31.03.11
19:59
Доста обикалях форума тези дни за сякакви диети за маса но почнах леко обърквам некои за това реших да попитам направо.
Кога да ям банани,фастъци и яица?(сутрин,обед,вечер,междинните,преди фитнес,след фитнес)?
Кога да си набавям въглехидрати,протеините или мазнините( чрез храна разбирасе не химии)?
Миустлито става ли да разнообразявам закуската на мястото овеса във киселото мляко?
Кола или натурален сок?Разбирасе натуралния сок е по хубаво но вупроса ми е за самата диета кое е по добре?
31.03.11
20:13
Доста обикалях форума тези дни за сякакви диети за маса но почнах леко обърквам некои за това реших да попитам направо.
Кога да ям банани,фастъци и яица?(сутрин,обед,вечер,междинните,преди фитнес,след фитнес)?
Кога да си набавям въглехидрати,протеините или мазнините( чрез храна разбирасе не химии)?
Миустлито става ли да разнообразявам закуската на мястото овеса във киселото мляко?
Кола или натурален сок?Разбирасе натуралния сок е по хубаво но вупроса ми е за самата диета кое е по добре?
Доста общи въпроси си задал и отговорите могат доста да варират, но все пак...
- банани най-добре сутрин със закуската и след тренировка. Фъстъците не е хубаво да са в закуската и след тренировка. Яйца можеш по всяко време.
- Това вече изцяло зависи от типа на хранителния режим , който спазваш.
- мюслито става за заместител
- най-добре нито кола, нито натурален сок. Ако все пак посегнеш към натуралния сок, то важи същото като при плодовете - най-добре сутрин за закуска или след тренировка. Колата също става за след тренировка :)
31.03.11
21:02
Изварата съдържа бавноусвоим протеин наречен “казеин”. Целта е да ти доставя протеин възможно най-дълго докато спиш и тялото ти е лишено от храна.
Закуската, която си избрал е супер.
Захар избягвай...по-добре прибавяй мед или друга подправка...хем ще подсладиш, хем ще е в пъти по-полезно от захарта.
И прясното и киселото мляко са добре. Въпрос на вкус е, а за качеството по магазините само можем да гадаем. :)
31.03.11
21:13
като се стигне до копуване на хубаво кисело мляко просто е невузможно :)
мда значи извара преди лягане някаква друга храна бавно усвоима?само извара ште ми е много зле
мед е добра алтернатива мерси много :)
31.03.11
21:15
Извара + Кисело мляко в съотношение 1:2. Сол и черен пипер на вкус. Бъркаш здраво докато не стане на каша. Изяжда се на екс :D Към това можеш да добавиш и 30-50гр. фъстъци, орехи и т.н. За вечеря също е подходяща рибата. :)
31.03.11
21:19
разбери че много ми помогна днеска :)
и само последен въпрос соята е полезна заштото?
Извара преди лягане заради казеина в нея , който е бавен за усвояване протеин. Захарта не мисля , че е добра идея а млякото защо не и двете не се ограничаваи само до кисело.
П.П. ProXxX ти си Човека брат.
Мнението беше редактирано от dr jack на 31.03.11 21:24.
31.03.11
21:35
Честно казано не съм сигурен, че мога да ти кажа, че соята е полезна. В смисъл такъв, че има много противоречиви мнения...едните са, че не е вредна. Между другото соята е много богата на белтъчини (протеин) затова много я хвалят. От друга страна съществуват мнения, че съдържа ензимни инхибитори т.е. които нарушават секрецията на ензими, фитична киселина, която блокира усвояването на минерали като магнезия, калция, желязото и др. Отделно свързват соята с това, че вреди на хормонално ниво...
Накратко, не съм сигурен колко е полезна и колко не е...затова не я употребявам :D
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 31.03.11 21:43.
31.03.11
21:40
мерси много за изчерпателните отговори помогнахте доста :)