Колко калории по-малко от минимума при НВД?

12.05.05
09:24

На НВД съм, но не ми е точно ясно с колко да си намаля дневния прием на калории. сметнах по формулата в раздел хранене и излезе, че минимума е 3100ккал някъде. на 22 съм, 172 ръст,70кг с умерена физическа активност, поправете ме ако греша в минимума. знам, че въглехидратите трябва да са под 20% от калориийния прием, но колко да е той? 2900? 2500? и какво е съотношението между въглехидрати, мазнини и белтъци?

12.05.05
10:07

Здравей! Предлагам ти да започнеш с минус 500 и в зависимост от резултата да коригираш надолу.
За съотношението няма точно определени правила, варианти да искаш. По принцип добре си се ориентирал.

12.05.05
12:39

мерси за инфото. може ли само някой да ми каже под колко ккал не трябва да падам? -1000 от минимума ми да кажем?

12.05.05
12:43

Това естрого индивидуално и освен това зависи от самата тренировка и други стресови фактори. Бих ти казал една цифра, но ще е като изстрел в тъмното. Според мен не трябва да падаш под 1500-1600ккал.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1