб спира да функционира, изключва бъбреците, сърцето и други важни органи.”

По надолу пише:
“Според полицейски източници, открили това в компютъра му, и от информации от негови приятели на месец той е харчел около 6000 долара само за стероиди-точно толкова той получава за деветото си място на състезанието Мистър Олимпия-1994 година.”

От статията става ясно, че приятелят му Ралф Мйолер му  предлага да направи филмова кариера.За Анди обаче има само една цел и тя е да достигне върха Арнолд. Тоест като цяло той е имал и други предложения за много пари дори повече отколкото би печелил от ББ но той ги е отказал.Така, че е хубаво никой да не казва, че еди кой си е принуден да взима стероиди с които да се самоубие.Да не забравяме великия спортист Мохамед Бенанзиза(може да имам грешка в името)който е имал реални шансове за победа на Ноща на шампионите но животът не му достигна.
Мир на праха на момчетта, но когато някой си играе с огъня вероятноста да се опари не е малка.
Благодаря ви за вниманието.

12.05.05
14:24

[quote author=“Kulturista”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]tpd Нямат шанс на професионалната сцена без зоб надали и те са искали да го вземат но като изкарват  кинти от това са принудени да рискуват

Има десетки други екстремни професии от които бих изкарвал кинти, само, че никога не съм се чувствал принуден да живея на ръба и да ги работя.Живея както мога и както ми позволи интелекта ми.Когато се буташ между шамарите рано или късно някой от тях те удря но да се казва, че някой е бил принуден да се бута там някак не ми звучи удачно нещата се свеждат до въпрос на избор.Дали да работя това при което е силно вероятно да умра или да работя нещо което не би ме убило, но за по малко пари.Не вярвам някой или нещо да ме принуди да избера първото.Иначе не умира единствено и само този който не се е родил.
Мир на праха на момчетата.

Ами да кажем че човека е постигнал определени размери и е бил против стероидите ами като излезе на сцената до някой назобен как мислиш че се чувства човека оня наполовината тренирал и се мъчил а изглежда 2 пъти по голям а не може да заебеш всичкия труд така с лека ръка и както се досещаш единствения му избор са стероидите

12.05.05
14:28

Тази статия съм я чел още след смъртта на Андеас Мюнцер. Точно това и мразя на скапаната преса, но няма повече да раздухвам въпроса.
Надявам се, че правите разлика между диуретици и стерeоиди. И двамата спортисти споменати по горе от Културиста са починали в следствие на прекомерна употреба на диуретици. В статията също забелязах една неточност, но както и да е. Не знам дали сте чували, че: “От стероиди никои до сега не умрял, а от диуретици много хора са си отишли, умират и ще продължават да умират.” Може да не е уместно в случая, но исках да внеса някой яснотии по въпроса(дори и да са малко не точни).

12.05.05
14:49

не мисля,че Дон го е правил за пари-имал е достатъчно.
имаше своя фирма,нещо за тирове и такива транспортни усуги.
всички разправяха какъв феномен е,как е стъпил в фитнеса на 35г и колко бързо е ирастнал.май всичко взима да се разяснява как го е направил.
и още е спял най-много по 4 часа на денонощие.
не ми се струва нормално.
100% се е пре-хапосал.
лично мене много ме надъхваше,ама явно е яко химия всичко(и не ми разпявяйте,че не било така в културизма).
за мене разлика между умрелия от наркотици наркоман и умрелия от химия културист,НЯМА.
в новия брой на олимп четох за някакъв подобен нещастник дето се споминал от много хапове-искал да стане като “великия” си кумир арнолд

12.05.05
14:54

Знам, разбира се, че е така. Нямам право да ги съдя.

“Обратната страна на медала”, повечето пъти и адски черна.  :x

12.05.05
15:08

[quote author=“xtasss”]
за мене разлика между умрелия от наркотици наркоман и умрелия от химия културист,НЯМА.

Без Коментар.

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]
не може да заебеш всичкия труд така с лека ръка и както се досещаш единствения му избор са стероидите

Значи според теб неможе да се заебе целия този труд но със същата тази лека ръка за която говориш може да заебеш собствения си живот ?!?!?!Аз например не блестя с ум но идеално знам как стои въпроса по отношение на състезателния културизъм и знам че ако реша да догоня тия дето са взимали ще трябва да взимам повече от тях ще трябва да рискувам повече от тях и рано или късно резултата от това рискуване би се появил както в случая.

[quote author=”Чукундур”]
Надявам се, че правите разлика между диуретици и стерeоиди. И двамата спортисти споменати по горе от Културиста са починали в следствие на прекомерна употреба на диуретици.Не знам дали сте чували, че: “От стероиди никои до сега не умрял, а от диуретици много хора са си отишли, умират и ще продължават да умират.”

Да определено правя разлика между стероид и диуретик.Незнам дали си чел статията от която вадих цитат там се казва:

“И ето, че няколко месеца преди “Арнолд Класик 1996г.” се появява болка в стомаха, на която той отначало не обръща внимание.”

Накратко казано неговите проблеми са започнали точно няколко месеца преди да започне взимането на диуретици.Няма да цитирам как с течение на времето и то без да приема диуретици болките му са ставали все по сериозни и той е опитал да се лекува, но не е спрял СТЕРОИДИТЕ, а не диуретиците.Тези болки в стомаха не са му дошли от диуретиците понеже той ги е нямал и никой неможе да ме убеди, че гореупоменатата система не би му направила черния дроб на каша точно както са го намерили патолозите.Влошаването на състоянието му е дошло няколко дни след самото състезание когато уж би трябвало да е спрял диуретиците(ти като състезател повече можеш да разкажеш за това).Та накратко казано искам да кажа, че несподелям великата мисъл, че “никой не бил умрял от стероиди а от диуретици” то и от аспирин не съм чул да е умрял някой ама той може да предизвика стомашни проблеми язва и т.н.Та никой неможе да ме убеди, че единствено и само диуретиците са виновни за трагичната смърт на горе споменатите състезатели най много диуретиците да са катализатор на смъртта който те сами са си вкарали в тялото напълно съзнавайки рисковете и напълно знаеки за какво става реч.

12.05.05
16:14

“Скапаните медий” стига ве братле недей да говориш така само това дава свобода на словото и възможност за изява. И смятам, че ние трябва да се борим точно към навлизане на интернета все по-силно и възможност тези писаници и информация и т.н. да се виждат от хората и всеки да намира това, което търси. Големите компании нямат интерес от интернет, защото създава връзка между хората и е лесна за трансфер на информация. Ако това е скапано и шибано и т.н. зарежи значи да си продължаваме да ядем маргарин и да пием швепсове :))
По темата само мога да кажа, че много пари и време е нужно за да се развие спортната мидицина и на този етап е сравнително ниско нивото. И за съжаление малко хора могат да черпат от медицината и да са под лекарски контрол и т.н.
по-здрави

12.05.05
16:39

[quote author=“Emil_mlo”]”Скапаните медий” стига ве братле недей да говориш така само това дава свобода на словото и възможност за изява. И смятам, че ние трябва да се борим точно към навлизане на интернета все по-силно и възможност тези писаници и информация и т.н. да се виждат от хората и всеки да намира това, което търси. Големите компании нямат интерес от интернет, защото създава връзка между хората и е лесна за трансфер на информация. Ако това е скапано и шибано и т.н. зарежи значи да си продължаваме да ядем маргарин и да пием швепсове :))
По темата само мога да кажа, че много пари и време е нужно за да се развие спортната мидицина и на този етап е сравнително ниско нивото. И за съжаление малко хора могат да черпат от медицината и да са под лекарски контрол и т.н.
по-здрави

Много се извинявам, като казах медиите имах превид жълтата преса, която, най-често публикува недостоверна информация, лъжи и т.н. Точно това имам предвид, че всеки трябва да знае истината, а не нещата през гледната точка на някой който си няма предтава за какво става на въпрос, а само гледа да изкара пари от нещастието на другите. За пример ще дам скорошната статия в “Стандрт”.

12.05.05
17:23

Не съм искал да те нападам братле и няма за какво да ми се извиняваш. Общо взето сме на едно мнение, като има леки различия явно.
по-здрави

12.05.05
19:51

[quote author=“xtasss”]за мене разлика между умрелия от наркотици наркоман и умрелия от химия културист,НЯМА.

Човече недей да принизяваш спортистите до наркоманите! Няма нищо общо! Наркоманите го правят за удоволствие и според мене защото са пропаднали и т.н., а на хората това ако им е професия какво ще кажеш по въпроса! Чукундур го каза: без коментар!!! :evil:  Колко ти тривиално да звучи ми падаш в очите!

[quote author=“YODA”] а на хората това ако им е професия какво ще кажеш по въпроса!!

Аз бих казал бог да пази света ако в него има професионални самоубиици.

12.05.05
20:10

[quote author=“Kulturista”][quote author=“YODA”] а на хората това ако им е професия какво ще кажеш по въпроса!!

По тази логика, не би трябвало да има миньори, пилоти от формула 1 и още много други професии и спортове да не ги изреждам сега. Надявам се, че правиш разлика между риск(за жалост повечето пъти непреценен) и самоубийство.

12.05.05
20:11

[quote author=“Kulturista”][quote author=“YODA”] а на хората това ако им е професия какво ще кажеш по въпроса!!

Както си казвал и ти професионалния спорт няма нищо общо със спорта за здраве, а на спортистите това им е професията! Аз съм спортист от 14 години, така че напълно ги разбирам! Въпрос на гледна точка, но да ги принизяваш до наркомани...

[quote author=”Чукундур”][quote author=“Kulturista”][quote author=“YODA”] а на хората това ако им е професия какво ще кажеш по въпроса!!

По тази логика, не би трябвало да има миньори, пилоти от формула 1 и още много други професии и спортове да не ги изреждам сега.

В крайна сметка и миниори ще има и полити във формулата и професионални билдери ще има и наркомани ще има.Жалко за хората които са избрали да флиртуват със смъртта.

13.05.05
00:33

И професионални войници и сякви си там специални части също, просто така е устроен света в момента. Няма начин остават заченки от праисторията, когато са се удряли по главите с големи дърва и са търчали по дърветата и са праили ритоални жертвоприношения и т.н.
по-здрави

13.05.05
05:31

Айде аз като Гошко да кажа: Да са живи и здрави, пък другото...  :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1